David92 je napisal/-a:Avto potrebujem zaradi dela v Avstriji. Stanovanje pa nameravam kupiti, da se preselim bližje k meji, da se ne bom toliko vozil. Pač pogodbo s podjetjem imam, sem programer v podjetju, ampak preden se lotim velikih vsot, rad vprašam tudi skrajne opcije, kot je: kaj pa če se nekaj zgodi in izgubim službo ?
OK, seveda, bom iskal novo. Ampak nevem kako leasing deluje - ali lahko jaz sam prodam avto (glede na to da nisem lastnik) ? Ali pa mi ga odvzamejo in ga oni prodajo toliko da si pokrijejo stroške ? In če mi ga vzamejo..ali medtem ko se prodaja.. jaz moram se naprej plačevat položnice, čeprav avta nimam v uporabi ?
Stanovanja pa nameravam kupit v naslednjih letih, ko bom spoznal bolje situacijo v službo. Trenutno sem zaposlen leto pa pol gor in zaenkrat si ne bi upal rečt: "Ja, tukaj pa bom definitivno za vedno, ker mi je vsec in me potrebujejo." Čez par let, pa upam, da bom lahko bolje ocenil. Če bo pozitivno, bom razmišljal o nakupu stanovanja, če pa to ne bo to, pa ne bom kupil in bom do takrat na najemnini.
Razumem tvoje mišljenje. Ampak pri takem razmišljanju, si danes ljudje ne bi nič kupovali - ker enostavno danes ne moreš povedat, da boš za vedno imel službo, tudi če dobiš zaposlitev za nedoločen čas. Sicer moja firma sigurno ne bo šla v stečaj, ker je vodilna v svoji kategoriji, ampak v Avstriji imaš "cake", kot je ta, da ti komot dajo odpoved brez razloga. Zato sprašujem tudi, nikoli se ne ve.
LP,
David
David92 je napisal/-a:Se strinjam z vami fantje - definitivno bom poskusil vse avte. Zaenkrat imam rezervirano testno voznjo P308 in P508. Sedaj bom se klical za Ford Mondeo, ce bodo imeli akcijo.
Bi pa vprašal vas nekaj: Ima mogoče kdo tukaj to Peugeot financiranje ?
Zanima, kaj se zgodi, če bi naprimer izgubil službo (bognedaj *potrkam na les*) in bi rad avto prodal, da poplačam preostali dolg. Mi to dovolijo ?
Ali pa mi enostavno vzamejo avto in ga oni prodajajo ? In če je slednji primer... ali bom takrat brez avta in hkrait še vedno prejemal položnice za plačevanje obrokov - četudi so mi avto vzeli ?
Nisem se kupoval avto na leasing, in glede na to, da nimam full gotovine, si bom verjetno rabil vzet opcijo leasinga. Verjetno leasing ni najboljša opcija, ampak kredit zaenkrat bi prišparal za nakup stanovanja, v prihodnjih letih (trenutno sem najemnik).
LP,
David
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov