Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

5cenic
Novinec

Re: nakup novega avtomobila

Napisal/-a 5cenic So jan 16, 2016 4:25 pm

denis099 je napisal/-a:v uč mi je padla tale alfica, katero sem si tudi ogledal... izgleda res odlično... je mogoče kakšna tema o teh 16jtd alfah?? http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20Distin...

Naj bi bile dobre mašine. Kaj pa ti je odgovoril na to, da je že drugi lastnik v 4. letih? Drugače me pa veseli, da celo kdo malo premisli in pogleda slovenski avto z preverljivo in ne samo iz tujine od preprodajalcev.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jan 16, 2016 4:47 pm

dejansko ga ima ženska (bolje situirana) in se z njim vozi iz Žalca v Domžale v službo. Kupila ga je par dni mesecev starega od 1. lastnika, ki si ga je dal delati "po naročilu" glede na opremo, vendar je imel prej avtomatika in mu ta dejansko ni ustrezal. Servisiran je vseskozi na AC Stepančič v Vojniku. Izgleda odlično. Sam bi raje imel MB a ali BMW 1, vendar so samo uvoženi... Ne vem ali je dejansko vredna ta alfica, ali je izguba vrednosti res ogromna...

je pa dejansko na mestu primerjave s tole opelico, ki je takorekoč nova... http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... TNICA..1...
denis

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 16, 2016 5:48 pm

Ne uniči nam vikenda s primerjavami opla in Alfe!

In kaj je s tem
denis099 je napisal/-a:...Še vedno imam Opel Corso, ki pa je zaradi večjega proračuna postala nekoliko premajhen avto (drugače še vedno dela bp )...
Si sklenil krog in se vrnil k oplu? Bomo imeli spet nekaj časa mir?

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW So jan 16, 2016 7:48 pm

Ne da je sklenil krog, vrti se v krogu. Tudi jaz sem se spomnil, da je že večkrat odpiral teme in tudi v tej niha kot delnice(+/-10.000€).

Denis, kot strasten ljubitelj oplov, in praviš
da bi rad imel malo več prostora v avtu kot je v corsi,
da imaš večji proračun(link od MB A za čez 20.000€)
....

zakaj pa ne bi kupil nove astre? Zgleda "coupejevsko" kar ti je všeč, opli so ti evidentno všeč, model je svež, tudi dodaten zagon zaradi naziva avto leta in neke popuste od opla so začeli ponujat... skratka za nekih 17.500€ mislim da bi dobil že spodobno opremljeno astro z 1.4 turbo bencinerjem. 22 in 23.1 imajo tudi nek akcijski vikend..

:pop:

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So jan 16, 2016 8:51 pm

esem je napisal/-a:Ne uniči nam vikenda s primerjavami opla in Alfe!

In kaj je s tem
denis099 je napisal/-a:...Še vedno imam Opel Corso, ki pa je zaradi večjega proračuna postala nekoliko premajhen avto (drugače še vedno dela bp )...
Si sklenil krog in se vrnil k oplu? Bomo imeli spet nekaj časa mir?

Esem, tebi se pa vedno nasmejim, morali vodja.
Drugače pa, pusti mu malo veselja, sej je samo forum.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne jan 17, 2016 3:09 pm

Ocitno ne mislite pomagati...dejstvo je da sta ta dva avta prublizno enake cene zato me resno zanima katerega bi kupili vi? Opel mi je zanesljiv alfo dizla pa me je malo strah...
denis

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 17, 2016 4:05 pm

Od teh dveh itak da alfo, ne moreš jih primerjat. Sploh ker je Astra, ki je sicer OK avto, ampak daleč od neke hude zanesljivosti, s tem motorjem in 3 emi tonami ki jih ima :mrgreen: malo hitrejša od slabotnega dedka na kolesu s prazno zračnico
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 17, 2016 4:38 pm

Nočemo ti pomagat? še za vsako temo si pa dobil kopico predlogov in odgovorov in to velikokrat, več različnih tem. Jaz sem v tej temi zaključil, ker prejšnji teden je bil v igri avto za 22k, ta teden je za 12k mogoče bo naslednji teden v igri avto za 2k. Tako da bom še malo počakal in takrat dal še kak predlog oz nasvet. Lp

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne jan 17, 2016 4:45 pm

Tako je prvo se odloči kaj želiš. Če si res želiš MB A oz. BMW 1 (sam bi sicer brez premisleka vzel bmw od teh) boš pač čakal na pravega, dal nekaj € za bencin in šel pogledat par primerkov in enkrat se bo že našel en dober avto. To da slovenskih ni tudi ni res, jih je nekaj in vsake toliko časa se kakšen nov pojavi, sem ti dal zadnjič par primerov. Če ti je pa edino važno da menjaš avto, ker imaš viška denarja potem pa magari žrebaj kaj boš vzel če se sam ne moreš odločit.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne jan 17, 2016 4:48 pm

maniaxxx je napisal/-a:Od teh dveh itak da alfo, ne moreš jih primerjat. Sploh ker je Astra, ki je sicer OK avto, ampak daleč od neke hude zanesljivosti, s tem motorjem in 3 emi tonami ki jih ima :mrgreen: malo hitrejša od slabotnega dedka na kolesu s prazno zračnico

Gre se mi ta to ker ima pod 20k km kar pomeni da je prakticno nov.sedaj imam 1.2 corso s porabo 5.6 takp da s tem nebi smel prekoracit 6...
Alfa ze res vendar je dizel za moje mestne voznje katastrofa..
Proracun imam do 20 ampak ce lahko dobim ok malo vecji avto za 12 potem nimam razmisljat...
Na pogledat mi je ta asstra top sploh km in cena.
denis

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jan 17, 2016 5:11 pm

denis099 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Od teh dveh itak da alfo, ne moreš jih primerjat. Sploh ker je Astra, ki je sicer OK avto, ampak daleč od neke hude zanesljivosti, s tem motorjem in 3 emi tonami ki jih ima :mrgreen: malo hitrejša od slabotnega dedka na kolesu s prazno zračnico

Gre se mi ta to ker ima pod 20k km kar pomeni da je prakticno nov.sedaj imam 1.2 corso s porabo 5.6 takp da s tem nebi smel prekoracit 6...
Proracun imam do 20 ampak ce lahko dobim ok malo vecji avto za 12 potem nimam razmisljat...

Prijatelj dragi, če imaš res denar v žepu, se zapelji v prvi BMW salon in odpelji novo enko. Sem ravno te dni zasledil na TV oglas o neki posebni akciji in za okrog 20.000 EUR se dobi nov avtomobil in boš rešil vse zagate ki jih imaš: kupil boš premium vozilo ki je menda predpogoj (čeprav ne vem kaj potem v tej temi počne Opel), znebil se boš vsega denarja ki te več kot očitno žuli v žepu, pa še varen nakup bo, saj boš dobil novo vozilo. Za piko na i pa imajo BMW vozila še 5 let ali 100.000km brezplačnih servisov, da bo vsaj do konca garancije voz vzdrževan.

http://www.bmw.si/sl/?WT.mc_id=2pkqk6Q0 ... Gwod_GYP5w

Serija 1 od 20.900, serija 2 Active tourer od 22.900 EUR in serija 3 od 26.900 EUR.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jan 17, 2016 6:00 pm

denis099 je napisal/-a:...je pa dejansko na mestu primerjave s tole opelico, ki je takorekoč nova... http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... TNICA..1...
Nak, rabljena je, ceno ima pa kot da bi bila nova (če upoštevamo še nekaj popusta).
Tole je nova z ustrezno ceno.

In šele v stotem postu napišeš, da imaš dosti mestnih voženj :twisted: :roll: . Si lahko bolj natančen, da vsaj dizle izločimo? Koliko km/leto, koliko mesta?

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne jan 17, 2016 6:39 pm

70km na dan je povprecje.sem spada pot v sluzbo in po sluzbi malo okoli..
Bom temu prodajalcu pomahal s tole ponudbo za novega pa da vidim koliko bo popustil
denis

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jan 17, 2016 6:58 pm

Čisto nova Astra je bistveno boljša od teh "starih", že zaradi teže (in kasneje manjše izgube vrednosti?). Razmisli raje o njej.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Ne jan 17, 2016 9:03 pm

tristan01 je napisal/-a:
denis099 je napisal/-a:

Prijatelj dragi, če imaš res denar v žepu, se zapelji v prvi BMW salon in odpelji novo enko. Sem ravno te dni zasledil na TV oglas o neki posebni akciji in za okrog 20.000 EUR se dobi nov avtomobil in boš rešil vse zagate ki jih imaš: kupil boš premium vozilo ki je menda predpogoj (čeprav ne vem kaj potem v tej temi počne Opel), znebil se boš vsega denarja ki te več kot očitno žuli v žepu, pa še varen nakup bo, saj boš dobil novo vozilo. Za piko na i pa imajo BMW vozila še 5 let ali 100.000km brezplačnih servisov, da bo vsaj do konca garancije voz vzdrževan.

http://www.bmw.si/sl/?WT.mc_id=2pkqk6Q0 ... Gwod_GYP5w

Serija 1 od 20.900, serija 2 Active tourer od 22.900 EUR in serija 3 od 26.900 EUR.

LP Tristan01

Tole sem pa že jaz gledal. Če nebi glih lani menjal avto bi verjetno kar po tega šel.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Po jan 18, 2016 2:28 pm

prišel sem do zaključka da bo avto spet.. opel :D

Imam pa veliko dilemo in sicer: Prodajalec mi ponuja "star model" s cosmo opremo 1.4 turbo za enako oz. podobno ceno kot novi model z malo opreme... On osebno pravi, da bolje stari model z več opreme.

Kaj narediti????

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20DECEMB...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... bo%20Enjoy
denis

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po jan 18, 2016 4:19 pm

Kaj narediti????

Takoj vprašati na forumu, katere razlike so in predvsem takoj vprašati vse neznance na forumu, kaj vse od teh razlik v opremi je zate osebno pomembno, kaj pa ne. Glede na to, da sam ne prideš do tega, boš na forumu morda celo res več izvedel.

BTW - oprema je dostikrat neuporabljana, večja možnost okvar ipd.

Zakaj za boga ne greš in sprobaš stare in nove Astre (isti motor!!), le tako se lahko korektno odločiš.
:twisted: :roll: :roll: :evil:

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Po jan 18, 2016 4:40 pm

sej forum je za debatiranje. Kva ste tok živčni pač sprašuje kaj je ostalim všeč, da bo več veljal.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Po jan 18, 2016 4:50 pm

Gre za resno dilemo! Ista cena, nov model z manj opreme, starejsi model z vec opreme
denis

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po jan 18, 2016 5:01 pm

Ni resna, nihče ne bo trpel, se pa lahko zdi težka oz enakovredna. Ponavljam zadnjo poved iz prejšnjega posta. Zakaj ne greš (pohitiš, da morda po potrebi ujameš akcijo čez vikend)?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov