Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zdrav ko mamic
Nov uporabnik

Re: Avto za AC

Napisal/-a zdrav ko mamic To jun 14, 2016 3:03 pm

titanius je napisal/-a:Čakaj malo. Zvoziš dokler gre in potem prodaš nekemu naivnemu kupcu, ki bo moral vse to popravljat? Ljudje nimamo toliko denarja kolikor ga očitno nekateri imate. Verjetno tudi tebi ne bi bilo všeč, da kupiš avto z 80.000 km pa boš moral menjat komplet jermenov 2 meseca bo nakupu. Res dobra razlaga. Pa še to. Če ti visenje po servisih za menjavo rezervnih delov ne leži pa prodaj avto in si registriraj samokolnico, tam ni stroškov. Oprosti, samo tako si jaz razlagam tvoj predzadnji prispevek.
Drugače pa za tak denar lahko kupiš nov avto, imaš jamstvo in garancijo pa veš, da je nov.

Pa kaj bi ti, da menjam celo podvozje pa masino pa karoserijo pa elektroniko 12 let staremu avtu z 240.000 da naslednji kupec ne bo imel stroskov!?

Dokler je v moji lasti je avto zategnjen v spago, saj tudi mora biti zaradi moje varnosti.

To pa ko bo on moral menjat jermene cez 2 meseca pa, oprosti ni moj problem. Tudi sam raje vidim da mi spusti ceno in sam zamenjam jermene in pumpo da vem da je narejeno, ker dandanes ima vsak alkoholca in kos papirja z napisom servisni listek.

Nekaj me napadas ne da bi pozorno prebral kaj pisem.

A ti lahko orginal sevis chipa motor?

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius To jun 14, 2016 3:29 pm

Jaz sem pred dvema mesecoma in pol kupil 17let starega VW Golfa bencinarja ( takrat je imel 247688, zdaj ima skoraj 252000), razen optike in malega servisa nisem menjal še nič, prevozil 4000 km in kot pravijo na tehničnem sem za ta denar kupil izjemno dober avto. Kar pomeni, da je prejšnji lastnik to vse menjal ne glede na to, da je kupil novejši avto. Tu te nisem hotel nič napadat, samo vse je odvisno od lastnika. Recimo oče je kupil Clia za manj denarja pa je moral čez en mesec menjat končnike spredaj in vžigalne kable. Vse to pa je seveda potrošni material in to se menja na vsakem avtu.

Drugače pa če se ti ravno ne mudi z nakupom avta spremljaj avto.net vsak dan, morda pa najdeš ravno tisto kar iščeš. Lahko pa prej nekaj kupiš a ti bo kasneje žal če boš preveč pohitel z odločitvijo.

To pa ne bi vedel, če ti pooblaščeni servis lahko čipira avto. Avtoelektričar z tuning opremo ti to lahko naredi.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 14, 2016 3:40 pm

Seveda "originalen" servis ne more čipat, ker ne sme in ne zna (kot ne zna niti vsak "avtoelektričar s tuning opremo". Tu je treba iti na izkušnje ter zanesljivo garancijo). Če s tem misliš nov avto oz astro, je v nevarnosti tudi garancija, če bi ugotovili poseg.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius To jun 14, 2016 4:22 pm

Sem pozabil dopisat ja, treba poiskat nekoga izkušenega, ki ve kaj dela. Samo če že misli nov avto vzet potem je bolje da vzame v štartu močnejšega kot pa da ga čipira in s tem izgubi garancijo. Ampak so € pol problem :D

pohecfan
Nov uporabnik

Napisal/-a pohecfan To jun 14, 2016 6:44 pm

zdrav ko mamic je napisal/-a:Tudi o tem razmisljam. O novem vozilu.

Mogoce dvigniti budzet na max 17.000€ in vzeti novo za obdobje 4, najvec 5let.

Kolikor gledam so dosegljivi Megani in Astre.

Nekako mi je 100 konjev premalo za AC in se ne bi dobro pocutil ko bi mu zmanjkovalo moci. Bom posten, tudi 150 se peljem po avtocesti zato sem iskal bolj vecje ladje, zmoznejse, tisje in udobneje.

PS. Ja pod menjavo podvozja mislim na visenje na servisu... En mesec menjas koncnike, cez par tednov egr, potem je tu se dvakrat na leto menjava olja, in se kaksen nenadni strosek in si skoraj da vsak mesec na servisu.. Do zdaj sem imel take izkusnje. In vem da ne more biti vozilo novo in vem da pac to sodi v sestavni del zivljenja ampak glede na to da zdaj kupujem vozilo bi se rad temu izognil kolikor se le da.

Se opravicujem za vejice.

Za hec bom napisal vrjameš ali ne sam se vozim mesečno v Berlin in razne kraje po DE ,pa je passat let 2011 -1,6 tdi čisto dovolj povprečje od 160 do 190 km na uro ni težav o klimetrih ki jih imam raje ne ne govrim.
Ne vem kje je ta fobija 140 konjev mora bit ,vem da konjev nikoli ni dovolj sploh na avtobanu nevem pa kje se boš pri nas vozil 190 na uro mi povej.

Aja še to avto dela bp redni servisi na 15000 pa gasa

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jun 14, 2016 8:13 pm

@zdrav ko mamic

Avto lahko čipaš in serviser tega ne bo videl. Če ti slučajno mapo povozijo na servisu ti pa zastonj naloži nazaj. Tak odgovor sem dobil od RSR-ja.

Če ti je astra všeč kupi 1.6cdti 110hp greš čipat na cca 160hp in to je to. Plačeval boš še nižje zavarovanje in tudi problemov ne bo, če se boš odločil za pravega tunerja.
Opel mislim, da ima 4 leta garancije jo prodaš po 4 letih in kupiš drug nov avto. Če bo slučajno kakšen izredni servis bo itak popravilo gratis
Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 14, 2016 8:49 pm

Tega, da serviser ne bo videl, raje ne trdi tako vehementno. Seveda ne bo - dokler ne bo zaradi kakšnega "servisnega" razloga šel s testerjem šarit po računalniku in tu se verjetno da opazit, sploh če se hoče.
Vsekakor se je glede tega treba res natančno pozanimat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jun 15, 2016 6:53 am

Tak odgovor sem dobil od Matjaža. Če se on laže se tudi jaz.

Osebno pa mislim, da serviser ne bo nič šaral z testerjem, ampak bo prvo nadgradil sw in potem iskal naprej problem, če ne bo odpravil z nadgradnjo. Po nadgradnji sw-ja pa se itak vse nastavitve povozijo z novimi
Lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr jun 15, 2016 9:23 am

Pozdrav vsem skupaj.

Pa sej ne morem verjet več, kaj se piše tuki. Tolku kvazi strokovnjaku o avtomobilizmu in prodaji avtu da joj ... očitno kupcu rabljenega vozila ne ostane druzga, kot da preseže budget in kupi nov avto, al pa se z špago okol vrata vrže s prvega senika, ker očitno imajo vsi 5 let stari avti 250.000+ km.

Osebno sem kupil 6 let star avto z 70.000 km (diesel) in v cca 2 letih skoraj podvojil njegovo kilometrino (trenutno 138.500 km) in lej ga zlomka avto dela ko urca. Na začetku sem takoj naredil glavni servis, zamenjal kar je blo potrebno in zdaj se držim servisnega intervala 15.000 km. Razen rednega servisiranja sem zamenjal le baterijo in hladilnik klime (poškodovan že pred nakupom).

Ne vem kake buče prodajate po forumu, da so pa (skoraj) vsi rabljeni avti ne vredni nakupa. Pač pred nakupom se je treba pozanimat, nekaj avtov pogledat, osebno sem avto peljal na AMZS servis, da ti ga pregledajo in to je to. Glede izrednih servisov pa ni nobene garancije, da bo SLO avto z 50.000 km, ki jih je naredila stara mam'ca delal bolj zanesljivo kot avto z 150.000 km. Konec koncev crknejo tudi novi avti.

Kar se pa tiče avtocestnih hitrosti in potrebe po moči pa tko ... z 120KM se brez kakršnega koli problema držim toka prometa na SLO avtocestah, kolega se vsak dan v službo vozi z CrossPolotom 1.9 TDI (105KM) in je avto več kot dovolj, glede moči in udobja. Tudi sam bom kupil avto manjšega razreda (za naslednji avto), saj so sodobni ''malčki'' povsem dovolj za avtocestne hitrosti.

Avtorju pa ... preglej internetno ponudbo, ne obremenjuj se z znamko, barvo, opremo ipd., konec koncev je klima in tempomet vse kar rabiš od dodatne opreme (ESP, ABS ipd. je itak serijsko). Več kot je dodatne opreme pri rabljenem avtomobilu, večja je verjetnost, da kaj crkne.
Ko opaziš avto, ki ti res pade v oči pa pogumno do prodajalca, pregledat avto in vztrajat, da avto pregleda strokovnjak (AMZS). Če začne kaj mutit okoli tega, adijo in iščeš naprej.

Veliko sreče pri nakupu in varnih kilometrov.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Carnival
Nov uporabnik

Napisal/-a Carnival Sr jun 15, 2016 12:44 pm

Razni Chevrloti, Opli, Peugeoti stari 4 leta za 12+k€? Jaz bi raje vzel nekaj takega.

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... %20garan...

Še eno leto garancije, takšnemu vozilu čez par let ne pade cena drastično, poraba je mogoče liter večja, kot pri dizlu... Res da malo presega budget, vendar si lahko verjetno urediš kakšno financiranje ali podobno. Po mojem mnenju, dober nakup z dokaj sprejemljivo ceno.
Škoda, ker se ni prodajal aprila, ko sem jaz kupoval avto :)

Srečno pri nakupu in veliko varnih kilometrov!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jun 15, 2016 9:27 pm

On se bi rad čim bolj izogibal servisu oz izrednim servisom ti mu pa predlagaš 1.8 tsi oz tfsi :huh:
Lp

Uporabniški avatar
zdrav ko mamic
Nov uporabnik

Napisal/-a zdrav ko mamic Če jun 16, 2016 6:01 am

@pohecfan že samo pospeševanje in glasnost v kabini mi pri 1.6tdi ni zadovoljivo. Povej mi pošteno, ali bi raje imel 2.0 ali 1.6 če bi lahko izbrial?

@Matey_ vem da se da. Tudi z Cliotom 1.2 lahko pelješ 130km/h pa nobenega ne oviraš. Ugotovil sem, da je pri meni problem, da sem visok (192cm) in se ne počutim dobro v srednjih razredih (Golf, Astra, Megane), zato sem do sedaj vedno kupoval limuzine in se v njih odlično počutil. Problem pa se pojavi, ko te limuzine z 90 oz. 100 konjskimi močmi ne nudijo svojega pravega "jaza" in zato bi šel (preverjeno) na bolj komfort z 140KM. Konjev nikoli ne zmanjka, če pa jih imaš premalo in avto mislim imeti vsaj 4, 5 let pa zna biti vsakič "jeza" ko se bo potrebno vanj vsesti in odpeljati.

Audi A5 mi je odličen. A vzeti financiranje in bencinarja za 40.00km letno, lahko delam samo še za avto.

Bom še spremljal avto.net in če najdem kaj zanimivega, vam to tudi sporočim.

Z nakupom se mi sicer ne mudi, bi pa rad za dopust imel "novi" avtomobilček.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Če jun 16, 2016 7:56 am

Aha glede na višino pa je duga stvar potem :)

Nekaj mojih predlogov:

Opel Insignia
Največji problem vidim v nakupu pnevmatik, ki so pregrešno drage za ta avto :/

Seat Exeo 2.0 TDI
Praktično Audi A4 v drugačni obleki, pa če vse drži kar je napisano pomojem odličen nakup.

Subaru Legacy
Nekaj malo drugačnega, odlično za vse vremenske razmere (ni problema, da bi kje na avtocesti v snegu ostal - vsi vemo kolko so ažurne naše plužne službe). - malo sumljivo, zakaj je avto odjavljen iz prometa ???

LP
Matej

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če jun 16, 2016 8:08 am

Oprosti, ampak meni se zdijo ti 7 let stari avti za 10k+ (pre)dragi. Seveda to je samo mnenje po tvoje "kvazi strokovnjaka", pravi strokovnjaki veste več.

Carnival
Nov uporabnik

Napisal/-a Carnival Če jun 16, 2016 8:16 am

pskoda je napisal/-a:On se bi rad čim bolj izogibal servisu oz izrednim servisom ti mu pa predlagaš 1.8 tsi oz tfsi :huh:

Lepo te prosim, verjetno si nikoli nisi lastil taksen agregat in si ves pameten ob prebiranju forumov, kajne? Pri nas so trije taksni agregati, dva novejsa in en "starejsi". Ne bos verjel, kako zanesljiv je zaenkrat, tece brez problemov. Res pa je, da je vsak avto potrebno servisirati in ne "sparati" ter avto za 20-40k€ servisirati pri lokalnih salabajzerih, zaradi kaksnega stotaka ceneje. ;)
Taksnih kauc mojstrov je pa ogromno, kar slisis v vaski gostilni, to tudi preneses, brez svojih izkusenj iz prve roke :)

Zdaj se umikam iz teme.

Avtorju zelim srecen nakup. - Meni se od vseh, ki jih nastevate, zdi Insignia najboljsi nakup. Edino, kar bi jaz naredil je to, da bi se izogibal zacetnega modela, torej gledal bi od 2010 naprej.

Srecno!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Če jun 16, 2016 8:43 am

Locher je napisal/-a:Oprosti, ampak meni se zdijo ti 7 let stari avti za 10k+ (pre)dragi. Seveda to je samo mnenje po tvoje "kvazi strokovnjaka", pravi strokovnjaki veste več.

Ni panike - lahko se prišpara pa kupi jurčka ali 2 cenejši avto, z magičnimi kilometri iz uvoza.

Meni so se vsi smejali, ko sem za 8 let staro Vectro plaču 8000€ - ampak lej .... avto dela brez izrednih servisov. Tako kot usi pišejo, za dober avto se je traba malo stegnit.

LP
Matej

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jun 16, 2016 9:49 am

Že skoraj 12 let visim na tem forumu in skozi leta se ponavljajo vedno iste dileme.
Vse se da dobiti, ampak nikoli (razen če poznaš zgodovino avtomobila od novega), res nikoli ne moreš vedeti, ali je rabljen avtomobil res vreden tistega denarja. Ker ti šele uporaba tega avtomobila (če ga kupiš) pokaže, ali je bil nakup smotrn ali ne.

Precej preprosto bi bilo, če bi strogo gledano vsi dobri rabljeni avtomobili imeli višjo ceno in vsi zanič nižjo, pač proporcionalno glede na ohranjenost vozila. V tem primeru se ni težko stegnit stroškovno višje, ko bi le bil 100% prepričan, da to drži.

Ampak svet ni tako preprost - praktično je tega sranja vsak dan več in šanse, da se zaje*eš so vedno večje. Se pa lahko tej ruleti izogneš z nabavo novega vozila. Glede na hudo konkurenco so cene ugodnejše kot pred leti, je pa res, da če ne vidiš nič drugega kot nemške premium modele, se ne čudim, da te ruleta z rabljenimi vozili tako mika. Za vsak denar.

Vsakemu svoje. Jaz na primer, imam avtomobil, ki bi mi ga (skoraj) vsak odsvetoval..pa mi deluje že 5,5 let brez okvar, redni servisi, poraba mala, udobje zame super (za vas ne vem). Je pa res, da je samo moj avto tak - za druge enake primerke ne morem biti prepričan, da so enako dobri ali pa celo še boljši.
Nameravam pa ga imeti še vsaj 5 let in potem kupim novega ali pa spet testnega - vsekakor pa škoda življenja za ruleto z rabljenimi avtomobili - ker rabim (kdo pa ne?) zanesljiv avtomobil.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če jun 16, 2016 10:19 am

Matey_ je napisal/-a:Ni panike - lahko se prišpara pa kupi jurčka ali 2 cenejši avto, z magičnimi kilometri iz uvoza.

Meni so se vsi smejali, ko sem za 8 let staro Vectro plaču 8000€ - ampak lej .... avto dela brez izrednih servisov. Tako kot usi pišejo, za dober avto se je traba malo stegnit.

V sosednji temi z naslovom "Nategatorji" lahko prebereš, da nisem privrženec kupovanja stare šare iz tujine. Vsak sam si mora izračunati, kaj ima raje: "dražji ohranjen avto" star 7 let ali več, ali pa raje novega manjšega za samo malce več. IMHO 7-8 let je dolga doba in leta nikomur ne prizanašajo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če jun 16, 2016 12:46 pm

Carnival je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:On se bi rad čim bolj izogibal servisu oz izrednim servisom ti mu pa predlagaš 1.8 tsi oz tfsi :huh:

Lepo te prosim, verjetno si nikoli nisi lastil taksen agregat in si ves pameten ob prebiranju forumov, kajne? Pri nas so trije taksni agregati, dva novejsa in en "starejsi". Ne bos verjel, kako zanesljiv je zaenkrat, tece brez problemov. Res pa je, da je vsak avto potrebno servisirati in ne "sparati" ter avto za 20-40k€ servisirati pri lokalnih salabajzerih, zaradi kaksnega stotaka ceneje. ;)
Taksnih kauc mojstrov je pa ogromno, kar slisis v vaski gostilni, to tudi preneses, brez svojih izkusenj iz prve roke :)

Zdaj se umikam iz teme.

Avtorju zelim srecen nakup. - Meni se od vseh, ki jih nastevate, zdi Insignia najboljsi nakup. Edino, kar bi jaz naredil je to, da bi se izogibal zacetnega modela, torej gledal bi od 2010 naprej.

Srecno!

Sevede sploh za ta yajca od motorja moraš biti posebno specializiran, da zamenjaš olje če ga je sploh še kaj ostalo in filter. In če vam 3 dela to pomeni, da vsi delajo ali kaj. Dosti je napisanega o teh motorjih in pišejo tudi lastniki in ne tvoji gostilniški prijatli.
Ne vem zakaj bi jaz rinil v ta gnil motor. Saj nisem bolan vsaj še za enkrat ne.

Sploh pa ne vem, zakaj ta gnil motor rineš, če avtor teme išče dizla
Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jun 16, 2016 2:16 pm

jaz sem se tud (pa ne 1x) preprical, da je stari 20ventilc s turbino izredno dober oz. bom rekel odlicen stroj(sem jih vozil od 1995-2007/ tri sem si lastil, vedno nove) in ta tfsi v bilo kateri obliki(preobleki) mu ne seze do kolen.....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov