Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pleomax
Stalni uporabnik

Re: Nakup novega avtomobila. Astra?

Napisal/-a pleomax To sep 06, 2016 7:01 pm

Opli se mi zadnjih 10 let res dopadejo,ampak ko sem šel včeraj brat opel foruma(slovenskega seveda),pa bi me hudo odbilo,da bi kupil opla,če bi kupoval ta avtomobil. Ogromno čričkov in to ne samo eden ampak po celi armaturi. Potem nekaj jih je napisalo,da vrata sploh niso ravno na tečajih in da se drgnejo ob okvir,med havbo in sprednjo lučjo je na eni strani občutno več prostora,lak na odbijaču ni povsod dobro pobarvan,...Zdaj ne vem,ali sem jaz gluh,ali pa čričkov res nimamo v naši stari astri(16 let in okrog 200.000 prevoženih). Je pa res da ti problemi,ki sem jih zgoraj omenil,veljajo za astre narejene na Poljskem,naša je recimo iz Nemčije. Očitno to zelo vpliva na to, kako je avto skupaj sestavljen. Prejšnja astra,naj bi se na poljskem delala z roboti le okrog 35%,ostalo je pa ročno. Ne bi pa rad delal krivice oplu. Videz je soliden,notranjost med lepšimi,čeprav stara astra mi je všečnejša po zunanjosti,prav tako corsa. Je pa sedaj komaj ujela tekmece pri teži. Žaromete led matrix hvalijo naprimer,da nikoli ne zaslepijo nasproti vozečega,nekdo pa je napisal da so mu nasproti vozeči blinkali. Gledal sem tudi en angleški test in so posnemali zvok dizla,ko se vžge in res je malo neroden zvok. Kot da bo zdaj,zdaj vse skupaj crknilo.
https://youtu.be/ugxzPJKcgbc Dajte na 5:58 Poglejte celoten video tudi,ima namreč tudi veliko plusov :)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To sep 06, 2016 9:15 pm

mevden je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Pa je to 14500 € na kredit/leasing ali gotovino?

Leasing seveda.

Pa ste kaj računali koliko več pride to na koncu? Mi smo gledali Adama in je še 2k+ € bilo dodatka na ceno avtomobila napisano na avto netu, za Astro takrat nismo računali ker smo se odločili počat še da pride Megane takrat.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 06, 2016 11:25 pm

(1.2 THP 130) saj je po vseh testih zelo prožen

Ne vem, malo sem zbegan. Bi prosim za mene laično pojasnil kako se prožnost čuti v vožnji.
Kako bi ti opisal (v praksi) prožen in manj prožen motor.
Sprašujem zato, ker sem z 308 1.6 THP naredil 53.000, in zdaj z enakim avtom 1.2 THP nekaj čez 40.000
Pri 1.2 THP prožnost res ni vredna omemembe (v primerjavi z 1.6)
Astra prvi izbor, oz. ne bi niti gledal drugam, pa kaki megani pa 308, al pa bog ne daj citroeni :roll: lepo te prosim

sašo ti ga tudi malo pretiravaš. Si pristranski in preveč zaslepljen z nemškimi avtomobili. 308 je definitivno boljši avto od Astre. C4 pa je tudi pod kožo enak ....nisem ga sicer probal ker mi zunanja oblika ni všeč.
PS. pa avta s tremi cilindri niti v sanjah ne bi zastonj vzel, kaj šele kupil...

To se pa strinjam! Jaz nikoli več! ;)
Edina "čudna" stvar zaenkrat je park senzorji

:huh: hmmm "edina" ? Jaz bi rekel da je precej stvari z oznako "čudna" ....ne da se mi pisat spet (sem že nekje napisal)
To zato,ker nimaš pojma,ker še 3-valjnega nisi vozil. 3-valjni motorji so prohodnost. Sprijazni se.

Bi se kar strinjal s sašotom. Trivaljniki so kar nekaj, in mislim da bodo kmalu šli v pozabo. ;)
mevden je napisal/-a:Megan je zihr boljsi avto kot astra, zelo sem bil impresioniran preden sem jo peljal(astro), nato pa ugotovil da octaviji 2012 ne seze niti do kolen in se ohladil. Zgleda so imeli zelo dober marketing sploh glede teže, sedaj je isto težka kot fiat bravo iz 2007. Res napredek.
Drugace tok enih malenkosti, ki bi jih lahko z lahkoto odpravili...mali rezervar, cudna postavitev stikal za dvig stekel, posebej zadaj, mislim da se naslon za roko ne da namestiti po visini, slabi sedezi v inovation opremi, cudni sprednji senzorji, rocka za zmigavce mnogo previsoko postavljena, kar je bila tezava na avtocesti pri menjavi pasov, matricni zarometi niso omembe vredni-enkrat dvignejo pravocasno, drugic ne, tretjic mi pa blendajo iz nsprotne smeri da vgasnem dolge luci. Za ta razred je to to verjetno. Megana nisem peljal ampak sem sedel noter in je kvaliteta dosti boljsa od astrine. Imel sem obcutek da sedim v golfu 8 :-)

Kar se tiče Astre se strinjam 100% Megana nisem probal.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr sep 07, 2016 12:29 am

For:trivaljni motorji ne bodo šli v pozabo. Nasprotno,razvija jih vedno več proizvajalcev od bmw,opla,PSA,VAG,...V 308 je 1.2 THP res tih motor in v 5. in 6.prestavi vleče občutno bolje kot naprimer 1.6 THP 155,saj je prestavno razmerje narejeno tako,da bolj izkoristi moč kot pa da bi izrazito na varčnost bil osredotočen. Bral sem tudi intervju forda in so mnenja,da imajo trivaljniko še ogromno potenciala in bodo pridno vlagalo v njihov razvoj. Za PSA trivaljnike lahko iz osebnih izkušenj rečem manj=več :) Kar se tiče nove astre-menda ni dobila naziva evropski avto leta kar tako. Sam sem prepričan,da je problem bolj v tem,da na naš trg ne pridejo nemške astre. Sam lahko potrdim,da je naša astra za katero se je slabo skrbelo in je imela veliko prevoženih,preprosto povozila novejši model astre od znanca,ki je rjavela dosti prej,da ne omenjam ostalih stvari še. Razlika je bila pa v tem,da je naša astra bila narejena za nemški trg,ta novejša pa za slovenskega.

Klemen97
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Sr sep 07, 2016 6:20 am

Uf za 16.5k€ jaz drugega kot Audija nebi gledal. Za tak dnar dobiš že A4 zelo dobro, ne novo ampak če je dve leti star pa verjamem da je udobje, zanesljivost ter še marsikaj, NEPRIMERLJIVO boljše kot pri Oplu ali Renaultu :)
Hja edino kar je še problem da ti gledaš mašine way under 2.0, torej kak dizl stroj ne pride v poštev?
:)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr sep 07, 2016 7:03 am

Mhmm ... in za 16 tisočakov dobiš ... kakšnega Audija A4? Npr. s kakšnimi 200 tisočaki na števcu ... http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... VI%20mod... ? Ali kakšnega bolj "magičnega" http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... preme-ga... ?

In po kakšnih kriterijih so lahko zgoraj navedeni primerki neprimerljivo bolj zanesljivi od novega avtomobila?

Btw, v izboru med novim P 308, Astro ter Meganom, bi se sam odločil za slednjega, ker me je kot celota še najbolj prepričal. Vseeno pa bi se ozrl še na Seatovega Leona.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr sep 07, 2016 7:19 am

Klemen97 je napisal/-a:Uf za 16.5k€ jaz drugega kot Audija nebi gledal. Za tak dnar dobiš že A4 zelo dobro, ne novo ampak če je dve leti star pa

vsekakor se strinjam, ampak dve leti starega za ta denar ne dobiš.........obrnil bi se tudi od teh, ki jih he @Chan linkal, ker taki s 300.000+ t.km resnični niso za kupit_se pa vsake toliko časa najde odličen SLO primerek, po možnosti 1. lastnik(recimo, kot moj) sicer treba malce več odštet, ampak kaj češ....
pleomax je napisal/-a:For:trivaljni motorji ne bodo šli v pozabo. Nasprotno,razvija jih vedno več proizvajalcev od bmw,opla,PSA,VAG,..

nič ne razvijajo: "pajsnejo" cilinder stran, potem pa "muku mučijo" spidenat zadevo, da kak tak dela...
je pa to trenutno edina(najcenejša) možnost za zbit emisije, vendar vedi: 3 ni nikoli špilalo kot mora in tudi ne bo....od neparnega števila edino 5 pa tudi to so opustili že zdavnaj....

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr sep 07, 2016 7:24 am

For je napisal/-a:

Ne vem, malo sem zbegan. Bi prosim za mene laično pojasnil kako se prožnost čuti v vožnji.
Sprašujem zato, ker sem z 308 1.6 THP naredil 53.000, in zdaj z enakim avtom 1.2 THP nekaj čez 40.000

Ti jaz povem iz lastne izkušnje - prej sem vozil koncern VW tdi motor z 170 konji, sedaj s 150 konji. Razlika v prožnosti - npr. pri vožnji v hrib v tretji, prejšnji potegnil, če si pohodil, zdajšnji zgolj vzdržuje hitrost. To se seveda zelo pozna tudi pri vožnji po avtocesti, kjer s prejšnjim skorajda nisem prestavljal v nižje prestave za pospeševanje, zdaj pač moram. Aja, pa tudi sam sem že rekel, da ne more bit take razlike med 150 in 170 konji :lol: :roll:

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr sep 07, 2016 8:15 am

Klemen97 je napisal/-a:Uf za 16.5k€ jaz drugega kot Audija nebi gledal. Za tak dnar dobiš že A4 zelo dobro, ne novo ampak če je dve leti star pa verjamem da je udobje, zanesljivost ter še marsikaj, NEPRIMERLJIVO boljše kot pri Oplu ali Renaultu :)
Hja edino kar je še problem da ti gledaš mašine way under 2.0, torej kak dizl stroj ne pride v poštev?

A pa ne bi kr A8, da se ja pelješ kot predsednik ane, stroški bodo pa že, gume najcenejše, servise lahko bolj tako delaš pa je :roll: 100x raje vzamem solidno opremljeno Astro z 125 KM bencinarjem kot pa nekega zgonjenega Audija A4. Opreme ima itak Astra več, 125 KM imaš dovolj za limat se na rit ljudem, ki se niso sposobni umaknit. O zanesljivosti starega avtomobila pa ne bi.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 07, 2016 3:08 pm

V 308 je 1.2 THP res tih motor in v 5. in 6.prestavi vleče občutno bolje kot naprimer 1.6 THP 155,saj je prestavno razmerje narejeno tako,da bolj izkoristi moč kot pa da bi izrazito na varčnost bil osredotočen.

Te bom popravil ker 155 THP nisem probal. Sem pa 125 KM imel, in v primerjavi s tem je 1.2 res malo (ne občutno) bolj odziven. Pa po mojem laičnem mnenju tukaj gre bolj za moč in prestavno razmerje. Glede varčnosti ti iz lastnih izkušenj povem da je 1.6 THP bil boljši, manj je porabil.

dask je napisal/-a:
For je napisal/-a:

Ti jaz povem iz lastne izkušnje - prej sem vozil koncern VW tdi motor z 170 konji, sedaj s 150 konji. Razlika v prožnosti - npr. pri vožnji v hrib v tretji, prejšnji potegnil, če si pohodil, zdajšnji zgolj vzdržuje hitrost. To se seveda zelo pozna tudi pri vožnji po avtocesti, kjer s prejšnjim skorajda nisem prestavljal v nižje prestave za pospeševanje, zdaj pač moram. Aja, pa tudi sam sem že rekel, da ne more bit take razlike med 150 in 170 konji :lol: :roll:

V primerjavi z 1.6 imam z 1.2 še enkrat več dela z prestavno ročico. Je to prožnost?
Včasih sem (z 1.6) v šesti prestavi pozabil prestavit v nižjo pa tudi pri 60km/h ni bil problem. Ni ne vem kako pospeševal, a tudi cukal ni. Tega 1.2 se v tem primeru ne da brez da bi prestavil v nižjo. Je to prožnost?
V križiščih kjer sem včasih (z 1.6) zavil v tretji brez problemov, in tudi pospešil je s tem 1.2 neizvedljivo....cukat začne. Je to prožnost?
Pri zelo počasni vožnji v drugi prestavi, recimo ko iščeš parking sem včasih lahko lezel čistoooooo počasi, s tem ne morem-prehiter je, moram v prvo. Odvraten občutek. Je to prožnost?
Razen tega da se 1.2 bolj odziva pri višjih hitrosti nisem doživel nobene druge prednosti v primerjavi z 1.6 THP. Vse je slabše....poraba, hrup, zvok, navor, prožnost, speljevanje...itd.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr sep 07, 2016 3:52 pm

Modva for sva pa večna nasprotnika. Jaz močno za 1.2 THP,ti močno za 1.6 THP :lol: No,avto nama je pa očitno vseeno obema všeč :)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 07, 2016 4:07 pm

To zato ker nisi prevozil 53000 km z 1.6 kot jaz. Če bi, bi bil enakega mnenja.
Ja, na sploh je avto zelo v redu. Nimam hudih pripomb....kakšna malenkost se najde, ampak to ni nič ;)

Stumpjumper
Stalni uporabnik

Napisal/-a Stumpjumper Sr sep 07, 2016 4:19 pm

P308 oz. seat leon, mislim da sta oba zelo dober "bang for the buck". Bi pa definitivno še malce počakal, saj se za oba napoveduje facelift za leto 2017.

http://www.autoevolution.com/news/peuge ... 10874.html

http://www.autoevolution.com/news/2016- ... 8888.html#

Lp

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr sep 07, 2016 4:22 pm

@For zakaj si pa sploh menjal iz 1.6 na 1.2, nisem nikjer zasledil?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 07, 2016 4:30 pm

nejc1 je napisal/-a:@For zakaj si pa sploh menjal iz 1.6 na 1.2, nisem nikjer zasledil?

viewtopic.php?f=6&t=103884
Reklamacija ;)

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Sr sep 07, 2016 6:01 pm

For je napisal/-a:
nejc1 je napisal/-a:@For zakaj si pa sploh menjal iz 1.6 na 1.2, nisem nikjer zasledil?

viewtopic.php?f=6&t=103884
Reklamacija ;)

Ja js mam trenutno 1.6 (156) thp ja pa mi je motor super (trenutno 70k km) res da so mi ketno zamenjali pred dvema letoma (imel sem še star tip ketne pa sem jo dal pod garancijo zamenjat-stari tip so se radi raztegnali)...vleče od 1500 obratov, cuka nič ne (lahko ga voziš s 1500 obrati po mestu in gre avto kot po maslu)...prožnost je pa za mene takrat ko motor lepo vleče če pritisneš gas...se pravi npr. pri prehitevanjih ko je treba iz 60 do cca. 100 km/h na hitro dobit...res nisem še vozil tega 1.2 thp ja sam glede na to da ima samo 10 Nm manj navora kot moj trenutni pa tudi avto je okoli 200 kg lažji tako da na papirju verjetno ne bi veliko izgubil...men so res ti THP motorji super (no vsaj ta 1.6 ki ga imam trenutno :D )...a je kdo vozil novega megana 1.2 TCE mogoče?
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr sep 07, 2016 6:40 pm

Uf, vsi hvalite 308, bo treba sprobat, ko se bo čas za zamenjavo.
Prav tako pa vidim, da vam opel ne diši (kljub temu, da se dobro prodaja).
Do sedaj sem imel dobre izkušnje z oplom, astra J, mi je pa že kar nekaj živcov spila.
Ko me je Reaper85 spraševal o golfu, mu lahko povem, ker imamo doma direktno primerjavo (golf plus 1.6 TDI star 5 let, moja 1,7 CDTI stara dobra 3 leta), je ZELO VELIKA razlika v prid golfa.
Ne bom rekel, da kupi koncern WV, ker se itak vsi kvarijo, sem pa 100%, da imaš manjšo možnost, da naletiš na mino.
Sam bi se strinjal z chanom, ter pogledal za satom leonom.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 07, 2016 8:18 pm

https://www.youtube.com/watch?v=T4QAs1ggfFc
Primerjava Focusa, Golfa, Astre...
Že pri Carbuyer v začetku leta jo je zelo pohvalil.

Škripanje plastike omenjate. Golf pa ne škripa. Pri njemu še kaj na podvozju ne samo znotraj. Ali pa Audi A3 ali Passat. Osebne izkušnje kot sopotnik. :roll: Ne delajte iz muhe slona.
Vsi so dobri. Le, da po vseh testnih vožnjah me je nova astra najbolj prepričala. Kot celota.
Astra je definitivno trenutno najboljši nakup. Vsaj tak vtis je avto pustil. Ko pa sem dobil še ponudbo s popusti za Innovation z dodatki je bila pa itak zmaga na celi črti.
308 bi bil moja druga izbira, ker je dober avto a ima par malenkosti ki so mene osebno zmotile... Plac zadaj, upravljanje vsega preko ekrana in pa jasno zame prepusta notranjost.

ultralord
Nov uporabnik

Napisal/-a ultralord Če sep 08, 2016 7:33 am

No da se ponovno jaz ogalsim, šel sem po avtohišah in kukr vidm vas večina ni za Astro, ampak jaz sem se najbolj počutil v njej. Peljal sem 2 testna Megana, pa sta oba že imela čričke pa skupaj nista imela 10k km (vozil po cesti z nekaj luknami), zmotil me je tudi plac na zadnjih sedežih in tudi nad ponudbo prodajalca nisem bil najbolj naudušen. Dražje kot Astra z podobno opremo. 308 mi je zunanjost zelo všeč ampak mi toliko majn notranjost. Rajši kakšen gumb več, moje osebno mnenje. Nazadnje sem bil še pri Oplu, vozil sem Astrao 1.4 125konjeu in je za moje potrebe dovolj. Res da ni idealen avto, ampak za ta denar dvomem da bom kaj bulšega dobil. Ima majhn pritljažnik, majhno posodo za gorivo, ročke za žmigavce previsoko postavljeno napram drugim (mislm da ne bo težav da se bom navadil, če se odločim kupiti), čudno delovanje parkirnih senozrjev in najbrš bi se še kakšna malenkost našla. Vendar po mojih občutkih sedeži sploh niso tako slabi (navadni, ne AGR) kot omenjate, matrični led žarometi so me naudušili, sem kar nekaj km naredil zvečer in nisem imel nobenih težav in noben mi ni blendal. CarPlay dela vrhunsko, navigacija in celoten sistem je dobro odziven (ni ravno BMWjev ampak za ta cenovni razred je dober). Na koncu, kar je pomagalo Astri v "zmago" je bila pa ponudba prodajalca. Avto je sicer iz zaloge, ampak nov, 125 konjev z inovation opremo + inovation paket (navigacija, matrični led žarometi), rezervno kolo, park senzorji, zatemnjene zadnje šipe, 18 colske felge za malenkost nad mojim budgetom. V pondeljek peljem mojega v ocenitev in če bom vsaj približno zadovoljen bom najvrjetneje kupil ta avtomobil.

Zdaj pa lahko mojo skoraj dokončno odločitev pokritizirate :D , ampak mene je najbolj prepričala Astra.

Hvala vsem za mnenja, LP & varno vožnjo vsem!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 08, 2016 11:23 am

ampak jaz sem se najbolj počutil v njej

Edino pomembno! :tomidelej:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov