Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Re: Primerjava 1.6 TDI ca 1.2 TSI 110 KM

Napisal/-a sova501 Po maj 09, 2016 10:10 pm

Sem izračunu na 35% popusta, veliki plus brez ostalih popustov. 835€ pride za 1.2 TSI, 865€ za TDI. 30€ na leto za 35% popusta, ne vem kater razred je in nekam mala razlika se mi zdi.
Sicer pa od oka nekje lahk rečemo 2.500€ bo v 5 letih prihranil, kar je 500€ na leto. Izračun pokaže da se splača dizel za veliko kilometrov.
Na 20.000km pa mislim da bi bilo bolj blizu, ker pri dizlu je največ razlike pri ceni goriva in manjši porabi na relacije.
5,1 litra/100km dizel ali 5,9 litra/100km se sliši malo je pa to 15% razlike v porabi, pa še ceneje je dizelsko gorivo za vsaj 10%. To je skupaj vsaj 25% prihranka pri energentu. Dizel je bolj kalorično gorivo, a cenejše je. To ni prav.

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik To maj 10, 2016 12:03 am

sova501 je napisal/-a: 5,1 litra/100km dizel ali 5,9 litra/100km se sliši malo je pa to 15% razlike v porabi, pa še ceneje je dizelsko gorivo za vsaj 10%. To je skupaj vsaj 25% prihranka pri energentu. Dizel je bolj kalorično gorivo, a cenejše je. To ni prav.

Marsikaj danes ni prav, vse se gleda skozi denar in vsi smo takšni. Politiki z dizli spodbujajo več bolezni, kar delodajalce in državo veliko več stane kot 2.500€ v 5 letih. To kar je na prvi pogled cenejše, vedno ne pomeni da je poceni na dolgi rok. Bencin bi moral biti vsaj na ravni cen dizla, če bi hoteli da se trend prevlade dizlov zmanjša. V Rusiji še tovornjaki v večini vozijo na bencin. V 90.letih je vozilo več kot 80% vozil pri nas na bencin in rakavih obolenj je bilo veliko manj, danes mislim da je razmerje 55:45 v prid dizlom.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To maj 10, 2016 7:50 am

sova501 je napisal/-a:Sem izračunu na 35% popusta, veliki plus brez ostalih popustov. 835€ pride za 1.2 TSI, 865€ za TDI. 30€ na leto za 35% popusta, ne vem kater razred je in nekam mala razlika se mi zdi.
Sicer pa od oka nekje lahk rečemo 2.500€ bo v 5 letih prihranil, kar je 500€ na leto. Izračun pokaže da se splača dizel za veliko kilometrov.
Na 20.000km pa mislim da bi bilo bolj blizu, ker pri dizlu je največ razlike pri ceni goriva in manjši porabi na relacije.
5,1 litra/100km dizel ali 5,9 litra/100km se sliši malo je pa to 15% razlike v porabi, pa še ceneje je dizelsko gorivo za vsaj 10%. To je skupaj vsaj 25% prihranka pri energentu. Dizel je bolj kalorično gorivo, a cenejše je. To ni prav.

Ta izračun si ti naredil zase. Zame oz za moj tip vožnje je pa tako mimo, da bolj skor ne more bit.
Moja osebna izkušnja golfov rang 1.2tsi cca 8l na 100km pa še nikamor ne gre, 1.8 tsi 180hp verzija cca 11l na 100km in podobna vožnja z 2.0 tdi 184hp cca 6.3l na 100km. Osebno sploh nisem razmišljal veliko, da sploh ne omenjam problematične tsi-je sem vzel dizla in ni mi žal, ker ti dizli so čisto nekaj drugega kot so bili včasih.
Naslednji bo po vsej verjetnosti 2.0 BiTDI pa delam od 15 - 18kkm letno, ampak okrog 4l razlike je pač preveč.

Ps.: z corso 1.6 T cca 200hp sem imel na pag tudi 11l povprečne porabe z dozlom preko 6.5l skoraj ne moreš dobit na taki relaciji. Razlika je očitna
Lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To maj 10, 2016 8:20 am

Ne smemo pozabiti, da dizel poganja industrijo (šleperji, gradbena mehanizacija, ladje..), lažje (cenejše) ga je pridobivati iz surove nafte in navkljub škodljivosti ne more biti dražji od bencina. Pa vseeno vsi gospodarstveniki jamrajo, da je dizel še vedno predrag.

Jaz sem naredil kompromis in imam dizla (za dolge relacije) ter bencinarja (za kratke relacije). V vsakem primeru je že nuja, da sta pri bajti vsaj dva avta..govorim za podeželje, kjer ni vse pri riti in ni drugih alternativ (mestnega avtobusa, taksijev, halo pice...).
Človek brez problema, to strašna je stvar!

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw To maj 10, 2016 8:58 am

Vidim, da se nekateri na motorje in njihovo porabo kar odlično spoznate!
Za navadnega uporabnika pa je pomembno le to, kdaj se stroški izenačijo. Trenutno so cene goriv nizke, ampak recimo da obstaja neko povprečje cen. Ker so strošek tudi cestnina, servisi, ... se ta podatek razlikuje tudi glede na letne prevožene kilometre.

Vprašanje je, po kolikih kilometrih se stroški izenačijo, posebaj za različne vozne navade, npr 1.) če se dela letno 10 Mm, 2.) če se naredi 20 Mm, 3.) ...

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 To maj 10, 2016 9:22 am

Pskoda ti nisi fer ker podatki so po sprit monitorju na vzorcu 400 ljudi, tvoje mnenje pa šteje samo za enga človeka.
1.2 tsi pa itak v ničemer ni primerljiv z 2.0 TDI in sigurno bo ob divjanju lahko imel 1.2 tsi 8 litrov porabe.

1.8 tsi ko sem ti dal link
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... runit=2url

2.0 tdi od 4.7 do 7.6 povp. 6.1
1.8 tsi od 5.8 do 9. povp 7.9

Kaj ti ljudje vsi lazejo potem in že te razlike so na dolgi rok zelo velike. To kar ti periodično opisuješ so pa gromozanske nerealne razlike med neprimerljivimi motorji.

Na porsche maribor me je gospod peljal v okviru vw mobilnosti, ki je njihov voznik ki vozi stranke po obvoznici in po mestu vozil, ko sem imel avto na servisu. Avto nov passat 2.0 tdi 150hp karavan, za porabo mi je rekel da jo ima okoli 7,8-8,2, če pa vozi počas je pa rekel da mu pade na 6,2-6,5 kar je super poraba za tak velik težak avto in tak tip vožnje in jaz mu verjamem ker je izgledal poštenjakar.

Za zavarovanje sem dobil ponudbo, jaz bi imel 49€ (8 razred) razlike med 1.2 tsi in 1.6 tdi, kar pomeni da je izračun kar točen.
wildbilow dobra ideja, naj nekdo še izračuna nad koliko km letno se dizel v tem primeru izplača, nad 15k, 20k, 22k?

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik To maj 10, 2016 11:13 am

pskoda je napisal/-a: Ta izračun si ti naredil zase. Zame oz za moj tip vožnje je pa tako mimo, da bolj skor ne more bit.
Moja osebna izkušnja golfov rang 1.2tsi cca 8l na 100km pa še nikamor ne gre, 1.8 tsi 180hp verzija cca 11l na 100km in podobna vožnja z 2.0 tdi 184hp cca 6.3l na 100km. Osebno sploh nisem razmišljal veliko, da sploh ne omenjam problematične tsi-je sem vzel dizla in ni mi žal, ker ti dizli so čisto nekaj drugega kot so bili včasih.
Naslednji bo po vsej verjetnosti 2.0 BiTDI pa delam od 15 - 18kkm letno, ampak okrog 4l razlike je pač preveč.

Ps.: z corso 1.6 T cca 200hp sem imel na pag tudi 11l povprečne porabe z dozlom preko 6.5l skoraj ne moreš dobit na taki relaciji. Razlika je očitna

Za 15 do 18kkm letno jemlješ dizla? Ti si pa res ne znaš izračunat, pa še vsak dan onesnažuješ okolje 3x bolj kot če bi imel bencinski motor. Napiši še letnike golfa 2.0 tdi 18hp in corse 1.6 t, ker če je corsa stara 10 let je tako kot da bi primerjal prvošolca s tistim ki hodi v osmi razred. Jaz skoraj vsak teden dobim kakšno brošuro o motorjih in novitetah. Preberem jim tako ne kaj preveč ampak pri bencinskih stalno nekaj izboljšujejo tudi zaradi porabe. :)

Jaz naredim letno nekje 50kkm in na dve leti menjujem avto in če bo šlo tako naprej s porabo bencinarjev bom kmalu zamenjal za bencinarja. Imam enega enoprostorca za izlete, žena ima avto in jaz imam audija a3 za v službo in so zaenkrat vsi dizli. Za 1 liter, čeprav nekaj nanese na dolgi rok, ne bom več onesnaževal okolja. Žena bo prva dobila bencinarja. V službi Imamo tri vozila, 2 x dizla golfa 6 in 1xslužbenega golfa 7 1.2 tsi trendline. Ko hodijo z 1.2 tsi lokalno po terenu več ko 6.5 nimamo nikoli, dizla imata pa porabe 5.5 če se ne mudi, lahko ima pa porabo tudi 6-7 če je kaj nujnega, pa še to ne smejo prehitro voziti zaradi kazni, ki jih sami plačujejo in so jih že plačali. Razlike v nakupni ceni je bilo koliko se spomnim vsaj 2.500€. Če bi razmerje cen goriv (bencin:dizel) zmanjšali samo za 5% in goriva pocenili na zgornjo mejo 1 €/l bi bilo boljše tako za okolje kot finančno.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To maj 10, 2016 12:07 pm

sova501 je napisal/-a: 1.8 tsi ko sem ti dal link
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... runit=2url

2.0 tdi od 4.7 do 7.6 povp. 6.1
1.8 tsi od 5.8 do 9. povp 7.9

Kaj ti ljudje vsi lazejo potem in že te razlike so na dolgi rok zelo velike. To kar ti periodično opisuješ so pa gromozanske nerealne razlike med neprimerljivimi motorji.

Ta razlika med 2.0 tdi in 1.8 tsi je čista laž. Da jaz dobim dizla na 7.6l ga moram res žgat do amena in še čez, 1.8 tsi pa 9l dobiš brez problema (vozil testnega ko sem se odločal ali bencin ali dizel) in za primerjavo, da ima dizel 7.6l ima ta 1.8 tsi sigurno okrog 13l če bi vozila en za drugim
Zadnjič spremenil pskoda, dne To maj 10, 2016 12:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To maj 10, 2016 12:23 pm

autofrik je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a: Ta izračun si ti naredil zase. Zame oz za moj tip vožnje je pa tako mimo, da bolj skor ne more bit.

Za 15 do 18kkm letno jemlješ dizla? Ti si pa res ne znaš izračunat, pa še vsak dan onesnažuješ okolje 3x bolj kot če bi imel bencinski motor. Napiši še letnike golfa 2.0 tdi 18hp in corse 1.6 t, ker če je corsa stara 10 let je tako kot da bi primerjal prvošolca s tistim ki hodi v osmi razred. Jaz skoraj vsak teden dobim kakšno brošuro o motorjih in novitetah. Preberem jim tako ne kaj preveč ampak pri bencinskih stalno nekaj izboljšujejo tudi zaradi porabe. :)

4l razlike na 100km je to na 18kkm je cca 900eur razlike. Za mene to ni malo če je zate potem je ok.
Jaz veliko manj onesnažujem okolje od večina tovaren, da ne govorim o vojski, ki imajo svoja vozila EURO 0 in tako naprej in dokler se njim fučka se tudi meni in ne vem zakaj bi morala moja denarnica trpet. Da ne začnem razlagat še o bencinarjih, ker njim tudi ne letijo rožice iz izpušnega lonca.
Če te že zanima koliko je stara corsa ti lahko povem, da vedno kupim nov avto in pri meni ne zdrži več kot 4 leta.
Meni pa to ni jasno ko kupujete avtomobile skoraj tako velike kot hiša :huh: potem se pa vozite sami in se jajcate po cestah oz sanjate po cestah. Kupi majši avto in vozi normalno pa bo nižja poraba in stroški vzdrževanja bodo nižji.

Kot sem že večkrat napisal, če voziš lagano ni velika razlika med bencin in dizel ko pa hočeš malo več se pa ta razlika v porabi zeloooo povečuje. Če ne verjamete lahko sami probate
Jaz bom tudi tukaj končal, ker sem že prevečkrat to razglabljal. Osebno imam tudi slike, vozil sem oba preko 30kkm in vem kakšna je razlika z mojo vožnjo med bencinarjem in dizlom.
Lp

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik To maj 10, 2016 12:54 pm

Kdor kupi avto za ne vem cca. 26.000€ ne gleda toliko na varnočnost(malo že) ampak bolj na užitek, posebej pa ne pri tako majhnih kilometrih kot je 18k na leto. Če gledaš na denar si kupi osnovnega 1.2 tsi golfa 7 za 15.000€ pa boš imel za 11.000€ zastonj goriva in boš naredil 150.000km zastonj. Ti na leto izgubiš na avtu vsaj 2.500€ samo na ceni. Vidiš moj point?

Kje je 4 litre razlike, ker med 2.0 TDI 184 in 2.0 TSI 220 je na spletu navedeno samo 1.8 litra razlike v povprečni porabi in še to imajo bencinarji 50 konjev več kot dizli. 2.0 TDI 184hp povprečna 6.32, 2.0 TSI 220hp povprečna 8.12. Malo pretiravaš se mi zdi.

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 To maj 10, 2016 1:06 pm

S tem spritmonitrojem pa tudi vsi pretiravate o točnosti in vsem. Teh največ nekaj 100 avtomobilov od vseh prodanih z nekim motorjem je izredno majhni delež in tudi tisti, ki vozijo zelo dinamično in se jim j*** za porabo je sigurno ne bodo šli vpisovat na takšne strani(razen kakšne redke izjeme). Plus kot smo že govorili se v povprečju dizle sigurno nekaj manj špara kot bencinarje. Ta slaba 2l razlike je že neka normalna razlika ob lepi vožnji, ko pa oba malo bolj konkretno pritisneš pa vsi vemo, da se dizlom mnogo manj dviga poraba kot pa (turbo)bencinarjem...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 10, 2016 1:15 pm

Kot sem že v tisti temi "dci vs. tce" napisal, že pri 20.000 km letno in če so ti večinoma narejeni po AC oz. daljših relacijah (vsaj 50 km v eno smer), se dizel definitivno splača. Turbo bencinarji so lahko varčni, ob priganjanju ali konstantnih hitrostih nad 130 km/h pa jim poraba precej strmeje naraste kot pri dizlih. Se strinjam, da je potrebno pri porabi gledat neko povprečje (spritmonitor.de ipd.) pa vendar mora ravno tu vsak zase vedet koliko, kje ter predvsem kako se vozi in si na podlagi tega narest izračun kaj se mu splača in kaj ne. Zase lahko recimo suvereno trdim, da se mi ob moji letni kilometrini, načinu in kraju vožnje, turbo bencinar definitivno ne bi splačal, tudi poraba ne bi bila nikoli tistih "magičnih" 5,9 litra/100, ampak nekje od 7 navzgor (preizkušeno v praksi), medtem ko mi primerljiv dizel porabi od 5,5 do 6 litrov/100. Ampak kot rečeno, to mora vsak zase vedet, ne moremo na podlagi statistike spritmonitorja posploševat. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To maj 10, 2016 1:17 pm

Še enkrat, v enakem avtu pri enaki vožnji bo bencinar porabil cca. 30% več kot turbodizel.
Pa če ta ista vožnja pomeni 50km/h po ravnini ali pa divjanje po ovinkih/AC na polno. S tem da bo pri lagani vožnji razlika v L ali €/100km jasno manjša kot pri teranju, kar pove navadna OŠ matematika. Procenti bodo pa isti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik To maj 10, 2016 1:21 pm

nejc1 je napisal/-a:S tem spritmonitrojem pa tudi vsi pretiravate o točnosti in vsem. Teh največ nekaj 100 avtomobilov od vseh prodanih z nekim motorjem je izredno majhni delež in tudi nekdo, ki vozi zelo dinamično in se mu j**e za porabo je sigurno ne bo šel vpisovat na takšne strani... Plus kot smo že govorili se v povprečju dizle sigurno nekaj manj špara kot bencinarje... Ta slaba 2l razlike je že neka normalna razlika ob lepi vožnji, ko pa oba malo bolj konkretno pritisneš pa vsi vemo, da se dizlom mnogo manj dviga poraba kot pa (turbo)bencinarjem...

Boljše skoraj ne bi mogel povedat. Ampak resnica je tudi da vsak ko se pelje v službo-domov vozi koliko toliko po predpisih in ima neko potovalno hitrost na tempomatu in se lepo comfortno pripelje v službo. Pa ali ima dizla ali bencinarja in pri takšni vožnji verjetno ni nekih drastičnih razlik.
Če divjam gas-zavore-gas-zavore sem potem bolj utrujen in mi porabi takoj 2 litra več, profitiram pa ravno 5 minut. Na daljših relacijah pa več kot 140 kmh človek zaradi koncentracije ne zdrži, zdržiš 170 na uro ampak ne več kot 50 km, pa še utrujen si na koncu 2 x bolj.

Če pa nekdo dela 17.000 letno in si kupi 230 konjskega in ga dvakrat na teden pritisne do podna pa ima takrat ajde 3 litre več porabe kot dizel, ko se pa normalno vozi v službo pa mogoče 1-1.5 litra več, pa to tudi ni kej takega za razpravljat na dolgo in široko pri nakupni vrednosti 26.000€ in tako majhni letni kilometrini. Tudi sam razmišljam da bi kaj takega vzel kakšnega močnega bencinarja in da za dolge relacije na 1000 km vzamem službenega dizla.

Jaz vem kako so mi obljubljali za 1.6 tdi clean diesel kako je varčen, pa saj je varčen, samo ko sem se pa v Nemčiji vozil po mestu in malo ga gonil po avtocestah je imel porabe 8.5, ni pa to da boš rekel da če se dizle preganja so imuni na pitje goriva kot se govori naokoli. Dizel je lahko tudi žejen. :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 10, 2016 1:54 pm

Energetik81 je napisal/-a:Še enkrat, v enakem avtu pri enaki vožnji bo bencinar porabil cca. 30% več kot turbodizel.
Pa če ta ista vožnja pomeni 50km/h po ravnini ali pa divjanje po ovinkih/AC na polno. S tem da bo pri lagani vožnji razlika v L ali €/100km jasno manjša kot pri teranju, kar pove navadna OŠ matematika. Procenti bodo pa isti.

Mislim, da nas večina razume OŠ matematiko, da pri višjih številkah, ko govorimo o porabi, 30% pomeni večjo razliko v litrih. Ampak ni samo ta razlika, ampak tudi teh 30% ni vedno "30%". Že zaradi določenih tehnologij, ki jih lahko ima bencinar pa jih turbodizel nima. Npr. izklapljanje valjev, zaradi česar bo pri lagani vožnji bencinar porabo procentualno precej približal dizlu oz. jo spustil krepko pod teh 30% razlike in jo pri priganjanju zopet dvignil, lahko tudi nad 30%. Ja, govorim o enakem avtu in enaki vožnji. Potem so tu še druge razlike med enimi in drugimi motorji, navsezadnje tudi razlike v kemični sestavi samega goriva, ki rezultirajo v tem, da teh cca. 30% razlike ni konstantne. Bo kak fizik ali kemik povedal zakaj je temu tako. Bi se pa strinjal, da ta procent zopet ne niha tako občutno navzgor ali navzdol. Ampak povsem konstanten pa definitivno ni.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 To maj 10, 2016 2:07 pm

Polo78 je napisal/-a:Potem so tu še druge razlike med enimi in drugimi motorji, navsezadnje tudi razlike v kemični sestavi samega goriva, ki rezultirajo v tem, da teh cca. 30% razlike ni konstantne. Bo kak fizik ali kemik povedal zakaj je temu tako. Bi se pa strinjal, da ta procent zopet ne niha tako občutno navzgor ali navzdol. Ampak povsem konstanten pa definitivno ni.

Bo kar držalo, saj kje bi si kdorkoli 10 let nazaj lahko predstavljal da bo z 1.250 kg težkim bencinskim vozilom ob umirjeni vožnji in klimi imel porabe 4.6 tako kot sem jo imel jaz. Pa še avtomatik po vrhu. Tega eni, ki trajbajo dizle ne morejo prebolet. Če bi šel z tako močnim 2.0 184 dizlom isto relacijo in bi se tako umirjeno vozil bi težko dosegel isto porabo, tudi z 1.6 tdi ne bi bilo lahko, posebej pa če bi takrat delal regeneracijo.

Kdor si kupi 1.2 tsi se ve da si ga ni kupil zato da ga bo gonil u tri krasne ampak da se bo normalno vozil. Potem pa objavim to sliko pa reče pškoda da se naj grema peljat na ful po AC, on pa ima 2.0 tdi z 184 jaz z 1.2 110 . :roll: ;) Vem pa da ko ima kolega 1.4 tsi in se sam vozi po AC dnevno 35km v eno smer po 145km/h in občasno kaj prehiti tudi ni tako hudo in ima okoli 6,5 porabo.
Slika
Slika
Zadnjič spremenil sova501, dne To maj 10, 2016 2:16 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 10, 2016 2:12 pm

30 % je malo pretirano, ob povsem enaki vožnji je 15-25 razlike, odvisno od motorjev. Vrti se okoli 20. Ob priganjanu je porast odvisen poleg motorja tudi od teže in aerodinamike, enim se poveča razlika na precej več kot 30, enim lahko tudi manj.

Na spritmonitorju so varčni in normalni, divjih je precej manj. A takih je precej manj tudi v realnem življenju, tako da je to več kot dovolj dobra osnova, le prilagodit jo je treba na lasten stil vožnje.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To maj 10, 2016 2:18 pm

autofrik je napisal/-a: Dizel je lahko tudi žejen. :)

Prešvoh dizli so lahko žejni. Če bi en za tabo vozil z 2.0 tdijem bi imel cca 2l nižjo porabo, ker motor je dovolj močan in se ne bi matral kot 1.6 tdi, ki je podhranjen za to kar si ti počel z njim
Lp

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos To maj 10, 2016 7:21 pm

Jaz s starim 1.2 TSI 105 (2010) Golf 6 ob relacijski in normalni vožnji pridem na 5l/100km. Če se držim omejitve in avto ne vidi AC pridem tudi na 4.8l/100km, lahko še tudi manj. Npr relacija Slov.Bistrica - Brežice. Brez problema, čeprav je kr razgiban teren. Če pa grem do NM po ac pa poraba pride na cca 5.3, do Črnomlja čez Semič pa spet pade na cca 5,1. Če pa nastaviš vožnjo po AC na max 105 kmh (tempomat) pa prideš na komplet relacijo 150km tudi na 4,9l/100km. Me prav zanima koliko bi imel z dizlom. TSI je super stroj, ampak je žal potraten, če ga goniš po AC na npr 150 kmh. Greš z lahkoto na 7l. Pri dinamični vožnji je seveda dizel boljši.

Problem je npr pri novem Passatu B8. Tam imaš v Comfortline opremi najcenejšega bencinca 1.8TSI, ki pa rata precej žejen ob dinamični vožnji, tam se doplačilo za 2.0TDI 150KM kr hitro povrne. Pri Golfu 7 pa je izbire več in 1.4 TSI je kr konkurenčen in če ne delaš dosti km se 2.0TDI ne splača. Jaz delam okol 25k km letno.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To maj 10, 2016 7:31 pm

Eni kupijo dizla vseeno tudi če se ne splača :D
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov