Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

metor
Novinec

Kraj: GO

Re: Nakup novega vw pola 1,2 tsi

Napisal/-a metor So jan 23, 2016 10:37 pm

Sam bi se TSI-ja izognil, ne glede na to ali še ima napake ali ne, vsaj za še nekaj let. Kaj pa kak P208 je dobro opremljen, udoben, meni osebno bistveno lepši in zanimivejši od dolgočasnega Pola. Tudi izbira motorjev je dobra. Ali pa Mazda 2, Fiesta(ecoboost), je veliko meni osebno dosti bolj zanimive izbire pri konkurenci.
Don't worry, be happy ;)

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne jan 24, 2016 12:46 am

Ja,fiesta pride v postev predvsem ker slisim dosti pohval glede motorjev, ceprav je milo receno, meni osebno, cudna za pogledat... 208 pa ja,definitivno pade testna voznja.

Sicer nisem fen nemskih linij ,ampak je usaj men lih to na poloto vsec, izzareva neko resnost, kompaktnost,kao filing za razred vecjega,bolj odraslega avta. Morm pa priznat da me je skoda s fabio razocarala, pa sm sicer ljubitelj skod,ampak mi nikakor ne potegne nova fabia,pa se cena je navita. Rapid je bil tudi dolg casa na listi in toledo, ampak se tist mal vec placa ne rabi tok nujno,da bi se spregledal res ceneno notranjost. Plus da je cena previsoka za splosni vtis. Pol ze raj p301 pa je isto cenen pa prostoren,ampak vsaj cenovno pravilno zastavljen...

Cist prevec izbire :D

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne jan 24, 2016 1:09 am

Kaj pa kaksne izkusnje s tem vstopnim motorjem 1,0 75km? Povdarek je na vzdrzljivosti, ne na zmogljivostih,avto bo vozen v veliki vecini po lokalnih in primestnih cestah, cca 15t km na leto.

Hvala,lp

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Ne jan 24, 2016 2:10 am

Zanimivo mi je to, da folk kupuje male turbake, hvalijo se pa s tem kok ma nizko porabo.... :lol:
Sodobni atmosferski bencinar s podobno močjo (če govorimo v rangu recimo 1.2-1.4 90-100KM in 6 prestav) bo imel vedno nižjo porabo kot primerljiv turbak. Preverite na www.spritmonitor.de/, če ne verjamete.

Kar se pa tiče zanesljivosti pa, čim enostavnejša zasnova in preizkušen motor. Pri teh vstopnih modelih bi rekel, da je pojem vzdržljivosti Toyotin 1.0 69KM (1SZ-FE), na trgu z manjšimi izboljšavami že skoraj 20 let.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Ne jan 24, 2016 7:15 am

1 plus za swifta 8)

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne jan 24, 2016 11:27 am

Po vseh aferah,slabih izkušnja(tudi na tem forumi) zadnjih nekaj let,bi vw odpisal takoj...Če pa greš na vožnjo z 208,pa le glej,da ne bo z 1.2 VTi,ki predstavlja vstopen motor in je atmosferski. Meni je sicer vrh glave ta motor,ker si lastim 208 s to motorizacijo,tudi max. navor doseže hitro za atmosferca,ampak je pa občutni manjši kot pri turbo motorjih. Vem pa da v 308 se trivaljni turbo zelo dobro obnese zaenkrat. Res je tih,pa nobenih vibracij. Očitno so trivaljniki res prihodnost,dokler ne bo vse na elektriko...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 24, 2016 2:28 pm

MadIggy je napisal/-a:Sodobni atmosferski bencinar s podobno močjo (če govorimo v rangu recimo 1.2-1.4 90-100KM in 6 prestav) bo imel vedno nižjo porabo kot primerljiv turbak. Preverite na http://www.spritmonitor.de/, če ne verjamete.

Kar se pa tiče zanesljivosti pa, čim enostavnejša zasnova in preizkušen motor. Pri teh vstopnih modelih bi rekel, da je pojem vzdržljivosti Toyotin 1.0 69KM (1SZ-FE), na trgu z manjšimi izboljšavami že skoraj 20 let.

Vecje lazi pa nebi mogel rect. TSI ima najnizjo porabo vsenaokrog. Ce renault, ford itd niso uspeli zmanjsat porabe s downsizingom to se ne pomeni da VW-ju ni uspelo.
Toyotin 53kW motor pa je dober za kako Tata Nano mogoce. Pa z njegivimi bogimi 90nm navora pri 4600 rpm verjetno tudi traja ne dolgo, glede na to da se obrne duplo krat kot TSI.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Ne jan 24, 2016 2:31 pm

pskoda je napisal/-a:1.2 ni nič posebnega in ko hočeš nekaj od njega pije ko norc

Drugace povedano, ce ga vozis varcno ti omogoca ogromen prihranek na gorivu. Glede na to da z vsem teranjem vred in takratnim slabim izkoristkom uspe dosezt nizje povprecje kot atmosferski. Jaz tle ne vidim nic slabega, da ti avto ob normalni 'civilni' voznji porabi dosti manj.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Ne jan 24, 2016 4:24 pm

Blinder je napisal/-a:Vecje lazi pa nebi mogel rect. TSI ima najnizjo porabo vsenaokrog. Ce renault, ford itd niso uspeli zmanjsat porabe s downsizingom to se ne pomeni da VW-ju ni uspelo.

Blinder je napisal/-a:1.2 ni nič posebnega in ko hočeš nekaj od njega pije ko norc

Drugace povedano, ce ga vozis varcno ti omogoca ogromen prihranek na gorivu. Glede na to da z vsem teranjem vred in takratnim slabim izkoristkom uspe dosezt nizje povprecje kot atmosferski. Jaz tle ne vidim nic slabega, da ti avto ob normalni 'civilni' voznji porabi dosti manj.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Ne jan 24, 2016 4:34 pm

Clio

porabi pa malo ta 1.33 ja. isto suzuki swift 1.3 95. Ampak so leni. TSI ga vozis ves cas v obmocju najvecjega navora. Teli 1.3 japonci vidijo najvecji navor enx na leto pri povprecnemu vozniku.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 24, 2016 6:19 pm

Blinder je napisal/-a:
MadIggy je napisal/-a:Sodobni atmosferski bencinar s podobno močjo (če govorimo v rangu recimo 1.2-1.4 90-100KM in 6 prestav) bo imel vedno nižjo porabo kot primerljiv turbak. Preverite na http://www.spritmonitor.de/, če ne verjamete.

Vecje lazi pa nebi mogel rect. TSI ima najnizjo porabo vsenaokrog. Ce renault, ford itd niso uspeli zmanjsat porabe s downsizingom to se ne pomeni da VW-ju ni uspelo.
Toyotin 53kW motor pa je dober za kako Tata Nano mogoce. Pa z njegivimi bogimi 90nm navora pri 4600 rpm verjetno tudi traja ne dolgo, glede na to da se obrne duplo krat kot TSI.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jan 24, 2016 7:19 pm

Vozil sem Polota, Cliota in i20. Od vseh teh, bi izbral i20.
Izbral bi ga zaradi meni lepšega dizajna, kvalitetnejše notranjosti (predvsem od cliotove) in precej dobre opremljenosti (15000€ praktično vsa oprema).

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne jan 24, 2016 9:22 pm

Jaz pa ravno i20 ne bi izbral zaradi grde armature in slabih sedežev ter varnosti napram konkurenci.Štiri zvezdice na testih trka.(če primerjam s cliom) ampak to je moje mnenje so pa tudi dejstva.Ko sem se vsedel v njega sem mislil da sedim v Ladi izpred let.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 25, 2016 9:33 am

Prejšnja generacija i20 je celo v "Indijski izdaji" prejela pet zvezdic, zadnja pa verjetno eno manj na račun kakšnega kosa asistenčnega sistema manj. Ko je Euro NCAP poostril kriterije, recimo tudi megane 3 ni prejel več kot 3 zvezdice. Eno zvezdico mu je naprimer "odžrl" tekstovni opozorilnik za pripetost potnikov, ki v času testa ni bil na voljo v vseh jezikih. Dovolj tehten razlog za nenakup?

Avtorjev uvod razumem kot končno odločitev, ki potrebuje " piko" oziroma potrditev, da je to-to. Sam ne bi dal roke v ogenj, ne za motor še manj za hitro reševanje reklamacije. Kar se menja po tehnično - produktni informaciji ni nekih težav, a te se hitro spremenijo v nočno moro, če po menjavi dela napaka ni odpravljena....
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Po jan 25, 2016 10:04 am

Pozdravljeni,hvala za mnenja. Hja,od polota se je vsaj z tsi motorji ze tolk slabga slisal,prebral da se je zacel drgam gledat... kupt nov avto z mislijo da obstaja ogromna moznost da gre neki konkretno narobe... ne hvala. :?

Bo treba se mal po salonih se sprehodit, pogledat,preracunat,prespat.

Off topic,men je pa i20 kr vsec,edin kar me zmoti je hyundaijevska modra osvetlitev...

Btw,kot kaki so se kej izkazal toyotini 1,33 motorji,v novi corolli npr? Sigurno ni sparovcek,kaj pa vzdrzljivost?

Hvala,lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po jan 25, 2016 12:56 pm

Mislim, polo TSI je bil leta nazaj najbol jprodajan avto v svojem razredu. Kljub 'tezavam' z motorjem. Danes ko imas na voljo* motor** ki NE MORE imet vec tistih tezav.. pravis da ga ne bos sel niti pogledat?

*pod pogojem da ima 1.2TSI sedaj pogonski jermen namesto verige (preveri)
**uzivaj ob racunanju koliko let je jermen star in koliko ima prevozenih ter koliko te pride kvalitetna vodna pumpa, jermeni, napenjalci.. ko si bos lastil avto z jermenom.

0.9 tce se lahko kvecjemu primerja z vw 1.0 75 konji. 0.9 tce ima 5 prestav, od tega so 4 uporabne (plus rikverc). Totalno drugacen motor kot 1.2 tsi z isto mocjo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 25, 2016 1:07 pm

Blinder je napisal/-a:...Danes ko imas na voljo* motor** ki NE MORE imet vec tistih tezav...
Brez skrbi, ima še nekaj starih težav, z odpravljanjem starih pa nastajajo nove.
Koliko so tvoji posti kredibilni, ti je pa že Madiggy pokazal

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Po jan 25, 2016 5:23 pm

nejc1986 je napisal/-a:Btw,kot kaki so se kej izkazal toyotini 1,33 motorji,v novi corolli npr? Sigurno ni sparovcek,kaj pa vzdrzljivost?

V bistvu je ravno to največji plus, da malo porabi. Mi mamo doma Yarisa z tem motorjem, cca 130.000 prevoženih. Poraba je 6L. V primerjavi z novo Kio Pro_CeeD 1.4, ki jo imamo tudi doma porabi skoraj 1L manj. imeli smo 1 izredno popravilo (v garanciji so menjali nekaj na vbrizgu - nabirale so se saje in je težko vžigal; serijska napaka začetnih modelov tega motorja). Servisi na Toyoti so dražji kot pri konkurenci, vzdržljivost pa glede na zasnovo nebi smela bit problematična. Kar se mene tiče ima en pomemben plus, 6. prestav in z tem nižje vrtljaje na avtocesti (3100RPM pri 130kmh po števcu). Kaj drugega ti pa nimam za napisat, avto pač dobro opravlja svojo funkcijo za prevoz od točke A do B.

Priporočam da greš na test s Corollo, da ne bo zaradi dodatne teže premalo konjev.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po jan 25, 2016 5:53 pm

Blinder je napisal/-a:0.9 tce se lahko kvecjemu primerja z vw 1.0 75 konji. 0.9 tce ima 5 prestav, od tega so 4 uporabne (plus rikverc). Totalno drugacen motor kot 1.2 tsi z isto mocjo.

Kakšne bedarije so pa to že spet? Čisto lepo se pelje 0,9 Tce.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov