sova501 je napisal/-a: 5,1 litra/100km dizel ali 5,9 litra/100km se sliši malo je pa to 15% razlike v porabi, pa še ceneje je dizelsko gorivo za vsaj 10%. To je skupaj vsaj 25% prihranka pri energentu. Dizel je bolj kalorično gorivo, a cenejše je. To ni prav.
sova501 je napisal/-a:Sem izračunu na 35% popusta, veliki plus brez ostalih popustov. 835€ pride za 1.2 TSI, 865€ za TDI. 30€ na leto za 35% popusta, ne vem kater razred je in nekam mala razlika se mi zdi.
Sicer pa od oka nekje lahk rečemo 2.500€ bo v 5 letih prihranil, kar je 500€ na leto. Izračun pokaže da se splača dizel za veliko kilometrov.
Na 20.000km pa mislim da bi bilo bolj blizu, ker pri dizlu je največ razlike pri ceni goriva in manjši porabi na relacije.
5,1 litra/100km dizel ali 5,9 litra/100km se sliši malo je pa to 15% razlike v porabi, pa še ceneje je dizelsko gorivo za vsaj 10%. To je skupaj vsaj 25% prihranka pri energentu. Dizel je bolj kalorično gorivo, a cenejše je. To ni prav.
pskoda je napisal/-a: Ta izračun si ti naredil zase. Zame oz za moj tip vožnje je pa tako mimo, da bolj skor ne more bit.
Moja osebna izkušnja golfov rang 1.2tsi cca 8l na 100km pa še nikamor ne gre, 1.8 tsi 180hp verzija cca 11l na 100km in podobna vožnja z 2.0 tdi 184hp cca 6.3l na 100km. Osebno sploh nisem razmišljal veliko, da sploh ne omenjam problematične tsi-je sem vzel dizla in ni mi žal, ker ti dizli so čisto nekaj drugega kot so bili včasih.
Naslednji bo po vsej verjetnosti 2.0 BiTDI pa delam od 15 - 18kkm letno, ampak okrog 4l razlike je pač preveč.
Ps.: z corso 1.6 T cca 200hp sem imel na pag tudi 11l povprečne porabe z dozlom preko 6.5l skoraj ne moreš dobit na taki relaciji. Razlika je očitna
sova501 je napisal/-a: 1.8 tsi ko sem ti dal link
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... runit=2url
2.0 tdi od 4.7 do 7.6 povp. 6.1
1.8 tsi od 5.8 do 9. povp 7.9
Kaj ti ljudje vsi lazejo potem in že te razlike so na dolgi rok zelo velike. To kar ti periodično opisuješ so pa gromozanske nerealne razlike med neprimerljivimi motorji.
autofrik je napisal/-a:pskoda je napisal/-a: Ta izračun si ti naredil zase. Zame oz za moj tip vožnje je pa tako mimo, da bolj skor ne more bit.
Moja osebna izkušnja golfov rang 1.2tsi cca 8l na 100km pa še nikamor ne gre, 1.8 tsi 180hp verzija cca 11l na 100km in podobna vožnja z 2.0 tdi 184hp cca 6.3l na 100km. Osebno sploh nisem razmišljal veliko, da sploh ne omenjam problematične tsi-je sem vzel dizla in ni mi žal, ker ti dizli so čisto nekaj drugega kot so bili včasih.
Naslednji bo po vsej verjetnosti 2.0 BiTDI pa delam od 15 - 18kkm letno, ampak okrog 4l razlike je pač preveč.
Ps.: z corso 1.6 T cca 200hp sem imel na pag tudi 11l povprečne porabe z dozlom preko 6.5l skoraj ne moreš dobit na taki relaciji. Razlika je očitna
Za 15 do 18kkm letno jemlješ dizla? Ti si pa res ne znaš izračunat, pa še vsak dan onesnažuješ okolje 3x bolj kot če bi imel bencinski motor. Napiši še letnike golfa 2.0 tdi 18hp in corse 1.6 t, ker če je corsa stara 10 let je tako kot da bi primerjal prvošolca s tistim ki hodi v osmi razred. Jaz skoraj vsak teden dobim kakšno brošuro o motorjih in novitetah. Preberem jim tako ne kaj preveč ampak pri bencinskih stalno nekaj izboljšujejo tudi zaradi porabe.
nejc1 je napisal/-a:S tem spritmonitrojem pa tudi vsi pretiravate o točnosti in vsem. Teh največ nekaj 100 avtomobilov od vseh prodanih z nekim motorjem je izredno majhni delež in tudi nekdo, ki vozi zelo dinamično in se mu j**e za porabo je sigurno ne bo šel vpisovat na takšne strani... Plus kot smo že govorili se v povprečju dizle sigurno nekaj manj špara kot bencinarje... Ta slaba 2l razlike je že neka normalna razlika ob lepi vožnji, ko pa oba malo bolj konkretno pritisneš pa vsi vemo, da se dizlom mnogo manj dviga poraba kot pa (turbo)bencinarjem...
Energetik81 je napisal/-a:Še enkrat, v enakem avtu pri enaki vožnji bo bencinar porabil cca. 30% več kot turbodizel.
Pa če ta ista vožnja pomeni 50km/h po ravnini ali pa divjanje po ovinkih/AC na polno. S tem da bo pri lagani vožnji razlika v L ali €/100km jasno manjša kot pri teranju, kar pove navadna OŠ matematika. Procenti bodo pa isti.
Polo78 je napisal/-a:Potem so tu še druge razlike med enimi in drugimi motorji, navsezadnje tudi razlike v kemični sestavi samega goriva, ki rezultirajo v tem, da teh cca. 30% razlike ni konstantne. Bo kak fizik ali kemik povedal zakaj je temu tako. Bi se pa strinjal, da ta procent zopet ne niha tako občutno navzgor ali navzdol. Ampak povsem konstanten pa definitivno ni.
autofrik je napisal/-a: Dizel je lahko tudi žejen.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov