Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MadIggy
Novinec

Re: Nakup prvega avtomobila (golf/passat?)

Napisal/-a MadIggy Če avg 11, 2016 5:19 pm

Jaz sem bil pred 8 leti v podobni situaciji. Svetoval bi ti da vzameš čim enostavnejšega bencinarja, Ena možnost je da vzameš enga neproblematičnega japonca (Yaris 1.3, Swift 1.3), druga pa poceni evropejec s poceni rezervnimi deli (Punto, Accent). jaz sem imel 4 leta Yarisa 1.3 l2003. Kanta je vidla pol evrope od Lichensteina do Makedonije. Za svoje konje gre dobro, poraba cca 6l, registracija in zavarovanje poceni, redni servis 100€, okvare pa niti ene. Res ne vidim potrebe po 5+ let starejših smrduhih. Kolk km na leto boš pa delal?

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... T-i%20Luna
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... %20Evision

Klemen97
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Če avg 11, 2016 7:29 pm

rnisan je napisal/-a:Mogoce ste ze res malo prevec crnogledi. Ni res, da na a.net ni nobenega passata v dobrem stanju za 2000-2500€. Smo tudi taki, ki po a.net prodajamo svoje avte v dobrem stanju za male pare. Jaz sem imel 4 ali 5 mesecev svoj avto (ni bil passat, je pa bil isti razred - Volvo S60) na a.net, na koncu je sel za dobra 2 jurja.

Pac 13+ let star dizel z 350000+ km nima nobene cene, pa cetudi vse normalno dela in je redno servisiran.

Preprican sem, da je takih zgodb, kot je moja, kar nekaj. Je pa res, da je zgodb o lreprodajalcih in vrtenih kilometrih se veliko vec. Ampak take ze slisis po telefonu, da nima vseh info o avtu oz. da menca, se izogiba odgovorom ali pa je prevec pameten.

Treba je biti pozoren, ni pa treba vse vnaprej odpisati.

Tocno o tem govorim, oz. To mislim. Ce ze kontakt po telefonu ni oz. Da npr rece da neve ker lastnik jr al pa da nima portdil iz servisov se nimas kaj dalje menit. :)
    MadIggy je napisal/-a:Jaz sem bil pred 8 leti v podobni situaciji. Svetoval bi ti da vzameš čim enostavnejšega bencinarja, Ena možnost je da vzameš enga neproblematičnega japonca (Yaris 1.3, Swift 1.3), druga pa poceni evropejec s poceni rezervnimi deli (Punto, Accent). jaz sem imel 4 leta Yarisa 1.3 l2003. Kanta je vidla pol evrope od Lichensteina do Makedonije. Za svoje konje gre dobro, poraba cca 6l, registracija in zavarovanje poceni, redni servis 100€, okvare pa niti ene. Res ne vidim potrebe po 5+ let starejših smrduhih. Kolk km na leto boš pa delal?

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... T-i%20Luna
    http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... %20Evision

Zdravo, hvala za linke kot prvo.
    Kot drugo. 2k€ za japonca iskreno, letnik 2003 nebi dal. Sploh pa ne za bencinarja. Ce ze gledamo tako, bolje da dodam recimo 500€ pa kupim nekaj visje razrednega do 110km (se pravi kak karavan oz. Nekaj v tem stilu). Nekako me mali avti kot so punto ne interesirajoz ker rabim malo vec placa v samem avtu, ker kar redno sem pa tja kaj vlacim, ce ne drugega zaradi sihta :) ( pa tudi ce gres kam z frendi v avstrijo al pa bilokam na dopust, potem nevem ce bi mali avto vleku 5 folka pa se prtljago hehehe, upam da se zastopiva.
    Obvezno gledam diesla po moznosti vdaj 1.9 tdi, vzdrzevanega tako kot je treba.
    Bom pac malo dlje cakal nanj, saj ze mesec pa pol cakam bom pa se malo potrpel na pravo sanso :)
    :)

rs5
    Novinec

Napisal/-a rs5 Če avg 11, 2016 7:52 pm

Evo avto za tebe http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 20Comfor...

ima pa kar nekaj kilometrov,so pa realni in avto je redno servisiran.

nejc1986
    Novinec

Napisal/-a nejc1986 Če avg 11, 2016 8:02 pm

Men se zdi pa una 323 f top zadevca,tud yaris,ceprou je mal pozenscen,ampak ok... 323f je rang golfa,se zmeri vsecen za pogledat,stara sola,lih prou velik in predvsem ni magnet niti za nabiranje kilometrov v preteklosti, niti za preprodajalce.

Jst bi vrgu uc še na kako elantro, nissan almero ipd.

Sicer pa,ja,lahko da se najdejo passati k so ohranjeni.. ampak je nakup rabljenga avta ze sam po seb tak rizik,d se mi zdi bv ta rizik še povecvat s tem ko se izbere avto, k je kot narocen,da predstavlja jamo brez dna...

Predvsem bi gledu d je od fizicne osebe in da je atmosferski bencinar...

Ampak ok,vsakmu svoje,zarad mene ce se vsi passati prodajo,bo pa vec avtov po mojmu okusu ostal☺

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Pe avg 12, 2016 3:42 am

rs5 je napisal/-a:Evo avto za tebe http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 20Comfor...

ima pa kar nekaj kilometrov,so pa realni in avto je redno servisiran.

Ziv a ti prodajas? Kilometrov verjamem da ma kar nekaj ce sploh vpisani niso hehe.
    nejc1986 je napisal/-a:Men se zdi pa una 323 f top zadevca,tud yaris,ceprou je mal pozenscen,ampak ok... 323f je rang golfa,se zmeri vsecen za pogledat,stara sola,lih prou velik in predvsem ni magnet niti za nabiranje kilometrov v preteklosti, niti za preprodajalce.

Jst bi vrgu uc še na kako elantro, nissan almero ipd.

Sicer pa,ja,lahko da se najdejo passati k so ohranjeni.. ampak je nakup rabljenga avta ze sam po seb tak rizik,d se mi zdi bv ta rizik še povecvat s tem ko se izbere avto, k je kot narocen,da predstavlja jamo brez dna...

Predvsem bi gledu d je od fizicne osebe in da je atmosferski bencinar...

Ampak ok,vsakmu svoje,zarad mene ce se vsi passati prodajo,bo pa vec avtov po mojmu okusu ostal☺

Kakor sem omenil bencinar odpade, se manj pa avti z 3 vrati ;) To, da bi kupil avto od avtohise bi bla slaba ja, zato tud gledam samo fizicne trgovce :)

rs5
    Novinec

Napisal/-a rs5 Pe avg 12, 2016 6:32 am

Ne, ne prodajam jaz.Ma če bi zdaj kupoval avto bi ga pa vzel.

nejc1986
    Novinec

Napisal/-a nejc1986 Pe avg 12, 2016 7:07 am

Od avtohise še nekak gre,problem so teli dilerji,ki majo par sto kvadratov na sred parkinga,gor pa nametane avte k sardele.

Itk so se razpasl k nevem kaj...

Jst sm marca kupu rabljeno mazdo v avtoplus koper,enota v sezani in sem zelo zelo zadovoljen in s stanjem avta in z odnosom... ce ti kej pomaga,ce si z unga konca pa ce majo kej po tvojmu okusu...

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Pe avg 12, 2016 8:38 am

nejc1986 je napisal/-a:Od avtohise še nekak gre,problem so teli dilerji,ki majo par sto kvadratov na sred parkinga,gor pa nametane avte k sardele.

Itk so se razpasl k nevem kaj...

Jst sm marca kupu rabljeno mazdo v avtoplus koper,enota v sezani in sem zelo zelo zadovoljen in s stanjem avta in z odnosom... ce ti kej pomaga,ce si z unga konca pa ce majo kej po tvojmu okusu...

Ja res je, mal kilometrcke prevrtijo pa je je hehe, zato se izogibam tega. Avtohisa hm nevem, se vedno raje od fizicne osebe kupim avto :)
    Nisem iz tistega konca ne, ampak vseeno hvala za info ;) bom pogledal kaj imajo :) mi je vseeno ce je avto 200km vstran samo da je tak ko treba :)

rs5 je napisal/-a:Ne, ne prodajam jaz.Ma če bi zdaj kupoval avto bi ga pa vzel.

No saj ce ma avto 300k me ne moti, ker ce jih bom sam naredil po 15k na leto pa ce ga bom imel 5 let je to samo 75k, kar tak avto zdrzi za salo, nebi pa rad fasal takoj kako menjavo turbine oz. Vecjih stroskov ze v startu ;)

Uporabniški avatar
    pskoda
    Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 12, 2016 9:45 am

Sicer moje razmišljanje, ampak vseeno. Za 15kkm letno bi jaz raje vzel bencinarja atmosferca. Zelo majhna možnost je, da bi šlo kaj narobe in še veliko lažje je najti dobrega.

Če boš kupil tržno dokaj nezanimiv avto imaš zelo zelo veliko možnost, da je ok za zelo ugodno ceno, ker denar ne pada iz neba

ps.: tudi bencinarji se vozijo z +500kkm
    Lp

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Pe avg 12, 2016 9:56 am

pskoda je napisal/-a:Sicer moje razmišljanje, ampak vseeno. Za 15kkm letno bi jaz raje vzel bencinarja atmosferca. Zelo majhna možnost je, da bi šlo kaj narobe in še veliko lažje je najti dobrega.

Če boš kupil tržno dokaj nezanimiv avto imaš zelo zelo veliko možnost, da je ok za zelo ugodno ceno, ker denar ne pada iz neba

ps.: tudi bencinarji se vozijo z +500kkm

Kot naprimee, kaksen konkreten primer?

Verjamem da laufajo ja :)

Uporabniški avatar
    Ivan36
    Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe avg 12, 2016 10:47 am

No saj ce ma avto 300k me ne moti, ker ce jih bom sam naredil po 15k na leto pa ce ga bom imel 5 let je to samo 75k, kar tak avto zdrzi za salo, nebi pa rad fasal takoj kako menjavo turbine oz. Vecjih stroskov ze v startu ;)

:roll:

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Pe avg 12, 2016 11:16 am

Ivan36 je napisal/-a:

Uporabniški avatar
    esem
    Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe avg 12, 2016 12:54 pm

Bi morda vseeno razložil, zakaj mora bit dizel - pri tako malo km/leto? Dizli so bolj kvarljivi, popravila bistveno dražja, "bojiš" se turbine in to upravičeno, imajo pa dizli še marsikaj kvarljivega, kar bencinarji nimajo (npr PD, Bosch ćrpalke, razni senzorji, vztrajniki...) in vse to je večinoma precej drago. Kupuješ pa ravno toliko stare avte, ki so na tem, da se kvarijo (tudi če se do zdaj niso), hkrati pa iščeš zanesljivost... :roll: :roll: :?:

nejc1986
    Novinec

Napisal/-a nejc1986 Pe avg 12, 2016 1:14 pm

Ubistvu ti vsi isto govorimo;atmosferski bencinar,trzno nezanimiv avto,ki pa pač ni tok "fancy"...

Naprimer:corolla,323,elantra,accent,civic,micra,ignis,yaris,mazda2.... malo morje jih je,take bos lazje najdu od fizicne osebe,z kolkrtolk realnimi km... ostalo se mi zdi rinjenje v tezave...

Ampak ok,tvoja izbira,tle ti sam svetujemo,ce si ze prsu po nasvet..

Sicer pa ... niso sam dizli zmozni delat velik km...

Poznam sharana 2.0bencinarja z preko 700t km,še kr dela, tud moj bivsi volvo460 1,8 s skoraj pol milijona km je še v pogonu v lj...

Kolk se ti pa splaca gledat na tist liter,2 litra nizjo porabo,si pa zracunej...

Uporabniški avatar
    pskoda
    Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 12, 2016 1:52 pm

Po moje imaš dovolj informacij. Zdaj je samo vprašanje, ki ga ti veš ali hočeš biti fensi in doma šraufat ali se hočeš furat za male pare
    Lp

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Pe avg 12, 2016 2:45 pm

:D sicer smo malo zasli iz teme ker sem spraseval o, v prvem postu, nastetih avtomobilih ter ne japonckih ampak ok.

Zakaj dizla? Zato, ker kupujem avto na dolgi rok, kot prvo. Nevem kam se bom lahko vozil na siht cez leto,dve, tri... Ze zdaj se furam 100km dnevno.

Turbina me ne skrbi prav posebej, bi pa me v primeru da ma avto 300k pa se prvo turbino not recimo.
    Ostalo pa lej, potrosni material kot pri vsakem avtu, verjamem in vem, da je pri gajbicah veliko cenejsi, ampak gajbica ni moj cilj ;)

In ja, vozis se lahko prav tako poceni tudi v dizlu in vwju, ne vidim razloga zakaj se nebi ... :?: zakaj bi moral metat mastne dnarje na avto, ce pa sem res zbircen in vem kaj zelim ter kaj pricakujem, ter sem pripravljen na to pocakat.
    Sicer pa ce so ti avti narejeni, da crkujejo ter po mnenju mnogih tukaj, japoncki enako stari (benz) ne crkujejo.
    Zakaj so trzno nezanimivi, zakaj majo tako malo km? Ker enostavno ne disijo skoraj nobenemu: ni veliko prostora, majhni motorji po vecini...
    1.9 tdi dam primer bi po avtobanu 130 na dolgi rok cepal obicajno saj je zato narejen, za dalse ture... Nebi pa rad zdaj bencinarja tiscal z porabo 10 litrov 130, govorim za kantice seveda, pustimo naprimer masine 1.8+ benz ker ne mislim vsak tretji dan bit na crpalki.

Zakaj hudica potem vem za ogromno primerov a4 1.9tdi, z 700k, 800k+ kilometri, starejsi od 2000.... Zakaj, ce so narejeni, da se kvarijo?

In kot zadnje, rad bi se peljal iz tocke A v B tako kot je treba, seveda pa more bit avto tud za pogledat ane.
    Sicer pa ce nebi bil vsesplosni ljubitelj in pristas vozil, potem bi kupil enega izmed predlaganih avtomobilov ter ga imel doma se 10 let, ker ga cez 5 let nebi mogel prodat ;)

Uporabniški avatar
    esem
    Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe avg 12, 2016 3:07 pm

Klemen97 je napisal/-a:...... Ze zdaj se furam 100km dnevno....
    Iz prejšnjih postov
    Klemen97 je napisal/-a:Hm recimo, da tam okol 10-15k (km/leto) ziher, potem ko bom mel svoj avto bom vec okoli ziher. Recimo 10-15k ja :)
    * zdaj jih naredim pod 10k

To je skregano z matematiko! In zaradi takih nenatančnih informacij ti vsi predlagamo bencinarja, nato pa se ti jeziš, češ da nisi dobil informacij, po katerih sprašuješ. :roll: :twisted:

Malo več natančnosti, prosim

nejc1986
    Novinec

Napisal/-a nejc1986 Pe avg 12, 2016 3:14 pm

100km dnevno je vec kot 15t letno,tk d je to drugacna racunica...

Zakaj so to trzno nezanimivi avti? Ker je nova elantra bila komaj kaj cenejsa od megana... recimo.
    In ker zivimo v drzavi,kjer je prepricanje , da je 15let star vw še zmeraj top avto,7let star francoz/korejec/francoz/italijan, je pa skret od avta. Recimo.

Ja,obstajajo a4ke,passati ipd.dizli ki imajo za sabo malo morje km in laufajo brez vecjih problemov. Ampk taki se redko najdejo na a.netu. se,ampk redko.

Ce ze ciljas na avte visjega ranga,probaj mal povecat budget...

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Pe avg 12, 2016 5:25 pm

:shock: Nimam motnje s sumniki samo pisem iz telefona, ker na pc nimam casa ni it, tu se mi pa neda tipk tiscat heheheh.

100km dnevno delam od junija do oktobra, potem pa kakor pride, zato je 15k km kar zadosti natancna stevilka recimo, dokler ne koncam šolanja.
    Budget lahko povecam samo mam se druge plane ;)

Ja, bos rekel da renault niso vecja j***a od elantre? No se nimam namena kregat vsak ma svoje mnenje tukaj :) cenim od vsakogar mnenje ter povem svoje pripombe itd... :)

Danke :) ti avti niso vredni jurja tako so zgonjeni ;) tak da ti ko si uber hecen si kar nabavi enega zase :)
    Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov