Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Irmscher
Nov uporabnik

Re: Kupujem Audi A4

Napisal/-a Irmscher Ne nov 13, 2016 7:36 pm

pri teh letnikih se pripravi na menjavo vztrajnika+sklopke

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po nov 14, 2016 8:08 am

Sam sem imel dva iz uvoza. Prvega s 150k km. Delal brez problema do 230k, potem ga je žal vzela nesreča :huh: . Ker sem spet želel A4 sem podrobno preiskal ponudbo pri nas. Po nekaj tednih me je minilo. Sami nateguni, najprej avto oh in sploh, po večih klicih, ko sem že sam marsikaj vedel o avtu, pa je čudežno tudi ta super avto, ki mi je padel v oči bil štrihan okrog in okrog.. Cena pa mogoče kakega jurja manj kot ostali :roll:

Zato sem se odločil, da ga pripeljem iz tujine, ker se mi je že malo mudilo. Spet problemi z uvozniki, nobenega resnega odziva, čas pa je tekel. Za foro sem malo pregledal ponudbo v Nemčiji, našel ustrezen letnik z nenormalno malo km in ga sam pripeljal dol. Po kalvariji z našo davkarijo končno vozim ohranjen primerek, ki ga pri nas ne bi nikoli dobil. Ni bil poceni, ampak ker sem kupoval za dolgo časa mi to ni bil največji faktor.

Morda razmisli tudi v to smer...

LP

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če nov 17, 2016 11:27 pm

Ne vem kaj tocno se mi je zgodilo, kaj me jenzadelo,... A sem kupil cist drug avto,... No, vem da sem obupal nad Audiji, k ni blo nobenega dobrega primerka,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 17, 2016 11:40 pm

in kateri je to?
Srečno!

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Po nov 21, 2016 6:12 pm

BMW m optic, 320d, 130kw, 141k prevozenih ter preverjenih na acosmosu,... elektronska knjizica pac al kako majo, racuni odnservisov,.. 11/2009 letnik,... Bele barve,... Ocuvan kot nov,... letni komplet 19" M performance,... zimski 16" jeklenke,.. Zaenkrat sem ZELO zadovoljen,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 21, 2016 7:16 pm

Te pa vso srečo,smo si različni,jaz pri tej kilometrini avto prodam,ne pa kupim. 8)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po nov 21, 2016 7:40 pm

141kkm ima prevoženih in več razen, če je bil sesut in je čakal na popravilo. V 7 letih in cca 20kkm letno kupit tak avto je čista bedarija.

Kilometre ti ne mora noben 100% garantirat, da so pravi razen, če ti jih po pravici pove 1 lastnik.

Če je avto kolikor toliko servisiran in nima +300kkm je lep na pogled si dobro kupil, če ti je seveda všeč.
Lp

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po nov 21, 2016 7:46 pm

In zakaj bi bila bedarija če imaš dovolj denarja, da si ga lahko privoščiš brez da kaj drugega pomembnega trpi? 20k spet ni tako malo, če se voziš čisto vsak dan je to povprečno 55 km dnevno... Nekateri celo kupijo nek malo boljši avto samo za kakšne daljše vožnje in izlete in naredijo z njim mogoče 10kkm letno, večino časa pa avto stoji v garaži in se vozijo s kakšno jajčko okrog... Je pa res, da je takih avtomobilov z realno toliko kilometri(sploh dizlov) bolj malo in veliko se jih še proda tako, da niti ne pridejo na avto.net...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po nov 21, 2016 8:02 pm

pskoda je napisal/-a:141kkm ima prevoženih in več razen, če je bil sesut in je čakal na popravilo. V 7 letih in cca 20kkm letno kupit tak avto je čista bedarija.

Kilometre ti ne mora noben 100% garantirat, da so pravi razen, če ti jih po pravici pove 1 lastnik.

Če je avto kolikor toliko servisiran in nima +300kkm je lep na pogled si dobro kupil, če ti je seveda všeč.

Kilometrina je relativna stvar. Je pa BMW kar se tega tiče relativno varen, saj poleg servisne knjige obstaja še centralna baza servisiranja. Če je avto ves čas servisiran v pooblaščeni mreži ni noben problem preverit realnosti kilometrine.

Je pa res, da večina BMW-jev pri nas začne življenje kot službeno vozilo trgovskega potnika v DE, taki primerki brez problema prva tri leta delajo po 50 - 100.000km letno.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po nov 21, 2016 8:50 pm

Varna je toliko kot pri drugih znamkah. Dokler je servisirano na uradnem ni problema pri nobeni znamki in tudi ni problem to preverit. Ko se servisi delajo pod kozolcem ali se ne je pa problem pri vseh.
Najbolj na udaru so "premium" znamke in bmw ni nič bolj varen kot recimo audi. Bolj je varna dacia kot bmw.

Problem je, če človek dela 60kkm letno in jih pred vsakim servisom zbije 30kkm nazaj in ko gre na prvi uradni servis jih ima na števcu 30kkm realno pa 60kkm in ko bo imel 60kkm na števcu bo imel realnih 120kkm in tako naprej.

Pri daciji ni teh problemov

Da kupiš avto za 40, 50keur delaš 20kkm letno in vse ostalo pa delaš z jajčkom je isto kot bi denar metal skozi okno
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po nov 21, 2016 8:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Po nov 21, 2016 8:54 pm

O moj bog,... :-) Kolk problemov,.. Vem kako boste srecni,...

Kupil sem BMWjanz zbitimi kilometri,... Realnih ma najbrz nekaj cez 300k,... Ampak me briga,... Nisem ga preverjal,... Vazn da je BMW,... :-)

Ekola,.. Zdej bo menda ok?
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po nov 21, 2016 8:57 pm

Saj ni važno, če jih ima 300kkm važni je, da avto dela in si zadovoljen.
Vsake toliko časa se najde kakšen dober primerek, čeprav ima veliko km
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po nov 21, 2016 9:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Po nov 21, 2016 9:00 pm

Sej je tezko ustrec vsem,... Ampak vazn da sebi,.. Tam en joka da kupuje samo nove avte,... Ja kaj naj zdej,... Nekdo pa kupije samo od prvih lastnikov,.. Drugi razbite,... :-) Sej ne vem kaj tocno je htel povedat s tem, da kupuje nove in jih pei 141k km proda,.. :-)
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po nov 21, 2016 9:02 pm

Saj jaz tudi kupujem nove in še noben ni zdržal do 100kkm ga prej prodam

Najbolj važno je, da je kupec zadovoljen
Lp

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Po nov 21, 2016 9:07 pm

Ja, ampak ce jst kupim avto z 141k km, ne mores meni rect da to ni normalno, ker jih ti pr tej kilometrazi prodas? :-) oz. v tem primeru uporabnik xxl,... :-) Pac ma dnar za novega, kaj naj jst? Lahko mu samo cestitam :-) Nic drugega :-)
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 21, 2016 10:52 pm

In kje piše,da to ni normalno?Saj pravim,smo si različni,jaz si ne upam pri tej kilometrini kupovat avta (eni celo na obroke) in to za takšen denar,da bi si lahko tudi ti kupil novega.Pač ni BMW,je pa nov,ampak ti potrebuješ prav to.No,te pa uživaj.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To nov 22, 2016 7:25 am

Saj tukaj je sinergija..hvalabogu za tiste, ki imajo denar za novega, da bo čez xx let lahko tisti, ki ima denar za rabljenega, sploh lahko kaj kupil. Če ne bo prvih, bo Slovenija vedno bolj postala metropola rabljenih vozil iz tujine, ker bo obstajalo samo še povpraševanje po rabljenih...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To nov 22, 2016 9:28 am

Jaz jih pa vedno bolj razumem ali za 13500€ PASSAT , 13 ali Audi A4 ali pa NOV Renault Fluence 1.6 :lol: ali Dacia Logan, Dokker ipd ali osnovni NOVI MEGANE 1.6 :cry: Torej ? Folk mora trpeti strašne muke, da mu je težko kupiti osnovna NOVA vozila 8)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 22, 2016 9:33 pm

Ivan36 je napisal/-a:Jaz jih pa vedno bolj razumem ali za 13500€ PASSAT , 13 ali Audi A4 ali pa NOV Renault Fluence 1.6 :lol: ali Dacia Logan, Dokker ipd ali osnovni NOVI MEGANE 1.6 :cry: Torej ? Folk mora trpeti strašne muke, da mu je težko kupiti OSNOVNA nova vozila 8)

Tvojo izjavo je bilo treba malo popraviti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius So nov 26, 2016 9:37 pm

Fantje se kregajo kdo kupuje nov avto, kdo kupuje avto star 6let. Kaj pa nekdo, ki vozi po 15-20 let star avto? Všeč mi je, da imate nekateri dobro finančno stanje in si lahko privoščite nove oz. novejše avte, nekateri pač nismo te sreče. Drugače je pa dosti voznikov kot pskoda, ki avto drži pri sebi 2leti in ga proda za novejšega, meni se to ne zdi nič slabega. Imaš možnost, zamenjaš in uživaš naprej, v tistih 2 letih naj ne bi bilo nič narobe z avtom saj je še vedno skoraj kot nov. Čestitke kupcu, upam da te bo avto dolgo služil, želim ti veliko prevoženih kilometrov.
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov