Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Rapid 1.2 SB TSI ali Megane Berline LE

Napisal/-a Marek_ So maj 02, 2015 10:58 am

Rapid je najslabša izbira za tak denar. Jaz bi pogledal za 308ko ali focusom.

Boriw
Nov uporabnik

Napisal/-a Boriw So maj 02, 2015 10:58 am

kiki13 je napisal/-a:
Tule so se zmotili glede porabe megana, mislim da ima megan tovarniško porabo 4,6/5,3/6,4 oz. 119g/km.

Za koliko pa imaš narejen predračun za megana? Še vedno traja akcija 2015, kjer dobiš veliko ugodnosti (5 let garancije in servisov ter z nekaj malega doplačila osnovno in kasko zavarovanje). Pozanimaj se, meni se zdi dober nakup, moraš pa megana dobiti dosti pod ceno 16, govorim iz lastnih izkušenj.
Kar se pa tiče motorja, je zelo tih, sam sem ga kupil zaradi tega, ker se ne vozim po avtocesti (regeneracija dpf) in mi bolj pride v poštev bencinar. Pospeški so ok, porabo imam 5,6 litra na zadnjih 2000 km, kar se mi zdi ok. Motor ima ketno, vodno hlajeno turbino, 6 prestav (pri 100 km/h ima cca. 2100 obratov, torej je menjalnik zelo dolg).

Ja megan je bila ponudba 15.300 (kovinska barva).

Ampak še ni bila končna. Smo zmenjeni, da se v ponedeljek nadaljno pogovoarjamo. Predvidevu sm da spravm na ene 14.500. Bi se dal še bolj?

Glede na vaše odgovore sva se odločila, da greva sprobat še Peugeot 308 in Citroen C4. :)

Se mi pa zdi da bo tale e-THP motor daleč preveč močan za najo. :?

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So maj 02, 2015 11:07 am

Preveč močan? Sej ni robot da se bo sam od sebe vozil, toliko je močan kolikor pohodiš gas... :) Peugeot 308 je avto ki je prišel vn okoli leta 2012/2013, megane je pa uzunaj že nekih 7 let. Je pa res do so dali pri Renaultu "nove" motorje notr.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So maj 02, 2015 11:14 am

Zgolj kot razmišljanje: če vama je tak motor premočan sta morda razmišljala tudi če potrebujeta tako velik avto? V razredu nižje se najde marsikaj zanimivega, bolj mestu primernega in cenejšega za registracijo. Kakšen P208, Fiesta, ne nazadnje tudi Polo in Corsa, ki meni nista preveč povšeči. Sicer se sam tudi najraje oklepam Meganovega velikostnega razreda, kljub temu da se 95% časa vozim sam.

Kot pravim... zgolj v razmislek.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So maj 02, 2015 7:59 pm

Boriw je napisal/-a:Ja megan je bila ponudba 15.300 (kovinska barva).

Ampak še ni bila končna. Smo zmenjeni, da se v ponedeljek nadaljno pogovoarjamo. Predvidevu sm da spravm na ene 14.500. Bi se dal še bolj?

Mislim, da bi se dalo ceno še bolj znižati, sam sem dobil megana z omenjenim motorjem, energy expresion gt style opremo in z ugodnostmi za 13990 €.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So maj 02, 2015 11:13 pm

Ena dobra opcija je tudi novi fl focus, dobiš tudi z ecoboostom za podoben denar. (btw, kje imaš ti pri tem meganu xenon?)

Primer opreme za moj okus:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... st%20Sport

Po ceniku: 14.830€

Octavian9
Nov uporabnik

Napisal/-a Octavian9 Če maj 07, 2015 9:35 pm

Moje mnenje - naredi velik ovinek in stran od Renaulta, Peugeota ipd. avto približkov. Zakaj?
Škoda 6 let garancije - francoski približki max 4 leta in smešne omejitve 80.000 km (z doplačilom - primer Renault).
Zakaj Škodi tržni deleži rastejo - Francozom padajo?
Zakaj Škode v % bolje obdržijo cene, kot francoski avtomobili? Sploh na najbolj razvitih trgih, kot je npr. Nemčija.

Rapid mogoče oblikovalsko ni noben presežek, na dolgo roko pa bistveno kvalitetnejši izdelek od že prej omenjenih.

Glede motorja 1,2 TSI - bili so posamezni problemi z verigo, pa tudi s turbinami. Sedaj pa kar pogumno. Garancije povedo svoje.

Da ne omenjam prostornosti v Rapidu na zadnjih sedežih in v Meganu, bog ne daj v 308. Bolj neuporabnega avtomobila kot je 308 na zadnjih sedežih je težko najti. Ko sem voznikov sedež nastavil na pravilni vozniški položaj na zadnji sedež ni bilo več mogoče postaviti otroški sedež in gor posesti otroka. V Rapidu to ni težava.
Prtlažnik tudi tu Rapid povozi konkurenco po zunanjih dimenzijah.

In mislim, da so to bitveno pomembnejše lastnosti od plastične notranjosti.
Se pa strinjam, da je Focus tudi odlična izbira vsekakor svetlobna leta boljša od francoskih avto pri....

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če maj 07, 2015 9:47 pm

Tržni delež peugeotu in ostalim francozom pada? Laž-tržni delež narašča in so morali povečati proizvodnjo zaradi povečanega povpraševanja. Do 308 zagotovo čisy vredu držijo ceno,308 prejšnje generacije celo med najboljšimi v razredu glede ohranjanja vrednosti.Najbolj mi gre na živce nekdo,ki vozi vw ali nek podoben šit in šimfari druge...Mogoče 308 res nima največ prostora odzadaj za noge v razredu,se pa sedi več kot spodobno,da se o velikem prtljažniku sploh ne pogovarjamo in enim nam pač nekaj pomeni,če imamo mehko gumo ali trdo plastiko. Kupi megana kot pa raje kvazi nizkocenovnega rapida,ki to ni. Sploh ni poceni.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če maj 07, 2015 10:14 pm

Octavian9 je napisal/-a:Moje mnenje - naredi velik ovinek in stran od Renaulta, Peugeota ipd. avto približkov. Zakaj?
Škoda 6 let garancije - francoski približki max 4 leta in smešne omejitve 80.000 km (z doplačilom - primer Renault).
Zakaj Škode v % bolje obdržijo cene, kot francoski avtomobili? Sploh na najbolj razvitih trgih, kot je npr. Nemčija.

Rapid mogoče oblikovalsko ni noben presežek, na dolgo roko pa bistveno kvalitetnejši izdelek od že prej omenjenih.

Glede motorja 1,2 TSI - bili so posamezni problemi z verigo, pa tudi s turbinami. Sedaj pa kar pogumno. Garancije povedo svoje.

Da ne omenjam prostornosti v Rapidu na zadnjih sedežih in v Meganu, bog ne daj v 308. Bolj neuporabnega avtomobila kot je 308 na zadnjih sedežih je težko najti. Ko sem voznikov sedež nastavil na pravilni vozniški položaj na zadnji sedež ni bilo več mogoče postaviti otroški sedež in gor posesti otroka. V Rapidu to ni težava.

Se pa strinjam, da je Focus tudi odlična izbira vsekakor svetlobna leta boljša od francoskih avto pri....

Ti si tudi posamezni problemi z tsi motorji. Ogromno problemov....

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Če maj 07, 2015 11:04 pm

Megane, ker dobis najvec avta ta tak denar. Pa se lep je, ne pa old skul rapid
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe maj 08, 2015 6:42 am

Godward je napisal/-a:Megane, ker dobis najvec avta ta tak denar. Pa se lep je, ne pa old skul rapid

X2
Lp

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe maj 08, 2015 7:16 am

Octavian9 je napisal/-a:Moje mnenje - naredi velik ovinek in stran od Renaulta, Peugeota ipd. avto približkov. Zakaj?

... in zmagovalec vseh testov - rapid (zna premagati tudi kakšno novo A6... :twisted:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 08, 2015 7:40 am

pskoda je napisal/-a:
Godward je napisal/-a:Megane, ker dobis najvec avta ta tak denar. Pa se lep je, ne pa old skul rapid

X2

X3
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe maj 08, 2015 7:40 am

Octavian9 je napisal/-a:Moje mnenje - naredi velik ovinek in stran od Renaulta, Peugeota ipd. avto približkov.

Še en, ki je zafrustriran ko fijakarski konj. Ne levo, ne desno od znamke, ki jo vozi ali morda celo prodaja.

Glede motorja 1,2 TSI - bili so posamezni problemi z verigo, pa tudi s turbinami.

Ne posamezni, ampak masovni problemi. Pri omembi turbine si pa pihnil mimo. Eno je napaka v tolerancah na obtočnem ventilu in drugo turbina, kot taka. Ker je vse skupaj celota, so sprva menjavali komplet turbino, dokler niso "izumili" 2mm debele podložke, s kataloško št. 03F 145 371 A.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Octavian9
Nov uporabnik

Napisal/-a Octavian9 Pe maj 08, 2015 9:52 am

Ampak nečesa pa res ne razumem in to je primitivnost nekaterih sokomentatorjev, ki se ob nestrinjanju drugega takoj spuščate na nivoje, ki o vas samih največ povedo. Ampak to je vaše mnenje, ki je meni nepomembno.
Zato še enkrat moje mnenje je, da je Rapid z 1,2 TSI motorjem neprimerno boljši izbor od Megana. Pišem iz lastnih izkušenj, ker sem imel z Meganom ogromno težav in je šel po 3 letih in 81k km od hiše zaradi tega. Kupil sem novega! Toliko o zafrustrirancih in fjakarskih konjih in ne levo in ne desno od blagovne znamke, ki jo nekdo vozi.
Glede težav z avtomobili- zakaj pa Renault ponuja 2 letno garancijo in ob doplačilu 4 leta in 80k km. Zato ker zaupa svojim izdelkom ali zato ker se bojijo težav in predvsem dejstva, da se tega zavedajo! Podoben je Peugeot. Zakaj pa Škoda nudi 200.000 km garancije in 6 let garancije? Ker so prepričani v kvaliteto svojega izdelka ali česa drugega? Ford sedaj garantira 5 let brez omejitve km, podobno Hyundai itd.
Pa še to na zadnjem sedežu 5 vratnega (ne karavana!) Peugeota, če pred njim sedi nekdo s 180 cm ali bog ne daj več niti po pomoti ne moreš sedeti, kaj šele postaviti otroški sedež. Ker če je kdo prebral vprašanje fant + dekle se odločata za avtomobil, mogoče bo kakšen naraščaj sledil iz te zveze in verjetno ne bosta avtomobil menjala po parih letih. Ali pač? Ker je resno vprašanje kaj bo potem z otroškim vozičkom, sedežem, itd... Tudi sedenje na zadnjem sedežu in temeljita vožnja s 308 sta bila preverjena in sicer z 1,6 THP.
In ja detajle, kako so reševali težave s turbinami in podlaganjem s podloškami poznam. Pa posledično padanjem moči itd. Ampak po drugi strani poznam kar nekaj voznikov in uporabnikov z 1,2 TSI motorji, tudi takimi preko 200k km. še z verigo. Pa zadeva dela.

Osebno mi je pa bistveno pomembneje koliko je prostora v avtu, koliko ima ta garancije in posledično mirnega spanja, kot pa kakšna je plastika v kabini, ker prav nobena plastika meni osebno ne izgleda omembe vredno dobro.

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Pe maj 08, 2015 10:07 am

Za ta denar je v tem razredu sigurno daleč najboljša izbira "novi" focus. Če pa bi avtor teme pač želel imeti Škodo, pa je po mojem še vedno boljša izbira nova fabia combi z novim 1.2 TSI motorjem. :)
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

ldcc
Nov uporabnik

Napisal/-a ldcc Pe maj 08, 2015 11:09 am

Pozdravljeni,

povedal bom zelo odkrito,na ta forum sem se prijavil le z enim namenom in to je da pokritiziram škodo in volkswagna.
V naši mladi družini imamo dve vozili, renault megane 2012 in volkswagen golf 2014.
Za ženo smo kupili megana leta 2012, 1.6 motor, oprema ekspression in je še danes pri hiši. Z njim naredi deset tisoč kilometrov na leto in razen rednih servisov ga nismo še peljali k mehaniku. Edina slaba stran je da ima žena porabo kar visoko, kakšnih 7 litrov , je pa res da se vozi samo po mestu.

Drugačna zgodba je z škodo rapidom spaceback, ki sva ga kupila leta 2014. Vzeli smo opremo elegance 1.2tsi, ki je bil še po vrh vsega drag, ko gledam nazaj. Notranjost vozila, plastika, sedeži, vrata, prtljažnik in volan so bili dobre kvalitete. Všeč nam je bil velik prtljažnik, ker imamo voziček in veliko prostora je bilo zadaj in spredaj(imam dva otroka). Po testni vožnji in tihem motorju nas je prepričal, prodajalec pa tudi saj je rekel da je to uveljavljen motor, ki je že več generacij v volkswagnih.
Na začetku ko smo ga dobili niti nisem opazil, po enem mesecu se je pa začelo. V motornem prostoru je bil v prostem teku kovinski zvok, ki me je vedno bolj motil. Na servisu so pa tretjem poizkusu ugotovili, da neka cev za gorivo ropota in res zvoka ni bilo več. Čez kakšne štiri mesece pa ponovno ropotanje, ni bil isti zvok je bilo pa kar glasno, posebej ko bilo zunaj hladno ali pa zjutraj. Peljal sem ga dvakrat in vedno niso nič našli, potem sem jih pa vprašal zakaj pa testni ni tako ropotal, pa so rekli da mogoče nisem opazil. Celo rekli so mi kaj tako kompliciram, da če je karkoli narobe, da večini tako ob prvem servisu popravijo da ljudje sploh ne vedo. Ko sem se razjezil z temi ignorantskimi ljudmi, so nekaj podložili in je bilo mogoče malenkost boljše, vendar še vedno je ropotalo ko sem dodal gas v prostem teku in tudi drugače. Na koncu so mi rekli da je to normalno vendar se nisem sprijaznil.
Nisem bil zadovoljen zato sem šel do prodajalca, ki mi ga je prodal in sem mu rekel, kako je govoril da je preizkušen motor pa tako nagaja. Rekel mi je arogantno da on ni nič kriv in da za ta denar je to to in da bi moral vzeti 1.2 tsi(octavija, golf) ki je novejši in bolj izpopolnjen.
Ker mi ni dalo miru sem res začel gledati za novim, ampak za volkswagnom ki pravijo da je boljši kot škoda. Hotel sem že zamenjati za Golfa 7 vendar me je zelo motilo, ker so mi ga ocenili na servisu tako kot da je star tri leta ne pa par mesecev. Milo rečeno prava lopovščina, kako ocenjujejo rabljena vozila. Sodelavec je ravno takrat kupoval novega in mu je bil moj zelo všeč(ker je izgledal rapid res atraktivno) in sem mu rekel, da mu pa jaz mojega prodam da ženi ni všeč avto. Prodal sem mu ga, izgubil sem tri tisoč evrov ampak še vedno sem dobil tisoč petsto več kot mi je ponujal servis volkswagen. Naj povem da ga je sodelavec že prodal in da je še vedno jezen name češ da mu nisem povedal za motor, pa sem mu rekel da je servis meni rekel da je to normalno, tako da rabljen avto nikoli več ne prodam znancem in prijateljem.

Nato je odločitev padla in kupili smo golfa7 1.4 tsi highline. Za golfa tsi bi na kratko dejal, da motor je dober, porabi malo bencina(okoli 5.8 litra) vendar mi druge stvari pijejo živce in tega avta pa žena res ne mara jaz pa še manj. Moti nas to da je nizka streha, prostora notri je manj kot v rapidu, vhod za zadnje potnike je ponesrečeno nared in tudi nizek, sam sem že glavo ruknil ko sem se enkrat usedel zadaj zraven otrok, prtljažnik je majhen, tisti usnjen volan kot da ne bi bil dobro zalepljen in ima zrak usnje. Moti nas to da sprednji predalček ropoče in so ugotovili da neka pena na njem ni bila dobro pritrjena. Kar me pa najbolj da mu zateka voda notri ko je dež. Najprej je bil na servisu ker je veter žvižgal v sprednjih vratih na avtocesti. To so na servisu uredili vendar sta iz ene težave nastali dve novi. Po popravilu je začela voda ob dežju notri tečt med tesnili in še pokati je začelo v obojnih vratih ob vsaki manjši luknji.
Ko sem šel nazaj so mi najprej rekli da je konstrukcijska napaka v tesnilih, potem ko sem pa gnjavil da tako ne gre, so mi pa rekli da bodo vrata še enkrat naravnali, da pa sicer je to normalno da malo poka v vrati in da v večini golfov 7 to dela. Nisem dal ponovno v popravilo ampak sem se odločil da pustim tako kot je. Sedaj ga imam vedno v garaži da ne zateka voda noter če dežuje, na pokanje sem se pa navadil.

V končni fazi sem kupil dražji avto in motor je bil res veliko boljši je pa bila sama izdelava notranjosti slabša. Prej sem imel osem let starega forda in nisem bil v osmih letih toliko na servisih kot sem bil sedaj s tema dvema v enem letu in mislim da bom tega tudi kmalu prodal, vzel kredit in si kupil ali BMW tourer 2 ali pa Mercedesa B in da bo mir pri hiši za naslednjih deset let.
Če še kdaj kupim avto nov avto bom kupil novega mercedesa, bmw ali volvota. Od srednjega razreda pa novega francoza renault ali pežo, ker so veliko ceneje in vsaj dela vse tako kot mora. Pri volkswagnu in škodi se plača samo značko, avto je pa narejen zelo površno. Na koncu je pa to za njih vse normalno ker pravijo da se drugim to tudi dogaja. Jaz sigurno nisem plačal čez dvajset tisoč evrov da mi bo voda notri tekla in moram vedno paziti da me ne dobi dež. To je po njihovih navedbah normalno. Zame to ni normalno in nikoli ne bo.
Zadnjič spremenil ldcc, dne Pe maj 08, 2015 2:37 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe maj 08, 2015 11:26 am

Zanimiva zgodba,nikoli se mi ni bilo treba ubadati s takšnimi zadevami,da bi kar zamenjal avto (ali znamko) zaradi tega,kar sicer ne pomeni,da me ne more doleteti. :roll: :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Pe maj 08, 2015 12:36 pm

Takih zgodb sploh o VW slišim več in več vendar o tem noben noče javno priznati. Šele po kakšen piru ali dveh, ko debata naleti na avto mi kakšen prijatelj potoži čez VW, da to ni več tako kot je bilo. Pa vendar grejo vedno znova kupiti novega.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Pe maj 08, 2015 1:10 pm

off: Bolj kot berem take zgodbe o VW-ju bolj sem zadovoljen, da se nisem odločil za Golfa ampak francoza.

Avtorju pa priporočam P308 ali Focusa, mislim, da pri teh dobiš največ in še dokaj sveži so na trgu.
Če zraven še iščeš mehkobo in tišino pa poglej še za C4.

Drugače imam sam v P308 tale 1.2 e-thp motor in če se odločiš nimaš kaj zgrešit, je res dober izdelek PSA grupe. Če se ti zdi ta motor premočan, pa je pri C4 in P308 na voljo manj zmogljiva različica tega motorja z 110KM, ki bi glede na napisano povsem zadovoljila tvoje potrebe.
Don't worry, be happy ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov