Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MetodTrobec

Re: kateri avto priporočate za 900.000sit

Napisal/-a MetodTrobec Ne avg 08, 2004 4:53 pm

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne avg 08, 2004 4:53 pm

Popravek. Alfa v oglasu je, sodeč po letniku en razred nižje pri registraciji, saj ima, če se ne motim, boxer motor, kar je ravno malo manj kot 80 kW, BMW pa jih ima 85 kW. Je pa zato BMW nekoliko hitrejši in ima malenkost boljši pospešek.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Ne avg 08, 2004 4:57 pm

Glede na to, da si študent glej kuko boš pol avto vzdržvov. Preden kupiš se prepriči kok kušta zavarvane, pa kok registracija.

Kar se pa avtomobila tiče glih neki hudga nauš dobu. Po mojem mnenju se izogibaj vozil k majo preveč elektronke, vse ma svoj rok trajanja. Ne izberi prevelike kubatire pa tud avto nej ne ma več k 100 k prevoženih. Je v sloveniji kar dost velka ponudba tuko, da ne hiti.

Dobr je tud, da ma servisno.

Moj osebni predlog je kej trpežnega mogoče golf III, sej ni pocen ampak gvira. Toplo pa odsvetujem bmw-je k so sicer zakon sam so predragi za vzdrževat.

A ja pa obvezno preglej kakšne gume ma avto, pa kdaj so se zavorne ploščice menale, pa take drobnarije ki so na prvi pogled skrite.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Ne avg 08, 2004 5:20 pm

poršejček je napisal/-a:sj jz cist vrjamem da je bemfa kul sam to je premocn in prevelik avto za enga ki je neizkusen!to si lahk kupi ko bo meu 3-4 leta izkusen!

mozno da dobr laufa (mogoce sreca??), imam pa dva kolega, en ima 318i , delal generalko pri 160.000 drugi jo je delal z 320i coupe pri 220.000 , fotr je meu pa tud sluzbenega 523 letnik 1997 cca. po 25.000 km letno in je sou avto rakom zvizgat lansko leto z vsega 150.000 kosou kilometrou, in je kuj menal za audija s6 2.5 tdi!avto ima 100.000 kilometrou in dela brez problema!

mal me je zanesl s teme!
hotu sm sam povedat da se mi zdi premocan za njega!je alfa 145 bolj primerna!

je pa spet res da moras imet sreco kaj dobis!
pišuka avti so sama loterija!

Generalka na BMW pri 160.000 oz. 220.000 km??? Saj ni Alfa! Dobro, ne recem, vse se da unicit, ampak pri BMW se moras za to ze RES dobro potrudit... Si morda pomislil, da je 160.000 km po stevcu morda lahko 760.000 realnih? Ni malo avtomobilov, ki so jih ob uvozu za nekaj 100.000 km "pomladili". Kadar navajas primere, jih poskusi tudi argumentirati. Drugace je to tako kot opravljanje starih bab na trznici... BMWje vozim ze 14 let, imel sem ze tudi avtomobile z vec kot 500.000 km, pa pri nobenem se ni disalo po generalki... Imel sem pa ze Audija, ki je kuril 15 litrov olja na 10.000 km...

Se strinjam, da je za studenta primernejsi majhen avto s sprednjim pogonom, ampak Alfa...? Alfa je prav tako sporten avto kot BMW, le da ima vrsto pomanjkljivosti: kvari se precej bolj kot BMW, varnost je bistveno manjsa, za ergonomijo pri tej firmi niti se slisali niso, rezervni deli so pa vcasih celo drazji kot za BMW, glede na to, da je BMW danes eden najcenejsih avtomobilov za vzdrzevanje, tako med Nemci kot nasploh... Alfe so se kupovale vcasih, ko so bili se rabljeni BMWji dragi kot zafran, danes, ko pa ga dobis (s klimo!) ze za 200.000 SIT, je pa to nesmiselno, razen ce nisi tako zaljubljen v (zame nic posebnega) obliko, da pozres vse ostalo...

Sicer je pa moj nasvet kupcu taksen: kupi tisto, kar je tebi vsec, pa s tem ne mislim samo zunanjosti, ampak moras avto tudi preizkusiti! Tu na forumu navijamo vsak za svojega ljubljencka, ampak vozil se bos pa nazadnje sam! Volan v roke pa preizkusit! Pa ne kupi prvega, ampak raje pojdi gledat 20-30 avtomobilov! S teboj naj gre nekdo, ki se spozna. Veliko srece pri nakupu in uzitkov pri voznji ti zelim :wink:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne avg 08, 2004 5:27 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Glede na to, da si študent glej kuko boš pol avto vzdržvov. Preden kupiš se prepriči kok kušta zavarvane, pa kok registracija.

Kar se pa avtomobila tiče glih neki hudga nauš dobu. Po mojem mnenju se izogibaj vozil k majo preveč elektronke, vse ma svoj rok trajanja. Ne izberi prevelike kubatire pa tud avto nej ne ma več k 100 k prevoženih. Je v sloveniji kar dost velka ponudba tuko, da ne hiti.

Moj osebni predlog je kej trpežnega mogoče golf III, sej ni pocen ampak gvira. Toplo pa odsvetujem bmw-je k so sicer zakon sam so predragi za vzdrževat.

A ja pa obvezno preglej kakšne gume ma avto, pa kdaj so se zavorne ploščice menale, pa take drobnarije ki so na prvi pogled skrite.

A lahko tole "predragi za vzdrzevat" argumentiras na podlagi kaksnih (svojih!) izkusenj ali si to slisal od prijatelja strica sestricninega zeta, ki mu je povedal dedek njegove bivse zene iz drugega zakona?

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Ne avg 08, 2004 6:00 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
MIKIMOUS je napisal/-a:Glede na to, da si študent glej kuko boš pol avto vzdržvov. Preden kupiš se prepriči kok kušta zavarvane, pa kok registracija.

A lahko tole "predragi za vzdrzevat" argumentiras na podlagi kaksnih (svojih!) izkusenj ali si to slisal od prijatelja strica sestricninega zeta, ki mu je povedal dedek njegove bivse zene iz drugega zakona?

Sam osebno najbolj poznam nemce pa njihove hibe. Zakaj golf III, zato ker mu je cena že kar lepo padla. Drgač ma pa kolega letnik 97 1.4 zadnje trojke k so ble mal bl opremljene, pa je mu do sedaj manj problemov oziroma jih sploh ni mu, kot jest k mam golfa IV. Trojka se mi zdi dost zanesliv avto z malo opreme, kar je pa itak bolje, ker začno crkavati razni servomotorčki pa elktronika v sodobnih avtomobilih ni nikakor tako zanesljiva kot mehanika. Pa ne me spet spraševat ker stric mi je to povedov, k je to čist s taprve roke. Za druga vozila pa nemorem nič rečt k jih ne poznam, razen to da velikim avtomobilom blazno cena pada, predvsem zaradi nizkega povpraševanja in velike cene vzdrževanja.

Sam osebno bi se odločil za vozilo mlajše od letnika 95.

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne avg 08, 2004 7:04 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Generalka na BMW pri 160.000 oz. 220.000 km???

Sprijazni se, BMW očitno ni bistveno bolj vzdržljiv kot drugi avtomobili. Če se samo spomniš, da ti pri seriji 3 lahko odtrga recimo zadnjo premo ob pristisku na plin.

Se strinjam, da je za studenta primernejsi majhen avto s sprednjim pogonom, ampak Alfa...? Alfa je prav tako sporten avto kot BMW, le da ima vrsto pomanjkljivosti: kvari se precej bolj kot BMW, varnost je bistveno manjsa, za ergonomijo pri tej firmi niti se slisali niso, rezervni deli so pa vcasih celo drazji kot za BMW, glede na to, da je BMW danes eden najcenejsih avtomobilov za vzdrzevanje, tako med Nemci kot nasploh...

Predvsem vozniki BMWjev precej bolj skrivajo okvare svojih vozil. Zakaj, je najbrž jasno. Varnost da je bistveno manjša? Oglej si crash test aktualne serije 3 (NCAP) in boš očitno zelo negativno presenečen. Kakšna je varnost pri še starejšem modelu, pa rajši niti ne razmišljam.
Ergonomija pa je izraz, ki ga BMWjaši radi mečete ven, ko vam zmanjka argumentov. Jaz osebno v 145ki sedim zelo dobro, z obvolanskimi ročicami nimam nikakršnih težav, gumbi so povsem v redu razporejeni. Kaj je že ergonomija?
Dele za alfo dobiš brez težav, čez mejo je polno odpadov, mašino dobiš za nekaj 10 tisočakov- skratka, ni problema.

Alfe so se kupovale vcasih, ko so bili se rabljeni BMWji dragi kot zafran, danes, ko pa ga dobis (s klimo!) ze za 200.000 SIT, je pa to nesmiselno, razen ce nisi tako zaljubljen v (zame nic posebnega) obliko, da pozres vse ostalo...

Kateri BMW pa se dobi za 200.000 SIT? Najbrž zelo nov in z varnostjo na ravni 145ke? Tega leta 1975 BMW pač ni imel.

Sicer je pa moj nasvet kupcu taksen: kupi tisto, kar je tebi vsec, pa s tem ne mislim samo zunanjosti, ampak moras avto tudi preizkusiti! Tu na forumu navijamo vsak za svojega ljubljencka, ampak vozil se bos pa nazadnje sam! Volan v roke pa preizkusit! Pa ne kupi prvega, ampak raje pojdi gledat 20-30 avtomobilov! S teboj naj gre nekdo, ki se spozna. Veliko srece pri nakupu in uzitkov pri voznji ti zelim :wink:

S tem se zelo strinjam. Osebno bi jaz, kljub temu, da si zadrt BMWjaš, k ogledu rabljenega vozila z veseljem vzel tudi tebe. :P

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Ne avg 08, 2004 7:27 pm

ja tudi jaz se strinjam da bmw-ji ocitno niso erste clase!
tisti ki je delal generalko pri 160k kilometrou je kupil rabljenega pri autounionu, drugi ki jo je delal pa pri 220k kilometrou pa je avto podedoval o fotra (ki je kupil novega in ga redno serviseral)!

jaz osebno bi se vrtel med alfo, 306-ko in morda golfom:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=124644

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=120546

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=132515

pa tudi kasna ibiza ni svoh:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=130149

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=126661

ali pa morda ta:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=128292

mah, kaj ti naj recem!poglej si izbira je ogromna!
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne avg 08, 2004 9:06 pm

Dobro, sej je _Jerry_ lepo povedu...vsak avto se da uničit...tak da če je tvoj frend avto kupu pri autounionu še ne pomeni da so kilometri bili realni...Drugo je da drugi frend ni nujno delal lepo z avtom ko ga je pojerbal...lahko da ga je že ate prej tišu mrzlega itd itd...Ko boš mel avto, pa ga boš zaribu, pol pa govori...
Zdej pa dva primera, ki jih jz poznam...pa zato ne pomeni da...ahhh sej boš vidu no...
Kolega ma 535i pa ma 170000 prevoženga, avto ma povprečno porabo tu in tam 17, pod 13 pa ne pride, torej resno ma probleme s prehitro vožnjo...pa mašina pele ko švicarska ura in ni dal tud tolarja za mašino in nepredvidena popravila, poleg rednih servisov...Kaj pa zdaj???...jaz vsaj zdaj ne bom reku da se vsi BMW-ji ne kvarijo tko ko si ti posploševal, dva poznaš k sta taka d.... da sta zaribala avto, pa se pol vsi bemfi zaribajo pri 160k km... lepo te prosim...
Od tega kolega fotr...528i, krepko čez 200000km, brez problema...enkrat se mu je snelo stikalo za vodno pumpo in je obstal...nataknili nazaj in peljal je naprej...brez stroškov in brez nadaljnih problemov...
Še en BMW, imel ga je stric, avto je mel +180000km, nikoli generalne, olja ni pil, skratka brez problemov in pripomb...mašina 2.5, kupu je rabljenga, najbrž že prej ni bilo šparano z njim, pri stricu pa verjetno še manj. Nobenih večjih težav, če se prov spomnim je bla edina težava poraba, ki je pr njemu znala sečt tud od 15l/100km, samo je pa v hribih doma, vozi pa ne počasi...kaj pa zdaj???, še vedno ne bom trdil da so BMW-ji nepokvarljivi, kot tudi ne bom trdil, da se bo Alfa ziher pokvarla, ampak take cvetke--->mam frenda, na 160k delal generalno...zaključek BMW se kvari ko šus...
Še en primer, Audi 80 1.8S, od mojga fotra...prevoženga okrog 280k...brez težav in generalne, je pa res da je zelo lepo delu z njim...

Skratka glede tvojih izjav poršejček...
Ojej, ojej :roll: Sam nisem še nikoli in nikjer rekel, da so BMW-ji najboljši avtomobili na svetu, čeprov mi je to nekako s Subarujem in Ferrarijem najbolj zaželen avto, niti ne rečem da je Mercedes sranje, ker to nikakor ni, čeprav ga nekako ne prenesem...zakaj...ne vem, vsak ma svoj okus...
Skratka, neutemeljene pripombe je bolje obdržat zase, tud jz bi tole mogoče lahko obdržu zase, ampak nisem mogu...je*i ga...
Ne boš verjel...tudi Porscheji se pokvarijo :roll:

Da pa ne bom offtopic...jz bi ti priporočal kaj takšnega kot je Nissan Micra, Peugeot 106, Citroen Saxo...skratka segment malih avtomobilov in seveda mašina čim manjša, in najbrž bo tudi rednih stroškov zelo malo...kok se bo pa kvaru, bo pa tudi od sreče odvisno na kakega boš naletu...veliko sreče pri nakupu :wink: Te avtomobile bi ti priporočal seveda, če hočeš met malo stroškov...če pa ne, pa konjev nikoli ni preveč :twisted:

LP vsem
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po avg 09, 2004 8:20 am

Slide pod tole se podpišem. Vsak ma svoj okus, zato je nesmiselna taka debata. Kar pa se tiče avtomobila za dijaka oz. študenta, ne razmišljaj o kakem velikem avtomobilu. Raje kupi kakšen manjši avto razreda Clio oz. Golf. Vzrokov je več.
1. Z velikostjo avtomobila rastejo stroški vzdrževanja
2. Večji avtomobili imajo ponavadi velik motor, posledično je poraba večja
3. Rezervni deli so precej dragi (še posebno, za nekoliko starejše limuzine)
4. Velike in široke gume so dokaj precej dražje od 13" oz. 14"
Vse to pa precej izčrpa lastnikov proračun. Glede na to da si dijak oz. študent, verjetno nimaš veliko prihodkov.

Potem pa je tu še nekaj povsem praktičnih razlogov:
1. Praviš da bo avto parkiran pred blokom, kjer verjetno ni neomejeno število parkirnih prostorov, zato se boljše obnese majhne avtomobil.
2. Verjetno nimaš veliko prevoženih kilometrov, zato je boljše, če izkušnje pridobiš z manjšim avtomobilom, ki ga boš lahko obvladoval
3. Bmw-ji, Alfe in drugi avtomobili so precej močni, kar zna biti precejšen izziv precem v zimskem času še posebno v kombinaciji z zadnjim pogonom.
4. Manjši avtomobil ima manjšo ceno, zato lahko kupiš nekoliko mlajšega...

Za konec pa še en nasvet. Če imaš samo toliko denarja kot si zapisal v začetku, raje kupi 100 ali 200k SIT cenejši avto, saj bo poterbno plačati še stroške prepisa, zavarovanje, mogoče zamenjati gume (če ne prej v jeseni za zimske)...

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
THUG_LIFE
Novinec

Kraj: kranj-planina

Napisal/-a THUG_LIFE Po avg 09, 2004 11:00 am

NE sej mam več denarja sam sm že na to vse računov.

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po avg 09, 2004 2:35 pm

Jaz bi ti priporočal hondo civic bingo. (1.4i motor, letniki 96-2000)
Je majhen na zunaj, a ima veliko prostora, serijsko relativno dobro opremljen (servo, el. pomik stekel in ogledal, od l. 98 tudi 2x airbag...), najboljši del pa so stroški. Delov je dovolj ker je civic kar razširjen, ker ima samo 75 konj sta zelo nizki registracija in poraba, z posegom za 1000 SIT ga lahko dvigneš na 90 konj (in še vedno plačuješ registracijo za 75!), ker je japonec se ne kvari, poleg tega pa je lep na pogled.

Primer:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=114716#

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 09, 2004 2:38 pm

tristan01 je napisal/-a:Slide pod tole se podpišem. Vsak ma svoj okus, zato je nesmiselna taka debata. Kar pa se tiče avtomobila za dijaka oz. študenta, ne razmišljaj o kakem velikem avtomobilu. Raje kupi kakšen manjši avto razreda Clio oz. Golf. Vzrokov je več.
1. Z velikostjo avtomobila rastejo stroški vzdrževanja
2. Večji avtomobili imajo ponavadi velik motor, posledično je poraba večja
3. Rezervni deli so precej dragi (še posebno, za nekoliko starejše limuzine)
4. Velike in široke gume so dokaj precej dražje od 13" oz. 14"
Vse to pa precej izčrpa lastnikov proračun. Glede na to da si dijak oz. študent, verjetno nimaš veliko prihodkov.

Potem pa je tu še nekaj povsem praktičnih razlogov:
1. Praviš da bo avto parkiran pred blokom, kjer verjetno ni neomejeno število parkirnih prostorov, zato se boljše obnese majhne avtomobil.
2. Verjetno nimaš veliko prevoženih kilometrov, zato je boljše, če izkušnje pridobiš z manjšim avtomobilom, ki ga boš lahko obvladoval
3. Bmw-ji, Alfe in drugi avtomobili so precej močni, kar zna biti precejšen izziv precem v zimskem času še posebno v kombinaciji z zadnjim pogonom.
4. Manjši avtomobil ima manjšo ceno, zato lahko kupiš nekoliko mlajšega...

Za konec pa še en nasvet. Če imaš samo toliko denarja kot si zapisal v začetku, raje kupi 100 ali 200k SIT cenejši avto, saj bo poterbno plačati še stroške prepisa, zavarovanje, mogoče zamenjati gume (če ne prej v jeseni za zimske)...

Lp Tristan01

Se popolnoma strinjam, dodajam sam to da so majhni avtomobili predragi ker je povpraševanje veliko, zato sem predlagu nižji srednji razred. Znamka pa je stvar okusa in želja. Vsak bo pa svojga kona hvalu.

C0B0
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a C0B0 Po avg 09, 2004 2:43 pm

ThARippA je napisal/-a:Jaz bi ti priporočal hondo civic bingo. (1.4i motor, letniki 96-2000)
Je majhen na zunaj, a ima veliko prostora, serijsko relativno dobro opremljen (servo, el. pomik stekel in ogledal, od l. 98 tudi 2x airbag...), najboljši del pa so stroški. Delov je dovolj ker je civic kar razširjen, ker ima samo 75 konj sta zelo nizki registracija in poraba, z posegom za 1000 SIT ga lahko dvigneš na 90 konj (in še vedno plačuješ registracijo za 75!), ker je japonec se ne kvari, poleg tega pa je lep na pogled.

Primer:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=114716#

My thoughts exactly 8) 8) 8) Bingo power.
SlikaHonda Civic 1.4i - Who needs VTI when you have Da BiNgO

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po avg 09, 2004 9:18 pm

Tista dva posta sem napisal vceraj, ko sem bil kar precej "naspicen" in moram rect, da sem se kar malo bal, kaksen bo odziv...

...Tako da sem bil danes zato toliko bolj prijetno presenecen, da se debata odvija na kulturnem nivoju :D

Za moje "izpade" se vam vnaprej opravicujem, ampak vedite (Norden to ze ve :wink: ), da bo vsak, ki bo imel kaj izrazito slabega za povedati cez BMW, delezen posebnega "tretmaja"... :EE

Zakaj? Zato, ker sem preizkusil ze vec 1000 avtomobilov (tudi imel sem jih ze vec 100) in sem glede tega ZELO izbircen, pa edino BMW (in SAAB, a ta je pri nas zal eksotika in kot tak zahteven za vzdrzevanje :cry: ) ustreza mojim strogim merilom in zahtevam...

Norden, najina debata ocitno nikoli ne bo koncana, zato je zaenkrat ne bom pogreval, ker bo za to se veliko priloznosti. Omenil bi morda le to, da bi bila moja izbira BMWja, ce bi imel na razpolago slab milijon, serija 5, letnik 88-95, model 525i 12V ali pa 520i 24V, obvezno s klimo, tadva pa ravno zato, ker se ne prideta v zgornji razred za cestnino in zavarovanje. Serija 5 zato, ker je pol cenejsa, nekaj varnejsa, pa skoraj nic vecja od serije 3, pa tudi vecinoma bolj opremljena. Kot sem ze napisal, se cene zacnejo pri 200.000 SIT (letnik 1989 in ne 1975, Norden :ne in seveda klimatiziran... 8) ), za 400-500.000 dobis pa ze zelo lepo ohranjenega. Ta model je eden najboljsih izdelkov bavarske avtomobilske hise in ko se ga enkrat navadis ali bolje receno, razvadis, mu ostanes zvest za vekomaj... :wink: Dokler tega ne preizkusis, ne ves, kaj je uzitek v voznji :vrum

No, zdaj pa le pojdi in kupi tisto Alfo 145... :roll:

P.S.: Slide, hvala za podporo! Me veseli, da se z nekom delim svoje mnenje... :pivo

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To avg 10, 2004 7:47 am

Kak ste tečni bmwjaši...

vsak topic se sprevrže v bmwjado...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Napisal/-a poršejček To avg 10, 2004 8:21 am

oj joj joj!sm ucitno nekomu na zulj stopu!

nisem pluval cez bmw-je nikakor ne!sam osebno nimam nic proti njim in tudi nisem rekel da se porscheji ne kvarijo, je pa res da je to najmanj pokvarljiv avto (bo temu kdo oporekal???)

jaz sem pac rekel kar je bilo res (sam res da ne vem kako so z avtomobili ravnali ker nisem bil zraven) ampak po tvoji teorili slide bi lahko sklepal da je vsak bmw potem zgonjen?!
ce pravis da je avtounion nvil kilometre, pa da ga je kao njegou fotr tisou...in podobne base!
dj mi enga povej (starcki ne stejejo) ki si kupi bmw-ja in ga vozu do 14km/h in to samo ob nedeljah in redko kdaj cez 4000 obratou?

halo stari, sj nc ne recem dan danes moras met sreco ko kupis avtomobil, bilo katero znamko, sam prosim te ne zagovarjaj bmw-ja kot da je to svetska znamka!

jaz imam tudi znamko ki mi je vsec in avtomobile ki bi jih rad imel a jih zato se ne bom sel zagovarjat in trdit da so d-best in se in se...

ko sm se uclanil sem misliu da so tukaj gor bolj zreli ljudje (nekateri so zelo v redu da se ne bomo narobe zastopili) , ki so ti pripravljeni dat nasvet ne pa vsako tvojo izjavo spluvat u nulo!

kar se pa alfe 145 tice: ocitno ste nekateri fosili narobe zastopili!jaz nisem pristas alfe (so lepe nic ne recem in bi tudi kako imel), omenil sem jo samo zato ker se mi zdi da je za teh 900.000 SIT to zelo vredu avtomobil za dijaka ki se nima bohve kakih izkusen!
vi ki ste ponavadi "najpametnejsi" na tem forumu ste sigurno med 25-40 let ali kako leto gor ali dol, ste zaposleni, verjetno imate tudi druzine, in lahko najamete kredite in podobne pizdarije ter si omogocite nakup boljsega in bolj"in" avtomobila!

za vstop v avtomobilski razred pa se mi zdi alfa 145 kar primern avtomobil!
redki so ki si jo lahko pri 18 privoscijo brez pomoci starsev!

aja BTW a vi ste vsi imeli bmw-je, audi-je, volvo-te in podobno ko ste bili dijaki????

dvomim, marsi kdo od vas je mel komaj bicikl!

tak da, najverjetneje bom forum zapustil (vem da me ne boste pogresal in tega si tud ne zenem k srcu) vsake tok casa se bom se morda kaj oglasil to je pa tud vse!

RAZOCARALI STE ME
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 10, 2004 8:40 am

No da pojasnim...
@courage - vsako takole pretehtavanje avtomobilov se sprevrže v BMW-jado zaradi določenih nestrokovnih in neutemeljenih izjav, takšnih ki ponavadi niti ne vejo o čem govorijo ampak so slišali od....ki je slišal od...itd. In potem bmwjaši seveda povejo svoje...ampak poglej, vedno in vedno se najde kdo, ki napiše kej o bmw.jevem dragem vzdrževanju itd, v debatah tega stila...zato nastane bmw-jada ali ALFA PROTI BMW-jada :wink:
Druga stvar
@poršejček - nisem jaz tko posploševal, niti nisem rekel da vsi gonijo BMW-je...jz sm samo reku, da sta ga tvoja frenda mogla FEJST gonit al je blo pa najbrž kej narobe, da je tko hitr zaribu...se opravičujem če sem se nerodno izrazil, ampak se mi zdi da sem bil nekako dost jasen...navedel sem ti tudi dva primera o dveh ki sta kar "tiščača" in iz tega bi lahko mogoče mislil, da sem jaz mislil :noro da so zgonjeni, hotu sm pa samo povedat da niso tako "zaribljivi" kot si mislu ter da sta mela tvoja frenda veliko smolo...Kolegu je recimo zaribala Vitara V6 pri mal čez 100k km, so pozabli olje dolit :shock: a zdej razumeš kaj hočem povedat...da ni vedno avto oziroma motor slab ampak je predvsem za razpad mašine kriv voznik ali pa kaka napaka, seveda pri tako majhni kilometrini :wink:
Mislim da sem tudi dost jasno napisal da kljub temu da mi je BMW zakon, da zato ne bom rekel da je nepokvarljiv ali najboljši avto na svetu...sem že napisal to...
Torej upam da sem pojasnil nesporazum, ki je tule nastal...
Nikjer nisem rekel da so nepokvarljivi, verjetno je bilo res nekaj narobe z motorjem tvojih kolegov...to da je oče lahko grdo delu, sem mel v mislih predvsem drugačno "zlorabo" kot tiščanje...Prav tako nisem rekel da je BMW naj naj in oh in sploh, vendarle pa nima tako nevzdržljivih motorjev...prijatelja sta očitno mela smolo!!!...upam da sma se zdaj razumela poršejček...ni blo nobenih bas :lol:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Napisal/-a poršejček To avg 10, 2004 8:51 am

avto moje fotra je bil bmw 523i!
avtomobil je bil kupljen testen pri autounionu z vsega 7.000 kilometri star pol leta!
avtomobil je bil kupljen v sluzbene namene, kar pomeni da je bil redno servisiran!za vsako pizdarijo je bil poslan na servis (ko smo oziroma ga je imel komaj 6-7 mesecev je sel board computer) OK smo rekli sej to se lahk zgodi.3 mesece za tem je sel iz neznanega (tako so rekli na servisu) akumolator, OK smo rekli to je malo sumljivo samo vredu pustimo to!potem eno leto mir, nakar grejo motorcki za spuscanje elektricnih sip!in podobne pizdarije so se dogajale do 1,6 leta nazaj ko je dokoncno izdahnil!
od takrat baprej firma ne kupuje vec bmw-jew, saj so meli z njim take stroske kot ce bi kupili novega (karikiram)!

jebat ga ucitno sm edini na forumu ki ve z vec kot enega bmw-ja ki se je pokvaril!
morda se lahko stejem med srecneze :twisted:
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček To avg 10, 2004 9:11 am

poršejček je napisal/-a:vi ki ste ponavadi "najpametnejsi" na tem forumu ste sigurno med 25-40 let ali kako leto gor ali dol, ste zaposleni, verjetno imate tudi druzine, in lahko najamete kredite in podobne pizdarije ter si omogocite nakup boljsega in bolj"in" avtomobila![/b]

HOPLA, napaka!!!!!!

Večina teh izvrstnih strokovnjakov je najstnikov........
.....nekateri so še brez izpita!!!!! :roll: :roll: :roll:
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov