Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: kupujem dizelaša

Napisal/-a pskoda Ne feb 21, 2016 8:28 am

Dizzy je napisal/-a:evo, dve Hondi Civic, pod 100.000 km.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... EC%20Sport

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ENON-VZV...

prva celo samo 36.000 km ...

ampak ja, bi se skoraj strinjal, za toliko km na leto je pametno se malce stegnit in kupiti nekaj novega. ampak tudi kaj takega bi bilo čisto okej.

Avtor je pripravljen dati 15.000 eur
Prva honda je predraga, drugi lahko pa prišteješ še vsaj 100.000 km zraven, čeprav je tudi prva sumljiva.

Moje osebno mnenje je, da so te honde tako grde, da glava boli samo ko slišiš ime kaj šele ko jo pogledaš. Je zelo huda konkurenca toyoti glede grdobe :huh:
Lp

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Ne feb 21, 2016 11:47 am

ti imaš resno preganjavico s temi prevrtavanji! že v eni drugi temi ... skratka - Honda Civic, letnik 2014, registrirana maja, praviš, da naj bi imela 175.000 km? dobro, poznam ljudi, ki se res toliko vozijo, ampak potem zagotovo nimajo Honde Civic. drugo, sam imam hondo civic, in dobro vem, kako izgleda pri 75.000 km, ker jih ima moja ravno toliko, in sta v notranjosti tam tam.

druga pa je praktično nova. nova Civic Sport 1.6 dtec mislim, da stane cca. 22.000€, tu nekje, kak evro +/-. in da dobiš praktično malo rabljen avto, kot je ta, je skoraj best buy. plus, da je slovenska, tako, da lahko preveriš marsikaj okoli tega avta.
tako sem tudi sam svojo ujel, ampak je potrebno nekaj sreče in konkretnega spremljanja trga rabljenih avtomobilov. tudi nekaj raziskovanja. pa sem jo našel pri KMAG-u, ki res ne slovi po neki poštenosti, pa potem so bile še neke mahinacije, takšne, da bi ti komot lahko rekel, da ima zagotovo avto še 100.000 km zraven. pa jih nima. in po 35.000 km v enem letu, samo dva redna servisa, z izjemo menjave akumulatorja (katerega so načeli prvi malo bolj mrzli dnevi, verjetno zato, ker je vmes pač stal toliko in toliko časa ...)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne feb 21, 2016 12:23 pm

Jaz nimam preganjavice glede vrtenja km in nimam problema s tem, ker si še nikoli nisem lastil rabljen avto.
In ti si kupil civica z motorjem? V tujini naredijo toliko km v pol leta kot jih ima tvoja na števcu in ko boš enkrat dojel zakaj uvažajo avtomobile iz tujine ti bo malo bolj jasno. Na hitro ti lahko povem, da v tujini je nekje do max 1500eur cenejši kot pri nas če kupujemo novega z isto opremo, ampak če dodamo prevoz v slo in davek pri uvozu smo na istem ali slabšem in zdaj kaj misliš, da delajo v minus? Ne vrtijo kilometre nazaj ali ga pripeljejo z drago napako, ki je tukaj na hiro popravljena ali pa razbitega in tukaj je tisti zaslužek, ker dobri primerki v tujini niso sploh zanimivi, ker na njih je čista zguba.
Vsi rabljeni avtomobili kateri so v EU so ocenjeni po EUROTAX-si in tukaj ni razlike

ps.: avto z 170kkm ima lahko lepšo notranjost kot drugi z 70kkm
Zadnjič spremenil pskoda, dne Ne feb 21, 2016 12:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

kristijan123
Nov uporabnik

Napisal/-a kristijan123 Ne feb 21, 2016 12:38 pm

Jaz ti priporočam bolj kakega bencinarja pa na plin saj je trenutno zelo poceni in vzdrževanje bencinarja te pride manj kot za dizla, pa če računaš da kakšen bencinar z npr 8-9l porabe porabi okrog 1l več plina je še zmeraj kot da bi pil 5 bencina kar se mi osebno zdi dokaj ugodno. Če pa že želiš dizla pa ti povem takole prijatelj ima alfo romeo 156 2.4jtd in ima kombinirano porabo po potovalnem računalniku cca 6.5l pa ima kar nekaj mestne vožnje tako da poglej za kakšno alfo ali fiatom z jtd motorjem. Omenil bi tudi bmw serije 3 letnik 2007 2.0dA ki ga ima tudi en prijatelj ima pa porabo okrog 8l z veliko mestne vožnje na AC okrog 5.5. pod tako porabo boš po moje težko prišel z malo bolj konkretno mašino nevem pa kako je z 1.4 ali 1.6 dizli saj ne poznam nobenega ki bi ga imel osebno pa izkušenj nimam. :D ti pa želim veliko sreče pri nakupu.

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Ne feb 21, 2016 4:15 pm

@pskoda imaš prav in popolnoma narobe. prav v tem, da je velika večina dealerjev takšna kot opisuješ. narobe pa v tem, ko misliš, da so vsi takšni. ker na srečo niso. in se precej bolj posvetijo iskanju avtomobilov. eni so takšni, kjer so tudi rabljeni avtomobili malce dražji, ampak se da preveriti prav celotna zgodovina avtomobila - takšni avti so ponavadi belgijskega porekla, kjer imajo zelo zelo strogo zakonodajo glede vzdrževanje in prodaje avtomobilov. ti avti so ponavadi tudi malce dražji tudi pri dealerjih, ali pa so to pač avti, kot sem prej opisal - se prodajo v vsakem primeru pod ceno ali na dražbah.
kar se tiče avtomobila, ki ima 170.000 km ali 70.000 km - se strinjam, avto, ki dela naenkrat 300km zgleda popolnoma drugače, kot tak, v katerega sedeš 10x v teh 300 km. ampak to se opazi. se vidi. menjalna ročka, stopalke za plin, sklopke, zavore, sama ohranjenost sedežev in volana ... se kar vidi določene stvari. seveda pomaga tudi, če si pred tem lastnik vozila, ki ima 300.000km in vidiš, kako te stvari izgledajo. ;)

nekateri žal nimamo denarja za nov avto. in pač naredimo veliko na tem, da dobimo dobrega rabljenega. se da. če veš, kje gledat, in kaj gledat. predvsem pa nisi paranoičen, da je vsak avto iz tujine, preverten, karamboliran, skratka - nateg.

@kristijan123 bravo. BMW320d. ne samo, da so ti dizli precej problematični (veriga), te je rabljene res težko dobit normalne oz. z malo kilometri ... če pa že, pa niti približno ne bomo v rangu 15000€.

kristijan123
Nov uporabnik

Napisal/-a kristijan123 Ne feb 21, 2016 7:09 pm

@dizzy nisem vedel, prjatu ima samo redne servise, pri 200000 km je bila menjana ketna, menjalnik odličen zdaj ima avto cca 260000 in je avto odličen... aja in on je osmi lastnik. Če dobiš redno vzdrževano je po moje vredu.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne feb 21, 2016 7:25 pm

Ampak dobit nekega pametnega z realnimi 150kkm ali tu nekje je pa tudi skoraj misija nemogoče... Večina jih ima kar po 300, še bolj verjetno pa 400-500 ali celo več tisoč km(na števcu seveda 130k :lol: ). Pri takih kilometrih pa vsi vemo, da bo v nekaj letih skoraj sigurno kar nekaj stroška z vozilom. Tako da veliko boljše vzeti enega novega C4 ali podobno in se vsaj voziš koliko toliko sigurno, pa če tudi slabše kot pa s kakšnim rabljenim...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne feb 21, 2016 7:51 pm

To kar @dizzy piše je res samo to je tako malo primetkov, da ni omembe vredno in da trofiš tak avto moraš imeti zelo veliko srečo oz bi te prej komet zadel preden naletiš na tak avto. Da bi naletel na tak uvožen avto na a.netu lahko pozabiš

Saj če naletiš na enega dizla z zbitimi km ni noben problem samo, da so servisi kolikor toliko delani. Takoj po nakupu narediš veliki servis z vsemi tekočinami, filtri, gume in zavore če je potrebno in gasa naprej recimo cca 800eur oz odvisno od tipa avta. Bolj je problem ko kupiš avto z napako in ponavadi so popravljene samo toliko, da delujejo kakšen mesec včasih celo manj in tam je problem, ker popravila raznih diz, pump, turbine, filtra trdih delcev ni poceni in še velik servis je potrebno naredit. Če prištejemo vsa ta popravila že pri nas dobiš dober primerek, ampak spet nastane problem, ker jih enostavno ni
Lp

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Ne feb 21, 2016 9:14 pm

zato pa pravim, kje gledati. ;) dealerji, ki sem jih omenjal, imajo precej dobre avtomobile, ker sem bil veliko okoli njih, ker sem mislil menjati avto in sem veliko avtov videl. in še nekako največ dobrega sem videl pri Avto Medvode, še posebno pa Avtotehna Vis, nekaj avtov sem tudi na testno peljal. nobenih problemov, ne pri vožnji, ne pri pregledovanju servisnih knjig. poleg tega, kot velikokrat rečem, pri Avto Medvode je bilo kupljenih par avtov, ki sem jih potem bolj kot ne po spletu okoliščin veliko vozil. in so bili vsi avti zelo okej.

nekaj moramo vedeti - načeloma je nov avto najlažje kupit. prideš v salon, se zmeniš kaj bi imel, se probaš zmenit za neko pametno ceno in načeloma avto, ki ga dobiš, mora delati. žal berem, da tudi temu ni več ravno tako, ampak to je druga zgodba. rabljenega dobrega najti pa je pač lahko daljši proces. sam sem se lani odločil, da bo res treba menjati avto, ker je bila Toyota pač stara 14 let in imela 300.000 km in sem začel trg rabljenih avtov gledat že kar nekaj mesecev prej. veliko avtov šel pogledati od blizu, zapeljal na testno vožnjo. saj pri dealerju takoj vidiš, koliko je ura, če kaj začne mutit - hvala lepa, nasvidenje, pa če je avto še tako oh in sploh na pogled. zato sem lani tudi skočil, ko sem videl mojega, nisem bil še čisto pripravljen na "skok", ampak se je splačalo stegnit. malo km, znano, kaj je bilo z avtom in praktično nov.

EDIT: pozabil omenit Avtohišo Lavrenčič iz Ajdovščine, kjer je kolega kupil avto. super odnos, avto tak, kot je bilo oglaševano, že leto dni brez kakršnega koli problema. takrat je gledal kar nekaj avtomobilov in za vse je štimalo vse, pregled servisnih knjig. sicer uvoženi iz Italije, ampak precej dobri primerki.

avto90
Nov uporabnik

Napisal/-a avto90 Če feb 25, 2016 2:37 pm

Zdravo.

Še enkrat hvala vsem za konkretne odgovore in nasvete pri nakupu novega avtomobila.
Torej lahko svoj izbor skrčim na, kar se tiče novih vozil:
Ford Focus ( http://ford.si/Osebna_Vozila/Novi_Focus/Pregled )
Peugeot 308 ( http://www.peugeot.si/odkrij/novi308/li ... a-ponudba/ )
Hyundai i30 ( http://www.hyundai.si/hyundai-i30/ )
morda še kakšen Opel?
Mazda? ( http://www.mazda.si/salon/mazda3-sedan/ ... e-in-cene/ )
Pogledal bom še kakšen Seat, morda Toyota auris, še kaj predlagati?

od rabljenih pa pregledati avtonet ponudbo do potankosti (octavia,..) in pa višji rang malo rabljene.

Hvala vsem za pomoč!

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Če feb 25, 2016 8:54 pm

Avto za 14.200, vključno s servisi, zimskimi gumami in zavarovanjem za eno leto. Edina težava je garancija samo do 100 000 km. Preverjen model, dober motor, šest prestav ...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ted%20Ed...

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Če feb 25, 2016 9:32 pm

x2

Drugače ja poglej še za Astro, mogoče Kia ceed, nov Megane itd. Izbire ogromno vsak je po svoje dober in slab, odvisno od osebnih preferenc. Sam si lastim P308 in sem zadovoljen.
Don't worry, be happy ;)

atek
Novinec

Napisal/-a atek Ne feb 28, 2016 4:13 pm

Moj predlog gre na Škodo Superb ali Octavia.
Lp atek

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po feb 29, 2016 8:24 pm

Avtorju te teme predlagam da nekaj vozil v njegovem finančnem proračunu preskusi. Osebno bi se nagibal k novem vozilu, ali kakšnemu malo rabljenemu v tovarniški garanciji in z znano servisno zgodovino. Konec koncev za 15.000 EUR se da kupiti že marsikaj v rangu Golf-a. Razred večjih nebi izbiral, ker je proračun premajhen in posledično bi bilo potrebno iskati starejše vozilo, kar za sabo potegne tveganje povezano z nakupom loterijske srečke iz uvoza.

Zavedati se je treba, da je 200km dnevno resen podvig, ki ob povprečnem delavniku vzame večino dneva. Če je v igri slučajno kakšna zaposlitev na odgovornejšem mestu pa bo dan skoraj že prekratek. Sam letno prevozim dobrih 60.000km. V glavnem na daljše službene poti, do službe pa vsak dan cca 50km in na mestu avtorja bi izbiral po sledečih kriterijih:

1. počutje v vozilu
2. počutje v vozilu
3. počutje v vozilu

Šele nato pa bi gledal na ostalo. Ko vsak dan zapraviš za prihod na delo in nazaj ter v službi vsaj polovico dneva, to pa počneš vsaj nekaj mesecev se hitro naučiš, da je tistih 500 ali 1.000 EUR ki si jih privarčeval pri nakupu krvavo odsluženih na vsakodnevnih poteh.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 29, 2016 11:11 pm

Se strinjam z gornjim postom in bi dodal še tole oz ne nujno tega (sam bi raje hidravličarja, kar ta mogoče ni). Izbor C5 na avtonetu je dovolj velik, da se kaj najde.

Res je boljši nov, a 15 je tak malo trapast proračun - zanj dobiš (morda zelo) oskubljene nove dizle ranga golfa, 308 ali "predrage" vprašljive primerke razreda višje. 9-12 je ena taka optimalna cena - v 3-5 letih zgubiš manj kot z novim megane razreda - tudi v primeru kakšnega dodatnega popravila, za kar ti po nakupu ostane lepa rezerva. Peljal pa se boš bolj udobno, z manj stresa, bolj varno ipd. Vsekakor velja razmislit

avto90
Nov uporabnik

Napisal/-a avto90 Sr mar 02, 2016 10:55 am

Zdravo,

Izbor sem nekako zožil na Peugeot 308 (v prednosti) in Mazdo 3.. oba bom šel na testno vožnjo in da vidimo. Nekako me pri Mazdi (morda neupravičeno) skrbi edino udobje, mehkoba..
Ravno zato sem posal čisto ''nor'' ob zgornjem postu za C5..waau
Tristan01 : imam občutek da bi C5 zadostil vsem tvojim zgornjim trem točkam kajne?:)
Zanima me samo ali se splača kupiti avto z 100k,150k+?
Hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr mar 02, 2016 11:53 am

tristan01 je napisal/-a:Avtorju te teme predlagam da nekaj vozil v njegovem finančnem proračunu preskusi. Osebno bi se nagibal k novem vozilu, ali kakšnemu malo rabljenemu v tovarniški garanciji in z znano servisno zgodovino. Konec koncev za 15.000 EUR se da kupiti že marsikaj v rangu Golf-a. Razred večjih nebi izbiral, ker je proračun premajhen in posledično bi bilo potrebno iskati starejše vozilo, kar za sabo potegne tveganje povezano z nakupom loterijske srečke iz uvoza.

Zavedati se je treba, da je 200km dnevno resen podvig, ki ob povprečnem delavniku vzame večino dneva. Če je v igri slučajno kakšna zaposlitev na odgovornejšem mestu pa bo dan skoraj že prekratek. Sam letno prevozim dobrih 60.000km. V glavnem na daljše službene poti, do službe pa vsak dan cca 50km in na mestu avtorja bi izbiral po sledečih kriterijih:

1. počutje v vozilu
2. počutje v vozilu
3. počutje v vozilu

Šele nato pa bi gledal na ostalo. Ko vsak dan zapraviš za prihod na delo in nazaj ter v službi vsaj polovico dneva, to pa počneš vsaj nekaj mesecev se hitro naučiš, da je tistih 500 ali 1.000 EUR ki si jih privarčeval pri nakupu krvavo odsluženih na vsakodnevnih poteh.

LP Tristan01

Uf, 60000km letno. Jaz jih delam dobre 30000, pa se mi zdi, da sem skoz v avtu.

Se pa s tvojim mišlenjem popolnoma strinjam, da je počutje na prvem mestu, zato pojdi pogledat C5, mogoče tudi kakšen Mondeo?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če mar 03, 2016 11:04 am

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 01.%20la...

od kolega avto

avto poznam in je okej, sicer je pa vse v opisu

drgač je pa zdej kupu cliota rs pa tega prodaja

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 03, 2016 10:05 pm

to bo melo 300kkm zelo kmalu pri tempu 200km na dan...umes bo kaj večjega crknilo....pod črto zna bit nov cenejši
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe mar 04, 2016 9:13 pm

avto90 je napisal/-a:Tristan01 : imam občutek da bi C5 zadostil vsem tvojim zgornjim trem točkam kajne?:)
Zanima me samo ali se splača kupiti avto z 100k,150k+?
Hvala in lep pozdrav!

Načeloma C5 zadosti temu kriteriju, je pa precej odvisno od posameznika. Meni osebno precej bolj odgovarjajo nemška vozila, ker sem jih navajen in mi malce trše sedenje ustreza.

Bi se pa pri nakupu vozila, ki ima že danes 100.000+ km vprašal kako bo z vzdrževanjem v naslednjih nekaj letih... Pri tvojem tempu vožnje bo številka hitro preskočila 200.000 EUR. Avtomobil sicer pade v tvoj proračun za nakup. Bi se pa pred nakupom na tvojem mestu prepričal kakšne vse stroške bom imel z vzdrževanjem. V tem primeru bodi pozoren predvsem na potrošen material kot so gume, zavore, končniki in ostali deli podvozja... to so enostavno stvari ki bodo slej kot prej pri takšni vožnji odpovedale. In v tem primeru je skoraj nov ali nov razred manjši avtomobil v veliki prednosti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov