Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf Če jul 08, 2004 6:09 pm

Pri Cliu z mirno vožnjo lahko spraviš porabo na slabih sedem, z bolj dinamično pa nekje med 8 in 9. Moj foter ima ta letnik, avtomobil je fantastičen, če izvzamem, da je zaradi bebave elektronike vsak mesec na servisu. Žal...In daleč od tega, da bi bil to osamljen primer.
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Če jul 08, 2004 6:14 pm

Glej pejd se peljat z obema pa boš vidu svoje občutke ob vožnji obeh avtov.
Clio je v prednosti, ker je od strica in je verjetno bolj ekonomičen avto.
Za servise je pa tako za oba avta imaš veliko dobrih in poštenih serviserjev, ki
pa so lahko tudi relativno poceni ni nujno in tudi ni vedno pravilo, da je pooblaščeni
servis boljši.
BMW kar spije vendar spet ne toliko, da človek bankrotira. Kar se tiče opreme
mislim, da jo ima taka bemfa tudi več. Kar se tiče vožnje bi jaz vzel BMW.
Tebi pa sem napisal v prvem stavku kaj naredi. :vrum

P.S. Poslušaj motor! :P
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Pe jul 09, 2004 8:46 am

Najprej se odloči, za kaj boš avto rabil.
BMW je Avto, clio je prevozno sredstvo. A pri Avtu moraš upoštevati večjo porabo, večjo registracijo, manjšo okretnost, dražje servise, ...
Če si lahko privoščiš to razliko in razliko v začetni ceni bi jaz defenitivno vzel BMWja, clio pa bi prišel v poštev edino če rabiš majhen okreten mestni avto ali pa če si na tesnem z denarjem.

Če se pa ne moreš odločiti pa se s sedanjim avtom (če ga še nisi prodal) zapelji par krogov in si najprej misli "Kaj bi bilo, če bi sedajle vozil BMWja", nato pa še "Kaj bi bilo, če bi sedajle vozil clia." Ko boš videl, za kaj avto navadno uporabljaš se ti bo lažje odločiti.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jul 10, 2004 3:09 pm

Jz bi vzel bemfa, čist iz osebnih razlogov, pač se mi zdi da je to čist od tebe odvisno in da najbolj da se sam odločiš, glede na to da so Clioti znani po pokvarljivosti, pol ne boš v prednosti z njim, kljub mlajšemu datumu izdelave...
Da je pa Clio bolj športen ker ma boljše razmerje moč/teža je pa nesmisel...BMW ima zadnji pogon, odlično podvozje itd itd. Poleg tega pa ma pospeške do 100 le malenkost slabše kot Clio, pol naprej pa lhk Clio lepo zadaj ostane...tok o razmerju teža/moč...Ni vse samo drag :roll: , čeprav je nekaterim avto športen že če ma pač čim manj sekund na tistih 400m...
Pokaži mi enga serijskega Cliota (pustmo V6), ki se pelje tko dobr ko serijski BMW...sploh pa trojka :wink:
Glede porabe je pa tko...tle je bla že žmiljonkrat debata, kok majo nekteri majhno porabo...pa "nč ne šparajo"...jz bi verjel tvojm stricu!

Drugač pa, sej so kr dobr napisal, če ni dnar glih problem, ne razmišljaj pa najdi lepga bemfa...Ampak najbolj važn je da se sam odločiš, ne pa da se mi namesto tebe, avto boš imel ti!!!!!

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt So jul 10, 2004 4:11 pm

Slide je napisal/-a:..
Pokaži mi enga serijskega Cliota (pustmo V6), ki se pelje tko dobr ko serijski BMW...sploh pa trojka :wink:

pozabljaš, da je clio RS 2.0 serijski clio

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jul 10, 2004 4:20 pm

Točno in lego ma prav takšno kot 320i..če ne boljšo a ne? :roll:
Vedno, povsod in zmeraj boš najdu napisan, povedan in narisan če je treba da BMW-jeva trojka postavlja merila za lego na cesti...na splošno ne samo v svojem razredu.
Sam ne zdej rečt da se RS pelje boljše no. Sploh če vzameš v poštev M-podvozje, ki je še vedno serijska dodatna oprema (RS ima tudi serijsko športno podvozje)

Sej znam bit objektivn, ampak Clio se pa s trojko res ne more primerjat...že cena ti velik pove. Nekje se pa mora razlika huh 3, 4 miljonov vidit :wink:
Seveda se pelje tud RS dobr...verjetno super, ampak 183 al pa 172 KM na sprednjih kolesih se definitivno ne more tko dobr obnest kot 170 ali pa 150 KM na zadnjih.

Aja, pa seveda nism mel s tisto izjavo ki si jo citiral v mislih zmogljivosti ampak lego na cesti :wink: Ker če bi pa na zmogljivosti gledu, je pa nenazadnje tu tudi M3 :P

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi So jul 10, 2004 4:54 pm

Slide je napisal/-a:Jz bi vzel bemfa, čist iz osebnih razlogov, pač se mi zdi da je to čist od tebe odvisno in da najbolj da se sam odločiš, glede na to da so Clioti znani po pokvarljivosti, pol ne boš v prednosti z njim, kljub mlajšemu datumu izdelave...
Da je pa Clio bolj športen ker ma boljše razmerje moč/teža je pa nesmisel...BMW ima zadnji pogon, odlično podvozje itd itd. Poleg tega pa ma pospeške do 100 le malenkost slabše kot Clio, pol naprej pa lhk Clio lepo zadaj ostane...tok o razmerju teža/moč...Ni vse samo drag :roll: , čeprav je nekaterim avto športen že če ma pač čim manj sekund na tistih 400m...
Glede porabe je pa tko...tle je bla že žmiljonkrat debata, kok majo nekteri majhno porabo...pa "nč ne šparajo"...jz bi verjel tvojm stricu!

Drugač pa, sej so kr dobr napisal, če ni dnar glih problem, ne razmišljaj pa najdi lepga bemfa...Ampak najbolj važn je da se sam odločiš, ne pa da se mi namesto tebe, avto boš imel ti!!!!!

Pošteno povedano!!

Sej praviim da se bom odloču za BMW, ker mi tut ata teži, če vzamem cliota ne dobim nič zraven, če pa bmwa potem mi bo nekaj primakno!!
za registracijo ni problem, ker imam 50% popusta!!! Poraba bo pa tut šla skos!! zej mi yugo tut spije do 10 ali več litrov!!!
LP
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne jul 11, 2004 12:23 pm

Folk mislim da je totalno brezveze ta dva avta primerjat, ker spadata vsak v svoj segmentni razred...Isto kot da bi primerjal Polota in in Audi A4 no....
Odvisno je kaj želiš oz. kaj potrebuješ...
Če misliš met pa avto za babe lovit in se kazat potem pa zagotovo BMWja vzam.. :P

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Ne jul 11, 2004 12:40 pm

JohnyR je napisal/-a:Iz aspekta vzdrževanja ti priporočam Clio-ta, ker bo veliko ceneje kot BMW.

Iz aspekta prostornosti in vožnje je BMW boljši.

Iz aspekta športne vožnje se tehtnica rahlo prevesi na stran Clio-ta, ker ima boljše razmerje moč/teža.

Iz aspekta varnosti pa zopet BMW.

Iz aspekta cene nakupa je spet v prednosti Clio, ker je 800k SIT cenejši, dodatno pa še to da veš kdo ga je vozil in kako ga je servisiral.

Zaključek bi bil: vzemi Cliota ker bo manj stroška, denar ki ga prišparaš ob nakupu pa lahko uporabiš za styling in tuning.

mislim hallo a ti sploh ves kaj govoris kaka sportnost pri cliu ! ta dva avta se v osnovi sploh primerjat nemoreta ! ne pa da se nekdo rece kupi si cliota ker je sporten ! clio je avto ki je namenjen opravkih po mestu ter voznjo v sluzbo pa na kaksne manjse relacijske voznje ne recem da se nada kam dlje peljat z njim ssam to ni to !!!
link za vse tiste ki zivijo v zmedi :: http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... ltip0=318i sploh nebi dau odgovora na tako glupo primerjavo sam me je zbodlo tole : mnenje strokovnjaka. Iz aspekta športne vožnje se tehtnica rahlo prevesi na stran Clio-ta, ker ima boljše razmerje moč/teža. kje ti zivis v disneylandu !
Zadnjič spremenil gajo_g, dne Ne jul 11, 2004 12:44 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 11, 2004 12:40 pm

Folk mislim da je totalno brezveze ta dva avta primerjat, ker spadata vsak v svoj segmentni razred...Isto kot da bi primerjal Polota in in Audi A4 no....
Odvisno je kaj želiš oz. kaj potrebuješ...
Če misliš met pa avto za užitek v vožnji in zelo redko obiskovanje servisov pa zagotovo BMWja vzam.. :P

:EE

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 11, 2004 12:43 pm

gajo_g je napisal/-a:mislim hallo a ti sploh ves kaj govoris kaka sportnost pri cliu ! ta dva avta se v osnovi sploh primerjat nemoreta ! ne pa da se nekdo rece kupi si cliota ker je sporten ! clio je avto ki je namenjen opravkih po mestu ter voznjo v sluzbo pa na kaksne manjse relacijske voznje ne recem da se nada kam dlje peljat z njim ssam to ni to !!!
link za vse tiste ki zivijo v zmedi :: http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... ltip0=318i

Ne gajo_g!!! avto je bolj športen če ma boljše dobro razmerje teža/moč...and nothing else matters :vc

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Ne jul 11, 2004 12:46 pm

Slide je napisal/-a:
gajo_g je napisal/-a:mislim hallo a ti sploh ves kaj govoris kaka sportnost pri cliu ! ta dva avta se v osnovi sploh primerjat nemoreta ! ne pa da se nekdo rece kupi si cliota ker je sporten ! clio je avto ki je namenjen opravkih po mestu ter voznjo v sluzbo pa na kaksne manjse relacijske voznje ne recem da se nada kam dlje peljat z njim ssam to ni to !!!
link za vse tiste ki zivijo v zmedi :: http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... ltip0=318i

Ne gajo_g!!! avto je bolj športen če ma boljše dobro razmerje teža/moč...and nothing else matters :vc
vezna je moc in teza sam kje ti vidis pri cliu kako moc ! pospeske poglej pa pol povej kk je clio mocan pa kje vidis ti kako moc !!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 11, 2004 3:04 pm

gajo_g je napisal/-a: vezna je moc in teza sam kje ti vidis pri cliu kako moc ! pospeske poglej pa pol povej kk je clio mocan pa kje vidis ti kako moc !!

Če bi mal bolj poste bral, bi vedel da nism jz tega napisu, ampak da je bil joke, ker je nekdo drug napisal da je iz ŠPORTNEGA aspekta boljši Clio zaradi razmerja moč/teža...Enkrat sem pa že MALO VIŠJE na dolg in na šrok napisu da samo to razmerje ne pomeni da je avto športen ampak je tle še marskej druzga in to ravno kot odgovor na post katerega si ti citiral kasneje :wink:
Odpri oči :shock: :lol:

LP

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a GReddy_ Ne jul 11, 2004 3:50 pm

Odločitu je sicer tvoja samo...

...če vzameš Cliota ti ga bo verjetno dal stric še malo škonto, če bo pa z njim kaj narobe in bo za to kriv prejšni lastnik se ne boš imel na koga pizdit ker je bil lastnik tvoj stric. :wink:

...če pa vzameš BMW-ja pa je možno da je z njim kaj narobe oz. ima kakršno koli napako(1%-ker je BMW :wink:) če je res eden prvih ki je prišel kot nov model ven.

Ampak odločitev je tvoja ker ga boš ti vozil.

:hi

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Ne jul 11, 2004 10:01 pm

enarf je napisal/-a: avtomobil je fantastičen, če izvzamem, da je zaradi bebave elektronike vsak mesec na servisu. Žal...In daleč od tega, da bi bil to osamljen primer.

to zgornje drži kot pribito...pri meni sicer ne ravno vsak mesec, vendar je še vedno...khm...moteče...

...kar se tiče performansov...kolega ima 318-ko, ki ima z dohajanjem dotičnega clia že resne probleme, tako na ravnini kot med ovinki...omenjeni bemflov motor za moje pojme niti slučajno ni prepričljiv, so mi pa zelo všeč potenciali RWD-ja, poleg tega pa saj več...bmw pod 2.0 ni bmw :wink: ...32o-ka zna biti čisto druga pesem...

...kar se tiče pokvarljivosti bmw-jev...dolgo časa sem verjel v njihovo superiornost...sedaj nič več :roll: ...

...o prostornosti ne bi govoril :P ...

...suma sumarum, če denar res ni problem, vzemi bavarca...ali pa za denar poiščeš nekaj tretjega...npr. clio RS... :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 11, 2004 10:03 pm

Se podpišem Loopz, RWD ma svoje čare, ampak v tem primeru je pa tle še pesem 6 valjev v vrsti :bow

LP

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jul 12, 2004 10:58 am

Tako je, 1.8 motor je res glih za glih v takem avtu. Ga mam jest, pa mi je zdele do Raba manjkal ene dva valja in tistih dodatnih 35KM. Predvsem je pri R6 pomemben navor, pri čemer clio popuši. Vredu, bo hitrejši v prvi, drugi, v tretji mu bo pa že malo zmanjkalo v obratih, BMW bo pa od podna pa do skoraj blokade vleku enako močno. Potem je tu še lega v ovinkih, kjer je tudi BMWjevo boljše podvozje odločilno.

Saj sem že napisal, če rabiš mestni avto kupi Clia, za vse ostalo je tu BMW. :twisted:
Slika

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Sr jul 21, 2004 7:36 pm

No po vseh premislekih sm se odloču za BMW 323 170KM letnik 99!!

Pa vsem se zahvaljujem za koristne informacije!!

Konc debate!! :twisted:
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Sr jul 21, 2004 7:59 pm

Good choice !!! :D Srečno vožnjo !!

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina