Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To okt 25, 2005 7:15 pm

Stuhec - res je, težko je ampak z malo potrpljenja jo boš našel. Sicer pa: iščeš prav nov model ? Pa kakšen motor te zanima ?

LP

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa To okt 25, 2005 7:56 pm

Jah jst bi imel kr vse tri :D No v bistvu doma si lastimo eno 33-ko(1.7 16v)
in eno 155Q4(2.0 turbo) in lahk sam recm....amen :-P
So doloceni problemi pac..33 se ve....rja se hitro nabere drugac leti pa k
p*****a k se motor kr vrti in vrti.Drugac z njo nismo imeli nobenih tezav
razen tistih kar se tice obrabe(ploscice,lamela,itd.)

Z 155-ko tud nimam kaksnih tezav...vse laufa od kadar sem jo kupil edini problem
je ker je bil prejsnji lastnik slab in sem moral(moram) kar precej za njim popravit
in s tem posledicno dnar zagont...sam se mi je splacal :D

Kar se tice motorja pa moje izkusnje nevem kok ti pomagajo,ker ta verzija
ma namrec motor in pogon od Lancie delte integrale evo2.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To okt 25, 2005 7:56 pm

ups
Zadnjič spremenil Spasky, dne To okt 25, 2005 7:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To okt 25, 2005 7:57 pm

Cenovno se ravno ne more primerjati 75 in 146, tko da je odvisno kakšen budget imaš, jst bi meu vse tri :)
155 mi je lepa(q4 njami), 146 novejša prav tako lepa(prijatelj ma ts, leti prou presenetljivo in všečna notranjost kakor tudi zunanjost), 75 je pa klasika!!
dost opreme majo vse, mašin na izbiro koker češ, skratka izpolnijo vse želje,
sam odloč se kaj so tvoje potrebe in želje,
ne priporočam nakupa, če ti je avto namenjen samo prevozu od točke A do točke B, pol si kup fiata :lol:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Sr okt 26, 2005 4:18 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Stuhec - res je, težko je ampak z malo potrpljenja jo boš našel. Sicer pa: iščeš prav nov model ? Pa kakšen motor te zanima ?

LP

najrajsi bi 1.7 , sam ce je lepa je lahk tudi keri drugi motor
ves mogoce za kaksno, da kje komu stoji ?

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 So okt 29, 2005 7:50 pm

Pred 4 leti sem se odločal med Tipo vs. alfa 33

Pred 1 mesecem pa med Bravotom in 145

V obeh primerih vzel Fiata in v obeh primerih mi ni žal

Veliko delov je tako enakih.. Pri novejših bravotih boš imel zelo lepo (nizko) porabo, kar boš pri alfi malo težje dosegel..

Pa Bravo je FUL prostoren (vsaj spredaj)..

Vzami od letnika 99 naprej Bravota in skoraj ne moreš zgrešiti..

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So okt 29, 2005 8:17 pm

Slash83 je napisal/-a:Vzami od letnika 99 naprej Bravota in skoraj ne moreš zgrešiti..

je že vzel...golfa :P :D

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 So okt 29, 2005 8:24 pm

Res?

To se je ziher par strokovnjakov na velko razpričalo o kvarljivosti fiata in superiornosti FaVe-ja...

Strokovnjaki v narekovajih..

Vseeno: fajn vožnjo ti želim

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So okt 29, 2005 9:36 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=521326

Tole jest prodajam,in to zaradi nakupa novejše alfe - potem ti ne rabim razlagat kako sem bil zadovoljen z njo....
Poraba med 7,0 in 8,5 /100km - 9L /100 če si manijak, lahko sprobava če plačaš bencin ;)

LP Miholl

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Napisal/-a Stuhec Po nov 07, 2005 4:06 pm

Miholl je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=521326

Tole jest prodajam,in to zaradi nakupa novejše alfe - potem ti ne rabim razlagat kako sem bil zadovoljen z njo....
Poraba med 7,0 in 8,5 /100km - 9L /100 če si manijak, lahko sprobava če plačaš bencin ;)

LP Miholl

ce pridem na 10 l, kaj se takrat zgodi ?

m_a_r_k_y
Nov uporabnik

Kraj: dol pri hrastniku

Napisal/-a m_a_r_k_y Po nov 07, 2005 4:40 pm

pol ti jo da pa verjetn zastonj :P .....sam sm pa js tud slisou da take alfe pijejo kr lepo cez 10l.......sicer se pa js tud trenutno odlocam med nakupom alfe 145 al pa bravota.......in najverjetneje da bo alfa ampak tu je pa ted se dilema al boxer al TS motor....mal se bojim boxerja k usi neki praujo da so mal za cajtom pa da se kvarjo pa da pijejo......tko da ce je se kaksn ponosen lastnik te lepotice tle gor pol bi prosil naj se mal razpise ;)

lp marky
svasta picka rodi samo para nece :):):)

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Po nov 07, 2005 4:53 pm

tomo->ljudski avto kupu?
kam pa je cuore sportivo zginu :?
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr nov 09, 2005 1:39 am

Jaz sem se tud pred par meseci odločal med Alfo 146 in Bravotom (varianta je bla tud 145), a ko sem enkrat sedel v alfi in jo malce zapeljal sem v trenutku pozabil na Bravota :) Sedel sem tud v slednjem seveda, da sem lahko primerjal. Ne samo da mi je Alfa lepša, še posebej notranjost, je tud ful prostorna, super sedeži, prtljažnik je prav tako precej velik, vodljivost je odlična in motor lepo živahen, čeprav začne zobe kazati šele pri kakih 3500 rpm. Na to se je treba pač navadit, kar pa ni problem, ker pri teh obratih dobi prav fajn zvok, in jo je prav veselje pritisnit :) Ajd, res da je boxer po zvoku vseeno superioren, drugače pa je TS v splošnem boljša mašina. Poraba je 8,5-9l pri normalni vožnji po dokaj zahtevni relaciji - gorjanci (tam ko rally vozjo ;)) + mesto, kar je za 120 konjsko mašino po mojem čist kul, za 10l bi jo moral pa kar konkretno gonit. Olja mi v 4000km ni popila nič (Agip sint), tako da tud tale mit ne drži, vsaj za TSje ne. Je pa res da je za Alfe priporočljivo uporabljat malo boljše olje, sintetično jasno. Če je motor zgonjen pa pač... tu je z vsakim avtom podobno.

Uporabniški avatar
Major9
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a Major9 Sr nov 09, 2005 6:53 am

Je treba met tud mal j**c, se da alfo kupš, ker ti ponavad vsi tastari morijo da wv-ja kup pa da so z alfam (kao) težave čeprav je tud od bliz še vidl niso!!

Isto je blo pr men ko sem kupoval Roverčka 114, ki je dokaj redek pojav pri nas pa so vsi govoril da so deli dragi, se jih ne da dobit, pa da vse crkuje, ampak tolk mal kokr sem jaz v 4 letih vanga vložu pomoje ne bom v noben avto več!!

Najbolj mi je pa smešn k ti kakšen folk reče ja sej alfice so lepe sam kaj ko crkujejo (k mu je to od pradedekovega brata prjatu povedu)
k bi ga kar na peso!!

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Sr nov 09, 2005 8:57 am

Noj prvi avto leta 94 po opravljenem izpitu je bila AR 33 1.5 Ti. 105 KM. Čeprav marsikoga okvare vržejo s tira mene niso. Še danes jo pogrešam, čeprav sem na njej skoraj bankrotiral. Menjalnik je v tistih časih bil najslabši del 33-k. Sinhron druge je vsakič ko si hotel malo bolj ostro štartat zaškrtal, no in ko me je menjalnik imel poln k******** mi je crknil, za njim še dihtunge na glavi pa raztezna posoda.

Kar se 75-k tiče maš enega ljubitelja na BMW forumu ki si lasti 75 2.0 TS in 1.8 Turbo, pred tem je imel pa še 164 QV in Dedro Integrale. Poglej pod nick (Veloce). Če se boš odločil pa za 155-ko pa samo 2.5 V6 (zvok je FENOMENALEN).

LP Luka

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Sr nov 09, 2005 10:06 am

Tako. Vozim 146 1.6 Boxer! Avto leži na cesti ko na tirih, nizko težičše motorja pač, sound je božanski, od 3500 RPM dobiš nasmešek, kjer bokser pokaže svoj karakter, posebaj takrat, ko je avto na delovni temp.avto kr bobni! Servo mehanizem volana je eden najboljših v tem razredu! Vozil bratovega Brava, kjer sem mel občutek, da vozim po ledu, nobenih povratnih informacij, volan preveč mehak, se kr vstrašiš! Kvarljivosti svojega Bokxer motorja jaz ne poznam, menjava olja na 15km, obvezno Selenia Gold! 205km/h brez problema! Poraba cca 10l/100km, avtocesta pri polnih obratih 13l+! Menjava jermenov pravijo, da na vsakih 100kKm, priporočam na vsakih 80kkm!

Btw, vozil sem 146 1.4 TS za moje pojme je zvok mašine preveč izoliran, Od katalizatorja naprej ma kr tri lonce, ki zvok preveč zadušijo!
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Napisal/-a Stuhec Po nov 14, 2005 1:11 pm

pa bolj enostavno kot je box maschina skub narejena, glede tega kako gre, mislilm da ni nobene, crkne pa tut ne tak enostavno, sam mrzlo jo gonit ne smes ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov