Napisal/-a titanius Pe mar 18, 2016 9:07 pm
Kot je že nekdo prej dejal, nekaj denarja daj na stran, za kak stranski strošek, ki zna priti prvi mesec po nakupu. Ta Leon je meni zelo sumljiv s to kilometrino, dizel je pač da se vozi, prej da ima 238000 ali pa celo 338000. Če ti poraba ni problem, rajši bencinarja vzami. Kot začetniški avto pa bi ti priporočil Clia. Najbolje celo tiste bolj poceni, recimo za 800-1.2k eurou. Z navadno 1.2 mašino, ne tiste z 16V. Poceni za vzdrževat, sam ga imam. Poraba majhna, Tržič-Koper relacija 20€ imam dosti v obe smeri pa na števcu 130-140, občasno 150, avto gre brez problema. Kot moj prvi avto pa je bil očetov Renault Megane letnik 1999 1.6 16V karavan 108KM. Brez težav sva z očetom prevozila več kot 50000 km, samo redni servisi in menjava komplet zavor. Končno je pa imel 220, potem se je novoletna jelka prižgala zaradi preobremenitve. Normalno porabo Tržič-Kranj za v šolo je imel 7,5-8litrov s tem, da je bil avto poln vsak dan s sošolci. Skratka poanta, začetni avto naj ne bo preveč drag, v primeru nesreče(bog ne daj), bi ti bilo kar žal, da nisi vzel kaj cenejšega, ti ga vsaj ni toliko škoda kot pa če razbiješ avto vreden par tisoč €. Ko pridobiš malo izkušenj, si vzameš kaj boljšega. Pri dizlih imaš pa hitro okvare za 600+ €, kar pa z današnjimi plačami zna bit problem. Renaulta ne dizla vzemat, samo Nemca. Za bencinarja pa bi jaz absolutno vzel Renaulta.