Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd So apr 03, 2004 1:07 pm

Opla pa ne zato kr sem vozim opla ampak zato kr vem kaj je nemški avto...Bratranec ma cliota in to let02 in so sami problemi z njim...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 So apr 03, 2004 1:44 pm

tadejd je napisal/-a:Opla pa ne zato kr sem vozim opla ampak zato kr vem kaj je nemški avto...Bratranec ma cliota in to let02 in so sami problemi z njim...

Največja neumnost kar se lahko izgovori o avtomobilih. Čeprav sem privrženec Renaulta ti povem da Nemec nima za burek proti Japoncu, tut drugač bi raj vzel Renoja.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

ant
Novinec

Napisal/-a ant Ne apr 04, 2004 6:23 pm

OK itak se vsi strinjamo da Japonci delajo najbolj vzdržljive pa najmanj pokvarljive avte, če vzamemo samo tastare honde civic, ene majo že po 250 k km pa še zmeri grejo brez problemov.
Glede na to da bo moja mat delala na leto približno 20.000 km pa mislim da strošek servisa tud ni tok zanemarljiv. Sem se pogovarjal z enim pa je rekel da ga košta servis za corso zmeri tam okoli 20 jurjev pa mislim da je to proti cliotu ful manj.
Lansko poletje je moja mala kupila Tvingota l.96 in je blo glih cajt da gre na servis.
In gremo v pooblaščen servis in mal vprašamo kok bi to kej pršlo in kaj miselte???
je tip reku okol 50 jurjev za 7 let avto star!!!!!
V glavnem pol je pa slišala za enga ki je včasih na servisu delal in je pri njem plačala 13 jurjev.
pol se pa mal zamisleš...

Tok da mislim da bo kr Corsa pala pa bo!!!! :lol:

Pa hvala vsem za mnenja

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko Ne apr 11, 2004 8:11 pm

ant je napisal/-a:OK itak se vsi strinjamo da Japonci delajo najbolj vzdržljive pa najmanj pokvarljive avte, če vzamemo samo tastare honde civic, ene majo že po 250 k km pa še zmeri grejo brez problemov.
Glede na to da bo moja mat delala na leto približno 20.000 km pa mislim da strošek servisa tud ni tok zanemarljiv. Sem se pogovarjal z enim pa je rekel da ga košta servis za corso zmeri tam okoli 20 jurjev pa mislim da je to proti cliotu ful manj.
Lansko poletje je moja mala kupila Tvingota l.96 in je blo glih cajt da gre na servis.
In gremo v pooblaščen servis in mal vprašamo kok bi to kej pršlo in kaj miselte???
je tip reku okol 50 jurjev za 7 let avto star!!!!!
V glavnem pol je pa slišala za enga ki je včasih na servisu delal in je pri njem plačala 13 jurjev.
pol se pa mal zamisleš...

Tok da mislim da bo kr Corsa pala pa bo!!!! :lol:

Pa hvala vsem za mnenja

Cena servisa pri Renaultu je navaden bulšit. Res stane 20% manj, samo kaj ko moraš po 100.000 km pol avta zamenjat.
So, mislim da v Delu, napravili supertest vzdrževanja vozil iz te klase in je kot daleč najdražji izpadel ravno Clio. Ja, deli so kao cenejši, samo kaj ko mu je crknilo cel kup reči, ko je garancija potekla, oz. jih le ta ni krila (npr. sklopka), da je izpadel najdražji. Najcenejše vzdrževanje je izpadlo pri Hyundaiu, ker je bilo treba delat samo redne servise.

Le toliko v razmislek ... Renault je v vseh statistikah najbolj pokvarljiva evropska znamka.

Pri kaki Toyoti pa itak ni kaj za falit ...

L.p.

Njoko

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne apr 11, 2004 8:27 pm

Njoko je napisal/-a:So, mislim da v Delu, napravili supertest vzdrževanja vozil iz te klase in je kot daleč najdražji izpadel ravno Clio.

Pri kaki Toyoti pa itak ni kaj za falit ...

Kje pa je ta supertest? Kje na netu morda? Aja lahko pa mat kupi Yarisa. Res je majhen ampak pomoje pa bo zdržal ogromno časa. Čeprav tut Oplovi motroji baje kar dosti zdržijo.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Ne apr 11, 2004 8:45 pm

:D Jst mam cliota 8 mesecev, stvarca zaenkrat ful dobr laufa (kolk dolgo bo tako, ne vem).
Ima klimo, 4 blazine, ABS, ... BILLABONG oprema, metalik barva,
cena 2.351.000 SIT, 80KM
Maksimalna povprečna poraba je bla cca. 5,0 l/100 km, mam že 15.000 km.
Največ porab na avtocesti, nekje do 130 km/h žre do 5l/100km, maksimalno pa 12 l/100 pri 190 km/h. Nekje od 150 km/h + postane zeloo glasen.
Pri teh mašincah s turbinco moraša predvsem pazit, da je dovolj ogreta, preden jo tiščiš do daske, pa deluje čist vredi (dozdej)
Poraba po mestu je cca. 4,8 l/100km, pač odvisno od gneče.
Če se pa voziš 90 km/h je pa cca. 3,5l/100km

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne apr 11, 2004 8:58 pm

ice je napisal/-a:Že sam zarad ABSa je izbira logična...
:con

peterr
Nov uporabnik

Napisal/-a peterr To maj 04, 2004 12:06 pm

Jaz sem se odločil za Corso. Prej sem imel 10 let starega Clia, ki mi je sicer dobro služil, a vendarle sem dodobra spoznal kaj so Renaultovi servisi. Za vsako malenkost, ki se pokvari bi ti radi zamenjali pol avta, cene so ogromne (redni servis, kjer ne naredijo drugega kot zamenjajo olje me je prišel ~30k SIT ), delajo tudi tisto, kar sploh ni potrebno in ni bilo dogovorjeno (čistijo zavore, ki so jih nastavili en teden prej kot pripravo za tehnični pregled) in podobno. Zato sem sklenil, da Renaulta nikoli več. Izbral sem torej Corso, kjer so servisi vendarle precej boljši. Žal se mi je pri Corsi zakompliciralo še preden sem jo dobil. Čakalna doba 6-8 tednov se je v Avtotehni Vis namreč podaljšala na štiri mesece in pol, in tudi ko je bil avto končno pri prodajalcu so še iz dneva v dan odlašali s pripravo ustrezne dokumntacije. So totalno nesposobni in za stranke jim potem, ko avto naročiš, sploh ni več mar!!! Vseeno pa mislim, da je Corsa mnogo biljša od Cliota. ABS je že v paketu dodatne opreme, avtomatska klima za minimalno doplačilo, možnost dokupa stranskih airbagov... končna cena je podobna ceni za Clia. Na Yarisa pa raje ne pomislim, saj je čisto druga kategorija in mi ne nudi zadostnega prostora in udobja.

Uporabniški avatar
reda_grozni
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a reda_grozni Ne jun 06, 2004 2:51 am

predlagam ti za corso dti , ker sm nekje prebral da je v svojem razredu najmanj kvarljiv avto skupaj z toyoto pa boraba ful hudo!!!
adrenalinjunks

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Ne jun 06, 2004 8:16 am

Jaz sem za Cliota, saj dobiš mnogo več serijske opreme, kot pri Corsi.
Kar se pa servisev pa tega tiče, valda da se govori, da je velik Cliov na servisu, ampak vedt morš da jih je vsako leto tud največ prodajo. Pomembno je kolikšen relativni delež Cliov je na servisu. Če mene glede kvalitete vprašaš sta si itaq tam tam, aja pa potanovem ti da renault še 4 leta garancije za nekaj malega denarja. Tko da če se kaj pokvari si 4 leta miren.

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Ne jun 06, 2004 8:24 am

Moje mnenje... Vzami tisti avto, ki po papirjih najvec ponuja (oprema, moc motorja)!
Vsi vemo, da ko kupujes star avto gledas kaj ima vse in ga je lazje prodati!
Vsekakor pa ga mors kupt z klimo!! Ker avto je to, pa nimam pojma.. Ce pa rabjene gledas se mi pa zdi, da ma clio najvisjo cene!

P.S. to je nestrokovno in osebno misljenje

Skratek
Novinec

Kraj: rogatec

Napisal/-a Skratek Ne jun 06, 2004 8:36 am

clio extreme, za tako ceno kod jo ima ne dobiš pri corsi pol opreme, varnost je full dobra 4x air bag, pa tud hitrost 193km/h ni nevem kak mala.

lp matej

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne jun 06, 2004 8:52 am

Varnost niso sam air bagi!! Je pleh dost bl poomembn
Jaz bi vzel opla :wink:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Ne jun 06, 2004 1:33 pm

absolutno corsa ,clio je ze ene 5let isti, corsa se je saj mal spremenila, pr cliotu so pa samo druge luci :wink:
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne jun 06, 2004 6:31 pm

Clio bo zdej zdej nov, corsa se nekaj casa ne, ce ti nic drugega ne prevaga...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jun 07, 2004 9:25 am

Evo jaz sem se odločil za Cliota, enkrat v teh dneh ga najbrž dobim (upam). Verzija Extreme, ma vso živo opremo, ni da ni. Petvratni 1.4 16v pride 2,4 mio SIT. Upam da ga bom čimprej dobil pa da ne bo nobenih problemov z njim.
Aja, pa Renault zdaj daje 4-letno garancijo...

ant
Novinec

Napisal/-a ant Ne jun 20, 2004 9:06 pm

Čao!

Tako naj povem, da smo se doma odločili za CORSO!!!!!!

Dobili smo jo po maju, cena je bila 2.210.000.
OPREMA: Avtomatska klimatska naprava, centralno, el. šipe, 185/55/15 gume, Cosmo oprema v glavnem, servo, 2x airbag

Do zdaj smo naredili okoli 3500 km in sem zaenkrat FUL zadovolen.
Poraba je povprečno 6 litrov - vožnja do LJ ene 80 km po mestu in za nazaj s klimo

Drugače pa se ful dobr vozi, lega na cesti je ful dobra, volan super-mal se morš navadet na servo če prideš z navadenga

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape Ne jun 20, 2004 9:15 pm

tomaz40 je napisal/-a:
tadejd je napisal/-a:Opla pa ne zato kr sem vozim opla ampak zato kr vem kaj je nemški avto...Bratranec ma cliota in to let02 in so sami problemi z njim...

Največja neumnost kar se lahko izgovori o avtomobilih. Čeprav sem privrženec Renaulta ti povem da Nemec nima za burek proti Japoncu, tut drugač bi raj vzel Renoja.

LP

BUČE!!!

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Če jul 22, 2004 10:36 pm

kot prvo... rd bi vidu stran, poročilo, krkol kjer označujejo in dokazujejo renault za najbolj pokvarljivi evropski avto. po statističnih podatkih po testih ki so jih opravljaji nemci je najbolj pokvarljiv avto po 100000km pegeuot 307, za njem fiat punto II, na tretjem mestu pa pegeuot 206... jest sm defenitivno v borbi clio vs. corsa za cliota 1.5 dCi... stvar pokur minimalno bencina, gre pa pošteno. Kr sm se jest vozu tako z corso kot s cliotem... ne vem samo ni mi primerjave, pa brez zamere oplovci in pežojevci :]

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Če jul 22, 2004 10:38 pm

tadejd povej bratrancu naj se nauči vozit pod manj kot 7000 obrati na minuto pa mogoče ne bo takšnih problemov...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov