Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin To jul 13, 2004 7:59 pm

NoSpeedNoFun je napisal/-a:Meni so na Kii dali skoraj 400.000 popusta. Avta ni in ni bilo, ko sem ga narocil, ko je pa prisel sem pa rekel, da ga ne bom vzel. Takrat je pa rekel, da dajo cenej, ker sicer vprasanje, kdaj bi nasli kupca za ta avto :)

Tega ti pr Oplu naujo rekl, k po moje majo vseen dost možnosti, da ga prodajo.

Lahko zahtevaš penale, al pa se zmeniš, da ti namesto tega dajo nadomestno vozilo.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

zmuro
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Al bom vzel motorko

Napisal/-a zmuro To avg 17, 2004 10:08 am

Isto je pr nas, smo šli k oplu po novo atro, ki smo jo naročil ze sred aprila pa nam je tam un čeh reku da avta pred morjem še ne bo ker je "tak naval" in da bomo moral na avto počakat do konc avgusta ali začetek septembra, smo dal pa 450 ksit are. Zanč ga kličem pa mi prav da je avto v postopku izdelave pa še pleha nima.....life sux
Čuj stari , NEA f**e špilat k ti bo dikič odpadu

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr avg 18, 2004 8:27 am

Po eni strani me veseli da gre Oplu tako dobro da so take čakalne vrste, po drugi razumem jezo bodočih (oz. delno že sedanjih) lastnikov. Kot so ti ostali povedali, pojdi se tja zmenit za bodisi nadomestni avto, vsaj istega ranga, ali pa zmanjšanje kupnine. Če ne pristanejo, jim najprej zagrozi z agencijo za varstvo potrošnikov. V takih primerih približno 70% trgovcev (kakršnihkoli) popusti (če vedo da nimajo prav), drugače pa dejansko pojdi tja, so presenetljivo učinkoviti, bolj kot si ljudje mislijo.

Pa upam da mašino čimprej dobiš, meni je bla na testni vožnji zelo všeč.
Slika

Uporabniški avatar
JELO
Novinec

Kraj: MENGEŠ

Napisal/-a JELO Sr avg 18, 2004 8:55 am

Moj skromni nasvet...naj jih odvetnik malo pokliče in za zdravje vpraša!
Po izteku dobavnega roka naj izterja nadomestni avto do dobave tvojega!
VOLVO FOR LIFE!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr avg 18, 2004 9:33 am

JELO je napisal/-a:Moj skromni nasvet...naj jih odvetnik malo pokliče in za zdravje vpraša!
Po izteku dobavnega roka naj izterja nadomestni avto do dobave tvojega!

Pusti zaenkrat odvetnika pri miru, bo ceneje, se ne splača.
Slika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Sr avg 18, 2004 10:15 am

Nisem celotne zadeve baral.

Ampak s to zadevo je tako. Če nisi v pogodbi navedel posebej da želiš po določenmu roku nadomestni avto al kr kol druzga se po domače obriš pod nosom. Sorry tuko je.
Jest sem tud golfa naroču 5 aprila dubu sem ga pa 20 junija. Ni kriv prodajalec ampak tovarna ki ima v planu točno določeno število vozil ki bi jih naredila, ne povečujejo kvoto razen v ekstremnih primerih. No kar se tiče mojga avta mi je kolega k je prodajalec, vzel enga druzga z lagarja pa tisto opremo dopisu k jo je mogu met, sem ga vsaj en mesec prej dubu.

Kaj nej rečem potrpi, k če ne jemlš glih tizga avta k ga majo na dvoriš je treba mal potrpet. Jest sem pa tud reku če bom še kpovol pri naših prodajalcih, bomo sestavl pogodbo tako da dobim nadomestn avto. Seveda se to ne more it vsak sploh pa ne pod ene 7 mio za avto.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr avg 18, 2004 10:30 am

Se ne strinjam. Določene stvari, ki jih da avtohiša v pogodbo so nične, saj jih predpisuje zakon in ena od teh stvari je dobavni rok. Je pa res, da ti bodo ponudili, da ti vrnejo aro in lahko brezplačno odstopiš od pogodbe, ali pa ti bojo dali kake dodatne 2 ali 3 % popusta, kar je tudi nekaj.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Sr avg 18, 2004 10:33 am

Z aro je tuko prodajalec ni kupcu dolžen vrniti are če kupec odstopi od pogodbe, je pa res da je to stvar dogovora in leti na kvaliteto prodajalca. Osebno bi reku da se izpogajej še kkšno dodatno opremo.

Disco39
Nov uporabnik

Napisal/-a Disco39 Sr avg 18, 2004 12:06 pm

Uporabniški avatar
Vectra
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Vectra Ne sep 12, 2004 11:29 pm

Skoraj je sredina septembra...
Si že dobil avto? :)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po sep 13, 2004 6:57 am

moj oče je pa dobu novo corso en mesec pred rokom?!?!?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 17 gostov