Jaz sem do zdaj imel bolj srečo kot pamet. Avto, ki ga zdaj kupujem, prvič kupujem sam. Pri prvem sem imel malo finančne pomoči staršev, delno zato, ker sem avto teden dni po nakupu za dve, tri mesece posodil sorodnikom, ki so bili na obisku s tujine. Namesto, da bi dajali za rent-a-car so malo sofinancirali nakup mojega. No, zato pa je bilo treba avto najti, izbrati in kupiti v treh dneh. V takem času je težko karkoli zbrati, imel sem pa srečo, ker se je oglas za tega, ki sem ga potem kupil (Alfa 147) pojavil ravno istega dne, kot sem jaz začel iskati. In se je obnesel. Zdaj je sedem let pri meni in... res je bil magičen prvi avto.
Tega izbiram in kupujem sam, imam tudi več časa. Zaenkrat ostajam pri intrnetnem gledanju, predvsem, ker o praksi nimam pojma. Bom začel okrog hodit in kakšnega pogledat, ampak tudi, če se havba odpre, če ravno olje ne šprica okrog, ne bom nek pametnjakovič. Malo sem se zaljubil v te bmw-je in mika me, da bi si povečal proračun. Ampak nisem pa človek, ki bi se čez in čez zapufal, leasingiral in ne vem še kaj vse, da bi "imel dobra kola". Tako da cincam med tem, da si rečem bodi resen in grem na neko bolj varno varianto in tem, da pristavim še kakšenga jurja in sem bolj ziher.
Avto bi po mojih načrtih bil z mano tam 4 leta, do takrat, da pridejo otroci. Tako da mi je trojka zelo všeč, res pa je, da prostora ne rabim. In mi topogledno čisto ustreza enka. Pred kratkim sem se preselil in se zdaj vozim v službo po AC. Malo zaradi varnosti, malo zaradi užitka, ker bom pač več časa preživel v avtu kot prej, si želim vozilo, ki mi bo res všeč (za srce). Tako da iščem nek kompromis med racionalnim (ziher nakup kakšnega... cliota?) in tistim, kar si želim (nedvomno bmw).
Opisana dobra izkušnja z nakupom Alfe me dela malo več optimista, kot je verjetno "zdravo", da se rabljeno vozilo za fer ceno in brez natega da najti. Ampak kot rečeno vem, da prvič nisem bil jaz tisti, ki je našel dober deal (in brez epskega natega!), temveč je šlo za srečno naklučje. Ampak se bom pa po glavi tepel, če bom zaradi strahu in malomarnosti, delno lenobe, kupil bolj ziher in dražjo varianto, če bi lahko prišel do solidne 3-jkice ali 1-ke, če bi le malo več muje (Muhe) uporabil. Ampak jeb*ga, bo treba še malo prebrat po netu pa se spravit na kakšen ogled...
Pa hvala za zgodbo, je dober opis tega, čemur se bom skušal izogniti

PS Razne nategatorje mislim, ki majo vsa pojasnila, samo potrdil ne...