Golf16 je napisal/-a:Tretjič, motor 1.6 TDI. Na kratko, poraba je res zmagovita, ob normalni vožnji je 4,7-5,0. Čez 5 ne gre skoraj nikoli razen na avtocesti nad 135. Ampak tako švoh motorja še nisem imel v avtu nikoli. Kot bi imel 60 konjev. Torej poraba je super, ampak zmogljivosti zelo slabe. Jaz sem vedel, da hočem porabo, divjati se pa itak ne da nikjer več. Avto gre po števcu 205. Da ne bom samo kritiziral, avto se drugače lepo pelje (imam 16 col), sam imam Highline opremo. Brez te opreme avta sigurno nebi kupil, saj je v ostalih izvedenkah kot gajba znotraj in definitivno precenjen.
Pa še o Kii ProCeed 2008, motor 1.4, ki sem jo imel. Avto brez enega samega problema delal 5 let, naredil 100.000 km. Enkrat je začelo pokat v podvozju, peljal na servis, brez vprašanj zamenjali gumice na garancijo v 15 minutah.
srcnik je napisal/-a:Golf16 je napisal/-a:Tretjič, motor 1.6 TDI. Na kratko, poraba je res zmagovita, ob normalni vožnji je 4,7-5,0. Čez 5 ne gre skoraj nikoli razen na avtocesti nad 135. Ampak tako švoh motorja še nisem imel v avtu nikoli. Kot bi imel 60 konjev. Torej poraba je super, ampak zmogljivosti zelo slabe. Jaz sem vedel, da hočem porabo, divjati se pa itak ne da nikjer več. Avto gre po števcu 205. Da ne bom samo kritiziral, avto se drugače lepo pelje (imam 16 col), sam imam Highline opremo. Brez te opreme avta sigurno nebi kupil, saj je v ostalih izvedenkah kot gajba znotraj in definitivno precenjen.
Pa še o Kii ProCeed 2008, motor 1.4, ki sem jo imel. Avto brez enega samega problema delal 5 let, naredil 100.000 km. Enkrat je začelo pokat v podvozju, peljal na servis, brez vprašanj zamenjali gumice na garancijo v 15 minutah.
Po tvoje je 1.6 tdi švohnejši od 1.4 v kii? Tu si se mal zaklal in deluješ preveč kot kiin PR.
Pa še kar nekaj je takšne čudne logike npr:
- kupiš higline + ksenon, ne doplačaš pa dobrega jurija za 2.0 tdi motor?
- pritožuješ se čez servis, ne greš pa drugam (vw servisov je kot listja in trave)
- daš 25+k€ za avto, nimaš pa 120€ za xenon žarnico
- Primerjaš servis kie 1.4 vs. 1.6 tdi z dpf filtrom
Ontopic pa: če že golf, potem 2.0 tdi, ker je tako po zmogljivosti kot tudi zanesljivosti boljša izbira. Poraba v realnosti je pa tudi tam tam z 1.6 tdi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov