Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Sr apr 21, 2004 10:45 pm

Ti sploh ne poslušat safrana pa podobnih njemu k so se mu zamerle VR-e.
Jst mam VR6 passat karavan 1300kg, 2.8 ccm, 173KM pa loh rečem da avta ne šparam pa mi pije 13l če si ga pa na izi uzamem pa okrog 9.5 do 10.5 pa prbližn 0.5l olja na mesec.
Sam jst sm zjebo dihtngo na glavi k sm se 14dni furu s kompresorjm pa sm parkrat prtisnu mrzlo mašino.
Drgač sm pa ful zadovoljen z mojo mašinco pa kakih problemov glede mašine še nism meu.
K pa pohodš gas te pa itk prevzame... :twisted:
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr apr 28, 2004 2:07 pm

kolega ki dela na ministrstvu za promet mi je šel enkrat v datoteke gledat-skratka : baje ni enega ki ne bi bil že počen,

opa, tega pa nisem pomislil da imajo te evidence. a misliš da se da tudi za konkreten avto pogledat (scenarij: kupuješ rabljen avto pa daš preverit, kaj se je že dogajalo z njim). mam namreč tud jaz kolega na ministrstvu za promet (razen če nisi ti mislu notranje zadeve! pomojem majo to oni, ne prometno ministrstvo)
a gledajo pol to po registrskih številkah ali serijski številki motorja?

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So avg 07, 2004 12:45 pm

nebi rad olja prilival samo me nakj stvari zanima bolj iz firbca..

Bi se splačal uvoz iz nemčije glede opreme/cene?

Koliko pride generalka na takšnem motorju in ali so pri nas ljudje, ki bi to dobro opravili.

Nisem nikjer našel koliko je pa deklarirana tovarniška poraba pri tem avtu.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So avg 07, 2004 9:17 pm

Mene pa zanima koko se ta VR6 mašina obnese v Caravellu oz. Transporterju.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So avg 07, 2004 9:58 pm

hmm...sm neki bom povedou...poglejte si cene kuk je biu ku je biu nou, pa kuk je zdj k je že neki str...mah navadn golf 3ka dizl je dražji od njega...isti k*** ku calibre k so skor use sesute...nawem jst ga neb kupu...kdu ga bo pa tankou,pa registrerou,res d je sm 1x na letu ampk usen...boš dau sm za registracijo več ku polovico kukr te avto pride,sicr so pa nasploh usi golfi precenjeni...moj nasvet: izogibej se ga :wink:

LP
Slika

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So avg 07, 2004 10:23 pm

Hja, če bi se že podal v nakup potem bi avto že porihtal. Jasno bi šlo nekaj $$$ samo, vsak ma pač svoj okus. Mislil sem vzeti takega z dobro ohranjeno karoserijo pa malo slabše ohranjen motor ali z več km. Potem pa narediti generalko na motorju, pa se potem lotit še stylinga pa tuninga.

Samo zanima me okvirna cena generalke na takem motorju da vem zadost $$$ našparat :P

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco So avg 07, 2004 11:15 pm

Poznam enega zelo ohranjenega... pa ga ne prodajam jst. :D
KLIK
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne avg 08, 2004 12:32 am

SAFRANE je napisal/-a:UF.....o teh vr-ih smo pa že toooolk predebatiral, da res prosm mal pejd nazaj iskt.

moje mnenje: ko je bil aktualen je bil res raketa, zdej je pa to stara gajba,ki se jo čimbolj izogibaj. Ko so bili novi jih je kupil folk ki je vozil še vseeno v zmerah normalah. Zdej je pa vmes že 10 let in te avte so zdej že imeli v rokah/nogah mulci ki jih pa niso šparali-avti so zgonjeni-pa še to : kolega ki dela na ministrstvu za promet mi je šel enkrat v datoteke gledat-skratka : baje ni enega ki ne bi bil že počen, tko da, aaaaaaaajde...
poleg tega: 2.8 motor,star,preteran = stroški v uebre, poraba čist prehuda,registracija zavarovanje, kdaj/komu/kako boš ti pol prodal golfa z 2.8 mašino?

debata končana.

LP
JOHNY 8)

LOOOL!

Ja, v unih datotekah od ministerstva za promet so pa res vsi podatki o vseh avtomobilih in njihovih karambolih jaaaaaaaaaaaa! Bravo stari, zdej si pa preteral.

Mislm ej, kakšne bolne majo eni..... jaoooooooooooooooooooooooooooooooooo...

peče glava......

Res je, da je motor 2.8 in da je "velik" kar se tiče registracije itd...

Ni pa nujno, kot nekateri kle gor pametujete, da je prežgan itd....

Zapomnite si, da je hitre avtomobile z dosti kubature težje pretišati kot kakšne manjše, ko je dovolj že, da jih ene 2x mal bolj nateraš na ene 150 kmh, pa je že preveč...
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne avg 08, 2004 12:37 am

darkdog24 je napisal/-a:Kolega iz sosednje ulice ga je imel in če mu kdo danes omeni WR6-ko Golfa ga na licu mesta fenta :D
Enkrat je delal generalko na motorju,drugič pa mu je bate vn vrglo skozi glavo motorja(kk je to možno nevem),potem je kupil drugi motor in ga vgradil.Na tem motorju mu je crknila elektronika.Nato ga je takega nevoznega prodal.
Je pa res da auto leti ko svinja :twisted: On se ponavadi policajem ni ustavljal češ da jih ni vidu ipd.V večini primerov ga niso dobili ker je znal auto vozit in ga obvladat.Žrl pa je tudi do 15l.O olju pa nebi govoril,ker ga je tanku skoraj tk ko bencin-ok ok tk hudo že ni blo sam ga je kr dost požrl.

Škoda da je veliko teh autov uničenih,ker je res lep še posebej z vso opremo ki jo je premorel.

Dej nehej basat, da mu je bate vrglo skoz glavo motorja no. Mislm ej, bolna za posrat!
Če bi ti že kdaj vidu os bliz glavo motorja, potem nebi basal takih bolnih kle gor, pa tud če ti je tvoj "kolega" tako rekel.
Eni tolk pretiravajo, da kr glava peče.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne avg 08, 2004 12:41 am

No ko ste glih pr metanju bata v haubo itd...
Stric je furu speedway kr dolg časa, in dvakrat mu je tak "lepo" mašino razpizdilo...
Enkrat je bil bat obrnjen v cilindru počez, drugič je pa svečka (SVEČKA, NE BAT!!!) nardila v tank luknjo... :shock: :lol: Brez heca in brez nabijanja...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne avg 08, 2004 12:46 am

SAFRANE je napisal/-a:
super98 je napisal/-a: Pije res do 15l, sam se ga da na izi tut na manj vozt. Sicer to ni velik glede na to kar avto ponuja.

kaj pa ponuja ? dej povej kaj no ? a ma xenonke? avt.klimo? navigacijo ? parktronik? ful hud suroundsistem? ma mogoče multifunkcijski volan ? esp ? asr ? kaj ponuja ? udobje ? prostornost ?
dej nehi no, lepo te prosm....

edin kr ma ta avto je servo,šipe na štrom, klimo , bbs-felge pa mal je dol spuščen ok pa praktičen je za parkirat- pol se pa KONČA s tem "kaj ponuja"
dejte nehat no: v vsakem primeru je to samo en star golf!

pa brez zamere, sam ne morem se zadržat k folk začne nabijat...

LP
JOHNY 8)

Ti enačiš tanovga merđota za mučos dinar z enim VR6? Pa kje ti je logika? A je šla papa?

Xenonk ne rabiš, k tud z "navadnimi" lampami dobr vidiš, klimo vr6 ma (jebeš to, če ni glih avtomatska", navigacijo za po SLO ne rabiš, razen če nisi en d****, parktonik prav tako rabijo samo eni abervezniki, ki nimajo občutka za avto in parkiranje, itd....

Udobju nič preveč ne fali, še posebno, če maš not leder.

Sploh pa ne primerjaj enega merđota za nekaj mio z enim vr6, ki stane par 100k SIT.

V katerem avtu misliš, da se bo bolje počutil en mulo? V enem megamastik elegantnem in dolgočasnem merđotu z vso opremo ali v enem dol spuščenem VR6, ki bo mel hud zvok pa dobre pospeške, po vrhu pa niti ne bo full drag za kupit?

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne avg 08, 2004 12:49 am

Slide je napisal/-a:No ko ste glih pr metanju bata v haubo itd...
Stric je furu speedway kr dolg časa, in dvakrat mu je tak "lepo" mašino razpizdilo...
Enkrat je bil bat obrnjen v cilindru počez, drugič je pa svečka (SVEČKA, NE BAT!!!) nardila v tank luknjo... :shock: :lol: Brez heca in brez nabijanja...

LP

Speedwaj je čisto nekaj drugega. Povrhu je pa verjetno vozil z dvotaktnim motorjem in ne z 4taktarjam? Mam prav?

Seveda ti lahko odpizdi svečko ven iz navojev in ti preluknja tank, ki je direkt nad cilindrom. Ne more ti pa kar tko bat pognati ven iz cilindra skozi glavo.
Lahko pa ti bat obrne počez ja, to ni nič posebnega, ampak se še vedno drži ojnice. :wink:

Uporabniški avatar
Gti-Driver
Novinec

Napisal/-a Gti-Driver Ne avg 08, 2004 1:12 am

__PAJSAR__ je napisal/-a:
SAFRANE je napisal/-a:
super98 je napisal/-a: Pije res do 15l, sam se ga da na izi tut na manj vozt. Sicer to ni velik glede na to kar avto ponuja.

kaj pa ponuja ? dej povej kaj no ? a ma xenonke? avt.klimo? navigacijo ? parktronik? ful hud suroundsistem? ma mogoče multifunkcijski volan ? esp ? asr ? kaj ponuja ? udobje ? prostornost ?
dej nehi no, lepo te prosm....

edin kr ma ta avto je servo,šipe na štrom, klimo , bbs-felge pa mal je dol spuščen ok pa praktičen je za parkirat- pol se pa KONČA s tem "kaj ponuja"
dejte nehat no: v vsakem primeru je to samo en star golf!

pa brez zamere, sam ne morem se zadržat k folk začne nabijat...

LP
JOHNY 8)

Ti enačiš tanovga merđota za mučos dinar z enim VR6? Pa kje ti je logika? A je šla papa?

Xenonk ne rabiš, k tud z "navadnimi" lampami dobr vidiš, klimo vr6 ma (j**eš to, če ni glih avtomatska", navigacijo za po SLO ne rabiš, razen če nisi en d****, parktonik prav tako rabijo samo eni abervezniki, ki nimajo občutka za avto in parkiranje, itd....

Udobju nič preveč ne fali, še posebno, če maš not leder.

Sploh pa ne primerjaj enega merđota za nekaj mio z enim vr6, ki stane par 100k SIT.

V katerem avtu misliš, da se bo bolje počutil en mulo? V enem megamastik elegantnem in dolgočasnem merđotu z vso opremo ali v enem dol spuščenem VR6, ki bo mel hud zvok pa dobre pospeške, po vrhu pa niti ne bo full drag za kupit?

Mislim da bi se kar večina strinjala stabo!!!
:wink: :wink: :wink:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne avg 08, 2004 1:19 am

HEhe, hud avto, natrofit na enega ko se je ohranjen je pomoje kr tezko...
Fora je pa da ta avto res nima mobene cene, ze lepo ohranjenega na zunaj gledano, dobis za 500-600k.
V mb na sejmu se je enen prodajal za 550k, res nova barva, spolerji, felne izpuh itd... Kr malo sumljiv mi je bil :?
Skor za navadno 3-ko z 1.4 vec das :D
Registracija je res huda, racunaj osnovnega cez 250k.
Drugac pa kak so motorji nevem. Edin kaj vem je to, da so pozresni radi in ga sploh ni problem spravit na 18l ce se mal hitro peljes.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne avg 08, 2004 7:20 am

Daco je napisal/-a:Poznam enega zelo ohranjenega... pa ga ne prodajam jst. :D
KLIK

Ja Daco sem videl :P Samo trenutno še nimam $$$ spljoh, se šele nabira počasi. Mi pa na PM pošlji okvirno ceno ker me res zanima.

Ostalim pa sam lahka rečem da se obnašate k 3 lete stari otroci, do zdej je blo že tolk debat da bi že lahk vedli ker ma dalšiga pa bi se držali teme :roll:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne avg 08, 2004 9:12 pm

__PAJSAR__ je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:No ko ste glih pr metanju bata v haubo itd...

LP

Speedwaj je čisto nekaj drugega. Povrhu je pa verjetno vozil z dvotaktnim motorjem in ne z 4taktarjam? Mam prav?

Seveda ti lahko odpizdi svečko ven iz navojev in ti preluknja tank, ki je direkt nad cilindrom. Ne more ti pa kar tko bat pognati ven iz cilindra skozi glavo.
Lahko pa ti bat obrne počez ja, to ni nič posebnega, ampak se še vedno drži ojnice. :wink:

Motorji so 4-taktarji...nisem ti pa hotu kljubovat s tem postom :wink: , samo hecna prigoda, ki sem se je spomnil ob tistih batih čez havbo...

torej, brez zamere __PAJSAR__, zgodbica je bla samo za popestritev :lol: :wink: , je pa resnična in če vidiš tisti tank, zelo hmmm...hja kr pretresljivo za vidit...dobro, da nima mehkejšega tanka in bi dobil svečko v mednožje :EE mal heca :wink:
LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po avg 09, 2004 6:37 am

mene pa zanima kako je z golf II GTIji ? predvsem me mikajo "tašvohni" z 110KM, ker nimajo tako navitih mašin!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po avg 09, 2004 9:41 am

japan power je napisal/-a:mene pa zanima kako je z golf II GTIji ? predvsem me mikajo "tašvohni" z 110KM, ker nimajo tako navitih mašin!

Ce se nemotim nobena dvojkica ni mela 110km ampak je ga mela enka 1.6.

Dvojke mas od 107km naprej gtije (1.8).

Mas kr nekaj vrst tega, eni so z 8ventilsko glavo, eni z 16v enmi z katalizatorjem eni brez...

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 09, 2004 9:44 am

Golf II Gti, hm, jest osebno ga nebi kupu ker je avto že kar star, pa če je GTI, ga tud lastniki niso bohevt kuko šparal, če ne bi vzel golfa 1.6 disel. Mislm pa da majo GTI-ji dvojke okrog 140 KM, sam zdej ne vem, kteri, a tisti k majo katalizator a tisti k so brez.

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Po avg 09, 2004 10:23 am

Golf II GTi:

-brez katalizatorja: 82 kW (112 ps), 102 kW ( 139 ps)

- z katalizatorjem: 79 kW (107 ps), 95 kW (129 ps)

lp :wink:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov