Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Re: Katera znamka je bolj trpežna?Nakup novega

Napisal/-a svetilnik To nov 03, 2015 5:27 pm

kupecc je napisal/-a:Danes sem peljal BMW 320d in mi je bil zelo všeč. Pelje se veliko lepše kot moj Accord, samo imajo pa cene kar navite.Drug teden načrtujem še Audi in Toyoto Avrensis potem bom pa videl kaj pride v poštev.

Poskusi še mazdo 6.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy To nov 03, 2015 8:04 pm

Če si zadovoljen z japonci, bi bil logičen upgrade Lexus. Pojdi spotoma še z IS na testno vožnjo :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 03, 2015 8:44 pm

kupecc je napisal/-a:Danes sem peljal BMW 320d in mi je bil zelo všeč. Pelje se veliko lepše kot moj Accord, samo imajo pa cene kar navite.Drug teden načrtujem še Audi in Toyoto Avrensis potem bom pa videl kaj pride v poštev.

Glede na izbiro, bo Avensis ponudil daleč največ. Model je faceliftan in dokaj atraktiven na pogled. Za zastavljen proračun, mislim da lahko dobiš čisto vse kar je na listi doplačil in zimski komplet koles pa bo ostalo še za pol tank goriva. Se pa pri Avensisu še vedno pozna da je osnova dokaj stara. Predvsem zmoti kratek globinski pomik volanskega obroča. Tudi sedež je za mojih 190cm kakšen cm prekratek in slabo podpre stegno.

Drugače pa avtomobil deluje precej prostorno in razkošno glede na ceno. Zame se je test zaključil že v salonu, saj zaradi premalo pomika ne najdem pravega položaja zase.

Glede na proračun poskusi še Škodo Superb - za 35.000 EUR dobiš že Laurint & Klemens opremo in še kakšen dodaten sladkorček.

Če želiš ostati pri Japoncih pa priporočam Mazdo 6. Za tvoj proračun lahko zopet kupiš vse kar je naseznamo opreme - Revolution TOP - od usnja, do LED žarometov in navigacije....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

kupecc
Nov uporabnik

Avto za 500km na teden

Napisal/-a kupecc Sr nov 04, 2015 8:47 pm

Sem nestrpen ker bi ga rad naročil pred novim letom pa sem danes že zavil v Toyoto. Lexusa nisem šel gledat, ker mi je trgovc na Toyoti rekel,da so pri Lexusu samo avtomatiki kar ne maram niti ne znam vozit.
Avrensis mi robustno deluje in mi je všeč, tako da je ožji favorit. Nihče mi še ni napisal za audija, kako so kaj in če imajo tudi tam novi modeli afero. Gledal sem audijev cenik benzinski motor za a4 se začne od 33 naprej.Tako da če bi vzel nekaj opreme brez elektronike in da mi dajo malo popusta bi prišel na 35000. So 1.4 audi motorji trpežni? Tam računam da v 10 letih bi jih naredil 300000.Superb mi je prevelik 90% se sam vozim, vnuka pa razen na morje ne vozim veliko.
Za Mazdo pa nisem, ima sodelavec mazdo in so servisi dragi k hudič.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Re: Avto za 500km na teden

Napisal/-a tristan01 Če nov 05, 2015 9:19 am

kupecc je napisal/-a:Sem nestrpen ker bi ga rad naročil pred novim letom pa sem danes že zavil v Toyoto. Lexusa nisem šel gledat, ker mi je trgovc na Toyoti rekel,da so pri Lexusu samo avtomatiki kar ne maram niti ne znam vozit.
Avrensis mi robustno deluje in mi je všeč, tako da je ožji favorit. Nihče mi še ni napisal za audija, kako so kaj in če imajo tudi tam novi modeli afero. Gledal sem audijev cenik benzinski motor za a4 se začne od 33 naprej.Tako da če bi vzel nekaj opreme brez elektronike in da mi dajo malo popusta bi prišel na 35000. So 1.4 audi motorji trpežni? Tam računam da v 10 letih bi jih naredil 300000.Superb mi je prevelik 90% se sam vozim, vnuka pa razen na morje ne vozim veliko.

Poskusi z iskanjem o 1.4TSI motorju. V osnovi so v skupini VAG motorji enaki. Je pa res, da o Audiju s tem motorjem ni kaj dosti slišat... Verjetno zato, ker se v A4 prodaja predvsem TDI motor.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

kupecc
Nov uporabnik

Napisal/-a kupecc Če nov 05, 2015 4:06 pm

tristan01 je napisal/-a:
kupecc je napisal/-a:Sem nestrpen ker bi ga rad naročil pred novim letom pa sem danes že zavil v Toyoto. Lexusa nisem šel gledat, ker mi je trgovc na Toyoti rekel,da so pri Lexusu samo avtomatiki kar ne maram niti ne znam vozit.

Poskusi z iskanjem o 1.4TSI motorju. V osnovi so v skupini VAG motorji enaki. Je pa res, da o Audiju s tem motorjem ni kaj dosti slišat... Verjetno zato, ker se v A4 prodaja predvsem TDI motor.

LP Tristan01

Si siguren da je to enak motor? Sem dopoldan guglav in če je isti motor potem audi odpade. Zdajle sem pa na siolu gledal kako so varne honde pa je še zraven bil test audija,kjer je pohvaljen. Potem pa preberem spodaj komentar in grem gledat video audi a4 pa res vidim da pri trku spredaj od audija odleti ogledalo vozniku v glavo. Nič ne bo od audija,
Trisman dej mi še kak predlog,ker se ti vidi da se dobro spoznaš. Sem mislil it probat audija pa bom raje kaj druga,pa afero imajo kot Voklswagen.

Spectre

Napisal/-a Spectre Če nov 05, 2015 5:53 pm

Jaz sem napisal komentar na siol. Ti bom še jaz ponudil svoj pogled/nasvet. Moj hobi je avtomobilizem in praktično ni modela ali pa so redki da ga ne bi preizkusil.
Če kupuješ premium znamko neke alternative audiju, bmwju in mercedesu v Evropi ni.
So sicer še lexus(premium toyote), acura(premium honde) in infinity(premium nissana-največkrat opremljeni z mercedesovimi motorji) vendar ne vem kako je z rezervnimi deli, servisi in podobno. Glede na to da je tem trem znamkam glavni trg ZDA in Kitajska, Evropa pa ne toliko je vse skupaj lahko zelo drago. Infinity ima recimo limuzine modele Q50 večinoma opremljene z 2.2 dizlom(tudi Q70 model), Acuro ne poznam dobro ker je v Evropi praktično ni, Lexus ima pa recimo model IS 300h(-hibrid) ki se začne od 36.000€ in je opremljen samo z CVT avtomatskim menjalnikom... Skratka sam bi se osredotočil na nemško trojico, če bi kupoval premium znamko pod pogoji ki jih navajaš.

Je pa potrebno poudariti, da tudi če bi vzel dobro opremljenega forda mondeo, vw passata, toyoto avensis, peugeot 508 ali kateri drugo znamko "ljudskega" razreda ne bi bilo neke velike razlike. Pri premium znamkam so malo bolj dodelani detajli, malo boljša zvočna izoliranost, mogoče malenkost boljši materiali nasploh, ni pa v srednjem velikostnem razredu več taka razlika kot je bila nekoč. Tudi cena kaže temu v prid saj malo bolj opremljen ljudski avto hitro poseže v cenovni razred premium avta... Kaj vzeti; olupljen premium ali ljudski avto nabasan z opremo za isto ceno, ali pa ljudski avto z povprečno opremo in tremi tisočaki(ali več) prihranka se boste morali sami odločit.

Za bmw, mb in audi na hitro. Vozil sem vse tri. Bmw in mb imata pogon zadaj, audi pogon spredaj. Če pogledam osnovno različico vsakega brez amg, s line, ali m linije je nekako tako:

bmw serije 3 je od vseh treh "najbolj" dinamična znamka. Oni dajejo poudarek na dinamičnosti in športnosti že v serijskih različicah. Bil je nedolgo faceliftan, sicer za izdelujejo pa od 2011. Dober avto v vseh pogledih, ki slovi po trpežnosti. Mogoče ima od ostalih dveh malo "slabšo" zvočno izoliranost.
mercedes c je v primerjavi s prejšnjim modelom naredil velik napredek, tudi oni so naredili novo c klaso veliko bolj dinamično, predvsem se čuti bolj direkten volan(možen dokup za comfortno krmiljenje), sicer pa mercedes od nekdaj daje poudarek na udobju. Glavni inženir je na predstavitvi GLCja rekel da MB je še vedno sinonim za udobno vožnjo. Model je prišel ven 2014 in na nobenem področju ne razočara. Bi pa gledal po bencinskem 1.6 turbo motorju C180, ki ima zadaj multilink, C160 mislim da ne.
audi a4 je pred kratkim prišel čisto nov model, prodajajo še sicer tudi "star" model, verjetno z velikimi popusti. Za nov model lahko rečem da je izboljšava starejšega na vseh področjih, in je bilo pri komponiranju novega A4 vodilo dinamičnost z komfortnostjo(ali pa varčnost in hkratna dinamičnost), torej je audi nekaj vmes med MB in BMW na tem področju. Pri prejšnjem modelu so se uporabniki pritoževali da je podvozje kar trdo, vendar so z novim modelom in podvozjem to odpravili, tudi na račun višje višine pnevmatik( iz 205/55 R16 so šli na višino 65 kar pripomore k večjemu blaženju). Močnejši modeli imajo serijsko vgrajeno dinamično krmiljenje volana. Pravijo tudi da je najvarčnejši in najlažji v razredu(v kolikor to drži). Bi pa pogledal po 2.0 TSI motorju, do 1.4 TSI sem skeptičen zaradi preteklosti. Model ima veliko novosti in si vsekakor zasluži obisk v salonu.

Vse tri pojdite probat, mogoče tudi ljudske znamke in dobro pretehtajte. Bolje kupovati 1 ali 2 meseca dlje kot pa se zaleteti in imeti avto s katerim niste zadovoljni.
Glede audija in afere bi pa dejal da je seveda tudi vpleten, ker spada po koncern vw. Je pa potrebno pogledati tudi dobro stran te znamke. Ugled je načet, vendar trenuten A4 ki prihaja je bil ustvarjen v času debelih krav, ko ni bilo recesije pri vw tako kot bo naslednjih 5 ali 10 let. Na kvaliteti bi se znalo poznati šele na modelih ki prihajajo v prodajo čez nekaj let. To pomeni da ta model je čisto v stiku z konkurenco, na nekaterih področjih pa pred njo. Plus za kupca pri tej aferi je pa tudi to da pri vw 1000% ne bodo nikoli več goljufali in bodo verjetno šli v drugo skrajnost da bodo transparentni kot nobena druga znamka na tržišču. To kaže tudi na samoobjavo pri goljufanju s C02 za katerega vemo da vse znamke goljufajo. Pa tudi prodajalcem in direktorjem ki so jim zrastle perutnice za časa enormne prodaje so sedaj porezane. Padec na realna tla je vedno boleč. Sedaj se za vsako stranko krvavo trudijo(za razliko pred afero) in to je za novega kupca velik plus. Lahko pa tudi za kater drug model in znamko vprašaš in če bom uspel ti odgovorim.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 05, 2015 8:41 pm

Ni jasno, zakaj ravno SNTrojica ali medle japonske avanture..
Obstaja tudi Volvo, obstaja tudi Jaguar (ne vem, kako je z ročnim menjalnikom), oba sta marsikomu bolj zanimiva kot SNT. Linka sta samo kot primer, ta firma nima vseh teh avtov za probat, če sploh kakšnega.

Sprobaj še vse ostale (Mondeo, Insignia, 508, C5, obvezno Mazda 6...), da vidiš, če je SNT vreden toliko višje cene in razmisli natančneje.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če nov 05, 2015 8:47 pm

kupecc je napisal/-a:Si siguren da je to enak motor? Sem dopoldan guglav in če je isti motor potem audi odpade. Zdajle sem pa na siolu gledal kako so varne honde pa je še zraven bil test audija,kjer je pohvaljen. Potem pa preberem spodaj komentar in grem gledat video audi a4 pa res vidim da pri trku spredaj od audija odleti ogledalo vozniku v glavo. Nič ne bo od audija,
Trisman dej mi še kak predlog,ker se ti vidi da se dobro spoznaš. Sem mislil it probat audija pa bom raje kaj druga,pa afero imajo kot Voklswagen.

Kolikor vem, so v vseh VAG znamkah enaki motorji. Ob menjavi modelov se občasno zgodi da ima katera znamka novejšega kot druga. VAG vozila si delijo tudi platforme in še druge sestavne dele.

Naj pa več pove kak VAG fanatik, ki vse skupaj pozna v detajle.

Glede na tvoj proračun in želje, pa ne vem kaj naj ti predlagam. Za toliko kot stane osnoven A4, dobiš odlično opremljenega Passata ali Superba, če ostaneš znotraj iste hiše. Drugače kot sem že zapisal Mazda 6 bi lahko bila dobra izbira, saj si Japoncev že vajen. Motor vleče lepo že iz prostega teka, menjalnik teče izredno lepo. Že dolgo nisem tako dobro občutil na prestavni ročici kaj se dogaja med zobniki. Sklopka lepo prime tudi če speljuješ tik nad prostim tekom, kjer večina dizlov ponavadi malce potrese. Pri Mazdi 6 pa dvomasni vztrajnik zaduši vse vibracije. Pozna se tudi da je motor 2.2 litrski. Na AC je menjalnik malce kratek (res je da sem navajen BMW jeve 8 brzinske avtomatike), vseeno pa se zdi da v primerjavi s Passatom ali Superbom motor doseže malce višje vrtljaje. Kljub vsemu pa poraba pri dizlu ni nič višja kot pri konkurenci. Volan dovolj infomacij s ceste, vseeno pa ni to dirkalnik, osebno me zmoti le malce premočan servo (spet razvada iz BMW).

Vseeno pa če bi moral izbirat med Audijem A4, ki je za 33.000 EUR praktično brez opreme in Mazdo, ki za isti denar pride z usnjem, LED žarometi, navigacijo, če se prav spomnim pri bencinarju še z avtomatiko.... Mislim da je za večino odločitev zelo preprosta.

Glede avtomatike: preskusi jo enkrat. Ko premagaš strah postane prav prijetna. Predvsem v mestu, kjer je z ročnim menjalnikom vedno treba stati na sklopki. Sam vozim avtomatika cca 120.000km in tudi enkrat nisem pogrešal ročnega menjalnika. Doma je še drug avtomobil z ročnim menjalnikom, pa tudi pri tem nimam težav z vožnjo. Ko se enkrat navadiš obeh preskok ni težek.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če nov 05, 2015 8:58 pm

esem je napisal/-a:Ni jasno, zakaj ravno SNTrojica ali medle japonske avanture..
Obstaja tudi Volvo, obstaja tudi Jaguar (ne vem, kako je z ročnim menjalnikom), oba sta marsikomu bolj zanimiva kot SNT. Linka sta samo kot primer, ta firma nima vseh teh avtov za probat, če sploh kakšnega.

Sprobaj še vse ostale (Mondeo, Insignia, 508, C5, obvezno Mazda 6...), da vidiš, če je SNT vreden toliko višje cene in razmisli natančneje.

Essem kot mod na tem forumu, bi lahko vsaj prebral kaj si je avtor te teme zastavil kot kriterije nakupa - išče namreč novo vozilo, ti pa ponujaš rabljena vozila preko top shop dilerja ki uvaža samo po naročilu, v njegovem salonu pa poleg pisalne mize stoji le še fikus.

Drugi del tvojega predloga pa ni slab, čeprav ni nobeno vozilo iz premium razreda. V očeh povprečnega voznika se sveti nemški trojici približa le še Volkswagen zaradi stare slave že skoraj pozabljenih modelov (Golf 1 in 2, Hrošč...).

K tvojemu predlogu bi dodal še dva avantgardna modela: Renaultovega Espace, ki je v aktualni izdaji mešanica med karavanom in enoprostorcem, ter povsem spregledanega Citroenovega DS5. Če se z nakupom ne mudi, morda še prihajajočega Renaultovega Talismana, ki vsaj po dostopnih slikah deluje precej dostojen konkurent drugim premium vozilom.

LP Tristan01

Spectre

Napisal/-a Spectre Če nov 05, 2015 9:39 pm

Esem je dal dobro idejo, tristan volvote ne prodajajo samo preprodajalci tipa fikus v pisarni autobroker al kaj so za eni. Uradni uvoznik za Slovenijo za Volvote je isti kot za Kio/Hyundai. KMAG

Volvo S60 je za starejšega umirjenga gospoda dobra zadeva. Nikjer ni presežek, razočara pa tudi ne, zelo komforten avto in pri volvotu se radi pohvalijo da izdelujejo najvarnejše avte na svetu. Bi se pa izšlo tudi z začrtanim proračunom saj se cena osnovnega s60 2.0 bencinerja se začne približno pri 30.500eur, naslednji nivo opreme je pri 33.000eur.
Jaguar benciner je pa začetna cena 41000eur in promocijski popust 6000eur, vendar potem bi za opremo zmanjkalo cvenka. ☺

Pri audiju(a4 navzgor) so malenkost drugačni motorji kot v volkswagnu zaradi longitudinalne postavitve motorja ampak programčki so se pa tudi tam našli... V novem a4 jih pa ne bo ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 05, 2015 9:54 pm

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0Challenge

Kja tazga vzami ( ta je sicer testna ampak takšno novo )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 06, 2015 1:10 am

tristan01 je napisal/-a:Essem kot mod na tem forumu, bi lahko vsaj prebral kaj si je avtor te teme zastavil kot kriterije nakupa - išče namreč novo vozilo, ti pa ponujaš rabljena vozila preko top shop dilerja ki uvaža samo po naročilu, v njegovem salonu pa poleg pisalne mize stoji le še fikus....

Ker sem prebral, sem dodal tudi to: "Linka sta samo kot primer, ta firma nima vseh teh avtov za probat, če sploh kakšnega."

Z ostalim se seveda strinjam, a se zdi, da se mu mudi (tudi sam sem hotel dodati Talismana (in Giulio), a ga ravno zato in tudi zaradi možnih porodnih težav nisem).

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe nov 06, 2015 9:02 am

Omenjeni Volvo (z modeloma S60 oziroma karavanskim V60) bi lahko bil zelo zanimiva alternativa, ki je velikokrat precej po krivem spregledan na našem trgu. Avtomobil prvenstveno navdušuje s svojim prečiščenim dizajnom (še posebej v notranjosti), udobnostjo v vožnji ter seveda že pregovorno pasivno in aktivno varnostjo. Lanskoletna (in predlanskoletna) prenova je prinesla tudi nove štirivaljne motorje, ki so prepričljivejši od prejšnjih petvaljnikov (boljše performanse, varčnejši) ter olepšavo notranjih elementov (novi digitalni merilniki, ki so izjemno dobro pregledni).

Trenutna akcija Nordic Edition (http://www.volvocars.com/si/nakup/proda ... ic-edition) je precej zanimiva, saj je moč dobiti verzijo V60 (žal le karavansko, ne pa tudi limuzinske) s 150 konjskim novim D3 agregatom za slabih 32 tisočakov, med opremo pa je moč najti tudi ksenonske žaromete, sprednje in zadnje PDC, boljši avdio sistem, ipd. Glede na to, da se je ravnokar pozicioniral novi uvoznik, pa predvidevam, da bi se splačalo pogledati po zalogah trgovcev, saj jim bo do konca leta precej važno, kakšen bodo imeli tržni delež v letošnjem letu in bi znali precej spuščati cene vozilom na zalogi ;-)

Podobno sicer predlagam tudi pri drugih znamkah, kaj imajo trgovci na zalogi, saj znajo velikokrat ponuditi precej mikavne popuste pri avtomobilih, ki jih imajo na dvorišču (salonu) že nekaj časa - tudi pri tzv. premijskih produktih.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Pe nov 06, 2015 10:32 am

Zelo tipičen primer. Gospod ima denar nima pa znanja. Vsak trgovec je izredno vesel takšne stranke. Če ima denar, ne vem zakaj potem takšna panika glede garancije. Če bo kakšna stvar crknila jo pač daš popravit. Će gledaš samo na garancijo pa kupi Hyundaja ali pa Kio, kjer je najdaljša.
Očitno se gospodu uresničujejo sanje iz otroških let --- ko bom velik bom tudi jaz vozil Mercedesa ali BMW itd...
Pa veliko sreče pri nakupu in uresničitvi otroških sanj.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe nov 06, 2015 10:43 am

kupecc je napisal/-a:Po dolgem času kupujem nov avto, o vozlih ne vem čisto nič in bi prosil od kakega strokovnjaka da mi malo napiše.
Katera znamka od Audi, BMW, Mercedes je boljša in bolj trpežna?Avto menjam na 10 let in mi je trpežnost pomemben podatek. Do sedaj sem imel večinoma honde in toyote, vendar bi si tokrat rad kupil nekaj bolj luksuznega. Predvsem me pa zanima če novi audiji imajo tudi afero, ker v žurnalu je pisalo da se še ne ve za nove. Raje preverim še na forumu, ker v salonu ne pričakujem poštenih odgovorov. Lp

Pozdravljen,

če bi rekel, da kupuješ trpežno in kvalitetno znamko a nižjo ceno, bi to vsekakor bila Toyota ali pa Mazda.
Ker pa želiš nekaj bolj luksuznega in ker si poudaril, da menjaš avto na 10 let, pa bi ti vsekakor svetoval Mercedes-Benz.
Gre za znamko z najdaljšim heritage-om, najbolj napredno tehnologijo, najbolj zmogljivimi in najnovešimi varnostnimi sistemi, največjim komfortom, top materjali, resnično dobro končno izdelavo, zelo intuitivnim upravljanjem, zelo dobro urejenimi poprodajnimi storitvami (sploh novi 'MercedesME') in sedaj odkar je tam Lešnik, še bolj dih vzemajočo obliko.
Ne vozi zastonj 90 % Taxistov Mercedesev. Nisem videl še rabljenega Audija ali BMWja z 1 mio kilometrov brez težav.
Sploh pa nisem videl še Audija, BMWja z recimo 300.000 km, a notranjost enaka, kot če jih ima 50.000 (tu se kaže razlika v trpežnosti materjalov recimo).
Volvo je trenutno malo zaspal, edino novi XC90 je vrhunski. Lexus je tudi super, a zgubi nenormalno na ceni in po 10 letih se boš prijel za glavo. Jaguar bi bila morda edina znamka, ki bi ti jo tudi priporočil, a spet: večja izguba na ceni, še vedno slabše narejen in nikakor tako vzdržljiv.
Zato ja, moje priporočilo je, da kupiš Mercedes-Benz. Ima najbolj razvejan portfolio, tako da bo sigurno tudi kaj za tebe.

Fino bi bilo, če lahko malo več napišeš kakšen imaš budget ter kakšna vrsta vozila ti je všeč (kompakt,limo,SUV,coupe,cabrio..), da ti lahko svetujem še malo bolj podrobno glede modela,motorja ter opreme, da boš čimbolj zadovoljen.
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

kupecc
Nov uporabnik

Napisal/-a kupecc Pe nov 06, 2015 11:57 am

Kohec je napisal/-a:Zelo tipičen primer. Gospod ima denar nima pa znanja. Vsak trgovec je izredno vesel takšne stranke. Če ima denar, ne vem zakaj potem takšna panika glede garancije. Če bo kakšna stvar crknila jo pač daš popravit. Će gledaš samo na garancijo pa kupi Hyundaja ali pa Kio, kjer je najdaljša.
Očitno se gospodu uresničujejo sanje iz otroških let --- ko bom velik bom tudi jaz vozil Mercedesa ali BMW itd...
Pa veliko sreče pri nakupu in uresničitvi otroških sanj.

Kaj ti mene hecaš? Rekel sem da je dobro če je čim daljša garancija,ni pa to glavni faktor.Znanja nimam znam pa poslušat in uporabit forum za nasvet od strokovnjakov.Ne bom kar šel v prvi salon in nekaj kupil, potem se bom pa po glavi tolkel. Moram videt in probat kako se pelje.

Hvala za pomoč, Volvota bom šel drug teden probat,Mazda sem napisal da ne ker so servisi zelo dragi kar vidim pri sodelavcu.Audi sva se z ženo odločla da odpade, ker ni varen in zaradi afer.Mercedes C in Toyota Avrensis sta mi trenutn najbolj všeč.Ford Mondeo bom tudi šel pogledat. Karavani so mi grdi,kot sem rekel želja mi je avto da ga vozim 10 let brez večjih popravil, da je trpežen, bencineski motor, čimmanj elektronike ker mi ne koristi ker ne znam uporabljat,obvezno ročni menjalnik in obvezno limuzina, budget imam do 35000.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe nov 06, 2015 12:11 pm

Ne vem kam tvoj sodelavec hodi z Mazdo na servise, ampak ko so mi pokazali uradni cenik servisov Mazde6, so bile cene povsem konkurenčne. Če pa se ti zdijo cene servisov visoke pri Mazdi, moraš vedet, da premium znamke za seboj potegnejo tudi premium cene servisov (že rednih, ne samo izrednih).

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe nov 06, 2015 12:45 pm

Nasvet glede Volvota. Obvezno preizkusita Volva z usnjenimi sedeži, sam vozim Volvo zadnjih 11 let in prvi ni imel usnjenih sedežev, stali trije pač. Ti povem to je popolnoma druga zgodba. Zapomni si, da če ne poizkusiš Volvo usnjenih prednjih sedežev nisi probal Volvota.
Boš pa z nakupom takšnega Volva dobil najbolj udoben avto v svojem razredu, ter tudi najbolj varen.

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Pe nov 06, 2015 1:04 pm

Nič te ne hecam. Glede cen servisov pa preveri na servisu in ne poslušaj - rekla - kazala. Servis za BMW je občutno dažji od Mazde. Pri premium znamkah so premium predvsem cene.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 3 gostov