Marsikdo tukaj trosi neresnice in seveda vsak svoj avto kuje v zvezde…
Sedaj pa par »resnic« o Mazdi3 G100 challenge sedan (plus vzvratna kamera, plus zatemnjena stekla, navigacija), cena cca. 17000€. Od opreme vse kar potrebujem in še več

. Najbolja važna mi je vzvratna kamera, bluetooth, navigacija, sistem za preprečevanja trkov, tempomat…
Cena prvega servisa z vpisanim servisom v digitalno servisno knjigo je bila 120€ (vključno s svojim original oljem), cena drugega in tretjega servisa pa 170€. Da bi mi posebej računali še vpis v servisno knjigo

.
Poraba goriva 5,6 – 6,0 l/100 km. Marsikdo pravi 100 KM je pa ja premalo. Jaz pa pravim zame je pa optimalno. Do službe imam 6 km, večino se vozim po lokalnih cestah, za parkrat na leto avtoceste pa tudi do 150 km/h prileze, če ne prej pa pod kakšen breg

. Če bi se vozil več po avtocesti, bi verjetno tudi sam izbral kateri drug avto, višjega razreda (npr. všeč mi je VW CC, ali pa BMW 3,…). Da ne pozabim, tudi zavarovanje in registracija je poceni. Slaba zvočna izolacija… res je… nad 120 km/h… je moteče? Zame niti ne, dam radio malo bolj na glas:). Slab lak… mogoče celo res… lukenj od kamenčkov pa ne štejem.
»Čudna notranjost s štrlečim zaslonom« … meni ena lepših, vse na dosegu roke, vse komande izvajaš z vrtečim gumbom… Tudi Audi, MB ima štrleč zaslon… tam pa nikogar ne moti...
Ima tudi nedodelan zgornji del prtljažnika… me ne moti, nikoli ne gledam… ima tudi neosvetljene gumbe za dvig stekel... nima samodejnega odpiranja/zapiranja sovoznikovega stekla. Ko nekateri pravite da se spogleduje s premium segmentom... zame Mazda3 ni premium, bo pa veliko prej kot npr. Megane. A slučajno kdo šteje Audia A3 za premium? Jaz ga ne, pa tudi vem zakaj ne... Premium je Audi od A5 navzgor...
Vgrajeno imam tudi vzvratno kamero… na ebayu se dobi za 30€, montiraš in dela… ne menjam za nobene senzorje in tudi primerljivo ni… Vozne lastnosti super, udobje super,…
Doma imamo tudi Audi A3 sportback 1.4, isti letnik za velikooo več denarja. Pa ko imam oba ključa na mizi, rajši vzamem ključ od Mazde…
Noben avto ni popoln… vsak ima svoje pluse in minuse… Vsak se pa mora sam odločiti kaj mu več pomeni in kaj mu bolj ustreza. Pri avtomobilih je tako kot pri ženskah, ni vsaka vsakomur všeč

.
Za konec kaj bi sam izbral med temi tremi… Mazdo3… Bo moj naslednji avto spet Mazda? Verjetno ne, mogoče Mazda6… pa še nekaj, nova Mazda3 ima 8 let garancije

.