Fantje, hvala za vsa mnenja, mi ni zal da sem se tu gor vprasal.
VW me nikoli niso prevec potegnili, za golfa sem bil v zadnjih letih vedno mnenja, da zakaj golfa ko pa dobiš za manj denarja Octavio z enako kvaliteto in več prostora, tudi za Passata novega mislim isto, ga ta nov Superb nese za manj denarja.
Ta teden sem koristil se star dopust, ki ga je potrebno pokoristiti do konca meseca, tako da sem si vzel cas tudi za testne voznje. Lahko recem, da sem dolocene izlocil, ampak se vedno precej neodlocen. Bo treba stvar se prespati. Nekaj vtisov:
- Fabia: vozi se solidno, 1.2 110km mi je zelo vsec, podvozje ravno pravsnje, avto kompakten, prakticen, sicer se po velikosti v kabini pozna razred manjse, ampak je vsecno, moral bi poskusiti koliko gre sedez nazaj, ce imas zadaj otroski sedez namescen. Splošni vtis zelo v redu, je v igri.
- Octavia: od žene favorit, hoče samo tega in me je poskušala že tam prepričati, da kar vplačam, meni pa ni 22 jurjev ravno za dati za avto, sem jo moral na hladno mal dat:) ceprav priznam da mi je vsec, se bolj kot zdajsnja, vse na nivoju visje kot fabia, gledal sem motor 1.4 150km, za 16 jurjev pa dobis neko oskubljeno verzijo. Ne vem.
- P308: na zunaj in znotraj na prvi pogled zelo všečen, sedi se notri super, sedez dobri, kabina proti skodam vesoljska, ampak kaj ko francozi se vedno so predvsem estetski in manj prakticni, kar nekaj stvari me je zmotilo - majhen volan na trenutke prav ovira pogled na stevce, lcd zaslon je slab, kot pri kaksnem slabsem smart phonu, slabo odziven, nekontrasten, zamuden, v kabini tudi kaksno odlagalno mesto vec pogresam, vozi se solidno. Skoraj sigurno odpade.
-P508 malo rabljen: razocaran nad voznimi lastnostmi, podvozje za kaksne ovinkaste ceste premehko...Odpade
-C5 malo rabljen: avto v katerem se od vseh dalec najboljse sedi, ce bi vsak dan delal po 100km+ bi bil glavni favorit, tako pa mi je malo prevelik riziko kupiti rabljen avto, za katerega kolega mehanik pravi da se jim pojavlja kar nekaj napak na karoseriji in elektroniki. Ladja, ki je mislim da je rabimo.
-P2008: ze po nekaj km ugotovil da to ni to, da mi taksni visoki polozaji ne ustrezajo, niti zeni in da te variante niso za nas, se manj kaksen P3008
- focus Titanium: impresioniran, me je presenetil, vozi se odlicno, podvozje super, sicer 1.0 125km malo bolj lena kot pa tista pri Fabiji, armaturna bi lahko bila malo bolj pregledna. Vsekakor v igri.
- ceed: blah, kaj konkretnega ne znam reci, tak povprecen, se mi zdi da vec dobis pri focusu, octaviji in fabiji. Odpade
Moram preizkusiti se Megana in pa kaksnega Hyundai i30. Sigurno v igri Fabia, Octavia in Focus. Pri Octaviji gre le za to, da če me žena prepriča da damo toliko denarja. Jaz sem bolj za Fabio za 15k, ona za Octavio za 22k, verjetno bova na koncu morala narediti en kompromis in bomo vzeli Octavio.
Moram se prespati vse skupaj...