Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Panthera__onca
Nov uporabnik

Re: Avto do 20.000€ (dizel)

Napisal/-a Panthera__onca Sr jun 17, 2015 10:25 pm

deathlord je napisal/-a:Kaj se dejansko najbolj obnese ter kaj priporočate, mogoče še kaj drugega?

Hvala!

si prepričan da hočeš met 1.6 tdi. 2.0tdi za 20k eur ne boš dobil.Ko bi jaz dobil še eno možnost... :roll:

Kaj te pa potem pritegne? Kvaliteta izdelave, ropot, plastika? Iz seznama sem vozil vse in če dobiš insignijo za 20 tisoč evrov ni kaj za razmišljat.
Jutri grem na servis avto ima 9k prevoženih. Tdi... :idea:

meteor Niso brezpredmetne ker vsak imajo svojo lestvico. Na moji so določene znamke na zdrsnile na rep.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr jun 17, 2015 10:51 pm

Pri meni tudi VW, Seat izgubljajo zaupanje za nakup, sploh ko berem neke absurdne napake po forumih. Leon mi sploh ne potegne v notranjosti in še o nekih ropotanjih se je nekje pisalo. Ampak to je še vedno moje subjektivno mnenje, odločam se med razmerjem cene/dobljenim, ne po znamki. So pa forumi nadvse dobra stvar za preverit pred nakupom, kjer marsikaj zveš od končnih uporabnikov.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jun 18, 2015 4:43 am

metor je napisal/-a:Pri meni tudi VW, Seat izgubljajo zaupanje za nakup, sploh ko berem neke absurdne napake po forumih. Leon mi sploh ne potegne v notranjosti in še o nekih ropotanjih se je nekje pisalo. Ampak to je še vedno moje subjektivno mnenje, odločam se med razmerjem cene/dobljenim, ne po znamki. So pa forumi nadvse dobra stvar za preverit pred nakupom, kjer marsikaj zveš od končnih uporabnikov.

Še vedno pa moraš biti previden, ker te forum z množico nasvetov lahko zavede in utegneš biti na koncu še bolj "zmešan" kot na začetku, presoditi kaj je res in kaj ne pa moraš vedno sam.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jun 18, 2015 5:52 am

@metor napiši mi 1 avto kateri je brez napak. Me prav zanima, če ga boš našel. Jaz ga nisem oz so samo velike napake recimo TSI motor in manjše škipanje plastike brez napak pa ne obstaja noben avto, ki se masovno proizvaja.
Danes če kupuješ nov avto moraš gledat ali ti je vizualno všeč potem če ima slučajno kakšne serijske in to je to. Z škripanjem plastike pa pozabi oz tudi novi BMW X5 ki je +80keur mu škripa plastika ;)
Lp

Panthera__onca
Nov uporabnik

Napisal/-a Panthera__onca Če jun 18, 2015 8:03 am

pskoda je napisal/-a:@metor napiši mi 1 avto kateri je brez napak. Me prav zanima, če ga boš našel. Jaz ga nisem oz so samo velike napake recimo TSI motor in manjše škipanje plastike brez napak pa ne obstaja noben avto, ki se masovno proizvaja.
Danes če kupuješ nov avto moraš gledat ali ti je vizualno všeč potem če ima slučajno kakšne serijske in to je to. Z škripanjem plastike pa pozabi oz tudi novi BMW X5 ki je +80keur mu škripa plastika ;)

Kako naj napiše avto brez napak, če si že sam napisu da tak avto ne obstaja-kar se strinjam. Treba je gledat tiste modele ki jih imajo manj, ker napaka je vedno kkšna. Moj sosed ima X5tko uvoženo iz Nemčije 3.0 dizla 2007 in je njegov motor bolj tiho teče kot moj... njegov jih ima 390k moj 9k.

Men je pa žal da pred nakupom nisem prebrskal serijskih napak, zdej berem na forumu ko je prepozn. Nor sem bil, ko je kolega prodajal 1 let starga bmwja enko, ker je otroka dobil, pa nism nobenga poslušal in sm govoru novo je novo...in sem kupu kar sem- nov...šrot.

deathlord
Nov uporabnik

Napisal/-a deathlord Če jun 18, 2015 8:36 am

Tako kot je napisal @pskoda, avta brez napak ni. Če ne drugač pa proizvajalci naredijo, da moraš avto peljati na vsake tolko časa na servis :D . Trenutno sta nekako Seat Leon ST (FR ali Style oprema) in Opel Insignia (Edition ali Drive oprema) na vrhu lestvice, seveda če bo cena primerna :) .

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Če jun 18, 2015 12:05 pm

Res je, avta brez minusov ni. Izbrati je pa treba takega, pri katerem te določeni minusi ne skrbijo oz. motijo.
Don't worry, be happy ;)

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Če jun 18, 2015 4:01 pm

sašo5 je napisal/-a:
deathlord je napisal/-a:Bolj se nagibam na limuzinsko varianto ampak ker ne vem kaj se vse lahko zgodi v petih letih (trenutno še brez prikolice), bi mogoče tudi razmišljal o karavanu. Ne vem, mal sem skeptičen glede vseh teh malih mašin, tud do dolečenih znamk in moram dost dobr razmislt, ker bom avto imel (recmo da) vsaj 5 let.

]ma od vseh navedenih nimaš kaj študirat - InsIgnia 140KM

MadIggy je napisal/-a:Toyota Auris (facelift je ravno prišel v salone) z 1.6 BMWjevim dizlom.

kje vidiš od petih predlaganih Toyoto :?: :roll: "hebala" te Toyota - pa še Auris eden najgrših avtov na "kugli" v tem razredu.........pa če že hočeš BMW-jev motor :arrow: kupiš BMW-ja ne pa nek zmazek, ki ima kaoooo "isti" motor

Res, da ni nihče spraševal po aurisu, toda, da bi bil to en najgrših avtomobilov v svoji klasi... hm, vsak ima voj okus... jaz pa pravim, da je to en najlepših avtomobilov v svoji klasi, seveda pa mora biti prava barva, zatemnjene zadnje šipe, lita platišča...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Če jun 18, 2015 4:06 pm

Jaz bi pa predlagal novega testnega Focusa ST diesel karavan. Lepa kombinacija športnosti in mestnega avtomobila....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jun 18, 2015 7:57 pm

svetilnik je napisal/-a:Jaz bi pa predlagal novega testnega Focusa ST diesel karavan. Lepa kombinacija športnosti in mestnega avtomobila....

Omejitev je 20 k, za ta denar ST-ja ne bo dobil
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če jun 18, 2015 10:27 pm

Ja ST ni pocen, jaz bi raje vzel, kot so ti že rekli Leona FR 2.0

deathlord
Nov uporabnik

Napisal/-a deathlord Pe jun 19, 2015 7:34 am

Čakam na ponudbo za Seata, imam pa že dokaj vredu ponudbo za Opla :) . Pitanje, a VIN (številka šasije) novega avta, bi morala delovati na straneh npr. carfax?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jun 19, 2015 10:08 am

Na tvojem mestu bi šel preverit če je varianta v Golfu in Octaviji da ju dobiš z 2.0 TDI, potem pa oba v testni vožnji primerjaš z omenjeno Insignijo, ki bi sicer verjetno bila moja prva izbira v takem položaju, ampak bi v vožnji prej preveril/primerjal...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

deathlord
Nov uporabnik

Napisal/-a deathlord Pe jun 19, 2015 10:26 am

Jutri grem še gledat dve Octavii, sam zgolj 1.6 pride v omejitve, 2.0 je pa preveč. Testno vožnjo bom probal opravit za vsaj 2, trenutno v ožjem izboru, avta: Leon in Opel.

Panthera__onca
Nov uporabnik

Napisal/-a Panthera__onca Pe jun 19, 2015 12:18 pm

2.0 tdi je preveč, ker toliko popusta nisi dobil nikjer-> 20k, je tko? Primerjava Leona in Insignije je tako kot bi primerjal golfa in pasata.

Seat leon hb in st imata isto podvozje, pri nekaterih drugih znamkah imajo karavani povečano medosno->>bolj udobna vožnja.
Z mojim golfom 1.6 tdi mam povprečno porabo 5.6l, vozim se v službo po regionalni cesti in malo po mestu.
Če si obseden s tdi vzem raj testnega z 2.0 motorjem, ne pa novga 1.6tdi ki je res top shit. :idea:

deathlord
Nov uporabnik

Napisal/-a deathlord Pe jun 19, 2015 12:42 pm

@Panthera__onca, tako je pozabil dopisat, da ni v tem cenovnem rangu. Pač očitno VW in Škoda držita kr ceno, kar nekak nisem pričakoval za Škodo. Dejansko pričakujem podobno porabo, od 5.5 - 6l pa čeprav imam okol 90km avtoceste v eno smer, lahko da se motim. Obseden glih nisem, bi pa mel raje 2.0 tdi, ker se pozna še posebej na avtocesti. No seveda, najprej mora šef odobrit kakšno ponudbo :D .

Panthera__onca
Nov uporabnik

Napisal/-a Panthera__onca Pe jun 19, 2015 2:08 pm

Nisem mislil obseden obseden ampak sem mislil če bi rad imel točno tdi, da je bolj 2.0.
Tist za na avtocesto bi bil tut 1.6 dost, ker 150 se lahko peljes z njim kadarkol. Pospeški niso super duper niso pa tut tako slabi da bi rekel da traja celo večnost. Bolj se gre zato da kokr berem da je pri 1.6 večkrat kakšna napaka kot pri 2.0 zato sem reku.

deathlord je napisal/-a:Kaj se dejansko najbolj obnese ter kaj priporočate, mogoče še kaj drugega?

Hvala!

To še poglej ko si napisu ford: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0%20%20N...
Mogoče še dajo kaj popusta al pa zimske gume, pa če malo še spalamudiš šefu kot si reku pa boš po moje bol zadovoln kot s škodo al pa seatom. Ta mondeo je en razred višje. Že če samo sedeže pogledaš na sliki so od oka že bolj kvalitetni. V octaviji so pri peni šparal :)

deathlord
Nov uporabnik

Napisal/-a deathlord Pe jun 19, 2015 2:32 pm

Mondeo bi imel takoj, sam ko je cena taka da glava peče :(. Trenutno sem bolj osredotočen na dizel, bencinar se mi mislim da ne splača (v najslabšem primeru bom naredu min. 50.000km letno).
Ponavljam vprašanje: a VIN (številka šasije) novega avta, bi morala delovati na straneh npr. carfax? Ker za eno ponudbo javlja da je vin napačen :?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe jun 19, 2015 2:48 pm

Ja mogla bi
Lp

Panthera__onca
Nov uporabnik

Napisal/-a Panthera__onca Pe jun 19, 2015 2:51 pm

deathlord je napisal/-a:Mondeo bi imel takoj, sam ko je cena taka da glava peče :(. Trenutno sem bolj osredotočen na dizel, bencinar se mi mislim da ne splača (v najslabšem primeru bom naredu min. 50.000km letno).

V takem primeru višja cena kot bi prišel dizel mondeo ne igra vloge. Firme, vsaj naša, pri tistih vozilih k delajo tako veliko število letnih kilometrov nardijo tako, da vzamejo avto na lizing na pet let kjer se npr. 3000 tisoč več pozna samo 50€ pri mesečnem obroku :) in avto po dveh maksimalno treh letih prodajo poplačajo lizing in vzamejo novga.

Da delaš z avtom 60k na leto je v 5 letih 300k in tak avto takrat ni vreden skoraj nič, ogromna izguba vrednosti zaradi km, pa še velik servis je treba vmes nardit, ki je vsaj 600€. Če ga pa po dveh letih prodajo s 120k, bodo pa malo doplačal in vzel spet novga. Vsaj pri nas delajo tako pri tistih avtih ki so skoz na cesti in se baje splača. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov