Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Re: Zamenjava avta za nov avto

Napisal/-a Locher Po avg 10, 2015 8:12 am

xxl je napisal/-a:Jaooo,kakšne kvasite eni :roll: :lol: Mogoče vas Miha Šalehar uporabi za svoj prispevek na radiu;Forum 69 ;)

Bi nam zaupal, kakšne kvasimo?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po avg 10, 2015 5:01 pm

Bogati rabijo leasing in kredite za avto zato, da svoj denar, ki ga imajo na lagerju, bolje obrnejo z bolj donosno investicijo. Da bi avto skeširali, jim ne pade na pamet, ker je izguba denarja. (Ergo, kako so pa prišli do premoženja, če ne bi dobro gospodarili z denarjem?)
Revni rabijo leasing in kredite zato, da se zapufajo.

Vsak po svoje ima prav. Nekateri nimajo drugih možnosti, nekateri pa preračunljivo v leasinge in kredite. Jedem das seine!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Če avg 13, 2015 12:25 pm

Jaz sem šel na lizing za avto samo zato ker bi bil na slabšem, če bi dal kar celotno gotovino. Kljub obrestim za lizing bom prišel ceneje skozi zaradi drugih ugodnosti zaradi tega. Preverite pri svoji znamki ugodnosti, mogoče boste tudi sami prišli ceneje ravno z lizingom skozi.

Sem pa daleč od tega, da bi bil bogat.

lp
darkside

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe avg 14, 2015 3:20 pm

darkside je napisal/-a:Jaz sem šel na lizing za avto samo zato ker bi bil na slabšem, če bi dal kar celotno gotovino. Kljub obrestim za lizing bom prišel ceneje skozi zaradi drugih ugodnosti zaradi tega. Preverite pri svoji znamki ugodnosti, mogoče boste tudi sami prišli ceneje ravno z lizingom skozi.

Sem pa daleč od tega, da bi bil bogat.

lp
darkside

Če dobro gospodariš s svojem imetjem, boš nekoč bogat postal..če boš razmetaval z denarjem (izbiral neugodne ponudbe) ne boš nikoli..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Pe avg 14, 2015 5:06 pm

Glede razmetavanje se strinjam. Sem pa zato izbral lizing ker bom nekaj prihranil (niti ne malo) in tudi trgovec mi je dal daleč najboljšo ponudbo glede na ostale. Edino vezan sem za obdobje dokler ni odplačan ampak glede na prihranek bom za to obdobje že stisnil zobe.

Treba je preveriti pogoje in svojo zmožnost. Vsekakor ne kupovati avta, ki ga ne moreš vzdrževati.

lp
darkside

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Pe avg 14, 2015 7:46 pm

darkside je napisal/-a:Glede razmetavanje se strinjam. Sem pa zato izbral lizing ker bom nekaj prihranil (niti ne malo) in tudi trgovec mi je dal daleč najboljšo ponudbo glede na ostale. Edino vezan sem za obdobje dokler ni odplačan ampak glede na prihranek bom za to obdobje že stisnil zobe.

Treba je preveriti pogoje in svojo zmožnost. Vsekakor ne kupovati avta, ki ga ne moreš vzdrževati.

lp
darkside

Tole dvoje pa ne gre vkup.lizing je na dolgi rok najdražja varianta.
Drugač pa računico na mizo,pa da vidmo kaj so ti ponudili da lahko primerjamo. 8)

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Pe avg 14, 2015 9:21 pm

Res je da bom za obresti dal nekaj, ampak po drugi strani - v času lizinga imam polni kasko za 600 eur in ne 1000 eur. Glede na trajanje lizinga bom prišparal nekaj ;D

Pa že to, da je bil avto vsaj 500 eur (ne spomnim se več točno) cenejši kot drugje bom še več prišparal.

lp
darkside

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee So avg 15, 2015 7:12 am

Pozabil še eno stvar. Zaradi lizinga sem dobil podaljšano jamstvo vrednosti 500 eur. Da, je realno ker če je brez lizinga ga ni na računu in je cena ista.

Lp
darkside

mbenzema
Nov uporabnik

Napisal/-a mbenzema So avg 15, 2015 8:07 pm

Tu se je pa zbralo komentarjev. Me veseli. Da vam razjasnim.
Imam clio 3,letnik 2012, 1.2 16V, 55kW(jebeno dosti), vzel sem novega iz avtohise na lizing(hypo).
Rabil sem nov avto za te in te stvari, in zaradi moje bajne place, sem si lahko privoscil le tega-mnenje hypota, jaz sem mel kes za obroke in ga vedno imam in vedno bom imel, avto je placan po drugi uri 18. v mesecu! Denar imam za zavarovanje in za vse stroske! Verjamem da kakih 400e letno vec za rs-a bi pa nakrampal.
Ampak, sedaj je ze 3leta mimo, avto je tocno na pol odplacan (se 4.500e), da se razume; avto je presibak, saj je bil ze od zacetka,ampak j..i ga, zato pa iscem mocnejsega. Ne bi se branil niti Gordini 1.6 16V GT..ceprav ni kot rs, baje, zgleda ze tako.
Zanima me pa kako je s tem, ce recimo RS-a ni v sloveniji vec naprodaj v avtohisi, ali je mozno uvozit iz druge drzave in kolko stane, ce ima kdo izkusnje s tem?

Glede lizinga pa tako. Druge opcije si ne morem privoscit, saj ga skesirat ne morem, nimam 10.000nasparanih. Imam pa redno placo in tistih 200e obroka ne bi bil problem, zavarovanje in ostalo pa tudi ne...
Kateri bmw direktorjev je pa odplacan? In nikoli ne bo!

mbenzema
Nov uporabnik

Napisal/-a mbenzema So avg 15, 2015 8:11 pm

Vsakemu je lazje dat 200e na mesec 6let,kot pa 12000 v kosu..

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee So avg 15, 2015 8:38 pm

Clia RS bi tudi jaz raje vzel kot navadnega če bi obstajal v karavanski verziji. Ampak žal ne obstaja.

In res je lažje dati 200 eur na mesec za lizing kot pa celoten avto v celoti odplačat. Denar imeti doma je večino slovencev strah zaradi naravnih pojavov (poplave, potresi), na banki te pa tudi prihranek tepe pri dohodnini in na koncu bi lahko prišlo do tega da zaradi prihrankov dohodnino plačaš in ne, da prejmeš kaj nazaj.

lp
darkside

mbenzema
Nov uporabnik

Napisal/-a mbenzema So avg 15, 2015 9:47 pm

Se strinjam darkside. Davcna je pras...a!
Saj pravim, bi vzel RSa ampak opazam, da je pri nas se kaksen gordini na voljo RSov ne najdem nic kaj.
Tudi gordini ni svoh, po moje,nisem se ga testiral.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne avg 16, 2015 6:38 am

Saj avto ti tudi lahko voda zalije, potres razbije,... Če boš imel privarčevano z avto ne bo nič dohodnina trpela, ker je premalo denarja. Bolj je problem, ko šparaš za hišo, ko je takoj 100keur
Lp

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Ne avg 16, 2015 8:11 am

Če prav razumem, bi ti raje kot novega Clia IV RS, vzel rabljenega III GT ali RS, seveda iz avtohiše.
RS-e že dalj časa spremljam, in to se v glavnem vse proda privat. Eden srebrnega tudi že več kot leto prodaja, tako da do avtohiše ne bo prišel noben.

Drugače mislim da je 130KM bolj primerno kot 200 za vsakdanjo vožnjo, sploh če prihajaš iz 75KM, bo na 200 kar velik preskok. Seveda je pa škoda, ker GT ni turbo.
So pa stroški pri RS neprimerno večji, že sam bencin, 13l/100km imaš hitro, če misliš samo na pospeške in nič na denar. Ti lahko povem iz prve roke, da moraš tankat vsakih 350km, če imaš porabo 12l.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne avg 16, 2015 12:10 pm

mbenzema je napisal/-a:Vsakemu je lazje dat 200e na mesec 6let,kot pa 12000 v kosu..

Hvala za odgovore

Zakaj že?

mbenzema
Nov uporabnik

Napisal/-a mbenzema Ne avg 16, 2015 12:27 pm

Reaper85 je napisal/-a:Če prav razumem, bi ti raje kot novega Clia IV RS, vzel rabljenega III GT ali RS, seveda iz avtohiše.
RS-e že dalj časa spremljam, in to se v glavnem vse proda privat. Eden srebrnega tudi že več kot leto prodaja, tako da do avtohiše ne bo prišel noben.

Drugače mislim da je 130KM bolj primerno kot 200 za vsakdanjo vožnjo, sploh če prihajaš iz 75KM, bo na 200 kar velik preskok. Seveda je pa škoda, ker GT ni turbo.
So pa stroški pri RS neprimerno večji, že sam bencin, 13l/100km imaš hitro, če misliš samo na pospeške in nič na denar. Ti lahko povem iz prve roke, da moraš tankat vsakih 350km, če imaš porabo 12l.

Da, raje bi vzel III Gordini kot IV RS. Res ni kot RS, j*** ga, imas pa pridih sportnosti, udobje, uporabnost in ne velike stroske. Za RS-a pa vem da potrebujes kaj vec v zepu.

mbenzema
Nov uporabnik

Napisal/-a mbenzema Ne avg 16, 2015 12:31 pm

emozul je napisal/-a:
mbenzema je napisal/-a:Vsakemu je lazje dat 200e na mesec 6let,kot pa 12000 v kosu..

Hvala za odgovore

Zakaj že?

Mogoce eni posteno garamo za normalno placo,placujemo stroske te in one in nimas kaj za nasparat. Kaj pa naj? Naj sparam vsak mesec 200e, sest let pa grem pol avto skesirat ko bo ze 6 zunaj?? Al je lazje placevat 5,6 let 200vsak mesec in gres po avto takoj?
Naj ti dam primer..za kaj pa imas ti (predvidevam) narocnino na telefon? To je tut kredit .

mbenzema
Nov uporabnik

Napisal/-a mbenzema Ne avg 16, 2015 12:32 pm

mbenzema je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:

Hvala za odgovore

Zakaj že?

Mogoce eni posteno garamo za normalno placo,placujemo stroske te in one in nimas kaj za nasparat. Kaj pa naj? Naj sparam vsak mesec 200e, sest let pa grem pol avto skesirat ko bo ze 6 zunaj?? Al je lazje placevat 5,6 let 200vsak mesec in gres po avto takoj?
Naj ti dam primer..za kaj pa imas ti (predvidevam)
narocnino na telefon? To je tut kredit .

Pa naj te spomnim se, da imam trenutni avto tzdi na lizing, placujem 150ena mesec akje so poloznice vse ostalo hrana? Kje se naj najdem 200e za sparat od teh 900eplace?

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Ne avg 16, 2015 12:57 pm

mbenzema je napisal/-a:
Reaper85 je napisal/-a:Če prav razumem, bi ti raje kot novega Clia IV RS, vzel rabljenega III GT ali RS, seveda iz avtohiše.

Da, raje bi vzel III Gordini kot IV RS. Res ni kot RS, j*** ga, imas pa pridih sportnosti, udobje, uporabnost in ne velike stroske. Za RS-a pa vem da potrebujes kaj vec v zepu.

gordini ,je samo malce z nalepkami napacan clio.......
Če je to zate pridih športnosti....wtf :mrgreen: ,za okoli vrtca ali mcdonalsa bo.....

mbenzema
Nov uporabnik

Napisal/-a mbenzema Ne avg 16, 2015 7:08 pm

ironmaiden je napisal/-a:
mbenzema je napisal/-a:

gordini ,je samo malce z nalepkami napacan clio.......
Če je to zate pridih športnosti....wtf :mrgreen: ,za okoli vrtca ali mcdonalsa bo.....

Mogoce govoris iz izkusenj,jaz nimam teh namenov z njim. Poleg tega se se ga vedno da predelat..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov