Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT Pe avg 27, 2004 11:54 pm

tomaz40 je napisal/-a:Poznam nekoga, ki je iz Amerike pripeljal VW Boro.

Torej je uvozil Jetto. 8) :P

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 27, 2004 11:55 pm

No lepo, bo pa res poceni.
Kako bo pa s predelavo avta na EU norme, al bo zadeva šla malo mimo uradnih poti?

Pa še eno vprašanje, čisto tako, me zanima če si se kaj pozanimal kako je avto kaj zaščiten pred zimskimi razmerami na naših cestah (beri SOL). Namreč leta nazaj sem se zelo zanimal za ameriške avte, predvsem oldtimerje kova Corvetta '58, pa Bel-Air '57 in takrat sem v eni nemški reviji zasledil da se nekateri pritožujejo nad slabo zaščito ameriških avtov. Pet let star, pa spodaj čisto rjav, baje.

Kakšen pa bo ta avto od strica, mašina, najbrž avtomatik, ane?
Slika

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr So avg 28, 2004 12:18 am

Sej to za SOL pa sploh ni problem, bo dal pa protikorozijsko zaščito gor ane :roll:

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman So avg 28, 2004 12:49 am

Yagi-san je napisal/-a:.....Cena prevoza iz ZDA je cca. 10.000 $, ......

kekec...
10.000 $ ?!!!

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak So avg 28, 2004 8:15 pm

Nixxon je napisal/-a:No lepo, bo pa res poceni.
Kako bo pa s predelavo avta na EU norme, al bo zadeva šla malo mimo uradnih poti?

Pa še eno vprašanje, čisto tako, me zanima če si se kaj pozanimal kako je avto kaj zaščiten pred zimskimi razmerami na naših cestah (beri SOL). Namreč leta nazaj sem se zelo zanimal za ameriške avte, predvsem oldtimerje kova Corvetta '58, pa Bel-Air '57 in takrat sem v eni nemški reviji zasledil da se nekateri pritožujejo nad slabo zaščito ameriških avtov. Pet let star, pa spodaj čisto rjav, baje.

Predelava na EU norme:

Mimo uradnih poti??? Ne ne ne sej nism nor in tudi ne maram met opravka s policaji in ostalimi organi...
obseg predelave bo :
EU luci spredaj in zadaj... Imam pa veliko sreco, da so te avtomobili bili delani tudi za EU trg.. .Torej ne vem kje naj bi bil problem...

V ponedeljek moram poklicati se na Chrysler Import Slovenija in na podlagi VIN oziroma stevilke sasije mi bojo preverili skladnost komponent z EU normativi...

Kar se tice soli in zimskih razmer pri nas:
No tudi v Virginii imajo sneg in sol po cestah ... Avto pa nima niti pikice rje... Delno tudi zato, ker je vecina karoserije iz kompozitnih vlaken ( se lepse slisi kot plastika)
Dodatno zascito podvozja pa ti naredijo za par 10000 SIT...

Avto je 2.7 V6, menjalnik pa je avtomotski z moznostjo rocnega pretikanja ( kot na primer tiptronic) notranjost v bez usnju,sedezi in ogledala elektricno nastavljivi... klima ... BOSE audio sistem, ojacevalec, celo vrsto zvocnikov, CD ...
Skratka zverina... Lite feltne ( ki pa jih bom tako ali tako zamenjal, ko ga dobim)

Lansko leto, ko sem bil tam sem se vozil z njim... Kaksn uzitek...

To je to ...
Lep pozdrav
SubaruFreak....
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So avg 28, 2004 8:41 pm

Nixxon je napisal/-a:Poleg tega: avto je letnik 97, kar bi pomenilo, da ga en moreš uvozit. Razen če je stric državljan obeh držav, potem bi lahko on uvozil in tebi prodal.

Nixxon, nixxon, nixxooooon!!!!...torej...če jz poznam človeka, ki ma naše in Nemško državljanstvo, mi lahko brez problema prpelje recimo BMW 320i E 36 94', ki je pravi Sahnestuck Slika Slika s klimo in recimo 2x airbagom???? Slika ???
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak So avg 28, 2004 10:13 pm

Ob uvozu avtomobila iz katerekoli drzave letnik NI pomemben!!!

Preverjeno na LPP...

Lp
SFreak
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So avg 28, 2004 10:27 pm

Problem ni v letniku, so me naučilli :wink: Problem je v normi Euro 2, ki pa so jo mogli avtomobili izpolnjevati po letu 97, oziroma so jo nekateri(redki) izpolnjevali od 94 naprej...torej če dobiš avto pred letom 97, ki ustreza normam Euro 2 potem ne bi smelo biti problemov...NAJ NE BI problemov :wink:

nixxon...kako je pol s tistm? Glej dva posta višje :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To sep 07, 2004 11:38 pm

Evo sem zbrskal fotko :

Slika

LP
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr sep 08, 2004 7:48 am

Slide je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:Poleg tega: avto je letnik 97, kar bi pomenilo, da ga en moreš uvozit. Razen če je stric državljan obeh držav, potem bi lahko on uvozil in tebi prodal.

Nixxon, nixxon, nixxooooon!!!!...torej...če jz poznam človeka, ki ma naše in Nemško državljanstvo, mi lahko brez problema prpelje recimo BMW 320i E 36 94', ki je pravi Sahnestuck Slika Slika s klimo in recimo 2x airbagom???? Slika ???

Sori, sori, sori! Sem spregledal. Kolikor vem je tako, da mora ta človek imeti avto v lasti vsaj 6 mesecev in baje (ne vem točno) mora za stalno pridet živet v Slovenijo. (kako pa definiraš stalno je pa nekaj drugega). Lahko pa da je sedaj ko je EU kaj drugače.

PS: mogoče vpraši na bmwslo Perota, on vem da to pozna, ker je nekaj takega leta nazaj že izvedel.
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr sep 08, 2004 8:00 am

Kennman je napisal/-a:

kekec...
10.000 $ ?!!!

najem ladijskega kontejnerja za avto je cca. 2000 USD!
Slika

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi Sr sep 08, 2004 8:19 am

zupi13 je napisal/-a:
Kennman je napisal/-a:

kekec...
10.000 $ ?!!!

najem ladijskega kontejnerja za avto je cca. 2000 USD!

ti je že zgoraj napisal, da prevoz pride 500 USD :wink:

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Sr sep 08, 2004 1:54 pm

Če hočeš pri nas homologirat vozilo, mora motor ustrezati najmanj EURO2 ekološki normi. Preveri, oz, se pozanimaj prej, kako je z ameriškimi vozili.....
pubi

Uporabniški avatar
Žalnik
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Žalnik So sep 11, 2004 10:40 am

SubaruFreak je napisal/-a:Evo sem zbrskal fotko :

Slika

LP

:bow :bow :bow

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So sep 11, 2004 10:52 am

Nixxon je napisal/-a:No lepo, bo pa res poceni.

Pri stanju karoserije igra vlogo od kje ga uvozis. V Montani so verjetno malo bolj gnili, kot v Nevadi... :wink:

Subaru, pardon, ChryslerFreak -cestitam! :bow Ce imas se kaksnega strica na zalogi, se priporocam... :EE

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san So sep 11, 2004 10:57 am

....rudar (ko si že ravno iz Velenja)
--informacija je od modela, ki dela v Luki Koper in sicer za Rotterdam.

P.S pa kekec spada v gorenjsko regijo!

Kennman je napisal/-a:

kekec...
10.000 $ ?!!!

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne mar 06, 2005 12:46 am

a potem če kupiš avto iz amerike letnik 2002 je možno da ne ustreza
normam euro2? mah sej po mojem mu katalizator gor nabiješ
pa imaš euro2 :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Ne mar 06, 2005 2:19 pm

Upam, da ti bom lahko mal pomagu, ker mi je moj kolega k se s tem ukvarja mal razložu, čeprav on ne uvaža iz Amerike, ampak vsen to sceno dobr pozna.
Dvomim, da tibo uspel avto uvozt iz Amerike, zato, ker evropske države so podpisale sporazum, ki se imenuje ECE, ki je pravilnik o homologaciji, ki vsebuje 118 točk, ki morajo zadovoljevati vse tehnične zahteve glede vozila. Dvomi, da bo ta tvoj avto izpolnjeval vse pogoje. Avto mora ipolnjevati pogoj glede izpušnih plinov, to pa je Euro 3, sam se v praksi pokaže, da dost carin nima teh naprav za merjenje izpušnih plinov, pa avto ocarinjo glede na letnik, pa če sem prav razumel ne smejo biti starejši od 2002 letnika.
Ko pa pride avto v državo te pa čakajo še stroški carine ter davek na dodano vrednost ter pomožnosti še davek na motorna vozila. Da ti avto pride do Bremrhafena v Nemčiji te bo koštal 950 USD pa še stroški, da avto pripelješ iz Nemčije v Slovenijo. Nemci majo to gor kr dobr poštiman tko, da ti ga lahk pripelj tud na prikolci za okol 300 do 400€. Seveda to pod pogojem, da boš sploh izpolnjeval vse pogoje homologacije.

Prosm moderatorje, da izbrišejo 2 komentarja k sta prveč.
LP
Upam, da sem ti kj pomagu.
LP
Zadnjič spremenil Master7, dne Ne mar 06, 2005 6:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Ne mar 06, 2005 2:20 pm

Upam, da ti bom lahko mal pomagu, ker mi je moj kolega k se s tem ukvarja mal razložu, čeprav on ne uvaža iz Amerike, ampak vsen to sceno dobr pozna.
Dvomim, da tibo uspel avto uvozt iz Amerike, zato, ker evropske države so podpisale sporazum, ki se imenuje ECE, ki je pravilnik o homologaciji, ki vsebuje 118 točk, ki morajo zadovoljevati vse tehnične zahteve glede vozila. Dvomi, da bo ta tvoj avto izpolnjeval vse pogoje. Avto mora ipolnjevati pogoj glede izpušnih plinov, to pa je Euro 3, sam se v praksi pokaže, da dost carin nima teh naprav za merjenje izpušnih plinov, pa avto ocarinjo glede na letnik, pa če sem prav razumel ne smejo biti starejši od 2002 letnika.
Ko pa pride avto v državo te pa čakajo še stroški carine ter davek na dodano vrednost ter pomožnosti še davek na motorna vozila. Da ti avto pride do Bremrhafena v Nemčiji te bo koštal 950 USD pa še stroški, da avto pripelješ iz Nemčije v Slovenijo. Nemci majo to gor kr dobr poštiman tko, da ti ga lahk pripelj tud na prikolci za okol 300 do 400€. Seveda to pod pogojem, da boš sploh izpolnjeval vse pogoje homologacije.
LP

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Ne mar 06, 2005 2:20 pm

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov