Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: nakup prvega lastnega avtomobila

Napisal/-a xxl To avg 11, 2015 2:56 pm

Kaj me najbolj moti pri 5vratnem 308?Plac zadaj kot v 208,preverjeno.Pri meni pride v poštev samo SW,ker ima podaljšano medosno.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To avg 11, 2015 3:29 pm

ecoblue je napisal/-a:Če v garancijskem roku tovarna zamenja kakšen sklop, ki ima bolj tendenco k okvari to pomeni, da ko bo garancija mimo se tisti sklop sigurno ne bo okvaril-vsako slabo je za nekaj dobro.
Veliko proizvajalcev menja v sklopu rednega servisa kakšne kritične dele in razen mehanikov in tovarne ne ve tega nihče da je bilo kaj menjano, tako da škoda prepiranja.
VW očitno ni hotel čakati na redne servise pa so naredili vpoklic prej, pa bi verjetno ravno tako lahko v sklopu rednega servisa to opravili. Samo sedaj se boste vsi naslanjali na to da je naredil VW vpoklic in da je to slab motor in nezanesljiv motor... Ko je pa Toyota, ki slovi po zanesljivosti, naredila napako da je zablokiral gas in so naredili na stotisoče vpoklic to pa nihče ne pove, ali pa afera z airbagi.... Smetim temo ampak tako je, ker vse znamke imajo Ahilovo peto in katerikoli motor bo vzel, se lahko zgodi da ga bo vozil 200 tisoč brez težav ali mu bo pa po 10 tisoč crknil. To se je že dogajalo tako z 1.0 ecoboost, 1.2 Tce, 1.2 THP in tako dalje...

Ja, smetiš temo. Prvo opozorilo!

Ob (tudi "tihi") menjavi katerihkoli delov je servis o tem dolžan obvestiti lastnika vozila. Če imaš ti drugačne izkušnje, ne zavajaj ostalih.

Res se vsi kvarijo, a TSI je glede nezanesljivosti rekorder in to daleč pred ostalimi, zato lahko nehaš z zavajanjem, da se kvari podobno kot ostali.

O toyoti smo dosti pisali in ne morem pomagat, če ne znaš uporabit iskalnika, preden pišeš (še eno kršenje pravilnika in zavajanje).
Tu imaš nekaj o vpoklicih, Toyoto boš našel že na prvi strani in tudi kasneje. Tudi o airbagih boš našel, le poiskati je treba.

O težavah s TSI-ji je bilo dosti govora v već temah, največ pa tu. Preberi!

Zdaj pa dovolj, nehajmo smetit temo!

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To avg 11, 2015 4:40 pm

Kaj pa kakšen Megane 1.2 TCE? Za razliko od Golfa je Megane za 14k € kar dobro opremljen :) ZGlede zanesljivosti pa tudi ni nič slabši od Golfa, prej boljši, je pa že star model in preden boš ti kupoval avto bo na trgu že nov model in bo trenutni še cenejši.

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue To avg 11, 2015 5:18 pm

Ta forum se mi zdi dober in bogat in vem da je polno debate na tiste napake, ki sem jih omenil- sem vse prebral.
Bolj sem mislil na to, da če bo kdo predlagal naj kupi Fiat, ne bo nihče rekel da so med zadnjimi po raziskavah zanesljivosti, če bo kdo rekel kupi Toyoto ne bo nihče rekel so mi jim serijsko crkovali uplinjači.

Ko bo pa omenil kupi Golf 7 bo pa prva stvar, ki jo bo kdo omenil da je 1.2 TSI zanič, pa ni tako...res je prejeten za vozit in lepo prožen in če sem naredil 20 tisoč z njim ne lažem.

Mislim da ga ni modela, ki ne bi doživel vpoklic in izboljšave.Oprosti esem ampak ne morem iz svoje kože, ker bom prvi, ki bom nekaj pograjal in povedal na glas in bom tudi prvi, ko bom nekaj pohvalil če bo dobro.
Pri Peugeot 1.2THP so tudi teme da pijejo preveč olja, tudi na temo 1.6HDI so teme o serijski napakah na tujih forumih, pa še nihče tega v tej temi ni napisal, važno da ste napisali o 1.2TSI.
Verjetno bom banan pa nič zato. Lep večer vsem, avtorju pa želim da kupi kar mu bo všeč in naj se ne ozira na značko.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz To avg 11, 2015 6:37 pm

Kolikor jaz vem 1.6 HDI in 1.2 THP ne dobiš pri VW?? Vidim, da si VW ljubitelj in je ni stvari, ki bi te drugače prepričala.

1.2 TSI sem tudi jaz vozil in se vozi zelo lepo. Če bi avto prodajal po izteku garancijske dobe, bi ga sigurno vzel. Ker pa imam namen avto obdržati vsaj 10 let pa ga raje nisem vzel.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To avg 11, 2015 7:33 pm

Ecoblue,tebi ni pomoči.Govora je o novejših modelih in za razliko od VW,Fiat (FCA) nima takšnih problemov s svojimi motorji,žal italijane še tepe preteklost,VWju se pa to še ne pozna,ker rabljeni so še zmeraj vredni zlata. :roll:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 11, 2015 7:37 pm

Raziskave zanesljivosti??

Več kot podmažeš bolj si zanesljiv,sploh pri nemških testih je tako...V glavnem neki 1.0 in 1.2 mlinčki naj bojo v Twingotih in UP-ih v normalne avte pa naj začnejo nazaj vgrajevati teži primerna vozila,da se ne bom rabil več vozit 100 km/h po prehitevalnem za ecodebili...

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz To avg 11, 2015 8:07 pm

Jaz v te raziskave zanesljivosti preveč ne verjamem.. kakor pravi predhodnik, bolj kot podmažeš višje na lestvici si. Raje vpišem v google ime motorja + problems pa hitro vidiš kje si.. no razen če je nov motor

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr avg 12, 2015 7:13 am

Jaz ti svetujem, da kupiš novega megana, ki ga dobiš že za 12 000 evrov (1.6 motor, osnovna oprema, za tisočaka zraven že dobiš solidno opremo).
Ob nakupu dobiš petletno garancijo, brezplačno servisiranje do 100000 (kar pride tebi v poštev, ker boš delal maks. 20 000 kilometrov letno), zimske gume ali dodatno opremo ter zavarovanje za leto dni. Nov 1.2 tce motor z zelo dobro opremo pa dobiš za 14 000 evrov.
Megan je trenutno med cenejšimi (če ne celo najcenejši), model je preverjen, poleg tega pa nikjer ne dobiš zraven takih ugodnosti, ki sem jih naštel zgoraj.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr avg 12, 2015 10:16 am

Normalno,da je med najugodnejšimi,če pride kmalu nov model,zato takšna cena in ugodnosti.Tudi Giulietta je med najbolj ugodnimi nakupi,odvisno kaj primerjaš ;)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr avg 12, 2015 1:40 pm

xxl je napisal/-a:Normalno,da je med najugodnejšimi,če pride kmalu nov model,zato takšna cena in ugodnosti.Tudi Giulietta je med najbolj ugodnimi nakupi,odvisno kaj primerjaš ;)

No ja samo za 14k € bo Giulietto težko dobil pa tudi če bo popolnoma osnovna.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr avg 12, 2015 2:38 pm

Saj sem napisal,odvisno kaj (s čem) primerjaš. ;)
Megane mi je drugače zanimiv,izključno v coupe izvedbi :)

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Sr avg 12, 2015 2:44 pm

Jaz bi se za ceno med 13 in 14000€ odločal med novim citroenom C4 in novim Meganom. Mogoče bi še pogledal za rabljenim Leonom ali Golfom 7.

Čeprav pride Megane nov model s trenutnim ni nič narobe, edino radio je katastrofalen. 1.2 Tce sem vozil 1 leto in je res dober motor, nobenih težav. Veriga, 4 cilindri,... prožnost odlična, poraba dokaj zmerna.

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Sr avg 12, 2015 3:28 pm

čare je napisal/-a:Raziskave zanesljivosti??

Več kot podmažeš bolj si zanesljiv,sploh pri nemških testih je tako...V glavnem neki 1.0 in 1.2 mlinčki naj bojo v Twingotih in UP-ih v normalne avte pa naj začnejo nazaj vgrajevati teži primerna vozila,da se ne bom rabil več vozit 100 km/h po prehitevalnem za ecodebili...

Ti mas sigurno velik ego.. prav zaradi takih kot si ti, sem že razmišljal da bi kupil kamero pa začel snemat..vsi 2.0tdi 100km/h na avtocesti, zgleda tekmujejo kdo bo imel nižjo porabo.. in taki kot si ti, mate najverjetneje zelo malega, da se moraš ven metat z velikim motorjem...
stari moj, tehnologija je napredovala. Z 1.0 imas nizke stroške vzdrževanja, poceni cestnino, pelješ se pa bolje kot z 2.0tdi, ker te ušesi ne bolijo in ti riti ne trese..

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 12, 2015 7:41 pm

Niti nimam tako velikega motorja oz.če imaš ti 1.0 ja potem imam 2X večjega.Pa si ti razmišljal da majhen motor tudi man zdrži??Sem pa en tistih res redkih voznikov ki so na AC 95% na prehitevalnem pasu in ne gledam na porabo.Več kot 8 litrov ne požre pa če ga gonim do nezavesti,kar pa za 1.0 mlinčke pri 200km/h ne upam trditi.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr avg 12, 2015 8:03 pm

Ah dej no care kaj blodis
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr avg 12, 2015 8:43 pm

Jaz mu dam čisto prav.
Z temi mlini za kofe pretiravajo. Pod 1.2 je živa bedarija. Isto kot leta nekje 2000 naprej se avti debelijo do nezavesti in končno so poštudirali, da bo nekaj treba naredit.

Nobena stvar ni dobra če rineš do skrajnosti v + ali -
Lp

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr avg 12, 2015 9:06 pm

Nevem če je samo downsizing problem.. Poglej toyotine agregate 1.0 VVT komot naredijo po 300 k km, prav tako 1.3L VVT. Volkswagen pač ni več pojem kvalitete kot včasih na žalost

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr avg 12, 2015 10:59 pm

kostolomac je napisal/-a:Katera mašina misliš, da se najbolje obnese pri 308?

Žal, nisem poznavalec, še posebej nimam pojma kar se tiče dizlov. Ne maram jih!
Ker v ponudbi ni več 1.6 THP 125 KM, bi se odločil za močnejšo verzijo 1.6. Ker sem kar precej kilometrov naredil z 1.6 in zdaj imam 1.2 sem definitivno za 1.6. To je vse kar lahko povem.
Tale trivaljnik ki je izrinil 1.6 THP 125 iz ponudbe je po mojem mnenju traparija. Ne morem načudit zakaj so to naredili.

Ne me narobe razumeti. Daleč od tega da je motor slab. Tudi novinarji ga kar hvalijo. Mene je pač razočaral v primerjavi z 1.6 THP.
Zakaj?
pol litre več porabi
pogrešam največji navor pri 1400 obratov (1.2 ga ima več, ampak pri 1750)
dizelski prizvok
vibracije
glasnejši pri pospeševanju
speljevanje je malo zahtevnejše
veliko več dela je z ročico menjalnika (vsaj 2X več)
ko recimo po parkingu iščeš prostor in spustiš nogo z plina v prvi ali drugi prestavi, je prehiter ...kot da bi bil pod zaugom. Meni zelo moteče :roll:
recimo pri 106 km na uro kaže 2200 obratov, 1.6 je bil točno na 2000

Sta pa tudi dve pozitivni
pri večji hitrosti je bolj odziven (če hočeš pospešit. ....6 KM več)
in zdi se da je tudi pri višji hitrosti in višjimi obrati malo tišji kot 1.6

Tale stavek Tomaža Porekarja veliko pove.
"Vtis je, da so pri Peugeotu izbrali prestavna razmerja višjih prestav tako, da tedaj ni več tako varčen – da bi se bolje odrezal v zmogljivostnem ocenjevanju! http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... -allure-2/

pleomax je napisal/-a:Zanimivo kako imamo različne okuse. Smo pred kratkim zamenjali 1.6 THP za 1.2 THP. Naše mnenje je,da je motor odličen. Dejansko je tih,na avtocesti ko daš v 6. 1.2 Vti je naprimer veliko glasnejši.

Daj povej prosim, kaj konkretno je ODLIČNO v primerjavi z 1.6? Res bi bil hvaležen če lahko malo preciziraš?
Seveda je v primerjavi z VTI-jem odličen. Imam namreč še 208 s tem motorjem in definitivno ni za primerjat ta dva motorja. VTI je grozno ropotalo, ampak da se preživet. (žena vozi :mrgreen: =P )
Pač ...dokler ne probaš, ne veš kaj nočeš. :mrgreen: Jaz vem da trivaljnika ne bom nikoli več kupil ....razen če jih res doterajo da delajo kot štirivaljniki. Ni dvakrat za reči, ker če samo ta dva primerjaš (VTI in THP) je razlika ogromna.
Pustimo se presenetit. ;)

ecoblue je napisal/-a:Če v garancijskem roku tovarna zamenja kakšen sklop, ki ima bolj tendenco k okvari to pomeni, da ko bo garancija mimo se tisti sklop sigurno ne bo okvaril-vsako slabo je za nekaj dobro.
Veliko proizvajalcev menja v sklopu rednega servisa kakšne kritične dele in razen mehanikov in tovarne ne ve tega nihče da je bilo kaj menjano, tako da škoda prepiranja.
VW očitno ni hotel čakati na redne servise pa so naredili vpoklic prej, pa bi verjetno ravno tako lahko v sklopu rednega servisa to opravili. Samo sedaj se boste vsi naslanjali na to da je naredil VW vpoklic in da je to slab motor in nezanesljiv motor... Ko je pa Toyota, ki slovi po zanesljivosti, naredila napako da je zablokiral gas in so naredili na stotisoče vpoklic to pa nihče ne pove, ali pa afera z airbagi.... Smetim temo ampak tako je, ker vse znamke imajo Ahilovo peto in katerikoli motor bo vzel, se lahko zgodi da ga bo vozil 200 tisoč brez težav ali mu bo pa po 10 tisoč crknil. To se je že dogajalo tako z 1.0 ecoboost, 1.2 Tce, 1.2 THP in tako dalje...

V bistvu se samo tolažiš in lažeš sam sebi. Kot pijanc ali narkoman noče priznat da je dejansko odvisnik.
Saj se boš pozdravil ...čas bo naredil svoje. Jaz sem rabil 13 let :D
Itak da se vsak kdaj pa kdaj pokvari, ampak na forumu se mi zdi da je največ vprašanj glede VW in ostalih podznamk.
xxl je napisal/-a:Kaj me najbolj moti pri 5vratnem 308?Plac zadaj kot v 208,preverjeno.Pri meni pride v poštev samo SW,ker ima podaljšano medosno.

Sem bil ravno na Peugeotu ko sem tole bral. In grem preverit to razliko ....ne vem če sta dva cmm? Prej 1 cmm? Kaj kažejo uradne številke?

Drugače pa 208 ima več prostora med zadnjo klopjo in prednjim sedežem ...najbrž zato ker se zadaj bolj pokončno sedi in niso dali prednost prtljažniku. ;)

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Če avg 13, 2015 12:01 am

spet bom temo zasmetil...Kar malo bolj spremljam vpoklice in podobno vem da se je pri mnogih znamkah dogajalo, da so popravljali na rednih servisih brez obvestila, mnoge znamke so serijske napake označile kot nadgradnjo itd... Kar je najslabše možno je pa to da so nekateri proizvajalci tajili napake in so se zato čez lužo dogajale skupinske tožbe in je proizvajalec šele takrat priznal napako in naredil vpoklic...
Imam prijatelja, ki je par let nazaj kupil novega BMW-ja in so mu po 1 letu menjali turbino, tudi pri MB-ju, tudi pri Audi-ju... Ni je stvari ki bi bila 100% nikjer...Zdej če boste novi 1.2 TSI vzeli na črno piko, zaradi preventivne zamenjave enega ležaja potem se pa predam. Imam dva kolega ki imata 1.2TSI in 1.4TSI v Golfu 7 in tako kot jaz sta zelo zadovoljna. Motor ni požrešen, potegne bolj kot da bi imel Korejec na papirju 140Hp in to je vsa poanta. Glede na to da tovarna že v času garancije pomenja kakšno malenkost se tudi ni bati ko bo garancije mimo. Bolje tako kot da bi tajili da ni nič narobe in ko bi bilo garancije konec bi bila prva stvar servis :)
Večina jih gre na forum, da poišče kakšen nasvet(ker je tukaj gor dosti dobrih poznavalcev) in treba se je zavedati, da toliko kot VW proda Golfov v 1 mesecu, ne proda Toyota Aurisov v 1 letu in tudi Mazda ne proda serije 3 toliko v enem letu. Zato se ti mogoče zdi da je veliko okvar pa jih ni nič več in nič manj kot pri katerikoli drugi znamki. Ljudje že vejo zakaj odštejejo malenkost več denarja. In ja, po novem imajo tako Seat, Škoda kot VW 6 let jamstva na motor, menjalnik... kar je vsekakor veliko več kot jih premium znamke in tudi nekatere nepremium znamke nudijo samo 2 leti. Če ti nekdo jamči 6 let za motor, kaj še hočeš lepšega?

Da se gredo ta downsizing(tudi sam ga ne maram) je edina logična razlaga to da je samo vprašanje časa kdaj bodo na voljo serijsko vozila v kombinaciji z elektromotorjem. Verjetno slej kot prej.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov