zato pa pravim, kje gledati.

dealerji, ki sem jih omenjal, imajo precej dobre avtomobile, ker sem bil veliko okoli njih, ker sem mislil menjati avto in sem veliko avtov videl. in še nekako največ dobrega sem videl pri Avto Medvode, še posebno pa Avtotehna Vis, nekaj avtov sem tudi na testno peljal. nobenih problemov, ne pri vožnji, ne pri pregledovanju servisnih knjig. poleg tega, kot velikokrat rečem, pri Avto Medvode je bilo kupljenih par avtov, ki sem jih potem bolj kot ne po spletu okoliščin veliko vozil. in so bili vsi avti zelo okej.
nekaj moramo vedeti - načeloma je nov avto najlažje kupit. prideš v salon, se zmeniš kaj bi imel, se probaš zmenit za neko pametno ceno in načeloma avto, ki ga dobiš, mora delati. žal berem, da tudi temu ni več ravno tako, ampak to je druga zgodba. rabljenega dobrega najti pa je pač lahko daljši proces. sam sem se lani odločil, da bo res treba menjati avto, ker je bila Toyota pač stara 14 let in imela 300.000 km in sem začel trg rabljenih avtov gledat že kar nekaj mesecev prej. veliko avtov šel pogledati od blizu, zapeljal na testno vožnjo. saj pri dealerju takoj vidiš, koliko je ura, če kaj začne mutit - hvala lepa, nasvidenje, pa če je avto še tako oh in sploh na pogled. zato sem lani tudi skočil, ko sem videl mojega, nisem bil še čisto pripravljen na "skok", ampak se je splačalo stegnit. malo km, znano, kaj je bilo z avtom in praktično nov.
EDIT: pozabil omenit Avtohišo Lavrenčič iz Ajdovščine, kjer je kolega kupil avto. super odnos, avto tak, kot je bilo oglaševano, že leto dni brez kakršnega koli problema. takrat je gledal kar nekaj avtomobilov in za vse je štimalo vse, pregled servisnih knjig. sicer uvoženi iz Italije, ampak precej dobri primerki.