Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

burekboy
Nov uporabnik

Napisal/-a burekboy Sr jul 14, 2004 4:58 am

Js ti prodam našga puntota, za podrobnejši opis pejt na kupim avtomobile spodaj na forumu, l.99, 39k km prevoženih, mala poraba 5,5l,...

LP. 8)

Uporabniški avatar
cortez
Nov uporabnik

Napisal/-a cortez Sr jul 14, 2004 5:49 am

Hvala za izčrpne informacije.

jaz2di : Hvala, ker ti pamet seže čez streho. Avto kupujem prvič, kaj nej pol čakam?

Zanima me tud vaše mnenje o Fiat Bravi? Se splača to?

Burekboy : kaj pa je to za en punto? Če bi bla cena pod 700, mogoče.

Razni korejci mi glih ne dišijo, bolj bi bil vesel kake toyote. A dobiš kako pametno za ta dnar?

A ni prepovedano obračat števce? Kako to sploh nrdijo? Kako veš, da so ga obrnil ?

Golfa preferiram, ker mi vizualno in drugače ustreza. Sedan civic zgleda, kot da so mu nabil zadek. Tud 306 je dobr, a dizlco pod 100.000 km, nad 90 k. moči + klimo dobiš za ta dnar? Kakšni so sploh modeli pri 306'

Ne vem zakaj Seat ne bi bla dobra izbira. Sej to je kot VW. Bi se dobil kako cordobo 97-98?

Noben ni omenu kaki dodatni stroški pridejo pri nakupu?

Hvala za odgovore.
:idea:

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr jul 14, 2004 6:24 am

Fiat?Hm... ne vem no...js bi raj premislil...
Če že misliš Golfa trojko pol kr navadnega 1.9D vzam ker TDIja trojko močno odsvetuhem...ponavadi zgonjeni pa turbo rad crkuje..

Hja drgač pa ti ne bom Megana predlagal kr te pol itak vsi napadejo to mi gre pa že pošteno na falus ker je kao nemški avto itak the best of! (kao) :P

Če kupiš za tak keš bencinca vzam največ 1.6 če pa dizla pa navadnega brez turbine pa ne bi smelo bit problemov z vzdrževanem ter v denarnici..LP

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jul 14, 2004 6:27 am

cortez je napisal/-a:Noben ni omenu kaki dodatni stroški pridejo pri nakupu?

Registracija. :roll: Poglej pod http://www.amzs.info/registracija.asp koliko te bo prišla. Potem upoštevaj, da boš ziher mogel najprej še kaj menjat. Noben avto ni brez napake in zagotovo bo šlo ene par tisočakov v kakšno malenkost.
Drugače se pa odloči po svojem okusu.
Samo po pameti in z mehanikom ob strani. :!: :wink:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Sr jul 14, 2004 8:51 am

cortez je napisal/-a:jaz2di : Hvala, ker ti pamet seže čez streho. Avto kupujem prvič, kaj nej pol čakam?

Sej sem napisal kaj cakaj - da se ti nabere vec denarja.

Pa se moj predlog v stilu ostalih, da ne bom cisto nekoristen:
Moj znanec je pred par tedni kupil rabljen avto Hyundai - Lantra s klimo in nekaj dodatne opreme za 750.000 in je z njim zelo zadovoljen. Morda ni slaba izbira, seveda ce ne bi imel predsodkov glede korejskih znamk...in ce rabis avto za voznjo. Po njegovih besedah v tem cenovnem razredu ni nasel dovolj dobrega (in ne prestarega) dizla s klimo, kar je skoda, ker je dizel fajn. Ali ne bi mogoce torej se malo pocakal da se cvenk nabere..? :) ;)

Srecno izbiraj!

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Sr jul 14, 2004 10:36 am

Mare9mm je napisal/-a::shock: Pa kaj ste vi z Marsa padl? "Ja, ja, maš prov, res, res, Honda Civic ma samo 3 vrata..." Pol pa svizec zavije čokolado...Sej vem da je sezona bučk, ampak takih nakladnj pa ne... :roll:

Civic Sedan s 5mi vrati oziroma 4imi in podaljšanim prtljažnikom, boš verjetno še lažje dobil dobro ohranjenega kot pa hatch-back. Ibizi in Cordobi se je od leta 91 že 3 krat spremenila karoserija in notranjost, če se ne motim... Sploh pa Cordoba nikoli ne bo LUPO razred :evil: . Res ste mu hudo pomagal. Sami znalci. :ue

Ker je tole letelo name:
Ja, svizec zavije čokolado, a nisi vedel. Drugače pa je civic prišel v petih oblikah - HB, sedan in coupe, ki imajo 'japonsko' obliko in so bili delani na japonskem, in kot 5 vratna limuzina ter karavan (aerodeck), ki so ju delali v Angliji in sta preoblečen rover 400. Če nisi dobro prebral mojega posta, govoril sem o modelu 1.4i, ki je samo v trivratni izvedbi, razen njega civici niso cenejši od milijona (razen kak angleški model, ki pa ni to) in razen trivratnega modela civica ne moreš primerjati z golfom in 306.
Še vedno trdim da je civic 1.4i eden boljših (in predvsem bolj racionalnih) nakupov za milijon, čeprav je trivraten.

Glede ibize in cordobe sem pa zajebal dve leti, od 93 do 00 jih niso spreminjali, še vedno pa drži, da je model zastarel in da sta precej manjša od golfa (30 cm), 306 (20 cm) in civica (40 cm). Tisto o lupu pa je bila zajebancija, zato sem tudi dal smajlija zraven.

Pa ne se spet kregat :evil:

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a GReddy_ Sr jul 14, 2004 9:51 pm

A ni prepovedano obračat števce? Kako to sploh nrdijo? Kako veš, da so ga obrnil ?

Je kar nekaj vozil z "zbitimi" števci, ki se prodajajo, v to bodi prepričan!!!
Glede na to kako naredijo to stvar ne bi vedu po moje pa je v zvezi z motorjem kaj(ga nekako zavrtijo nazaj????).Glede na to pa kako veš da so ga zavrteli sem ti že prej napisal.Torej če se ti zdi avto neverjetno obrabljen za tako "malo" število kilometrov se čim prej obrni in ga niti ne povohaj več, pa če tudi bo še tako lep :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :ne

P.S.:po moje se da dobit avto s tako oljufijo le pri kakšnem "švercarju", ali pri kakšni drugi budali(oprostite izrazu:wink:)ki si misli da je pameten!

To ti povem iz izkušenj ker smo že preveč avtov imeli pri naši hiši :lol:

:hi

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 14, 2004 10:46 pm

No, zdej bom dožvel miljon kritik, da nimam pojma in da sm smotan ker bom dal tak predlog :?
Jz bi za tak dnar kupu BMW serije 3 E36, torej prejšnji model...Za dnar okol miljona, bi lhk zbiru med sicer lepimi a ne več novimi avti, mašine pa od 1.6 do 2.5 torej od 102KM do 193KM. Ah ja, maš tud dva dizla, in sicer 318tds in 325tds z 90 in 143 konji
Sej si reku da lhk kej druzga predlagamo a ne?...Definitivno pa ne bi vzel Golfa :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
cortez
Nov uporabnik

Napisal/-a cortez Ne jul 18, 2004 12:12 pm

a res nima noben več kake pametne za pripomnit?

mogoče ve za kak oglas?

golf III 1.9 D 5V nisem nikjer zasledil, da dobiš pod 1 mio? Ve kdo za kakšnega pod?

Hvala na pomoči.

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Ne jul 18, 2004 4:36 pm

Andy je napisal/-a:Če že misliš Golfa trojko pol kr navadnega 1.9D vzam ker TDIja trojko močno odsvetuhem...ponavadi zgonjeni pa turbo rad crkuje..

da turbina crkuje? prvič slišim. drgač je pa vse odvisno kako je vožen - turbino lahko v 5 min sfukaš če hočeš :twisted:

1.9D mašine so ful lene, če mene vprašaš bi raje vzel TD (izkušnje) ali pa še raje TDI ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jul 18, 2004 11:30 pm

Digitalnega pa tko zbijes, da gres kao na servis stevca ti ga resetira in potem ti more nazaj kilometre vpisat (prek racunalnika) in zakaj nebi 120.000 tisoc kot pa realnih 220.000 tisoc ? Stane pa okol 10K Sit tak 'servis' in je cisto legalno ker dobis racun za opravljeno storitev tj. servis stevca
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jul 19, 2004 8:26 am

Samo nekaj se je govorilo da nekje ostanejo pravi kilometri...enkrat sm mnde na bmwslo bral...A kdo ve...?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jul 19, 2004 9:20 am

Pravi kilometri so zapisani kar na nekaj emstih. Pri novih BMWjih je med drugim v računalniku, na ključu, na nekem ABS modulu, pa še nekje. In da čisto vse prirediš je baje kar nekaj dela in časa, ki si ga večina ne vzame.
Slika

fanatik
Nov uporabnik

Napisal/-a fanatik Po jul 19, 2004 9:41 pm

Doma mam GOLFA 2-ko 1.6 D in dela kokr podmazana z WD-jom nemška urca, brezproblemov, 240.000 ma prevoženih, ko ga natankam do konca za 7000 sit nardim 900 kilometrov in se sploh ne spovnem gdaj sm ga nazadnje tankav.
Z Fiati mam jest same dobre izkušnje in eno slabo!
Dobre so te: (v uprašanju je FIAT BRAVA 1.6 16V)
-Pocen vzdrževanje
-Majhna poraba (natankal smo ga cevga (55 litrov) pa smo šli na dopust, relacijska vožnja avtocesta 130km/h, 800 kilometrov smo po avtocesti nardil pa 200 u mestu=1000 kilometrov = poraba 5.5
-Ušmekat se ga da u nulo, za mejhen denar
-če se kej pokvar, nam se je bol mav kvaru 230.000km navkljub, dobiš rezervni del pocen + italija je bliz
-nima napihnjene cene/dost opreme

Slaba izkušnja:
-IZGUBLJANJE VREDNOSTI (CENE) :evil:

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po jul 19, 2004 9:48 pm

fanatik je napisal/-a:dela kokr podmazana z WD-jom nemška urca

Off topic: Če podmažeš uro z WD40 ti bo v 4 dneh nehala delat, ker bo zlepil skup zobnike :D

Be smart, use Krown :lol:
Slika

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Sr jul 21, 2004 11:26 am

toyota carina, kaj pa drugega. Za ta denar dobiš l. 95-96, pa klimo najbrž tudi. Če je bil avto servisiran, se nimaš kaj bat.

Uporabniški avatar
cortez
Nov uporabnik

Napisal/-a cortez Pe jul 23, 2004 2:01 am

kaj praviste na Roverje? 416 al 214si ?

al pa mogoče nissan primera?

najbolj mi leži še zmiram golf III pol pa Cordoba.

Neki mi pravi še Fiat Bravo. Sam nisem siguren.

Kolk pride ,če daš delat klimo za Golf III ?

cortez

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe jul 23, 2004 8:02 am

Nissan Primera bi bila zelo dobra izbira. Tej Nissani so zelo vzdržljivi. Edino kar je, so deli dokaj dragi, čeprov jih ponavadi ne rabiš veliko. Mi imamo doma že tretji Nissan, sedaj primero in se ne kvari nič, kot tudi naši prejšnji ne.

Primer: včeraj sem se pogovarjal s prijateljem, ki si lasti, po mojem mnenju, eno najlepših Maxim v SLO, V6 z vso opremo, spuščen in 17" BBSke. Mu je en mulc prletu v avto. Nov žmigovec je en 35kSIT (primer, za mojga BMWja je original bel okol 15kSIT, neoriginal, pa praktično isti pa 4800SIT)
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov