Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Sr maj 26, 2004 7:26 pm

jas ti svetujem da kupiš cliota
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
Vectra
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Vectra Sr maj 26, 2004 7:42 pm

Astra oz. Vectra, deli poceni !

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr maj 26, 2004 7:49 pm

ampak gdo ti je povedal da mazda 323 veliko žre :? . Imam M323HB 1,4i in po mestu pije 6-7 na dolge ture pa 5-6 pri okoli 120-140km/h z gumami 195/50R15. Ok mam še eno M323HB ki pa pije ornk več, ampak ima za kaj :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Sr maj 26, 2004 8:19 pm

kako se pa kaj daewoo-ji obnesejo, ker me mika nubira 1.6 (nujno kratek model):
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasP ... p?id=84695

Ali pa kaksen lanos 1.6. Ne vem kako se obensejo, ceprav nekateri pravijo da so dobri, trosijo pa res vec kot vsi ostali avti. Res ne vem. Do septembra moram nasparat se kaj dnarja da mojega odrinem in drugega nabavim, vem pa da evropski avti mi ne disijo vec.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Sr maj 26, 2004 8:36 pm

nebivedu je napisal/-a:
mazda-mx3 je napisal/-a:
krentip je napisal/-a:
Rx-8 je napisal/-a:Najmanj se kvarijo Mazde.
Jaz bi na tvojem mestu razmišljal o 323f.

Najmanj se kvarjo Toyote!!!

LP

Najmanj se kvarijo Lexusi!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Če govorimo o avtomobilih od 700 do 800k sit, lexus najbrž odpade.
Kar se pa tiče pokvarljivosti so pa takole: toyote na prvem mestu, za njimi subaru in nato saab.
Ker pa mislijo združiti saaba in subaruja se bo pa najbrž tole obrnilo zaradi skup združitve švedske vzdržljivosti pleha in podvozja ter japonsko vzdržljivost mašine
1. subaru-saab
2.toyota

Evo en k je podprl moje besede! Bravo!

Torej, ker do združitve Subaruja & Saaba še ni prišlo, je danes Toyota na 1. mestu :D

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr maj 26, 2004 8:42 pm

Honda!
yogo:Od kje ti podatki o porabi?!? To bi jaz mel, če ima pa še takšno porabo je pa sploh kul!! 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Sr maj 26, 2004 8:43 pm

samo kje dobit eno pametno toyoto za 800k sit? To je tudi dobra finta.

Kaksna corola 96 letnik. Kaksen se vam zdi pa ta avto, kako je z njim.
Slika

C0B0
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a C0B0 Sr maj 26, 2004 8:46 pm

O tut tle si :) Jst sm ti povedu svoje 8) Bingo power!!!! :vrum
SlikaHonda Civic 1.4i - Who needs VTI when you have Da BiNgO

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Sr maj 26, 2004 9:13 pm

Če za ta denar dobiš bingota, sploh ne razmišljaj. Razred ali dva je boljši od ostalih naštetih (tudi po velikosti - meri 4.19m, medosno razdaljo pa ima tako, kot stari A4, prejšnja vectra ali pa kaka mazda 626!), poleg tega pa ga posegom za 1000 sit iz 75km spraviš na (skoraj) 90. Registracijo pa še vedno plačuješ za 75 ...

Daewooji imajo pa kriminalno izdelavo (slabši od hyundaia, a boljši od kie), ogromno porabo (lanos 1.5 po TOVARNIŠKIH podatkih kombinirano porabi 8.5), poleg tega pa so korejci znotraj vsi manjši, kot izgledajo navzven. Sem tudi razmišljal, da bi za male pare kupil korejca, pa me je minilo, ko sem se noter usedel. Prostora nič, plastika obupna. Raje ostanem na BXu in še malo varčujem za ultimativni avto.

Coroll pa je pri nas tako malo, da se v njih ne bi spuščal. Nepokvarljive so že res lahko, samo kje boš dele dobil če se kaj vseeno pokvari? Tukaj je zopet v prednosti bingo, saj jih je veliko na naših cestah, honde pa so itak ravno tako zanesljive kot toyote. Težko ga pa boš najšel za 800K. Samo jaz se držim reka, da nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni, zato raje privarčujem še tistih 100K do bingeca. Če ne drugače jih v par letih dobiš pri registraciji. :)

C0B0
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a C0B0 Sr maj 26, 2004 9:19 pm

Se podpisem :) Bingeca mam ze tri leta. 50 000km sm ze naredu. 80-90k za redne servise vseskup dal to je pa to. problemi pa : 0 :)
SlikaHonda Civic 1.4i - Who needs VTI when you have Da BiNgO

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Sr maj 26, 2004 9:47 pm

C0B0 je napisal/-a:Se podpisem :) Bingeca mam ze tri leta. 50 000km sm ze naredu. 80-90k za redne servise vseskup dal to je pa to. problemi pa : 0 :)

To je ful malo.

Jaz mam felicio dve leti, naredil 30k km sem pa dal za popravila ze 200k sit (menjalnik in motor), do drugega leta pa bo ze kar 350k sit verjetno.
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Če maj 27, 2004 7:40 am

s.Hio: po moje ne razmisljaj vec, kupi bingota...honda je le honda.
Evropskih avtov se izogibaj na dalec, sploh kakega P306 1.4!!

s.Hio je napisal/-a:Nocem pa kaksnega kupeja, cabria ali nekaj zelo sportnega (dvosedi), ker rabim tudi prtljaznik za potovalke.

Se zmeniva, da prides do mene, spravim tebe v prtljaznik pa se tvojo deklico, sam sexat ne bosta morala....GARANTIRANO PA VAJU OBA ZLOZIM V PRTLJAZNIK ;) :D
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Če maj 27, 2004 5:30 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:
s.Hio je napisal/-a:Nocem pa kaksnega kupeja, cabria ali nekaj zelo sportnega (dvosedi), ker rabim tudi prtljaznik za potovalke.

Se zmeniva, da prides do mene, spravim tebe v prtljaznik pa se tvojo deklico, sam sexat ne bosta morala....GARANTIRANO PA VAJU OBA ZLOZIM V PRTLJAZNIK ;) :D

Hej ne verjamem ti. Drugace pa tudi deklice nima, ce se pa kaksna ponudi bi se verjetno tudi v tvojem prtljazniku znasla. :P
Slika

LiXo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LiXo Če maj 27, 2004 9:08 pm

Nevem...kup kšnga Japonca :roll:

Uporabniški avatar
Honda_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a Honda_fan Če maj 27, 2004 9:21 pm

s.Hio je napisal/-a:kako se pa kaj daewoo-ji obnesejo, ker me mika nubira 1.6 (nujno kratek model):
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasP ... p?id=84695

Ali pa kaksen lanos 1.6. Ne vem kako se obensejo, ceprav nekateri pravijo da so dobri, trosijo pa res vec kot vsi ostali avti. Res ne vem. Do septembra moram nasparat se kaj dnarja da mojega odrinem in drugega nabavim, vem pa da evropski avti mi ne disijo vec.

samo daewooja ne mi smo ga meli pa vske 1/2 leta za 70-100k skode namešini pa deli so dragi
kupi hondo sedana Esi-ja
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasP ... p?id=92786
Slika
tuning is not a crime, but it is a way of life

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 28, 2004 1:18 pm

hyundai accent, ni ne vem kaj se pa ne kvari, malo pije pa za ta denar lahko dobis ze kar nekaj opreme..govorim iz lastnih izkusenj..

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Pe maj 28, 2004 6:24 pm

maniaxxx je napisal/-a:hyundai accent, ni ne vem kaj se pa ne kvari, malo pije pa za ta denar lahko dobis ze kar nekaj opreme..govorim iz lastnih izkusenj..

Se strinjam
za 700-800k sit dobiš letnik 96 z vso opremo (GLS top-K)
Če te bo še kej zanimal, se pa lohk zmenva, pa ti ga razkažem :wink:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Ne maj 30, 2004 9:38 pm

Saj do septembra bom se veliko stvari in avtov prestudiral. Moram se malo razgledat in izkusit kaj se da dobit.

Sicer pa mi je po tri-urnam sraufanju in testiranju vseeno uspelo ugotovit napako in jo odpravit na mojem avtu. Crknila je lambda sonda in v hladilnem sistemu je bil zrak (ne vem od kje je prisel in zakaj se sam ne odvaja). Kakor pravim je bilo tri ure dela, a zdaj avto dela prefektno (trkam na les), sem se pa tudi odlocil da ga ne bom vec vozil na servis, ker tam samo denar kradejo in nic ne naredijo. Garantiram da v sloveniji ni servisa, ki bi mi odpravil na pako na mojem avtu, niti ugotovil je ne bi.
Slika

Uporabniški avatar
Lilith
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Lilith Sr jun 02, 2004 10:44 am

s.Hio je napisal/-a:samo kje dobit eno pametno toyoto za 800k sit? To je tudi dobra finta.

Kaksna corola 96 letnik. Kaksen se vam zdi pa ta avto, kako je z njim.

Kolk vem, je bila avstrijska policija zelo zadovoljna s corolo, sam oni so uporabljali caravana, 1'8 4vd.
Vzdržljiv, trpežen avtek.

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. To jun 08, 2004 10:07 am

mazda-mx3 je napisal/-a:s.Hio: po moje ne razmisljaj vec, kupi bingota...honda je le honda.
Evropskih avtov se izogibaj na dalec, sploh kakega P306 1.4!!

Kaj pa je s P306 narobe :?: ravno na temu forumu sm dostkrat zasledil, ko je folk pisal, da je 306ka kar uredu in da se ne kvari preveč...Pa tut en frend ga ma, pa mu dela kot urca. Ok sej ne rečem, da ne obstaja kje kak primerek ki se pokvari, ampak na splošno pa to nej nebi bil slab avto, ki bi se ga morali izogibati.

Mislem, da tle na forumu folk preveč piše, kao to je pa italjanski avto, ta bo zihr crknu.(to govorim nasplošno, ne za konkretn primer).Res tko pravjo številke in ustno izročilo prav tako. Prav tako lahko crkne honda al pa kak drug u zvezde kovan avto. Seveda boste rekli, da je pri hondi za to dost manj možnosti.Res je. Sam pri kupovanju rabljenga avta je po mojem mnenju skoraj pomembneje u kakšnem stanju je avto in kakšen voznik ga je vozil.Lahko dobiš fiata ki bo delal kot nov, al pa kak drug avto,ki je na dosti boljšem glasu, pa bojo z njim sami problemi.
Ok. Dost nakladanja.

Drugače pa tut jst priporočam Civic Bingo.So že ostali povedal, da se ga da za zlo mal dnara spravt na skor 90 konjev, zavarovanje bo pa še vedno ostalo 55kW, kar pa ni tko ogromn strošek. :)

Za karkoli se odločiš, želim ti velik srečno prevoženih km in čimmanj nenačrtovanih servisov :wink:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov