Jaz ti lahko napišem iz prve roke, pa si sam izračunaj:
Vzel sem P3008 1.2 Puretech EAT6 ALLURE 130KM, zraven sem dodal še:
-ultimate rdeča kov barva
-diamond black streha
-keyless
-FOCAL audio
-sončna streha z odpiranjem
-visiopark2 360
-grip control s celoletnimi gumami Continental 225/55 R18
-3D navigacija z DAB radiom
-svetla notranjost
-lane assist
Po kar precej pogajanjih sem dobil najnižjo ceno 28990 , zraven sem izpogajal še dva servisa gratis in kasko za prvo leto. Naročen je bil v juliju, avto sem prevzel 6.10.2017 - o glej , danes ima glih 1 mesec, hehe . Dosedaj cca 3000 km prevoženih, cca 60% mestna vožnja, 40% avtocesta - avto je dosedaj videl Avstrijo, Italijo, ostalo pa po SLO mestih... Z normalno tekočo vožnjo brez kakega pretiranega "šparanja" je poraba dosedaj 7.2L
Avto se res pelje super, tih je tako, da mi je že nekaj kolegov reklo, če je hibrid - je pa res, da je še tišji zaradi dodatne izolacije, ki jo ima zaradi dodanega FOCAL audio sistema - ki res špila super ..

Izbira motorja mi je OK, ni mi žal, žal mi je edino to, da nisem naročil še LED žarometov! Zdaj je , kar je, heh

..Tle sem ga mim usekal..
Motor je super prožen, avtomatski menjalnik lepo mehko in hitro prestavlja, avto je udoben.. Na gotovino ni bilo šans za kakršnakoli večja pogajanja, tako da je bil vzet pol na gotovino, pol na 3 leta financiranja, ki ga mislim po dveh letih odplačati.. Prej ne gre..
Koliko natančno % sem izpogajal, nisem nikol računal.. 1.6 THP motorja ni bilo nikjer za testranje, poleg tega me ni preveč prepričal - tudi youtube pravi, da nekako ni to to, ker ima razen več konjev navora samo 10Nm več . Za naše družinske potrebe se je zaenkrat tale mlinček več kot izkazal..
Deluje tiho, zelo uglajeno, vibracije ni nobene, v prostem teku dobesedno ne veš ali dela ali se je ugasnil.. Potegne OK, za prehitevanje je dovolj, za podiranje hitrostnih rekordov in merjenje dolžine spolnega organa pa ni namenjen..
Kako se bo obnašal skozi čas in kilometrino, bomo pa videli.. Tudi poraba med 7 in 8 mi ustreza..
Skratka, zaenkrat mi ni žal niti za sekundo !