Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mazda2
Stalni uporabnik

Re: Nakup novega vozila - dolgoročni pogled

Napisal/-a Mazda2 Če dec 28, 2017 7:41 pm

Prioritete ja, kot sem rekel, imam denar za novega Passata, toda zakaj bi svoj avto menjal, ko je pri 8 letih še čisto dober brez potrebe, da potem za kaj drugega nebo.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če dec 28, 2017 8:38 pm

xxl je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:Po 5, 6 letih ga seveda ne bo smiselno prodati, tako kot ni nobenega drugega. Ce ga bos pa hotel prodati, ne bo nek problem.

Zakaj ni smiselno? Takrat še nekaj dobiš zanj in ti služi kot začetni kapital za novega. Ali naj čaka, da pade vrednost na jurja-dva?

A ni logicno da za novega doplacujes vec kot pa staremu pada vrednost?

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če dec 28, 2017 9:07 pm

@Mazda2: Tako je ... prioritete so pomembne, še bolj važno pa je da se z leti močno spreminjajo. Ko sem jaz našparal za novega passata, sem začel šparat za novega bmw-ja. Ko sem našparal za bmw-ja sem pa kupil parcelo. Zdej nimam ne novga avta, ne dnarja. Samo kredit pa streho nad glavo :lol:

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če dec 28, 2017 9:45 pm

Zato pa je najboljše kupovati kakšne 2- 3 lete star avto. In ga lahko menjuješ na tri leta. Avto tako največ vrednosti izgubi v prvih dveh letih, potem pa vedno manj.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 28, 2017 10:36 pm

Če si zahteven kupec ti 2, 3 leta star avto ne bo odgovarjal. Jaz sem samo prvi avto (ko sem bil 18 let star) kupil rabljen nato pa same nove, ker ni noben tak kot si ga jaz želim in raje dodam tistih recimo 5k€ ali pa kupim nižji rang pa imam novega in takega, ki si ga želim.

Recimo prej sem si zaželel Leona 3 vrata dizla z 184hp modre barve, šibedah, led,... Tudi enega ni na netu od 1 lastnika in po moje ga ne bo nikoli. Zdaj sem kupil oz naročil novega golfa z 245hp z več kot 9k€ samo dodatne opreme, ki ga po moje tudi nikoli ne bo na avtonetu

ps.: ko imaš popolnoma nov avto doma takega kot si ga želiš je čisto nekaj drugega kot pa rabljenega po drugih željah sestavljenega

ps1.: če ne bi bilo takih kot sem jaz bi tudi 1x zmanjkalo rablenih avtomobilov
Lp

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe dec 29, 2017 12:44 am

Locher je napisal/-a:Zmore verjetno vsak, pomembne so predvsem prioritete.

No ja, vsak po svojih zmožnostih in željah. Komu je prioriteta dober avto in kruh in voda za kosilo, je pač njegova izbira.

pskoda- točno tako. :D
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe dec 29, 2017 5:53 am

No, še en pomemben detajl...vsi tisti, ki imate 10+ let star avto, ste šli servisirat oziroma zamenjat airbage zaradi dotrajane municije v njih?

Ne pozabite, da lahko naredi zakasnel vžig še dodatne poškodbe....
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Janezek65
Nov uporabnik

Napisal/-a Janezek65 Pe dec 29, 2017 7:26 am

pskoda je napisal/-a:Če si zahteven kupec ti 2, 3 leta star avto ne bo odgovarjal. Jaz sem samo prvi avto (ko sem bil 18 let star) kupil rabljen nato pa same nove, ker ni noben tak kot si ga jaz želim in raje dodam tistih recimo 5k€ ali pa kupim nižji rang pa imam novega in takega, ki si ga želim.

Recimo prej sem si zaželel Leona 3 vrata dizla z 184hp modre barve, šibedah, led,... Tudi enega ni na netu od 1 lastnika in po moje ga ne bo nikoli. Zdaj sem kupil oz naročil novega golfa z 245hp z več kot 9k€ samo dodatne opreme, ki ga po moje tudi nikoli ne bo na avtonetu

ps.: ko imaš popolnoma nov avto doma takega kot si ga želiš je čisto nekaj drugega kot pa rabljenega po drugih željah sestavljenega

Superca! GTI-ja si že od nekdaj želim. Ti kar malo zavidam. oops
Naj ti dobro služi, pa upam, da objaviš kako fotko.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe dec 29, 2017 7:56 am

Firediver je napisal/-a:No, še en pomemben detajl...vsi tisti, ki imate 10+ let star avto, ste šli servisirat oziroma zamenjat airbage zaradi dotrajane municije v njih?

Ne pozabite, da lahko naredi zakasnel vžig še dodatne poškodbe....

Če škripnem, me ne bo motilo, če bom še dodatno “poškodovan”.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe dec 29, 2017 9:55 am

Če imaš neustrezno delujoč airbag se ti bo želja celo uresničila.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe dec 29, 2017 12:11 pm

Ne padam na take potrošniške fore. Poleg avtomobila je še stotine načinov, da škripnem.

ključne besede: varnost, za otroke gre, vlaganje vase, ipd.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe dec 29, 2017 12:36 pm

Janezek65 je napisal/-a:Superca! GTI-ja si že od nekdaj želim. Ti kar malo zavidam. oops
Naj ti dobro služi, pa upam, da objaviš kako fotko.

Saj jih še prodajajo 8)
Hvala
Lp

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe dec 29, 2017 12:37 pm

TO so spet gostilniške fore. Proizvajalec nikjer ne navaja, da bi po 10 letih moral karkoli menjat v zvezi z AirBagi.

In eksploziv zdrži bistveno več, kot pa 10 let...

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Pe dec 29, 2017 2:11 pm

Ali piše mogoče za varnostni pas, da ga je po trku treba menjati? Nevem, vem pa, da stroka priporoča.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Napisal/-a RedBaron Pe dec 29, 2017 2:22 pm

Po trku je pa drugo... če imaš zategovalnike in se le-ti sprožijo, ga itak moraš menjat, ker pas zablokira, pa tudi omejevalnik zatezne sile (če je, seveda) je naredil svoje in nima več funkcije.

Tudi čisto navaden pas bi jaz vseeno menjal, ker je nase prevzel precej veliko silo...

Sicer pa, če je bil trk nekoliko bolj resen in so sproženi airbagi, zategovalniki pasov, pa še škoda na avtu... je potem vse to skupaj najverjetneje totalka in ne boš menjaval delov, ampak avto v celoti...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe dec 29, 2017 3:50 pm

RedBaron je napisal/-a:TO so spet gostilniške fore. Proizvajalec nikjer ne navaja, da bi po 10 letih moral karkoli menjat v zvezi z AirBagi.

In eksploziv zdrži bistveno več, kot pa 10 let...

V vsakih navodilih za uporabo piše teh 10 let za servis airbagov! Da tega ne veš bo najbrž posledica površnosti ali pa je avto uvožen in jo imaš navodila v tujem jeziku.

Eksploziv pa zdrži precej časa, samo vprašanje, če bo v primeru trka reagiral dovolj hitro - če zakasni preveč, ti aktivira airbag, ko boš z glavo že v njemu.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Napisal/-a RedBaron Pe dec 29, 2017 5:58 pm

Pise, da airbagi ne rabijo vzdrzevanja skozi celotono zivljensko dobo avtomobila... vsaj tako je bilo pri VAG, zdaj pri fordu pa, priznam, ne vem. Bom pa za foro poklical na servis in vprasal, kako je s tem.

Pa se en link na to temo https://www.edmunds.com/car-safety/do-car-airbags-expire.html

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe dec 29, 2017 9:34 pm

Ni nobenga servisa po 10 letih, samo "pregled". Cesa tocno najbrz niti sami ne vejo.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx So dec 30, 2017 1:41 pm

pskoda je napisal/-a:Če si zahteven kupec ti 2, 3 leta star avto ne bo odgovarjal. Jaz sem samo prvi avto (ko sem bil 18 let star) kupil rabljen nato pa same nove, ker ni noben tak kot si ga jaz želim in raje dodam tistih recimo 5k€ ali pa kupim nižji rang pa imam novega in takega, ki si ga želim.

Ja, vsak ima svoje želje. Jaz vem, da imam rajši avto višjega ranga, pa rabljenega, kot pa novega nabitega z vso opremo. Ta sodobna oprema me tako niti ne zanima in jo ne želim. Važno mi je, da ima avto navigacijo, bluetooth, ročni menjalnik in čim bolj močen motor. Pa vsekakor ne kupujem kindarjačk. Tako, da je najmanjši razred, ki ga kupim golfov, pa še to karavan.

Drugače se pa strinjam, da nekdo pač mora kupovati nove avte. In sreča, da vas je veliko takih, ki radi vržete par tisoč evrov vstran, da kupite nov avto, čeprav veste, da boste v prvem letu izgubili na avtu ogromno vsoto.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 So dec 30, 2017 6:53 pm

Zato ga bom pa imel kakih 15 let. Pa avto, ki je nov do 20.000 eur bi še kupu, ostalo rabljeno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov