Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Nakup Peugeot 308

Napisal/-a RedBaron Po jul 11, 2016 6:51 pm

Hja, niti ni tako... jaz imam recimo kompresor načeloma na OFF, razen kadar je vroče in je treba hladit, drugače brezveze ohlajat zrak in ga potem spet segrevat -> potrata energije...

Če je radio na touch, ni tako moteče, ker imaš komande na volanu ni ga večinoma upravljaš tam, klima je pa že fajn, da so fizične tipke...

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Po jul 11, 2016 9:18 pm

Ivan36 je napisal/-a:
in to, da je klima na dotik, je res mimo, preveč pozornosti vzame ...

:lol: Pa to nastaviš 1x na 22C in AUTO pa šibaj miško ! V 3 letih testa in 3x 308 sem to tako naredil tudi v Cactus in novi i20 :roll: Še v Capturju sem se zamudil 2 minuti.

ja, v nekaterih avtih se to lepo da. problem nastane, ko začne šopat samo v glavo, pa premalo nastavljive šobe, pa smo tam ... :p sem rabil kar nekaj časa, da mi ni pihalo direktno v glavo - v vetrobransko steklo in v noge. plus, da v soboto 22 ni kaj dosti zaleglo za ohlajanje kabine ... :P

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Po jul 11, 2016 9:52 pm

Klima v 308 je res enostavma stbar in zelo na veliko je vse narejeno. Če se ti rosi steklo naprimer imaš spodaj še vedno fizičen gumb,če želiš temperaturo nastavit imaš samo gromozanska +/- in še to si lahko nastaviš,da ti za obe strani enako temperaturo dela,da ne rabiš za vsakp stran posebaj. Potem zravrn je na veliko izrisano še AC in stisneš pa je kompresor izklopljen. Sam imam 208,kjer so tipke fizične pa me čisto nič ne motijonte tipke na ekranu,plus to da v 308 je to v ekranu ki je obrnjen proti tebi in lepo v višini volana,pro ostalih avtih je klima vedno nekje odspodaj kar spet ni tako zelo varno...sicer pa če lahko gledamp sosedovo dvorišče med vožnjo,se pogovarjamo po telefonu...je tale kla še daleč najmanjši problem. Všeč mi je,da imaš 3 možnosti avtomatske klime. To pogosto sam na 208 uporabljam.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jul 12, 2016 11:28 am

Saj tistih 22C ni mišljeno za vedno to je optimalna temperatura, a imaš sedaj klime, ki nad 23 stopinj že grejejo :shock: :twisted: Mlinčki od klime z 1 ventilatorjem so ZANIČ!!! En tak je H I30 letniki 09 do 012. V Xantii letniki 95 do 2000 si imel 2x ventilatorja 1 za klimo in en za hlajenje vode a sta se vklopila oba nad 25C, ko je bila vklopljena klima ! Hladilo je do + 28C nora klima res.

bostjan88
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan88 So jul 16, 2016 7:59 pm

Hvala za vse odgovore. Danes sem bil v Celju. 308 allure za 12k so mi odpeljali pred nosom. Šel sem na bežigrajsko pogledat drugega 308 allure. Je bil po prtlažnjiku in spredni strani kar precej podrsan. Na koncu sem šou pogledat še tega: http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... AMO%2036...

Prodajalec mi je povedal, da ga je dobil na dražbi propadlega celjskega podjetja zato ima le toliko km. Predvidevam, da je avto sedaj vsaj dve leti stal parkiran. Kakšne negativne posledice lahko to prinese za avto?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov