Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nered
Novinec

Re: Nova Astra ali novi Passat

Napisal/-a nered Sr maj 18, 2016 3:21 pm

Ivan36 je napisal/-a:Zanimiva tema preko 1 milijon Nemcev bo vozilo tako ASTRO a glej našim ritkam pa ne paše :roll: :lol: Torej smo res BISERI v EU 8)

Kaj ti pomaga, da bo 1 milijon Nemcev vozilo tako Astro če pa po 100km prideh pohabljen ven. Kot sem reku, mi smo tko zadovoljni z Oplom, da jih imamo že zadnje 20 let ampak relacijske vožnje v teh avtih to meh.

Jaz grem z našo Insignio MB - KP polom. Grem z sodelavcem in njegovo C5 (2010?) pa pridem ven takšen kot sem se vsedu.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr maj 18, 2016 3:47 pm

off: Ne vem, kako vsi jokate nad sedeži v insigniji.

Z njo sem prevozil kar nekaj relacij in so mi bili sedeži opc line (nisem 100 %) zakon. Tudi po daljših turah (300+ km v enos smer) brez vsakih problemov.
Z novo octavio sem naredil samo cca 10 k km in primerjat sedeže insignie in octavie je kot smrtni greh. Octavia ima precej slabše sedeže.
ČE se ne motim so od insignie dobili tudi neko nagrado .... res pa je, da ne vem kako se sedi v klasičnih sedežih pri insigniji.

on:
kot so ti že svetovali, raje razred manjši avto kot passat, pa si ga raje bolje opremi. Passat za ta denar je res žalost.
Poglej si raje golfa in vzami sedeže ergo active in to je to.
Testiraj tudi novega megana, mazdo, itd., seveda, če ti firma to omogoča.

lp

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr maj 18, 2016 5:06 pm

Nevem kako visok človek si ampak. Meni pri 2m je Insignia polom na majhne relacije kot recimo MB-LJ ponavadi pri Trojanah me začne bolet spodnji del hrbta in mal pod ramenim. Imamo tudi Astro 2016 Innovation is ne morem reči da je kej boljše.

Medtem ko recimo z Citroen C5ko nobenih problemov sem tudi sam jo vozu MB-LJ relacija pa vse ok. Nisem neki navdušen nad Citroenom ampak kar se tiče udobja vožnje in sedežev se Opel ne more primerjati.

as29
Nov uporabnik

Napisal/-a as29 Sr maj 18, 2016 5:32 pm

zakaj pa prideta v poštev samo ti dve vozili? ostale znamke ponujajo ogromno alternative.
kot so že omenili za 21k dobiš top opremljeno 308 allure avtomatik oz 508 z srednjo opremo... ista zgodba pri npr. Renaultu-novi Megane-pa novega Talismana verjetno tudi dobiš za tako ceno, pa Octavio itd.

špartenski passat verjetno res ne bo najboljša odločitev. Boljše manjši avto z več opreme kot večji in brez vsega (da bi kupil passata za 23k brez tempomata-ni pogojev)

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Sr maj 18, 2016 5:57 pm

Kolega je imel Alteo fr in je mela lupinaste sedeže. Ko sem jih videl sem rekel uau ker hudi zici. Ko sva se peljala na pjačo po 5 km sem ven stopil in rekel, da tako slabih zicev še nisem videl. Sam imam 180cm in takrat 95kg in me je v rebra tako žulilo, da ....
Sam sem imel Astro gt 1995 z recarotom in tako udobnih sedežev še nisem imel!
Vsaka rit ima svoj faktor ;)

Probaj pa boš videl. Pri men je tako z celim avtom od zunaj lahko uau ko se not vsedem in takoj tist filing. Zadnjič so meli predstavitev novega Tusona k mi je hud k poper od zunaj, znotri pa .....polom. moje mnenje.

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Sr maj 18, 2016 6:56 pm

Passat mora biti vsaj Comfortline. Je pa ta dva vozila težko primerjat.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr maj 18, 2016 8:32 pm

Čakajte malo-novi passat nima tempomata? To je menda mišljeno,da nima tega aktivnega kajne? Pač ne verjamem,da nima navadnega tempata...pri pežoju 208 brez tempomata sploh dobit ne moreš...

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Sr maj 18, 2016 8:46 pm

V osnovi Trendline nima tempomata in ga lahko doplačaš. Pri Comfortline in več pa imaš tistega z avtomatskim uravnavanjem serijsko.

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 Sr maj 18, 2016 9:10 pm

pleomax je napisal/-a:Čakajte malo-novi passat nima tempomata? To je menda mišljeno,da nima tega aktivnega kajne? Pač ne verjamem,da nima navadnega tempata...pri pežoju 208 brez tempomata sploh dobit ne moreš...

To je pač VW :lol:
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Sr maj 18, 2016 9:22 pm

Čudi me, ko vidim kaj vse morajo ljubitelji pasata ali golfa doplačati. Tempomat naj bi bil vsaj v segmentu D nekaj običajnega.
Imajo ga vse lagune od l. 2001 in celo velika večina meganov. Menim, da je že skrajni čas, da se tudi folcvagen prilagodi razmeram na trgu, ker ni več v stanju prodajati "bombončkov" za luksuz.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr maj 18, 2016 10:00 pm

Jaz osebno avta brez tempomata ne bi vzel. Sploh, če se dela dosti km, zlasti po AC. Prej bi pogrešil kako drugo opremo kot npr. senzor za dež ipd. Se strinjam, da bi moral biti v segmentu D obvezen del opreme.

Je pa na drugi strani zopet res, da je večji avto načeloma udobnejši. Tudi če je manj opreme, tudi če je slabše motoriziran itd. Tu je pač odvisno od osebnih preferenc.

Ampak vseeno, za cca. 23k eur bi osebno rajši vzel kako Mazdo 3 2.2 dizel s praktično vso opremo, kakor pa oskubljeno šestico. Ali če hočete rajši opremljenega Golfa kot oskubljenega Passata.
Antiznačkar po prepričanju

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Če maj 19, 2016 7:19 am

Zaenkrat so pri VW še prepričani, da so kupci pripravljeni razne zadeve doplačati in jim prav pride določen $$. Če želiš tak avto pač doplačaš, te pa pride ceneje, da vzameš višji nivo opreme, kot pa doplačevat stvari. Določenih stvari niti ne moreš doplačat, ker imajo tak narejeno in te prisilijo vzet drugo izvedenko.

Sicer pa brezveze komentirat, kako je pri konkurenci, tudi, če je znotraj istega koncerna. Vsak ima pač svojo politiko.

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Če maj 19, 2016 7:56 am

Malo offtopic...za moje pojme je tempomat zelo malo uporaben...sploh na slovenskih AC, kjer je gostota prometa zelo velika...in je tako potrebno stalno posegati v delovanje tempomata. Popolnoma druga stvar pa je radarski tempomat, v tem primeru pa res lahko praktično celotno pot prevoziš brez noge na gasu/bremzi.

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Če maj 19, 2016 8:03 am

sej passat ima radarskega in je odličen, sploh za slovenske ceste ob polnih lunah,...

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Če maj 19, 2016 8:19 am

Comfortline ima radarskega serijsko. Pri Trendline pa mislim, da lahko doplačaš samo za navadnega.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če maj 19, 2016 8:41 am

P2008 je napisal/-a:Malo offtopic...za moje pojme je tempomat zelo malo uporaben...sploh na slovenskih AC, kjer je gostota prometa zelo velika...in je tako potrebno stalno posegati v delovanje tempomata. Popolnoma druga stvar pa je radarski tempomat, v tem primeru pa res lahko praktično celotno pot prevoziš brez noge na gasu/bremzi.

Odvisno kako voziš. Pri bolj defenzivni vožnji z dovolj varnostne razdalje kamot voziš tudi z navadnim tempomatom. Jaz AC vozim 90 % samo na tempomat.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če maj 19, 2016 9:53 am

Glejte, velika nemska firma pac ne more imeti v parku renoje, mazde, pezoje itd. Nerabim govoriti zakaj.

Ugotovili so da po politiki obvezne navigacijske opreme ni mozno doplacati v trendline opremi, zato gre sedaj predlog v nemcijo za odobritev comfortline. Upam da sprejmejo in da se cimprej naroci passat. Ce odobrijo comfortline narocamo passata, v nasprotnem primeru bo to nova astra z maksimalno opremo ki je meni potrebna. Eventuelno se sedaj kaze prilika mogoce tudi za tourana.

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Če maj 19, 2016 11:56 am

če dobiš com.line nimaš kaj za razmišljat

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Če maj 19, 2016 12:03 pm

mevden je napisal/-a:Glejte, velika nemska firma pac ne more imeti v parku renoje, mazde, pezoje itd. Nerabim govoriti zakaj

Js sm drgač fan nemških vozil vendar ne zato ker so "nemška" in zgoraj napisan mi je pa mal mim filozofija. Še čudno da obstajajo velike nemške firme(v Nemčiji) ki imajo tudi vozila ne-nemških znamk in to cele vozne parke.
Glede na to da prav Nemčija od Evropskih držav največ blaga uvozi iz Kitajske, da uvažajo po 1.5 milijona poceni delovne sile letno iz Bližnjega Vzhoda, Azije in Afrike, je pa zgornja citirana trditev naravnost smešna- razen če ste poslovni partnerji omenjenih znamk(Opel, VW). Pa mimogrede, ne rabim se narazen piše in mimogrede tudi na nemškem vozilu se lahko najde kakšna nalepka/plastika/... s kitajskimi črkami ali kitajskega izvora. To je normalen pojav globalizacije tako kot je normalen pojav globalizacije da imajo ne-nemške znamke tudi tovarne vozil v Nemčiji, nemške pa tudi izven Nemčije( z rezervnimi deli in delovno silo iz celega sveta)- to je moderna proizvodnja in kdor ločuje izdelke glede na nacionalnost podjetja je lahko v zmoti.

as29
Nov uporabnik

Napisal/-a as29 Če maj 19, 2016 9:11 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira. Osnove komunikacije!

to je potem pa druga pesem.če je zadeva na ravni matiče firme in dogovorov z centralo...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov