Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jun 21, 2004 7:25 pm

mi mamo punto 55s letnik 96 dela ko urca, do zdej sam redni servisi
podpis

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po jun 21, 2004 7:30 pm

Se podpišem pod post ki ga je napisal tomaz40. Vzemi si cajt, ne vzet prvega, ki ga boš vidla.

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento Po jun 21, 2004 7:49 pm

vzemi pameten avto, zdaj ko pa so meje pale pa stoji en strupen punto prek v avstriji fuul dobro opremo ma gor pa lepe barve je

počasi
8) 8) 8) 8)

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po jun 21, 2004 8:07 pm

Jst mam pežoja 106, letnik 97. v zadnjem letu letu ko ga imam ni bilo še nobene okvare.sm pa menju ključavnico k so mi vlomil. ampak to ne bi štel pod redno okvaro :D ceprav bom hmal mogu menjat zadnji lonec sej je gor se prvi, cca 10.000 sit to pride. to je do sedaj moj edini in nacrtovani strosek. dobis ga pa ze po mojem za ene 650 000 do 700 000 sit.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jun 22, 2004 7:59 am

Jest bi ti tud predlagal Micro. Luštn avtek, dokaj poceni ga dobiš in, za moje pojme, takoj za Toyoto po nepokvarljivosti, če je le bil minimalno vzdrževan. Pri nas smo imeli Micro 11 let in razen rednih servisov, ki pa bi lahko bili tud bolj pogosti, ni bilo nič narobe. Aja, edin da je naša bla še eno generacijo zadaj za tisto ki jo ti glej, mam pa kolega, kateri imajo sedaj že 4. micro, so imeli vsak model, tud tiste facelifte, pa z nobenim ni bilo problemov.
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To jun 22, 2004 9:15 am

Ja ma kej misliste da je dizel (mašina) poceni? 8)

CABRIO
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a CABRIO To jun 22, 2004 9:33 am

Nimaš kej za razmišlat. Definitivno POLO :wink:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jun 22, 2004 10:53 am

Jao Jao maky, pa se odgovoru si, pa nic... Prestavljam tole v primerno sobico.

Js ti svetujem kakega golfa 3/peugeot306...

LP
Slika

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix To jun 22, 2004 10:54 am

[quote="SAFRANE]kaj pa Fiesta? Ibiza?Saxo?[/quote]

Tudi jaz sem takšnega mnenja. To so zelo udobni avtomobilčki in najbrž bi kar odgovarjali tvojim potrebam. Saxo in 106 sta pa tako ali tako iz istega gnezda, tako da se pri njima odločaš le o obliki in počutju v njem, tehnika je skor identična.

In res se ti naj ne mudi. Tudi jaz iščem avto že od februarja, pa ga bom najbrž še en čas. Tako pač to je. Drugače je če ga nujno rabiš za npr, službo al kaj takega.

Vso srečo :wink:

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To jun 22, 2004 11:35 am

se pridruzujem mnenju tistih ki ti proporocajo japonski avtomobil.
micra od letnika 93 dalje, motor 1.0 16V (malo konjev a zadosti, poraba nizka), 1.3 16V (vec konjev ampak se vedno nizka poraba), ta dva avteka sta res zelo trpezna, sestavljena sta kot se spodobi, problemov z njimi pa ni.
Sem jo imel jaz in kolega tudi.

Honda civic......pri tej firmi se tudi skoraj ne mores zmotiti, kvalitetni avti, varcni (ne govorim o 1.6VTI)...

mazda 323 v vseh izvedbah je tudi zelo soliden avtek

daihatsu applause je ze malo starejsa zadeva, masine so od toyote (kar je zelo dobro), poraba je na nivoju, cene pa ta avto skorajda nima

AMPAK!!!!

vedno moras avto dobro pogledat, vozi ga malo, poslusaj motor, poglej ce je motor kje umazan od olja, ce pusca kje auspuh, ce poka v volanu ko zavijas, pojdi na kaksno cesto ki je malo slabsa in poslusaj ce poka podvozje in tako naprej.

se opravicujem, ker sem sam japonce predlagal ampak dokazano so najmanj pokvarljivi avtomobili...je res da lahko trofnes zelo dobrega puntota, corso, polota, karkoli....sam japonec "naj bi bil" vseeno malenkost bolj zanesljiv.
Se opravicujem vsem ki ne mislite tako kot jaz, nocem pa se kregat.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To jun 22, 2004 2:44 pm

Vsekakor pa naredi sledeče: ko boš imela kakšnega, ki izgleda dobro in te že zasrbijo prsti, GA OBVEZNO PELJI NA PREGLED K MEHANIKU, KI MU ZAUPAŠ, ali na pooblaščeni servis. Če lastnik tega ne dovoli, potem je z avtom nekaj narobe in se obrni in odkorakaj stran. Verjemi, si boš naredila uslugo. Tako sem naredil jaz, ko se je en prodajalec začel nekaj zgovarjat.

Če ti ga potem mehanik priporoči, potem je to takoj malo bolj varen nakup. Bolje da daš mehaniku nekaj tisoč tolarjev sedaj kot pa potem nekaj deset ali sto tisoč za popravila.

Jaz sem takrat dal svojemu mehaniku ene 3kSIT, pa sem bil pripravljen dat pooblaščenemu servisu tud 8kSIT kolikor imajo urno postavko. 8)

Vedno se to splača naredit. Trust me, you're gonna thank me some day. :D
Slika

karina
Nov uporabnik

Napisal/-a karina To jun 22, 2004 2:54 pm

Oj! :roll:
Ja, pravzaprav vsem do sedaj hvala za izčrpne nasvete. Bom definitivno vse skupaj upoštevala. Je pa toliko različnih mnenj glede znamk, da glava boli od tehtanja.
Imam pa še eno vprašanje. Koliko so posredniki, se pravi, razni avtosaloni, hiše dražji, oziroma predragi, v primerjavi z nakupom neposredno preko oglasnika? In spet, kaj je bolj varno? :?
OK, lp :lol:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jun 22, 2004 3:07 pm

karina je napisal/-a:Oj! :roll:
Ja, pravzaprav vsem do sedaj hvala za izčrpne nasvete. Bom definitivno vse skupaj upoštevala. Je pa toliko različnih mnenj glede znamk, da glava boli od tehtanja.
Imam pa še eno vprašanje. Koliko so posredniki, se pravi, razni avtosaloni, hiše dražji, oziroma predragi, v primerjavi z nakupom neposredno preko oglasnika? In spet, kaj je bolj varno? :?
OK, lp :lol:

Avtohise so ucasih fajn zadeva, recim placas nekaj drazje ko da bi pri kom doma kupo avto sam pa ti dajo garancijo za eno leto, no usaj nekatere majo to...

Najbolj varno kar je... sam eno ti priporocam, da uzames zraven kakiga avtomehanika :wink:

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To jun 22, 2004 4:48 pm

Nixxon je napisal/-a:Vsekakor pa naredi sledeče: ko boš imela kakšnega, ki izgleda dobro in te že zasrbijo prsti, GA OBVEZNO PELJI NA PREGLED K MEHANIKU, KI MU ZAUPAŠ, ali na pooblaščeni servis. Če lastnik tega ne dovoli, potem je z avtom nekaj narobe in se obrni in odkorakaj stran. Verjemi, si boš naredila uslugo. Tako sem naredil jaz, ko se je en prodajalec začel nekaj zgovarjat.

Če ti ga potem mehanik priporoči, potem je to takoj malo bolj varen nakup. Bolje da daš mehaniku nekaj tisoč tolarjev sedaj kot pa potem nekaj deset ali sto tisoč za popravila.

Jaz sem takrat dal svojemu mehaniku ene 3kSIT, pa sem bil pripravljen dat pooblaščenemu servisu tud 8kSIT kolikor imajo urno postavko. 8)

Vedno se to splača naredit. Trust me, you're gonna thank me some day. :D

Poleg tega še pelji avto na AMZS da ti ga preventivno pregledajo (reči jim tudi za test debeline laka - da boš videla če je bil kje poškodovan) in v avtopralnico (takšno kjer ti umijejo tudi podvozje) da boš vidla če kje not teče - to naredi po pregledu pri mehaniku in amzs da neboš slučajno očistila kakšnih oljnih madežev ki bi izdajali napako. Če je pri avtomobilu očiščen motor je to lahko zaradi tega ker hočejo nekaj prikrit. Poglej tudi pokrov motorja če je gor špricalo kako olje itd.

Verjami da ti ti preprosti nasveti lahko prišparajo zelo veliko denarja in živcev. Čeprav boš verjetno zapravila okoli 10k -20k sit samo se splača.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jun 22, 2004 5:18 pm

LOL momci pa djte si kupt anal lube da bote lazje ass lickal :) mislm fak no :)
joke :)
Zdj smo resni :) vsekakor renault :P v glavnm francoz :P
udobni prostorni :) vzdrzljivi pa dost tega je se :)

Lp PiLLLe

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 22, 2004 7:24 pm

KARINA. Pri kupovanju rabljenega avtomobila daj prednost avtomobilu katerega lastnika poznaš (sorodnik, prijatelj, sodelavec …). Dobro veš kakšen je njegov »slog« vožnje, predvsem pa odnos do avtomobila (redno servisiranje, vzdrževanje, čiščenje …). Pri takem avtu se težko »ušteješ«, predvsem pa dosežeš svoj namen; kupiti avto s katerim se boš še lep čas vozila z sprejemljivimi stroški (takimi, kateri te »čakajo« tudi pri novem avtomobilu – servis, gume …).
Mogoče nimaš toliko izbire, mogoče ti avto ni prav pri srcu oz tak kot si jih sama naštela (600, PUNTO, CORSA, CLIO …) – vendar je po mojem prepričanju veliko bolje »žrtvovati« slednje, kot »žrtvovati« čas in denar, ko kupiš avto s katerim bodo v prihodnje le težave in bo več pri mehaniku kot na cesti.
Rabljen dizelski avto je odlična izbira, najti dobrega prava loterija. Pred 6-8 leti, kolikor naj bi bil star tvoj avto dizli še niso bili tako množični kot danes, v razredu kjer so »tvoji« avtomobili (PUNTO, CLIO, CORSA …) so prava redkost. Kupci in lastniki so se zanj odločali predvsem zaradi ugodnosti na račun prevoženih kilometrov. Taki avtomobili imajo največkrat »na grbi« veliko kilometrov, kar »kliče« k dodatnim stroškom. No najde se tudi izjema, so pa zelo redki in imajo visoko ceno.
Na kratko; kupi avto, katerega poznaš, predvsem pa si pri nakupu rabljenega avtomobila vzemi čas in ne hiteti za prvo priložnostjo, ki se ti ponudi. Vsekakor pa obvezno mehanika oz kleparja s seboj. Želim ti srečno »roko« in veliko srečnih kilometrov z novim avtom.

LP

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr jun 23, 2004 9:53 am

Pelji tudi kar nekaj avtov preden se odločiš, da vidiš tudi kateri tebi najbolj leži, je morda to malo bolj športno naravnan avto, morda bolj udoben itd. Tudi avto ti mora ustrezati, moraš se dobro v njem počutit.

Karkoli boš kupila, veliko varnih kilometrov z njim. Aja, pa kkšna slikca, ko ga dobiš. :D
Slika

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a Chen Lee Sr jun 23, 2004 10:08 am

Jst bi ti priporoču polota al pa corso, pa nej bosta dizel.
:D
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

karina
Nov uporabnik

Napisal/-a karina Sr jul 07, 2004 12:54 pm

Lep pozdrav!
Zdej kar nekaj časa že iščem. Ni še bilo sreče. Kaj pravite, ali so to realni kilometri:
letnik1997, prevoženih nekaj manj kot 90.000 km?????
Hvala, lp.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr jul 07, 2004 1:30 pm

karina je napisal/-a:Lep pozdrav!
Zdej kar nekaj časa že iščem. Ni še bilo sreče. Kaj pravite, ali so to realni kilometri:
letnik1997, prevoženih nekaj manj kot 90.000 km?????
Hvala, lp.

Odvisno lahko so lahko ne. Jst sem leta 2000 kupu 7 let starga cliota pa je mel 58k km ( od ene mame)

Jst ti lohk povem za dva avta. Clio 1 1.2( konkretno pri meni l93): Masina dela k urca olja ne pije niti kaplice. Poraba z normalno voznjo in sirsimi gumami ) najvec 7. Pleh je švoh rjavi pri zadnjih blatnikih. To je nekak za cliota.

Punto l98 85 ELX: trenutno prefuranih 105k km. Do sedaj na najem ni crknalo NIC. Razen enga dela na klimi ampak je blo se v garanciji. Samo redni servisi in to je to. Rjavi ne ( je se dokaj mlad za rjo).

Tk da jst bi reku kup PUNTOTA.

Odločitev pa je tvoja.

Lp Miha
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mrtwelvetrees in 20 gostov