Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Re: 2018 VW T-Roc (Golf SUV)

Napisal/-a brett To mar 27, 2018 8:01 am

xxl je napisal/-a:... Nisem izbral panorame, el. odpiranje prtljažnika, vžig na gumb, DAB, gretje sedežev... ker pač nočem tega doplačat, ni mi pomembno. Cena 21800, meni ustreza.

Sem šel za foro na njihov konfigurator...in po tvoji izbiri pride 24.750€ (in nekja drobiža)...in če ti ga dajo za 21.800€, pomeni 12% popusta!
Nisem mislil, da dajo na ta avto sploh kaj skonto, kaj šele toliko ;) To pomeni, da se ne prodaja (pri nas) kot vroče žemljice kot so upali.

Naj vama služi odlično!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 27, 2018 9:48 am

Hvala, 24 752,65 natančno. Polo je avto leta in med prvih 5 po prodaji v Slo, pa je tast tudi dobil 11 % popusta in to na gotovino. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To mar 27, 2018 11:21 am

Lepo t roca imaš :D Naj ti služi čim dlje

Zakaj pa nisi vzel alfo stelvio?
Lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To mar 27, 2018 11:26 am

brett je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:... Nisem izbral panorame, el. odpiranje prtljažnika, vžig na gumb, DAB, gretje sedežev... ker pač nočem tega doplačat, ni mi pomembno. Cena 21800, meni ustreza.

Sem šel za foro na njihov konfigurator...in po tvoji izbiri pride 24.750€ (in nekja drobiža)...in če ti ga dajo za 21.800€, pomeni 12% popusta!
Nisem mislil, da dajo na ta avto sploh kaj skonto, kaj šele toliko ;) To pomeni, da se ne prodaja (pri nas) kot vroče žemljice kot so upali.

Naj vama služi odlično!

A si že kupil nov avto brez popusta? Jaz nisem in cene po konfiguratorju gledam samo okvirno. Pri ta zadnjem golfu je bila cena po konfiguratorju nekaj čez 20 jurjev, kupil sem ga za 17 jurjev, sedaj ali je bilo 17700 ali 17400, se ne spomnim. Torej nekje običajnih 10, morda 12%.

corus
Novinec

Napisal/-a corus To mar 27, 2018 11:45 am

xxl je napisal/-a:Hvala, 24 752,65 natančno. Polo je avto leta in med prvih 5 po prodaji v Slo, pa je tast tudi dobil 11 % popusta in to na gotovino. ;)

In koliko boš dobil za svojega Kadjarja , kateri letnik je, prevoženi km, kakšen motor ima in opremo, če ga boš dal staro za novo, to me zanima?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 27, 2018 12:17 pm

Eni so mi ponudili 1500 evra več kot drugi, pred prihodom, za cca 3-4 mesece, ga bom poskusil še sam prodat. 11/2015, 46000 km, 1,6 Dci X-mod, ena boljših oprem z grip control, brez ekrana na dotik.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 27, 2018 12:22 pm

pskoda je napisal/-a:Lepo t roca imaš :D Naj ti služi čim dlje

Zakaj pa nisi vzel alfo stelvio?

Dizla nočem, bencinar je duplo dražji od T-Roca. :)

corus
Novinec

Napisal/-a corus To mar 27, 2018 1:13 pm

xxl je napisal/-a:Eni so mi ponudili 1500 evra več kot drugi, pred prihodom, za cca 3-4 mesece, ga bom poskusil še sam prodat. 11/2015, 46000 km, 1,6 Dci X-mod, ena boljših oprem z grip control, brez ekrana na dotik.

To mi je jasno tudi , ko sem jaz menjal qashqaija je bila razlika med najslabšo in najboljšo ponudbo avtosalonih celo 2000 evrov in to pri isti firmi renault -nissan, toda še vedno ne vem koliko je bila recimo najboljša ponudba za tvojega Kadjarja, če ne želiš povedat pač ne napiši vem iz izkušenj , da slabo ocenijo sploh, če je avto star šele 2-3 leta , toda tako pač je.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 27, 2018 2:16 pm

Avte kupujemo iz svoje percepcije,da. Mi sva dva, otrok je na svom. Danes pa je avte težko klasificirat po razredih, včasih je moji tričlanski družini zadoščal AX, še prespali smo v njem, pa sem visok 192. T-Roc je po velikosti na ravni ene od mojih bivših Alf, 147, pa ona ima manjši prtljažnik in medosno, pa smo bili zelo zadovoljni takrat, da ne govorimo, kje je takrat bil Polo, za današnjega pa z ženo zaključiva, da bi čisto zadoščal.
Kar se tiče plastike, vsaj ne škripa pod obremenitvijo, kot pri Kadjaru, ki, razen "strešice" nad merilniki, ima prav tako vsepovsod trdo plastiko.
Sploh ne maram VW, ampak, ta mi nudi, kar pričakujem in sem pripravljen (do)plačat, ostali, ki so bili v igri, po mojem mnenju, ne.
In, avta še nimam, čakal bom več kot 3 mesece, do takrat se še marsikaj lahko zgodi. Upam, da bo vse po načrtih.

corus
Novinec

Napisal/-a corus To mar 27, 2018 2:53 pm

Kot lahko razumem s Kadjarjem nisi najbolj zadovoljen, jaz sem s svojim qashqaijem , ki naj bi bil v marsičem podoben , kadjarju (nobenega škripanja še nisem zaznal po 35000km), vsaj zaenkrat kar zadovoljen in je to že moj tretji qashqai in če sem z avtom zadovoljen se težko odločim za menjavo znamke, seveda bi bilo drugače v primeru , da bi imel neke velike probleme. Na firmi je ves vozni park VW in problemov z njimi oh in sploh, zato nič ne dam na ime znamke, toda to nima veze s tvoji nakupom , Troc dobro izgleda in upam , da boš bolj zadovoljen z njim kot z sdanjim.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 27, 2018 3:33 pm

Če bi Alfa imela model zame, bi itak ostal na njej. V bivši službi sem vozil avte iz koncerna VAG in so se, na splošno, odlično odrezali. Z Kadjarom sem, tudi na splošno, zadovoljen in bom, najbrž, enako z T-Roc, ampak, itak do vseh avtov, ki niso Alfa, čutim enako. ;)

corus
Novinec

Napisal/-a corus To mar 27, 2018 5:00 pm

Zanimivo da ti je Alfa pustila takšen dober vtis v spomin, mene recimo nikoli sploh ni zanimala, pa sem imel kar veliko avtov, pač smo si različni in prav je tako. Glede VAG pa smo imeli res nonstop probeme z njimi od menjave motorjev že pri novem po 20000km, da sploh ne naštevam vsega , ker ne bi nikoli kočal, je pa res , da govorim o dostavnikih ( kombijih) VAG, ne o osebnih vozilih.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 27, 2018 5:36 pm

Alfa te najprej pritegne z obliko (seveda, ne vsakega), zgodovino, šarmom, potem voznimi lastnosti (za večino "pravih" ljubiteljev avtomobilov, je to prvi razlog) in ti je očitno nisi vozil, kar je bistvo, da bi me lahko razumel. ;)
Zanimivo, da me je pri T-Rocu pritegnila tudi oblika, prav ta enostavnost, minimalizem potez od zunaj in znotraj, vse na svojem mestu, mi je všeč, čeprav čisto nasprotje Alfi, ali recimo, C-HR, ki je primerljiva in mi je tudi všeč njena ekstravaganca.

corus
Novinec

Napisal/-a corus To mar 27, 2018 6:47 pm

Zato pravim , da je prav tako , da so okusi različni in tudi zato je toliko različnih firm in vsaka ima svoje pristaše, mene alfa pač ni nikoli pritegnila niti z obliko in tudi zato je nisem niti poizkušal voziti, verjamem da je tebe prevzela , kot pravim okusi so različni in prav je tako.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To mar 27, 2018 7:15 pm

Si isti pravi fan Alfe kot moj sodelavec! :D Alfa mu je AVTO in ji je s srcem in dušo vdan. Imel 147, 156, 159 (2.4JTDM stroj) (in najbrž pred temi še kako). Za zadnji dve vem, da je imel težave, sploh z 159-tko ni bilo leta za kak izredni vpoklic in težke denarje. Pa bi še sedaj ostal na Alfi, če bi Gulieta ali pa Stevio bil na trgu že malo dlje časa in bi si lahko kupil rabljeno 4-5 let staro.
Po drugi strani imam jaz golfa VI, nobenih težav v skoraj 9 letih, pred tem imel polota in imel nobenih težav razen z motorčkom za centralno zaklepanje.
Pa ga vprašam večkrat zakaj vztraja pri znamki s katero ima težave, po drugi strani pa se s kar vidnim odporom vsede v mojega VW-ja. Pa ne mislim, da bi moral ravno VW kupovat, ampak vseeno ne vem od kod taka zamera do te znamke. Ker tudi sedaj, ko je kupoval drug avto (vzel Volva), je bil dovzeten za vse razen VW.

Mene osebno T-roc ravno s prostornostjo ni prepričal, niti materiali na otip. Majhen prtljažnik (baje je izgradljiv v globino in tako postane kar ok; razstavni model je imel majhnega), prostora na zadnji klopi toliko kot polo. Saj ko se vsedeš vanj še kar izgleda ok, ampak ko se vsedeš v golfa (ali sportsvana), takoj vidiš (in občutiš) za najmanj en rang vse na višjem nivoju. Detajli, otip, izgled, počutje. Enako sem imel občutek, ko sem se za foro vsedel tudi v passata. Rang višje kot golf. Zato mi je T-Roc ok avto, ampak več kot 18 jurjev zame ni vreden (govorim o bencinarju, Sport paketu opreme brez dodatne). Sicer ima Sport največ serijske opreme, ampak nič takega kar bi občutno izboljšalo počutje v kabini od Style.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 27, 2018 9:31 pm

Vse te VW, ki si jih naštel, nisem preizkusil, ker.me ne zanimajo. Nisem niti jaz navdušen nad plastiko in prostornostjo zadaj, ampak, je dovolj tudi proti primerljivim. Prtljažnik je večji, ko spustiš dno. Cena pa, najdi primerljive z 150 KM (če najdeš) in to opremo, nobeden ne bo pod 20 000 €.
Alfe sem imel 4 in vedno nove, zato nikoli omembe vrednih problemov.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne apr 01, 2018 6:56 pm

Si mogoče gledal Suzukije - Scross ali pa Vitara ? 1.4 Turbo je tudi tu nekje.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne apr 01, 2018 7:23 pm

vsi ki vedno predlagate Suzukije, se prvo vsedite v kateregakoli Suzuki potem pa v kateregakoli VW, pa ne boste več predlagali Suzukija :) Ni primerjave.
foter je tudi prvo gledal S-Crossa, potem pa pristal za manj denarja na odlično opremljenem Sportsvanu in je razlika v udobju potovanja kot dan in noč..
Razen štirikolesnega pogona ki ga dobiš za majhen denar, ne vidim zakaj bi vzel Suzukija..

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne apr 01, 2018 8:09 pm

Ko sem jaz testiral 3 leta nazaj, sem tudi vozil Sportsvana, pa mi nikakor ni bil udoben, zato ga nisem vzel (čeprav je bil favorit), če že bi moral imeti 15col gume, 16, 17 pa si med vožnjo vse občutil. Vitara je bila tudi favorit, vendar vendar je zaradi slabše zvočne izolacije in tudi neudobja odpadla.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne apr 01, 2018 9:30 pm

Bucko99 je napisal/-a:Si mogoče gledal Suzukije - Scross ali pa Vitara ? 1.4 Turbo je tudi tu nekje.

So drugi dovolj povedali, pa tudi nista mi pretirano všeč, motorji so pa dobri.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov