Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nov avto focus, golf , megane

Napisal/-a sonic To mar 29, 2016 2:06 pm

markovel je napisal/-a: Prodajalec golfa je rekel da jeseni pride izboljsani novi golf in da se mi splaca pocakat.

Bullshit. Tudi če bo jeseni res nova generacija, se ti splača počakat edino na morebitno razprodajo preostalih komadov iz dosedanje generacije.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo To mar 29, 2016 2:35 pm

avto90 je napisal/-a:Zdravo,

Jaz sem tudi v isti dilemci,rangu .. izbor sem zožil na P308,mazdo 3 in focusa. Ko sem šel vse že v živo pogledat in se malo vsedet je nekako peugeot odpadel. Sicer zelo lušna stvar a dizel (kar nujno potrebujem) in nekaj opreme, pa mi je naračunal 19.000€. Ne dvomim da je zelo varčen, a verjetno ne dovolj udoben. Mazda 3 je vsekakor top izbira, a si z dizlom takoj krepko krepko preko 20.000€... žal.
Tako sem se konkretno nagnil na Focusa. Vsekakor preverjena firma, avto.. všeč mi je izgled, notranjost..praktično vse.. tudi tu sem z Bussines opremo na ceni dobrih 19.000€.
Sem pa danes še vseeno skočil na avto.net in opazil še tegale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10684519&show=1 se pravi simpatičen megan, cenejši 1000-1500€ z veliko več opreme. Tako da sem spet malo v dilemi..sicer mi je Focus od zunaj mnogo bolj simpatičen
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20jamst... tale je sicer nekaj cenejši kot mi ga je ''sestavil'' direktno v trgovini a verjetno z nekoliko manj opreme..
Torej ker se tudi avtor odloča med istimi avtomobili se pridružujem..

Ta zadnji oglas, ki si ga pripel sploh ni realen. Piše v naslovu že od.. kat pomeni da se pri tej ceni začne, dobiti pa ne moreš tega avta zatako ceno, ker ga nimajo za tako ceno. Ima ta avtohiša polno takih fake oglasov, sem se tudi sam jezil nad njimi, ko sem prodajal eno leto starega forda in sem moral zaradi takih fake oglasov znižat ceno. Ko pa prideš do njih pa rečeš prišel sem po ta avto pa rečejo nimamo ga. Če ga naročimo so še stroški transporta...itd, če ga vzameš iz zaloge rečejo ja ta ima še to in to od opreme in zopet cena odstopa... nateguni za moje pojme

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 29, 2016 2:53 pm

autofrik je napisal/-a:
due before the end of this year

Jaz pa razumem "due before the end of this year" kot da bo prišel do konca tega leta. Mogoče sem v zmoti, najboljše da preveri pri uvozniku.

Sicer pa piše, da pri razvoju 1.5 tdi/tsi sodeluje nekdanji razvojnik iz BMWja(sedaj zaposlen pri VW), ki je sodeloval pri razvoju sedanjega bmwjega 1.5 turbo benc/diz motorja. Bomo videli meni zveni zelo obetavno, saj bo imel 4 cilindre z 1 izklopom, BMW in PSA pa imata 3 cilindre tako v 1.5 kot v 1.2.

Ne razumem, kaj se gremo. :roll: Saj sem napisal "nov, dec". Kje je sploh problem? Ob lansiranju FL-ja ga še ne bo, pride vanj z nekajmesečno zamudo. Isto je napisal Autoexpress, ki nima dostopa do našega uvoznika, ima malo boljše dostope oz informacije.

Si morda mislil, da pride FL ven "do konca leta"? To nasprotuje kakršnikoli ekonomiki in je izjemno redko. Med kolektivnimi dopusti prilagodijo trak in proizvodnjo, če, teče proizvodnja, tega pak ne morejo, vsaj ne brez zelo velikih izgub. Zato tudi novosti v septembru, zato so modelna leta od sept do jul/avg in ne od jan do dec. Vmes se lahko popravi ali optimizira samo kakšne malenkosti, nikakor pa ne FL ali nov model.

Ta izklop bo za VW lahko tudi pogreb (po dosedanjih izkušnjah kar verjetno). Kompliciran in drag obvod za nižjo porabo in "konkurenčnost" pri uradnih meritvah porabe. Ko se bodo oglasili tržniki z zahtevami po nižji ceni, bo tudi BMW-jevega strokovnjaka kmalu minilo. Zakaj bi bilo zdaj kar naenkrat vse boljše - glede na dosedanje izkušnje in neprestane popravke popravkov? Saj zato razvijajo čisto nov motor - a kje je garancija, da bo res boljši?

En BMW-jev strokovnjak ne more preVAGat dosedanjih VW dosežkov v zanesljivosti. Problem VW-ja ni v strokovnosti inženirjev, problem je v prevelikem vplivu na le-to zaradi ekonomike oz v pogoltnosti lastnikov (zapovedani želji po čim večjih zaslužkih).

muc396
Nov uporabnik

Napisal/-a muc396 To mar 29, 2016 6:42 pm

Moje izkušnje:
Dve leti imam Megana grandtour 1.2 tce ,115KM. Vozim 15km/dan, večinoma mestne vožnje. Motor je tih, dokaj poskočen, povprečno mi kuri 6,5 l/100km. Vožnja je mehka in udobna. V glavnem, z njim sem zelo zadovoljen, zato sem enakega, le krajšega, kupil še ženi. Ima ga eno leto in je prav tako zadovoljna. Do sedaj ni bilo napak in okvar pri obeh.
Kako je z drugimi podobnimi, pa ne vem.

LP, M

markovel
Nov uporabnik

Napisal/-a markovel To mar 29, 2016 8:41 pm

, zvecer sem prelistal ponudbe in forum in golfa ne bom vzel , ker ga prevec kritizirajo na vseh forumih se najbolj motor. Ne bom reskiral z njim pa se od vseh je veliko drazji.Megane mi je najlepsi od zunaj,focus pa leti po avtocesti. Jutri grema s punco se astro pogledat potem se bo pa treba odlocit.Noga mi pravi focus , oci pa megan :D obm jutri videl kako je astra.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr mar 30, 2016 7:11 am

Če avto leti par km/h več po AC je brezpredmetno. Kupi tisto, kar ti je vizualno všeč
Lp

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Sr mar 30, 2016 8:13 am

Jst bi definitivno pogledou se mazdo3....

Drgac pa uzemi tisto kar ti je vsec... slabih avtov ze zdavnej ni vec,nasankas se lhk pa pr katermukol...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr mar 30, 2016 10:37 am

avto90 je napisal/-a:..sicer mi je Focus od zunaj mnogo bolj simpatičen
.

meni je pa Megan od zunaj fantastičen, ampak pogreb od znotraj_dejanska katastrofa, Focus je pa zunaj neko povprečje, znotraj pa čisto spodobna zadeva, sicer povečana Fiesta, ampak o.k. neka ocena 7.5 :arrow: ne smemo pa paozabit, da se Focus najbolje vozi, hočem reč najbolj uravnovešeno podvozje, tako za športnost, kot udobje. Ampak, čeprav sem VW/Audi fan (priznam, že 30let =P ) mi je z dneva v dan nova Astra vse bolj "in" v tem segmentu, pa1.6 dizel 130KM naravnost fantastičen, skratka čista 10......

Res pa če bi sam kupoval ta segment trenutno, bi bil prva izbira Golf 40year 2.0 150KM :arrow: ta pa definitvno nima konkurence in je tudi kaj kmalu še ne bo imel...

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Sr mar 30, 2016 4:56 pm

esem je napisal/-a:Ta izklop bo za VW lahko tudi pogreb (po dosedanjih izkušnjah kar verjetno). Kompliciran in drag obvod za nižjo porabo in "konkurenčnost" pri uradnih meritvah porabe. Ko se bodo oglasili tržniki z zahtevami po nižji ceni, bo tudi BMW-jevega strokovnjaka kmalu minilo. Zakaj bi bilo zdaj kar naenkrat vse boljše - glede na dosedanje izkušnje in neprestane popravke popravkov? Saj zato razvijajo čisto nov motor - a kje je garancija, da bo res boljši?

En BMW-jev strokovnjak ne more preVAGat dosedanjih VW dosežkov v zanesljivosti. Problem VW-ja ni v strokovnosti inženirjev, problem je v prevelikem vplivu na le-to zaradi ekonomike oz v pogoltnosti lastnikov (zapovedani želji po čim večjih zaslužkih).

Motor 1.5 tsi bo samo malenkostna nadgradnja trenutnega 1.4 TSI ACT, ki to tehnologijo že ima. Verjetno bodo malenkost večji bati v premeru ostalo bo pa v osnovi vse isto, tako da se po mojem ni bati za kakšne težave zaradi tega ker je to noviteta. Možno je pa vse.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr mar 30, 2016 9:37 pm

sašo5 je napisal/-a:meni je pa Megan od zunaj fantastičen, ampak pogreb od znotraj_dejanska katastrofa, Focus je pa zunaj neko povprečje, znotraj pa čisto spodobna zadeva, sicer povečana Fiesta, ampak o.k. neka ocena 7.5 :arrow: ne smemo pa paozabit, da se Focus najbolje vozi, hočem reč najbolj uravnovešeno podvozje, tako za športnost, kot udobje. Ampak, čeprav sem VW/Audi fan (priznam, že 30let =P ) mi je z dneva v dan nova Astra vse bolj "in" v tem segmentu, pa1.6 dizel 130KM naravnost fantastičen, skratka čista 10......

Res pa če bi sam kupoval ta segment trenutno, bi bil prva izbira Golf 40year 2.0 150KM :arrow: ta pa definitvno nima konkurence in je tudi kaj kmalu še ne bo imel...

Jaz bi verjetno med temi tremi izbral Megana,drugače pa najraje Giulietto 150 JTDM,ki zame,definitivno nima konkurence (sem že 20 let alfafan),ampak,sem za nekaj let zaplaval v druge vode (segment ;) ),to že itak veste.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 Če mar 31, 2016 11:07 am

Sam ali/in skupaj z ženo sva testirala in vozila vse v postih navedene avtomobile (italijanske, francoske, nemške, korejske,...) in izbrala Golfa TSI 110kW. Ima precej opreme. Ni nama žal. Trenutno sva več kot zadovoljna. Edino pri Golfu sva dobila skoraj vse kar sva iskala v avtomobilu nižjega srednjega razreda. Marsikaj bi lahko bilo boljše, ampak po primerjavah je bila odločitev enostavna.
PS: Če pa koga zanima zakaj nisva izbrala določen drug model in znamko, pa naj se javi z vprašanjem na ZS in napiše kaj ga točno zanima.
Nulla tenaci invia est via!

MARJAN PETOVAR
Nov uporabnik

Napisal/-a MARJAN PETOVAR Če mar 31, 2016 3:35 pm

SEAT LEON 1.4 TSI FR Start-Stop 92 kW (125 KM)+Design paket plus+LED luči+Tehnični paket.
CENA 19500 €.
Vožnja vsak dan 120 km -avtocesta.
Poraba po računalniku 6,4 litra -dejanska po preračunu 6,8 litra.
Letno prevozim cirka 40000 km.
Prosim, da "popljuvate" samo tisti,ki ste vozilo že vozili in ne tisti strokovnjaki ,ki samo berejo razne forume in gledajo slike.
Vsekakor pa ti predlagam, da opraviš testno vožnjo - ne en krog. ampak kak vikend in se sam prepričaš, katero vozilo ti
najbolj odgovarja in ti je všeč.
Drugače pa so danes vsi avtomobili "dobri".

jancrom
Nov uporabnik

Napisal/-a jancrom Če mar 31, 2016 6:15 pm

Živjo,

sam imam Ford Focus 1,5 Ecoboost 150km. Karavan, Titanium izvedbo, dodatno spojlerji, pragovi in 18 col feltne, frozen white... 4500km trenutno narejenih... nisem ga mogel stestirati, prej kot sem ga kupil novega, prebral sem ogromno o tem motorju, ki je povsem nov. Trenutna poraba 6,7 l/100 km, proti C-Maxu, ki sem ga imel prej, kuri liter/100km manj. Pospeški, glede na to, da ima turbino, niso vprašaj. O podvozju in legi na cesti ne bi izgubljal besed. Navora 240 Nm je dovolj, da se v snegu v klanec peljem z drugo (to sem lahko počel edino s Fiat Mareo 2.0 20 V - 5 valjev). Če ga voziš normalno, je šparovček, če ga tišiš, zna porabiti, vendar, tak avto sem hotel imeti. V notranjosti dodatno gretje sedežev, gretje sprednjega stekla, Sony avtoradio z 8" displeyem, športna pedala..,

Kaj izbrati med tvojo izbiro? Ne vem. Tole je moj drugi Ford (C-Max je bil nov ob nakupu, držal je 8 let, sedaj ga brez problema vozi brat), če bo Focus delal vsaj pol tako dobro, sem zmagal.

če kdo želi še kaj več info, naj piše na ZS.

DSC_0039.JPG
Tukaj še brez registrskih tablic :)

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Če mar 31, 2016 6:53 pm

Lep in dobra izbira :vrum :tomidelej:

Bi pa jaz vzel Golf 2.0 150 KM, 40 let.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe apr 01, 2016 12:53 am

Zdaj bi še jaz mogu 308 hvalit :mrgreen: =P he he he ;)

Mene pri vsakem avtu nekaj z⁄moti ....zato je treba vzeti tistega pri katerem je teh motečih elementov najmanj. :)

pri Leonu, cenenost v primerjavi z Golfom
pri Mazdi 3, cena glede na to da ni nič posebnega ne zunaj, še manj pa noter.
pri Focusu, to da ni mi ne potegne zunanji dizajn ...noter pa preveč "Korejski"
pri Golfu pa, precenjenost in absurdne napake... preveč slabih novic z TSI-ji
pri Astri mi je vse povprečno razen matričnih luči in cene :mrgreen:
i30 pa ...hmm, raje i40 ampak se preveč cenijo zadnje čase :roll:
C4 mi tudi ne sede z zunanjo obliko ....v notranjost se niti nisem poglabljal
novi Megan ...tudi nič posebnega ni videt (nisem probal)...precej utesnjeno za volanom, zadaj tudi....motijo tisti podaljški (dnevne luči)
308 mi še vedno zmaga v notranjosti...tudi zunaj je zadržano klasične HB oblike...karavanov ne maram v tem razredu (meni traparija)

Z 308 imam že skoraj 80.000 km. Avto je suveren in zanesljiv, vse najbolje! Druga zgodba je pa s servisno mrežo in kvalitetnim servisiranjem, da ne govorim o ignoranci glavnega uvoznika in službi za reklamacije... :evil: :huh:

Potem pa ostane seveda da se človek pozanima o stroških vzdrževanja, zanesljivosti, servisni mreži, garanciji, uveljavljanju garancije, porabi, udobnosti ...in podobno.

Na koncu pa itak, ko vse to premelješ zmaga osebni okus. Različni smo in različno vidimo lepoto v avtomobilizmu.

Jaz sem recimo včasih prav šokiran ko nekdo nekakšno (meni) gravžo od avta ful navdušeno gleda, in reče KAKO JE LEEEEEEEP! :huh:

Pač ...stvar okusa

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe apr 01, 2016 8:28 am

Mene pa nekaj zanima.
Zakaj kupujete dodatno opremo, ki nanese xy evrov (tudi +2keur) in nato gledate na vsak 0.001dl goriva in vozite kot po jajcih (so tudi pacienti za katere ni besed) :?: Ok razumem, da človek kupi nov avto, ki ima garancijo in posledično ni nepredvidenih stroškov, ampak ni mi pa jasno zakaj dokupujete razne super duper luči, el. pomagala, feltne, barvo,.... če je vam tako (vsaj po pisanju sodeč predusem glede porabe) pomemben denar :?:
Lp

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe apr 01, 2016 8:34 am

For zelo dobro si napisal!

Da pa še malo dodam... Meni osebno pa ravno 308 ni potegnil... premajhen volan, pa zmotilo me je, da ni klasičnih gumbov vsaj za klimo, ampak se vse upravlja preko touch screena...
Po drugi strani mi je pa bila Mazda3 top (takoj za Audijem A3, ki pa je veliko predrag in precenjen, čeprav ga imamo na dvorišču :) ). Pri Mazdi3 mi je zunanjost izredno lepa, notranjost pa še lepša, vse na dosegu roke, notri se super počutim, čeprav marsikdo ne more prebaviti ekrana na armaturki, meni je pa zakon...

100 ljudi, 100 čudi in prav je tako! :)

sandi33
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sandi33 Pe apr 01, 2016 6:56 pm

Pozdravljeni,
k pisanju me je zbodlo nakaldanje nekaterih o težavah TSI motorjev.....očitno govoričijo tisti, ki ga sploh nikoli niso imeli. In ko nekateri berete forume o težavh TSi motorjev, pogostokrat berete pljuvanje eno in iste osebe in tako lažno dobivate vtis o množičnosti težv, kar pa ni res....

Doma imamo polo 1.2 tsi 77 kw letnik 2010.....da tisto prvo različico s ketno, ki so jo vsi tako hudo kritizirali......avto ima 132.000 km in do sedaj nobenih težav s popravili...prav nobenih razen tekočega vzdrževanja. resda so v okviru servisne akcije zamenjali ketno (češprav je stara delovala normalno) in dali podložko pod turbino (čeprav je delovala normalno - vse očitno z namenom še večje optimizacije.....in to je čisto vse. In potem nekateri hudujejo češ kaj vse so morali popravljati.....ljubi ljudje, hvala bogu da zadeve sproti spremljajo in optimizirajo, preden se pojavi težava.....a naj po vašem proizvajalec gleda proč in ne prizna napak???

Navedeni motor je vsaj v polu pravi biser.....cca. 6 l. porabe ob 90 % AC (relacija 60 km, povprečna hitrost okrog 130 km/h) in 10 % mestne. Motor pa da takšnemu majhnemu avto resnično poskočnosti...seveda ni GTI, ampak je prav lepo poskočen tudi od 1.600 obratov, kjer je tudi večina dizlov še povsem mrtva.

Sem sam imel možnost voziti oplov 1.4 turbo bencinc z 120 km v primerljivo težkem avtu.....ne glede na nazivno večjo moč dejansko veliko slabši občutek zaradi slabše razporejenega navora.....in poraba 7+ ob identični vožnji.....tako da ne kar obsojat VW o slabih motorjih.....VW iz motorja glede na prostornino ne iztisne maks.konjske moči, temveč poskrbi predvsem za uporaben in lepo tekoč motor z nizko porabo....in tu preostali (z izjemo premium znamk) capljajo za njim.

To je le moje mnenje
Velika vrednost rabljenih vozil VW ni naključje - je edini parameter, ki kaže kvaliteto posameznega vozila!

jancrom
Nov uporabnik

Napisal/-a jancrom Pe apr 01, 2016 7:06 pm

pskoda je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima.
Zakaj kupujete dodatno opremo, ki nanese xy evrov (tudi +2keur) in nato gledate na vsak 0.001dl goriva in vozite kot po jajcih (so tudi pacienti za katere ni besed) :?: Ok razumem, da človek kupi nov avto, ki ima garancijo in posledično ni nepredvidenih stroškov, ampak ni mi pa jasno zakaj dokupujete razne super duper luči, el. pomagala, feltne, barvo,.... če je vam tako (vsaj po pisanju sodeč predusem glede porabe) pomemben denar :?:

Kupujemo zato, da ti lahko postavljaš neumna vprašanja... kje pa piše, da avto ne vozim(o) hitro, če napišemo, koliko kuri?

voziti po jajcih, je pa včasih zelo prijetno.. in pametno!

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe apr 01, 2016 7:34 pm

sandi33 je napisal/-a:Pozdravljeni,
k pisanju me je zbodlo nakaldanje nekaterih o težavah TSI motorjev.....očitno govoričijo tisti, ki ga sploh nikoli niso imeli. In ko nekateri berete forume o težavh TSi motorjev, pogostokrat berete pljuvanje eno in iste osebe in tako lažno dobivate vtis o množičnosti težv, kar pa ni res....

Doma imamo polo 1.2 tsi 77 kw letnik 2010.....da tisto prvo različico s ketno, ki so jo vsi tako hudo kritizirali......avto ima 132.000 km in do sedaj nobenih težav s popravili...prav nobenih razen tekočega vzdrževanja. resda so v okviru servisne akcije zamenjali ketno (češprav je stara delovala normalno) in dali podložko pod turbino (čeprav je delovala normalno - vse očitno z namenom še večje optimizacije.....in to je čisto vse. In potem nekateri hudujejo češ kaj vse so morali popravljati.....ljubi ljudje, hvala bogu da zadeve sproti spremljajo in optimizirajo, preden se pojavi težava.....a naj po vašem proizvajalec gleda proč in ne prizna napak???

Navedeni motor je vsaj v polu pravi biser.....cca. 6 l. porabe ob 90 % AC (relacija 60 km, povprečna hitrost okrog 130 km/h) in 10 % mestne. Motor pa da takšnemu majhnemu avto resnično poskočnosti...seveda ni GTI, ampak je prav lepo poskočen tudi od 1.600 obratov, kjer je tudi večina dizlov še povsem mrtva.

Sem sam imel možnost voziti oplov 1.4 turbo bencinc z 120 km v primerljivo težkem avtu.....ne glede na nazivno večjo moč dejansko veliko slabši občutek zaradi slabše razporejenega navora.....in poraba 7+ ob identični vožnji.....tako da ne kar obsojat VW o slabih motorjih.....VW iz motorja glede na prostornino ne iztisne maks.konjske moči, temveč poskrbi predvsem za uporaben in lepo tekoč motor z nizko porabo....in tu preostali (z izjemo premium znamk) capljajo za njim.

To je le moje mnenje

Glej, srečo maš. Kolega ma pri 120k tretjo ketno. Toliko o tem. Kolegica na dizlu polotu same probleme. In vsi so kupil VW ker to dela, to bo šlo brez problemov. Cel življenje vozim Renaulte pa ne bi kupu 1.9 dCi do 2004 in 2.2 dCi. Mal pameti pa človek more met v glavi in denarnici :) Me pa veseli da ti avto dela, hvala bogu za to je narejen. Ker v končni fazi kolegu so 2 ketni menjali pod garancijo samo.... pregovarjanja, porabljen čas na servisu, čas brez avta... ni vredno :)
Kaj kupit je pa za nekatere preprosto, za druge, ki jih avtomobilski svet ne zanima pa težje. Najbolj se strinjam s For-om. Povsod so napake, treba je najt tiste s katerimi lahko živiš :)

Od teh avtov pa... v sredo grem na testno z novim Meganom. Vizualno mi je avto top, 1.6 dCi motor je tudi top, vendar če ima avto res tako malo prostora za potnike kot berem po forumih...we shall see.
Avtorju predlagam naj se res ozre po 308ki. Če ga ne bo motil volan (kar je meni smešno, nekaterim očitno ne) je avto top izbira.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov