IcEm4n je napisal/-a:Verjetno je mislil tole:
D.5 Datum izdaje COC dokumenta oz. prve registracije:
f.taunus je napisal/-a:Prosim, če nam pojasniš kje v homologaciji piše, kdaj je bil avto rojen, ter kdaj je bil pripeljan?
D.5 – datum izdaje COC dokumenta oz. datum prve registracije:
Peuggeott je napisal/-a:95% mu piše na homologaciji IN prometni 2015.
Ne razumeš da homologacijo delajo šele takrat ko imajo kupca in da jim to zakon omogoča?!
Moja hči je kupila ganz nov avto julija 2015, v tovarni je bil narejen novembra 2014 in je od decembra 2014 dalje je stal na pod milim nebom v centralnem skladišču.Tako v homologaciji kot prometni ji piše 2015. Homologacija je bila narejena 5dni pred prevzemom
.tako delajo vsi prodajalci novih,tudi če ga imajo na dvorišču 1leto. Kot sem že enkrat povedal včasih to po zakonu ni bilo možno in če je bil letnik izdelave 2002 je v dokumentih pisalo 2002, tudi če je bil kupljen januar 2003.Danes ni več tako in zakon omogoča da je lanskoletna proizvodnja beležena na dokumentih kot letošnja.
danci1973 je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:Prosim, če nam pojasniš kje v homologaciji piše, kdaj je bil avto rojen, ter kdaj je bil pripeljan?D.5 – datum izdaje COC dokumenta oz. datum prve registracije:
In avtor je to ugotovil, verjetno na podlagi šasije. Kaj lahko sedaj stori?pskoda je napisal/-a:Peuggeott je napisal/-a:95% mu piše na homologaciji IN prometni 2015.
Ne razumeš da homologacijo delajo šele takrat ko imajo kupca in da jim to zakon omogoča?!
Moja hči je kupila ganz nov avto julija 2015, v tovarni je bil narejen novembra 2014 in je od decembra 2014 dalje je stal na pod milim nebom v centralnem skladišču.Tako v homologaciji kot prometni ji piše 2015. Homologacija je bila narejena 5dni pred prevzemom
.tako delajo vsi prodajalci novih,tudi če ga imajo na dvorišču 1leto. Kot sem že enkrat povedal včasih to po zakonu ni bilo možno in če je bil letnik izdelave 2002 je v dokumentih pisalo 2002, tudi če je bil kupljen januar 2003.Danes ni več tako in zakon omogoča da je lanskoletna proizvodnja beležena na dokumentih kot letošnja.
Drugače pa rabiš VIN decoder in lahko ugotoviš celo kdaj je šel avto v proizvodnjo in kdaj je bil narejen.
Če bi mi prodajala avto tvoja hči in bi mi trdila, da je avto letnik 2015 bi dokazal, da se moti
f.taunus je napisal/-a:In avtor je to ugotovil, verjetno na podlagi šasije. Kaj lahko sedaj stori?pskoda je napisal/-a:Peuggeott je napisal/-a:95% mu piše na homologaciji IN prometni 2015.
Drugače pa rabiš VIN decoder in lahko ugotoviš celo kdaj je šel avto v proizvodnjo in kdaj je bil narejen.
Če bi mi prodajala avto tvoja hči in bi mi trdila, da je avto letnik 2015 bi dokazal, da se moti
NoFear85 je napisal/-a:pskoda, slika ki si jo prilepil dejansko ne poda tocnih informacij, znaki v sasiji so malo drugace razlozeni, kot je realno stanje
Peuggeott je napisal/-a:Dejansko je res avto 2014, samo uradno je pa 2015 in tudi garancija teče od tega datuma. To da je bil narejen leta 2014 v njenem primeru ne pomeni nič. Važno je kar piše na dokumentih.
Ta zakon je šel prodajalcem na roko, ker jim zaloge iz prejšnnjega leta ni potrebno prodajati z večjimi popusti in ni potrebno hiteti.Če ga ena ovca ne bo kupila ga bo pa druga.
Glede na visoke prodajne številke nekaterih vodilnih znamk in glede na stanje na terenu,ko se nov avto prodaja več kot pol leta,bi rekel da so prodajne statistike nekaterih mark prenapihnjene in to zelo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov