Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sajko
Novinec

Kraj: Kamnik

Re: avto za 60 000 km/leto

Napisal/-a sajko Sr avg 19, 2015 3:25 pm

Problem Espaca bo v porabi.

Sam bi priporočal Avensisa, Mondea ali C5.
I feel the need, the need for speed

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Sr avg 19, 2015 4:55 pm

Trenutno je samo en Espace dizel na linku ampak se mi ne zdi velika poraba glede na to, da je avtomatik in prava ladja na cesti http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

lp
darkside

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Sr avg 19, 2015 7:00 pm

Za 28 k eur dobiš tudi novega A4. Cca. 2 meseca nazaj so ga ponujali 24,5 keur. Res, da je model v odhodu, nima pa (oz. naj ne bi imel) porodnih napak, kot se rade dogajajo pri novih modelih. Ne vem pa ali ga je še mogoče naročiti, ker jeseni pride nov model.

Garancija ti malo pomaga, če imaš avto veliko na servisu (npr. zaradi porodnih težav novega modela) in se jeziš. Itak pa so vsi prodajalci sladki, ko se prodaja nov avto in obljubljajo vse mogoče, potem pa se to pozabi in marsikaj ni mogoče urediti ali pa ti požre ohoho živcev, da je zadeva urejena.

Za takšno dnevno kilometrino bi sam kupil nekaj let starega malo večjega bencinarja (udobni sedeži, večja medosna razdalja, varnost) z motorjem 2,0, brez turbin in s šestimi prestavami in ga predelal na plin ter vozil. Pa eno dobro asistenco za pomoč na cesti, ki vsebuje nadomestno vozilo bi dokupil.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Sr avg 19, 2015 9:37 pm

Če gre za pot v službo razmisli o najemu stanovanja v tistem kraju.
Na pamet preračunano je to tri ure+ na cesti - trpi predvsem zdravje.

Drugače pa priporočam laguno 2.0 dci, letnik cca 2010/11.

Tako bi se sam odločil.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Sr avg 19, 2015 10:25 pm

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr avg 19, 2015 11:58 pm

Peugeot 508. Samo kot primer (brez avtomatika, če se dobi, je verjetno še cenejši): http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... lure%20Avt.

Cenovno ustreza, udobnejši od nemcev, vsekakor dovolj velik in močan, da je udoben tudi na daljših vožnjah, ravnokar prenovljen (verjetno so s tem odpravili tudi morebitne znane težave), tako da je tudi oprema "up to date" (npr. adaptivne full LED sprednje luči, pa dolg seznam ostale opreme), bo aktulen še nekaj let (npr. Citroen C5, Insigina, zaključujejo svojo življensko dobo, Superb je še povsem nov in sigurno se bodo pojavile kakšne začetne napakice, Mondeota ne poznam tolko (pride verjetno kmalu tudi FL), Passat je z enako opremo nekoliko dražji, Audi A4 se sedaj osnoven dobi nekoliko cenej, ampak bo za en mesec povsem neaktualen, saj prihaja nov, BMW 3 in MB C pa sta izven cenovnega ranga ki ga gledaš). Za to ceno s 508ko niti ne bi dvakrat razmišljal.

Avte ranga Golf pri 28k evrih in taki kilometrini sam ne bi gledal, saj se kot vidiš dobijo povsem solidni avti ki so razred više.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če avg 20, 2015 6:59 am

Včeraj sva bila na testni vožnji avensisa karavan style nivo opreme (vse kar rabiš, nekaj bonbončkov plus LED žarometi), cena takega s kovinsko barvo pa pod 25k €. Edina težava je bil motor (1,6 d s 112 konji), ki se je na trenutke malo matral (pa ga nisva terala). Z mesta se sicer zdi prav prijetno živahen, ampak pri avtocestnih hitrostih se pa pozna, da mu manjka. Skratka, izjemno dober avto za na avtocesto - prijetno tih, udoben, zelo prostoren. Med vožnjo sem premišljeval, kje tiči razlog, da je s strani kupcev tako zapostavljen. Za na avtocesto je definitivno primernejši kot mazda6. Obema je bil zelo všeč. Poraba v primerjavi z aurisom na enakem krogu z enakim motorjem, v dežju in večji gužvi ter z neulaufanim motorjem je bila pol litra večja. To moram še vprašati, ampak če kdo ve s prve roke: cene servisov pri Toyoti? So res tako dragi? Servisni interval je na 20k, medtem ko je pri VW (ki slovi po poceni servisih) na 15k.

Zanima me še nekaj: na cesti so avtomobili passatovega razreda v bistvu samo v karavanskih izvedenkah. Čemu, če je pa že v osnovi prtljažnik v limuzini več kot spodoben: noter gre npr. voziček in cel kup ropotije, enako kot pri karavanu, hladilnike in pralne stroje ti pa danes itak dostavijo na dom. A sem kaj spregledal?

Danes greva testno vožnjo s P308, skušal se bom zmeniti (če bodo imeli), da nama istočasno dajo še 508, pa bi se vmes malo zamenjala. Pri peugeotu me zaenkrat nekoliko moti le to, da bi bila z najino kilometrino iz garancije že po slabih dveh letih.

Po pogovorih se draga ne vda in nov avto očitno bo, sedaj je samo vprašanje ali golfov razred za cca. 21-22€ ali pa nekaj večjega. Sigurno bo pa veliko vlogo igrala poraba (hondin 1,6 dizel je povsod pohvaljen, ampak moja civica videt ne more), saj kakor sem na hitro izračunal, razlika v porabi cca. liter znese na letni bazi približno 700€, kar je že vrednost stroška celoletnega servisiranja. Se pa popolnoma zavedam, da je gledanje ta te stvari pri avtu za 27k € popolnoma butasto, ker že v štartu toliko vržeš stran, na vrednosti izgubljaš pa hkrati tako hitro, da komaj šteješ :?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če avg 20, 2015 7:26 am

Sicer smo moški že po "naravi" zadolženi za avtomobile, ampak naj poskusi tvoja boljša polovica sama izbrat in potem naj gre k tebi po potrditev..namreč, toliko enih "ponudb" moški pripravljamo, tuhtamo in testiramo, potem pa se oglasi ona in na kratko skritizira to, ono, tretje..kot da so ženske že po "naravi" zadolžene za kritiziranje.

Naj sama poišče in stestira, potem jo pa ti skritiziraj (seveda z argumenti)..bo tudi manj žalbe kasneje, če bo kaj narobe z avtom, ko ji boš preprosto rekel, da je ona izbrala. Bo tak lep mir pri hiši...neprecenljivo! :)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če avg 20, 2015 7:32 am

Pri Avensisu se splača pogledovati k 1.200 evrov dražji verziji z dvolitrskim 143 konjskim agregatom, ki bi znala biti le prepričljivejša (še posebej na AC). Šibkejši 112 konjski je bil tudi meni premalo prepričljiv - še posebej na kakšnih avtocestnih klancih ob bolj polno napolnjenem avtomobilu, pri čemer je bilo potrebno za vsak prehitevalni manever prestaviti v četrto prestavo. Se pa, kot že omenjeno, lahko pohvali z izjemno tihim in mirnim delovanjem (eden izmed prepričljivejših v tem segmentu). Sam sem pogrešal zgolj malce bolj komunikativen volanski mehanizem, ki bi lahko bil bolj na "nivoju" Mazdine šestice ter Fordovega Mondea.

Kozmetično prenovljeni Avensis (ki je ravnokar prišel v salone) bo morda malce bolj prepričeval kupce, kot je bilo to sedaj v praksi - in sicer prvenstveno zaradi dokaj konkurenčne cene (3.000 evrski popust), saj zna biti za kar par tisočakov cenejši od bližnje, podobno opremljene konkurence. Cene Toyotinih servisov so sicer dražje kot v povprečju pri ostalih znamkah, glede okvirnih cen le-teh pri Avensisu pa se je najbolje obrniti na njihove servise.

Sam bi sicer vseeno pogledoval k racionalni Škodini Octaviji (po možnosti z avtomatskim menjalnikom) ter limuzinsko obliko (če karavan ni predpogoj), saj ima dvižna peta vrata zadaj (lažje tovorjenje večjih predmetov), prtljažni prostor pa je ogromen. Ter vseeno poskušal dobiti dobro ponudbo brez financiranja. Nenazadnje so cene servisiranja dokaj ugodne (rezervni deli nikakor niso brutalno predragi), pohvali pa se lahko še s 4-letnim podaljšanim jamstvom (poleg dvoletne tovarniške garancije).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 20, 2015 7:34 am

Za avto, ki bo prevozil 60k kilometrov na leto, bi sam izbral avto, ki je daljši od 4.60 metra z večjo medosno razdaljo. Po možnosti pa bencinarja in ga predelal na plin.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če avg 20, 2015 7:45 am

Kaj ste tukaj vsi razvajeni. Zgleda, da čez par let no moral biti avto dolg vsaj 10m.

Če ne rabiš veliko prostora je rang golfa, 308,... več kot dovolj. Vzeme se 5 vratnega, 1.6tdi. Poraba bo nizka, ker ni velika krava in tudi servis bo cenejši od 2.0 bencinarja kjer so servisi pogostejši zaradi plina in še veliko problemov je z temi silistemi
Lp

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če avg 20, 2015 8:33 am

Mislim, da se za tako kilometrino hitro začne gledat porabo in optimalno hitrost na AC. Na testni vožnji se zdijo 1.6 dizli res bolj švoh, ampak bo poraba manjša. Octavia Greenline s 110 KM v limuzinski različici se zdi kot najbolj racionalna rešitev za na AC.

Glede servisiranja Toyote, če si kje iz bližine Ptuja ima Furman baje zelo ugodne cene, sicer se pa da prišparat 50€ na servis če prineseš svoje olje, ampak ne pri Lovšetu ;) Bolj kot problem cene je problem interval, ker pri taki kilometrini si zelo pogosto na servisu, kar ti vzame kar nekaj časa.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če avg 20, 2015 8:45 am

pskoda je napisal/-a:Kaj ste tukaj vsi razvajeni. Zgleda, da čez par let no moral biti avto dolg vsaj 10m.

Očitno vsi tukaj vozite majhne avtomobile in se z velikimi še niste vozili. Za 150km na dan vožnje je večji avto tudi v večini primerov bolj udoben. In se pozna razlika ali vstaneš iz avta spočit, al si pa polomljen in te vse boli kot iz kakega golfa, megana, ...

sajko
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a sajko Če avg 20, 2015 12:42 pm

Okvirna cena za redni servis za Toyoto.
Uradni servis: ~250eur
Popoldanc: ~130eur

Imajo pa običajno na servisih velik cenik s cenami po modelih.
I feel the need, the need for speed

rs1975
Novinec

Napisal/-a rs1975 Pe avg 21, 2015 6:54 am

Kaj pa operativni leasing?

Glede na predvidene prevožene kilometre morda ne bi bila slaba izbira. S tem se izogneš vsakoletnemu nakupu novih gum in (vsaj) 3 rednim servisom...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe avg 21, 2015 7:04 am

nebivedu je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Kaj ste tukaj vsi razvajeni. Zgleda, da čez par let no moral biti avto dolg vsaj 10m.

Očitno vsi tukaj vozite majhne avtomobile in se z velikimi še niste vozili. Za 150km na dan vožnje je večji avto tudi v večini primerov bolj udoben. In se pozna razlika ali vstaneš iz avta spočit, al si pa polomljen in te vse boli kot iz kakega golfa, megana, ...

Včeraj sem šel na Pag cca 340km v eno smer in nazaj v enem dnevu (cca 680km) + malo sem delal in seveda kopal. Domov sem prišel ob +22h danes sem se zbudil 6.30 zjutraj brez kakršne koli bolečine v križu, nogah,... Avto je novi leon.

Se pravi za mene je srednji nižji rang več kot dosti pa nisem več rosno mlad
Zadnjič spremenil pskoda, dne Pe avg 21, 2015 7:08 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe avg 21, 2015 7:08 am

pskoda je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Včeraj sem šel na Pag cca 340km v eno smer in nazaj v enem dnevu. Domov sem prišel ob 22h danes sem se zbudil 6.30 zjutraj brez kakršne koli bolečine v križu, nogah,... Avto je novi leon.

Se pravi za mene je srednji nižji rang več kot dosti pa nisem več rosno mlad :arrow:

Enkratna vožnja na tako relacijo ni problem. Vožnja vsakodnevno na dolgi relaciji pa postane.
Vsako nedeljo naredim okoli 700km, med tednom pa še dodatnih 300. Pa se ne usedem več v kratek avto. Me je izučilo, ampak šele potem, ko sem se par let vozil nekje 1200km na teden z majhnim avtom.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe avg 21, 2015 7:12 am

Možno. Uglavnem jaz nisem imel problemov tudi ko smo šli z tiguanom v gardaland cel dan po igralih zvečer sem pa še nazaj vozil sem se brez problema zjutraj zbudil.

Će bi delal vsak dan veliko km bi mogoče drugače razmišljal ;)

ps.: sem šel tudi z C1 na pag smo tista je pa huda. 1x in nikoli več
Lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe avg 21, 2015 7:28 am

pskoda je napisal/-a:Možno. Uglavnem jaz nisem imel problemov tudi ko smo šli z tiguanom v gardaland cel dan po igralih zvečer sem pa še nazaj vozil sem se brez problema zjutraj zbudil.

Će bi delal vsak dan veliko km bi mogoče drugače razmišljal ;)

ps.: sem šel tudi z C1 na pag smo tista je pa huda. 1x in nikoli več

Sej pravim, enkratno ni problem tudi z manjšim avtom, vsakodnevno pa postane.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe avg 21, 2015 7:31 am

nebivedu je napisal/-a:Enkratna vožnja na tako relacijo ni problem. Vožnja vsakodnevno na dolgi relaciji pa postane.
Vsako nedeljo naredim okoli 700km, med tednom pa še dodatnih 300. Pa se ne usedem več v kratek avto. Me je izučilo, ampak šele potem, ko sem se par let vozil nekje 1200km na teden z majhnim avtom.

Z golfovim razredom sem brez večjih težav delal okrog 250-300 km/dan. Ko sem menjal za večji avto, sem se čudil, kakšna razlika je. Če finance prenesejo, se večji avto nedvomno splača.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 3 gostov