Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Chevrolet Cruze 2.0VCDi LT dizel,125KM.Kupiti ali ne?pom

Napisal/-a xxl So dec 23, 2017 9:33 pm

limas je napisal/-a:Za tisto alfo iz oglasa se lahko odpre licitacija na temo kolikšno ima dejansko količino kilometrov. x2, x3, x4?

Seveda, ampak, to lahko rečemo za vsak rabljen avto. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V So dec 23, 2017 9:40 pm

2009 sem kupil popolnoma novega Renault Clio, ravno zato ker sem si zelel enostaven predvsem pa zanesljiv nov avto. M, v letu in 3/4 in 31.500 km sem imel tocno 19 servisnih nalogov. Potem mi je prevrelo in sem avto prodal za pol cene kot sem ga kupil in si kupil novo Corso s katero v dveh letih in pol nisem mel nobenega stroska razen set zimskih gum in dva redna servisa (olje in vsi filtri). Francoza nikoli vec.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax So dec 23, 2017 9:57 pm

Ne meči vseh francozov v isti koš,ker francoz ni samo Renault ;) Eni smo pa zelo zadovoljni s francozi (ne renault) kot tudi nemci,čeprav z nemci imamo nekoliko več manjsih okvar ampak na splošno to ne pokvari dobrega vtisa,ker ne gre za neke hude zadeve in niso tako pogoste razen obe astri,ki smo jih imeli,sta zelo radi pili olje (1.6 16V motor). Dobiš pa pri francozu več za enak ali manjši denar,če jih primerjam z vw.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius So dec 23, 2017 10:19 pm

Se strinjam s pleomaxom. Sam sem z Nemca prešaltal na Francoza Citroena C5. Naslednji avto bo vsekakor 2.0HDi motor, najbrž novejši letnik C5 ali pa c4 grand picasso. Z avtom prezadovoljen.

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V So dec 23, 2017 10:33 pm

Ne bi k Citroenu, ima sldelavec Picasso 2014, menjal sprednjo luc, zadnjo luc, posodo za adblue, neke senzorje v motorju, tezave z navigacijsko enoto, avto ima pa 60.000km in jasno prvi lastnik. Me veseli da ste nekateri zadovoljni, verjetno ni vse francosko slabo in vse nemsko dobro, trenutno vozim novega sveda in sem zelo zadovoljen.

chad
Novinec

Napisal/-a chad Ne dec 24, 2017 12:44 am

Majku božju, gor je nekdo napisal, da je Cruze bencinar super. Ja seveda, šajtrga pa še boljša. Bencinarja sem vozil, ko so prišli ven, testnega. To je bil len avto že takrat, žrl pa logično okoli 9l in gor (ker ga je treba tiščat v poden, da loviš promet). Ta avto sva si s kolegom ravno po tem zapomnila. Raje kupi potem toyoto corollo dizel, ali pa avensisa, mazdo, hondo, in kar je zanesljivih znamk. Prejšnji modeli so že poceni, avto pa sigurno dela, seveda, če ga dobiš od normalnega človeka, tako kot velja za vsak avto. Morate vedeti, da je opel že v osnovi mlačna zadeva, chevrolet je pa pobral slabe in poceni stvari mlačnega opla. Sicer vam bojo pa o oplu marsikaj povedali dedki. Današnje pederajzel generacije vidijo samo PR plat znamke, tako je tudi audi recimo luksuzno vozilo, čeprav je popolnoma brez identitete in v bistvu ne veš kaj točno sporoča ta znamka. Veš samo, da limuzinam nekaj manjka, karavani so pa genav za kufer na streho dat.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne dec 24, 2017 2:20 am

Bogi jaz. Prej sem vozil Alfe, zdaj Renault. Stalno napačne, me pač še ni izučilo. :roll:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne dec 24, 2017 8:33 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:In na podlagi tvojega posta, sklepam da nikoli več ne boš kupil Renoja ? :D
To je čisto narobno razmišljanje, če ima en model/serija pač eno napako jo imajo vsi. :D

Chevrolet Cruze bancinar je boljša izbira, samo je kar požrešen, ni šparovček, razen če ga na avtcesti furaš samo 100km/h.

Pri hisi imamo stalno kaksnega renoja ze skoraj 40 let, to je vec kot sem jaz star. Se zmeraj iste napake, tudi ce poiscem ta forum za modele, ki jih nisem imel nikoli, so iste napake. Sej so vsecni, ampak dajvu je po njih olajsanje. Imam 1,8, pokuri isto kot 1,6, ampak se vsaj premakne kam. Porabo imam reseno s plinom, bencina pa pac porabi glih tolk kot vsi drugi tistih letnikov s takimi motorji, nic vec nic manj.

Cisto mozno da me kak reno premami se kdaj. Samo ne vem kje ga bom servisiral, to je se vecji problem.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Ne dec 24, 2017 10:24 am

Dejan-V je napisal/-a:2009 sem kupil popolnoma novega Renault Clio, ravno zato ker sem si zelel enostaven predvsem pa zanesljiv nov avto. M, v letu in 3/4 in 31.500 km sem imel tocno 19 servisnih nalogov. Potem mi je prevrelo in sem avto prodal za pol cene kot sem ga kupil in si kupil novo Corso s katero v dveh letih in pol nisem mel nobenega stroska razen set zimskih gum in dva redna servisa (olje in vsi filtri). Francoza nikoli vec.

Jaz sem kupil 2013 novega Renault Clio 4 1.5 dci, v slabih petih letih popolnoma nobenih izrednih servisov.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne dec 24, 2017 11:09 am

Glede okvar se je najlažje spraviti nad proizvajalca. Če gre za tovarniško/konstrukcijsko napako, se pojavlja v velikem številu in v kratkem času (primer folcvagnovih TSI motorjev). Zelo se zanemarja še nekaj pomembnih dejavnikov o katerih se nikoli ne govori: polpismeni vozniki, ki niso vešči upravljanja z vozilom, neustrezno vzdrževanje vozila, slabe ceste, kratke relacije...

chad
Novinec

Napisal/-a chad Po dec 25, 2017 2:28 pm

Dejan-V je napisal/-a:2009 sem kupil popolnoma novega Renault Clio, ravno zato ker sem si zelel enostaven predvsem pa zanesljiv nov avto. M, v letu in 3/4 in 31.500 km sem imel tocno 19 servisnih nalogov. Potem mi je prevrelo in sem avto prodal za pol cene kot sem ga kupil in si kupil novo Corso s katero v dveh letih in pol nisem mel nobenega stroska razen set zimskih gum in dva redna servisa (olje in vsi filtri). Francoza nikoli vec.

To ni normalno! Dobil si "lemon car". Ti bi moral avto vrniti nazaj in dobiti nov avto. V zda imajo take stvari poštimane, v evropi te pa samo na neskončne servise prijavljajo. To je jasno brez dvoma lemon car, avto za odpis. Trgovec bi ti moral zrihtati zamenjavo z novim avtom, kar bi z ustreznim odvetnikom in pritožbo pomoje tudi dosegel.

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V To dec 26, 2017 8:34 am

Ma kaksen odvetnik in tozarjenje, eni mal prevec gledate TV. A ti resno mislis da se bom jaz nevem koliko let tozaril in vmes avto vozil k nekim izvedencem in nevem kaj zato da bom po 10 letih in vlozenih 3x toliko € za odvetnika kot sem dobil za avto imel 10% moznosti da kaj dobim? Sorry so pa moji zivci, cas in vse ostalo vredni vec kot en kup plastike in malo zeleza francoskega porekla. Od francozov kupim samo se rogljicek in slascice pa kako cunjo, ostalo naj imajo pa kar zase, avtomobilov oz lastnikov francozov poznam toliko da vem da ga ne bi kupil nikoli vec. Svi goli pa ko sta voli a ne.

chad
Novinec

Napisal/-a chad Sr dec 27, 2017 10:15 am

Tako razmišljanje rezultira v tem, da je ljudem sprejemljivo, kar se je zgodilo tebi. Tudi jaz se ne bi tožil, bi pa vsaj pritožbo oddal. Hkrati si pa zdaj še promotor, kako so slabi vsi francozi. Če bi bilo to res, jih ne bi bilo polno na cesti. A recimo bmw je pa dober avto? ko ti v avtu za 70k eur zamaka pri sovozniku ali pa v prtljažniku varovalke, ko ti pred 200k km utrga verigo, ko je vsak drugi zagorel avto na avtocesti 520d ali štirivaljni 525d. To pa je res porazno kar se tiče kvalitete.

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V Sr dec 27, 2017 12:26 pm

Seveda sem se pritozil, a mislis da serjem denar da kar tko pozrem take zadeve? V odgovor so mi pri Renault Nissan Slovenija napisali da jim je zal da je toliko tezav z vozilom in da bo do izteka garancije proizvajalec skrbel za odpravo napak. Ce takega vozila ne zelim vec mi ga odkupijo po odkupni ceni na katerokoli drugo vozilo znamke Renault mi dajo 10% popusta. Zraven sem dobil Gordini majcko, velikost S. S tem vidis da mas opravka z debili, zato pac zadevo resis po svoje. Moj cas in moji zivci so neprecenljivi, tako da se sploh ne ubadam z zadevami ki mi povzrocajo stres ga imam dovolj v sluzbo. Sicer je to itak pozabljena zgodba izpred 8 let, se zelo redko oglasam po forumih sploh na tem, ampak sem pa moral to komentirat. Zakaj jih je tolk po cesti? Ha ha sigurno ne zato ker so jaka kvaliteta, zato ker je to med najcenejsimi avtomobili, povprecen kupec samo gleda da je cimcenej pa kolk je garancije. Tudi BMW je drek, nevem od kje ti ideja da ga hvalim, 2014 sem kupil skoraj nov 3GT z 10.000km, verigo so mi do 75.000 km menjali 3x! Tudi njih vec ne povoham, trenutno vozim Sveda in sem zelo zadovoljen. Kaj bo naslednji pa bog ve.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če dec 28, 2017 12:32 am

V bistvu v ceni več ni takšnih velikih razlik med znamkami kia,peugeot,citroen,renault,opel,ford...da bi se ljudje odločali na podlagi tega. to za renaulta sem slišal že od marsikoga,da rad zataji in tudi pri nas je znanka po 1 letu prodala novega capturja, po drugi strani pa se po slovenskih cestah vozi ravno največ renault-ov in logično več ljudi se oglasi s kakšno negativno izkušnjo. Očitno tudi PSA koncern ne more biti tako slab,če njihove 1.6 dizle uporabljajo ford,mazda in volvo in sedaj še opel. Še bolj se čudim,da imamo pri nas zraven drugih znamk, racno največ peugeotov,enako pri sosedih. Zakaj? Ker smo zadovoljni z dizajnom,kakovostjo,ceno in solidnim pooblaščenim servisom. Najslabši avtomobil pri nas je bil land rover. S tem je bilo nonstop nekaj narobe. Kar se tiče chevroleta, mene moti,da so šli iz evropskega trga in me malo skrbi,da bodo deli dragi.

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V Če dec 28, 2017 8:31 pm

Samo popravek Volvo JE uporabljal Renaultove motorje pa so zaradi strojeloma to opustili v letu 2013 tako da spet vse motorje uporabljajo iz lastnega razvoja.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Če dec 28, 2017 8:47 pm

Dejan, kateri renojevi motorji so imeli strojelom? Stari 1.8 bencinarji v modelih 460 so veljali za zanesljive. Starejši bencinarji 1.7 v seriji 400 še bolj, novejši 1.6 bencinarji pa so že neuničljivi. Prav tako še veselo predejo stari renojevi dizli v S40/V40. Mogoče misliš na micubišijev GDI ali folcvagnov 2.5 dizel?
Slabe izkušnje z renojem si imel, ker si dobil limono. Dogaja se pri vseh znamkah - limone mislim.

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V Če dec 28, 2017 9:16 pm

Ne pogovarjamo se o 25 let starih modelih, S60 je uporabljal D2 motor ki je bil razvit s strani RENAULT/PSA in je bil zradi tezav kasneje umaknjen, tudi S40/V40 so imei renaultove diesle tam pa ne poznam zanesljivosti

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Če dec 28, 2017 9:26 pm

Dejan, D2 motor je v celoti od PSA, torej je pežojev. D2 niima NIČ skupnega z renojem.
Gre za 1.6 HDI, ki velja za katastrofo med dizelskimi motorji.
Ravno z renojevimi motorji je imel volvo najmanj težav.

Uporabniški avatar
Novinec1968
Novinec

Napisal/-a Novinec1968 Če dec 28, 2017 10:42 pm

Volvo res ni imel težav z Renaultovimi motorji (mislim na 1.9 dci). Težave so imeli lastnikih Volvov, ki so imeli vgrajene 1.9 dci motorje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov