Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

stellaria84
Nov uporabnik

Re: Kupovanje novega,večjega avtomobila

Napisal/-a stellaria84 Po maj 25, 2015 10:35 pm

Evo dans smo sli na testno s Peugeoji 308, 508 in 5008. Ocenil so nama vozilo in prisli na ceno 18.500€ s 308SW. Res ima velik prtljaznik in me je kar malo presenetila. 5008ke in tudi vsi ostali bodo od zdaj v prodaji z novimi EURO6 motorji in malo drazji. Na zalost je 508 predrag in 5008 zelo na meji, ko smo gledali financiranje. Oba imava kredit za nepremicnino in lizing komplicira...ker na zalost place niso ravno blizu tistim od nasih poslancev. :? Vsi enoprostorci so ravno na meji... :( Gre cez, a ne bi sla rada preko svojih zmoznosti placevanja. Jutri bomo vidli, ce nam odobrijo zadevo al ne.:)

iDanijel
Nov uporabnik

Napisal/-a iDanijel Po maj 25, 2015 10:58 pm

Francozi so zelo tečni s svojim financiranjem 50:50 in 9% obrestno mero.
308 SW sem sprobal in mi je bil zelo všeč in tudi vozi se lepo. Zmotil me je edino majhen volan. Potem sem pogledal par review-ev in v enem so omenili, da je potrebnih 7 sekund, da se zamenja temperatura preko touch screena. Poanta je bila seveda, da je morda bolje, da bi uravnavanje temperature v vozilu pustili mehansko in ne digitalno...
5008 bi vaju prišel cca 21.000 eur?
Probajta še Zafira Tourer-ja ;)

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 To maj 26, 2015 12:59 am

Ja tudi meni je bil zelo hecen mini volan, mogoce bi bilo boljse, ce bi bil malenkost vecji... :) Danes bomo pogledali se feedback za lizing od 5008. Ne vem ce bo sel cez. Drzim pesti, da bo. Drugace pa vsaj za 308.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To maj 26, 2015 2:00 am

Povsem po nepotrebnem forsirata nov avto. Če kdaj ni dovolj denarja za velik in nov avto se vzame rabljenega, tudi če delata ne vem koliko kilometrov.
Tale Superb je pod 20k € in ima zgolj 33.000 km - http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... R%20Family
To je praktično nov avto in vožnja je na toliko višjem nivoju, da sploh ni primerjave z majhnimi avti kot je to Peugeot 308. Raje se vozim komot, tiho in udobno v 3 leta starjšem avtu kot pa v majhen avto do zadnjega kotička polnim prtljago, na avtocesti težko lezem v hrib, poslušam brnenje motorja, piš vetra, sedim na majhnih sedežih... Sploh ni računice da bi vzel 308. Drugo je seveda če je nekdo sam ali samo s partnerjem, ko pa pride v poštev družina, takrat je pa to čisto druga zgodba.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax To maj 26, 2015 7:38 am

Ne vem zakaj eni silite ljudi v nakup rabljenega? Če bi vsi bili tako,potem tudi rabljenih ne bi bilo. In kdo si kupi avto ranga passat in v 3 letih prevozi 33.000km in ga gre prodajat? Kilimetrino še mogoče razumem,ker moja starša tudi bolj malo prevozita,ne prodajata pa avta...to je zdaj največ na ceni izgubil. In avta novega ne prodaš po pol leta tako da si naj kupita novega če želita,ker je ziher manj možnosti za kakšne okvare. Sicer pa ima superb karavan 633 litrski prtljažnik,308sw pa 610. Slabo izkoriščen prtljažnik potem pri škodi. V 308 sw je tudi več prostora kot v navadni 308,ker je daljša medosna razdalja. To za klimo je pa bedarija. Hitro jo nastaviš in res nehajte s to klimo že. Zakaj bi v klanec šel bolje superb? Je veliko težji in 2.0 hdi tega 2.0 tdi v težki škodi pihne.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To maj 26, 2015 7:54 am

stellaria84 je napisal/-a:Oba imava kredit za nepremicnino in lizing komplicira...ker na zalost place niso ravno blizu tistim od nasih poslancev. :? Vsi enoprostorci so ravno na meji... :( Gre cez, a ne bi sla rada preko svojih zmoznosti placevanja. Jutri bomo vidli, ce nam odobrijo zadevo al ne.:)

Temu se reče finančni harakiri... :pop:

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To maj 26, 2015 7:59 am

Lizard: v njunem primeru bi bil smotrn nakup rabljenega vozila za okoli 13-14k €, za kakršen denar dobiš par let starega 508 ali C5, slovenskega z okoli 80000km. Ne pa rabljenega za 20k €, če novega 508 lahko dobita za 23k€.

Če bi šlo pa tako na tesno, pa tudi sam vem, da ne bi šel v nakup avtomobila za toliko denarja - nikoli ne veš, kaj še lahko pride vmes.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To maj 26, 2015 9:21 am

Superba sem na hitro našel - je bila pozna ura pa ni bilo časa :), saj bi lahko iskal dlje pa našel kakšne boljše primerke konkurenčnih znamk.

@pleomax: saj razloge sem napisal. To je že lepo, da ima 308 SW velik prtljažnik, ampak sam sem pisal bolj o udobju v kabini, kjer pač ni neke realne primerjave. Gled klanca sem mogoče res kiksnil, vendar ne vem kakšen motor sploh kupujeta v 308 SW.

Je pa thunderbolt napisal eno pomembno stvar glede cene - če gre z 20k € tako na tesno skoz je res vprašanje kakšen je sploh smisel riskirat toliko denarja za en avto.

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 To maj 26, 2015 10:02 am

Nekaj bi samo povedala, da se razume. Ne forsiram nakup novega avtomobila zato, ker bi mi tako odgovarjalo ampak je bil pri rabljenem avtu ne glede na ceno obrok podobne vrednosti, kot pri novem. Problem je ta, da se zneska ne da raztegnit na max dobo odplacevanja recimo 84 mesecev. Skrbi me da moj trenutni avto ne bo vec prav dolgo...saj je star 14let in trenutno ima se nekaj vrednosti, da bi lahko sluzil kot minimalni polog. In se nikoli do zdaj si nisem privoscila novega vozila. Pac sva raje vlozila v nepremicnino. Je pa res, da se lahko marsikaj zgodi in nama bo trda predla zaradi vsega na knap. Ampak dejansko nimam kam zlozit stvari, da bi sli za 14dni na morje :( Imela sva bmwja petico, ki je bil super...zal koncal kot totalka :( in tale zdaj kupljen bolj za premostitev. Nikakor mi ne uspe prit na zeleno vejo. Nisem neka obsedenka z novimi avtomobili in hudimi znamkami, le rada bi enkrat avto, ki bo nov in se ne bom pri vsakem km tresla kaj bo crknilo, je vsaj garancija. Popravite me ce narobe razmisljam ampak res vec ne vem kako naj se spoprimem z zadevo. Na zalost tudi bencinar ne pride v postev, ker bi bile potem cene obcutno manjse. Ah :(

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To maj 26, 2015 10:28 am

stellaria84 je napisal/-a:Nikakor mi ne uspe prit na zeleno vejo.

... ob tem stavku sem se pa zamislil..

žal je velikokrat želja nekaj, realnost pa druga in se moramo zavedati, da včasih ne moremo imeti vsega...

če gledaš pugi-ja..
- skor nov in cenejši
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... gistrira...

premisli in tudi zavedaj se, da je otroke zelo lepo imeti, ampak njihove dejavnosti pa tudi stanejo. Upam, da boš speljela...

lp

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 To maj 26, 2015 11:10 am

Ja se strinjam radar ja... Starejsemu omogocim vse, raje odrecem sebi. Nekaj me pa zanima, a recimo pri tem, ki si ga prilepil je zasebni prodajalec? Ne vem kako v tem primeru poteka financiranje :/ Do sedaj sem vse avte kupovala z gotovino, ker sem sla le po svojih zmoznostih in sem jih placala z gotovino. Tokrat bi prvic sla na lizing, pa se to zaradi socialnih transferjev. Zdaj v avtohisi ti uredijo vse tukaj gre pa verjetno stvar drugace.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To maj 26, 2015 11:46 am

stellaria84 je napisal/-a:Ja se strinjam radar ja... Starejsemu omogocim vse, raje odrecem sebi. Nekaj me pa zanima, a recimo pri tem, ki si ga prilepil je zasebni prodajalec? Ne vem kako v tem primeru poteka financiranje :/ Do sedaj sem vse avte kupovala z gotovino, ker sem sla le po svojih zmoznostih in sem jih placala z gotovino. Tokrat bi prvic sla na lizing, pa se to zaradi socialnih transferjev. Zdaj v avtohisi ti uredijo vse tukaj gre pa verjetno stvar drugace.

Saj vem, da je lepo imeti nov avto, s tem ni nič narobe. Ampak zakaj tudi sedaj ne gresta po svojih zmožnostih pa kupita avto, ki ga plačata z gotovino?
Lizing je fajn, ampak to je kot kuhanje počasi...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To maj 26, 2015 12:48 pm

stellaria84 je napisal/-a:Skrbi me da moj trenutni avto ne bo vec prav dolgo...saj je star 14let ...
... le rada bi enkrat avto, ki bo nov in se ne bom pri vsakem km tresla kaj bo crknilo

Za nov avto se pač plača. Pa če gledaš z vidika koliko je treba dati denarja ob nakupu, ali z vidika koliko te vrednosti čez par let enostavno izgine....

Moraš pa upoštevat, da je velika razlika med par let starim avtom ali pa med 14 let starim.. Če z avtom niso delali kot svinja z mehom in so ga vzdrževali vsaj po minimalnih predpisanih standardih, mora biti po 3-4 letih kot nov.

Na zalost tudi bencinar ne pride v postev, ker bi bile potem cene obcutno manjse

Kaj pa bencinar s tovarniško predelavo na plin (ki je trenutno 59-60 centov na liter)?
Če ni kje kakšen catch, se mi tole zdi zelo zanimiva varianta:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=8876711&show=1&avto=Opel%20Astra%20ST%201.4%20Turbo%20DRIVE%20%20%20LPG%20-
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=6681747&show=1&avto=Opel%20Zafira%20Tourer%201.4%20Turbo%20LPG%20%20%207%20LET...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To maj 26, 2015 2:02 pm

stellaria84 je napisal/-a:Ja se strinjam radar ja... Starejsemu omogocim vse, raje odrecem sebi. Nekaj me pa zanima, a recimo pri tem, ki si ga prilepil je zasebni prodajalec? Ne vem kako v tem primeru poteka financiranje :/ Do sedaj sem vse avte kupovala z gotovino, ker sem sla le po svojih zmoznostih in sem jih placala z gotovino. Tokrat bi prvic sla na lizing, pa se to zaradi socialnih transferjev. Zdaj v avtohisi ti uredijo vse tukaj gre pa verjetno stvar drugace.

potem probaj pa pri tem...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 01.6%20HDi

raje dobro preračunaj kako, ker nikoli ne veš kaj prinesejo naslednja leta.

matematika je enostavna - preračunaj si koliko ti ostane na mesec oziroma:
- potem preračunaj kaj ti prinese bolniška pol meseca enega in drugega,
- koliko ti potem ostane, premisli koliko imaš rezerve doma,
- in koliko si pripravljena reskirat oziroma in ali si pripravljena z zamikom plačevati položnice,
- vprašaj se, kaj bi naredila v primeru karambola (bog ne daj zadnjih dveh variant)...

in potem je/bo odločitev precej lažja.

a si razmislila da za nekaj časa kupila nekaj prehodnega?

predlog - tale je precej cenejši....

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Authenti...

je osnovna oprema ampak razlika v ceni je pa kr, pa drugače če se ne motim imajo 5 let garancije (nisem 100%),...

drugače pa tale laguna ni napačna...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 50%20Bla...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0%206%20...

oziroma 508 in kaj podobnega v tem rangu, passat je pa dražji..

Če ne bosta dobila trojčkov bo to vrh glave prostora...

lp

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Pe maj 29, 2015 7:39 pm

No evo, zdaj cakamo na odgovor lizinga in odobritev nakupa Peugeot 308ke ( verjetno ne bo slo cez)... Ce to ne bo slo, bova iskala rabljen avto star do 2 leti, ki ga bova se vedno lahko financirala z lizingom in bova gledala ceno pod 13k € in da bo obrok cim manjsi in placevanje raztegnjeno na 72mesecev. Tako bo tudi za nase izdatke najboljse in ko bova to odplacala bo avto sluzil kot polog za kaj novejsega. Zaenkrat tudi gotovine, ki jo varcujem, ne bom namenjala pologu za avto. Ne igra tako pomembne vloge. Malo prevec sva se zaletela v nakup novega, ker sva sita popravil pri starih...ampak si bom raje vzela cas in iskala kaj rabljenega.
Samo se nekaj me zanima, tisti, ki imate bencinarje z novejsimi motorji. Koliko so kaj pozresni?
Res da delamo letno okrog 30 ali 40k ampak poslusam na servisih, da so novi motorji toliko varcni, da nakup dizla sploh vec ni smotrn. Sploh zaradi servisov. Zdaj imam sicer bencinarja predelanega na plin...ampak je pozresna mrcina :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 29, 2015 9:00 pm

Jaz ti lahko povem za 1.4 TSI v Touranu, meni se zdi za bencinarja varčen. Pri mestni vožnji sicer lahko prideš tudi na 9-10 litrov, pri relaciji pa odvisno od hitrosti. Pri 130 kmh 8-8,5 litrov, pri 100 kmh dobrih 6 litrov, po regionalkah pod 90kmh pa tam okoli 5 litrov.
Na avtocesti se kar pozna škatlasta oblika, ki ima pri večjih hitrostih dosti upora, kaka Octavia ali Golf karavan bi s takim motorjem gotovo imel nižjo porabo of Tourana, zlasti pri 130kmh in več.

Koliko pa ti sedaj BMW porabi? Praviš, da ima LPG, saj to je pa poceni, po litru niti polovica cene bencina ali celo dizla? Sicer je normalno da pri LPG pogonu porabi še malo več plina kot bi bencina, ampak "finančna poraba" je pa še vedno manjša tudi od dizla. Razen če je kaj z motorjem narobe.
No, zato sem dal prej predlog za tista nova Opla z turbobencinskimi motorji in tovarniško LPG napeljavo, če ni kake pasti, se mi zdi to dobra varianta..
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 29, 2015 9:02 pm

Če si veliko na AC vseeno glej dizla, novo dobni mlinčki so varčni dokler voziš tam do 110 na uro. Ne vem zakaj bi pa bili servisi za dizla ( redni ) kaj dražji od servisa za bencinarja? Mogoče 20 e po servisu kar ni neka razlika vredna omembe.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe maj 29, 2015 9:06 pm

To je daaaaaaaaaleč čez svoje sposobnosti!

Avto se kupuje na cash, pa še to se ne da več kot 50% gotovine, ki na voljo. Pametno se je stegniti do maksimalno 20%. Joj joj joj... kam gre ta svet, puf na puf. :(

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 So maj 30, 2015 2:01 am

Govorila sem o malo vecjih servisih, ki jih prinese kilometrina. Turbine, ogrevalne svecke, bosch pumpe...vse nanese kar lep kupcek €.
Je res da je plin veliko cenejsi na liter. Porabe na plin je nekje med 10 in 11. Sama voznja je res cenejsa ampak se vse prinese noter s plinskimi servisi. 68€ na servis/15k km + olje za plinski sistem 18€/l. To je 2x na mesec. Je pa moj avto redno servisiran In vsaj vem kaj vozim. Ampak se blizam 250k prevozenim...stroski vzdrzevanja pa rastejo skupaj s km. Sklopka, zacel je rjavet, ostalo smo ze vecinoma menjali. Cilindri. Je velik pozeruh olja. Ko sva bila sama je bil to super avto. Ob dveh otrocih pa je postal premajhen in tudi st.km se je povecalo odkar smo stirje.
Locher do sedaj sem vedno kupovala na cash. Vcasih pa si clovek zazeli tudi kaj novejsega. Pac tokrat je bil ves cash namenjen stanovanju in ureditvi. Preostanek pa je na lagerju za otroka. In bo zlata rezerva vedno ostala. Kredita nocem zaradi socialne..tako da mi lizing trenutno najbolj odgovarja. Imela pa ga bom prvic tako da ni ne vem kaksnih pufov. Ne glede na puf imam vedno rezervo in dobro zaledje...ampak ne bom je porabila za avto. Imela sem lep avto na cash...imela totalko. Od mojega avta je ostal kupcek nicvredne plocevine in jaz komaj prezivela. No od takrat naprej se mi je vse podrlo. Tudi izplacila zavarovalnic niso prav bajna in nastala je financna luknja.
Kako pa ti razpolagas s financami Locher? Jaz delam v zdravstvu in moja placa pac ni ravno blesteca glede na situacijo ki jo ima kc. Zato prav pride kaksen puf ja.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher So maj 30, 2015 4:58 am

Nisem bogat, vseeno pa kupujem na gotovino. Ni gotovine, ni nakupa. Pri avtomobilih se držim načela, da zanje ne dam več kot 20% gotovine, ki je na voljo. Trenutno imam avto, ki je vreden nekaj odstotkov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov