Si isti pravi fan Alfe kot moj sodelavec!

Alfa mu je AVTO in ji je s srcem in dušo vdan. Imel 147, 156, 159 (2.4JTDM stroj) (in najbrž pred temi še kako). Za zadnji dve vem, da je imel težave, sploh z 159-tko ni bilo leta za kak izredni vpoklic in težke denarje. Pa bi še sedaj ostal na Alfi, če bi Gulieta ali pa Stevio bil na trgu že malo dlje časa in bi si lahko kupil rabljeno 4-5 let staro.
Po drugi strani imam jaz golfa VI, nobenih težav v skoraj 9 letih, pred tem imel polota in imel nobenih težav razen z motorčkom za centralno zaklepanje.
Pa ga vprašam večkrat zakaj vztraja pri znamki s katero ima težave, po drugi strani pa se s kar vidnim odporom vsede v mojega VW-ja. Pa ne mislim, da bi moral ravno VW kupovat, ampak vseeno ne vem od kod taka zamera do te znamke. Ker tudi sedaj, ko je kupoval drug avto (vzel Volva), je bil dovzeten za vse razen VW.
Mene osebno T-roc ravno s prostornostjo ni prepričal, niti materiali na otip. Majhen prtljažnik (baje je izgradljiv v globino in tako postane kar ok; razstavni model je imel majhnega), prostora na zadnji klopi toliko kot polo. Saj ko se vsedeš vanj še kar izgleda ok, ampak ko se vsedeš v golfa (ali sportsvana), takoj vidiš (in občutiš) za najmanj en rang vse na višjem nivoju. Detajli, otip, izgled, počutje. Enako sem imel občutek, ko sem se za foro vsedel tudi v passata. Rang višje kot golf. Zato mi je T-Roc ok avto, ampak več kot 18 jurjev zame ni vreden (govorim o bencinarju, Sport paketu opreme brez dodatne). Sicer ima Sport največ serijske opreme, ampak nič takega kar bi občutno izboljšalo počutje v kabini od Style.