Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če sep 16, 2004 8:03 am

No moja vizija je bila, da bi nabavil ZX 16V in od Citroen Xantie 2.0 TCT (turbo) ki ima 150 konjev serijsko pol si predstavljaš kaj bi bilo pri ene 250 konjev... Samo je projekt v vodo padel...

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 17, 2004 8:55 pm

Čojko je napisal/-a:Tadejev ZX 2.0 http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=148620 za rezervne dele. Saj v bistvu niti ni tako drag. Imaš še 4 lepe alu. feltne z gumami, itd,....

Lp Čojko

Hvala za link :wink: Danes sem si ga sel pogledat in se mi je zdelo, da bi lahko bilo na njem se marsikaj uporabnega za rezervne dele za mojega, tako da sva se kar zmenila in sem ga kupil. Tadej je fejst fant, res pravi ljubitelj. Cojko in Xandrej, ko se naslednjic srecamo, me pocukajta za rokav, da gremo na :pivo

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 17, 2004 8:58 pm

xandrej je napisal/-a:No moja vizija je bila, da bi nabavil ZX 16V in od Citroen Xantie 2.0 TCT (turbo) ki ima 150 konjev serijsko pol si predstavljaš kaj bi bilo pri ene 250 konjev... Samo je projekt v vodo padel...

Zakaj pa ne bi imel raje kar Xantie TCT? Tisti motor je cisto dovolj mocen tudi za Xantio, pa se poceni jo dobis... :D

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape Pe sep 17, 2004 9:03 pm

jerry kako pa da si kupu ZX-a???

LP G

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 17, 2004 9:38 pm

gape je napisal/-a:jerry kako pa da si kupu ZX-a???

LP G

ZX je zamenjava za nasega bivsega Climota, ki sem ga imel kot drugi (mestni) avto, vozila pa ga je vcasih tudi moja mama. Zaradi nje sem moral kupiti majhen avto s sprednjim pogonom, ker imam mamo rad (z zadnjim pogonom bi se ubila). Majhnega sem kupil pa zato, ker je nekaj avtomobilov do sedaj ze skrajsala, ocitno so ji bili predolgi. No, upam, da bo ZX ravno prav dolg in ji ga ne bo treba krajsati (tudi avto imam rad). Brez skrbi, na prvem mestu je pri meni se vedno... :wink:

Uporabniški avatar
Z_tech
Nov uporabnik

Napisal/-a Z_tech Po sep 20, 2004 10:53 am

Andrija & Čojko! Najlepša vama dala za malo reklame in dobro besedo 8)
Z Jerryem sva se lepo naredila biznis, še ta teden si ga odpelje. Me pa veseli, da bom ga prodal človeku, ki pozna vrednost tega avta.

Jerry, evo izkušnje iz prve roke. Motor tega avta je biser, ima pa tud svoje muhe. Ful moraš biti pozoren na to, da so vse gumi cevke dobre, da vse tesni, da so ACAV diafragme delujoče. Samo tako lahko iztisneš iz motorja največ. Kot sem ti že rekel, se rade kvarijo tuljave...pač ena taka fora teh mašin. Saj je mel tud Xandrej Xantio z istim motorjem pa ti lahko kaj več pove :P . Drugač pa rade včasih crkujejo take malenkosti, ki meni parajo živce. Npr. sem menjal obvolansko ključavnico, potem armaturko sem mel narazen parkrat, ker so crkovale lučke v armaturki, aja, noter je še čisto nova bencinska črpalka. Glede podvozja se zna zgoditi, da ti bo mogoče šla kdaj polosovina. Gumi manšete na zglobih so super na temu avtu! Sem obe menjal pred 6 leti, ko sem avto kupil in sta še vedno dobre!
RJE TA AVTO NE POZNA. Evo od mojega crasha je cca. 2 meseca pa na avtu, tudi tam, kjer se vidi kovina, ni pikice rje!!
Avto je bil carski ...tako kot je Andrej povedal
lp,
Tadej

p.s.: še en topel nasvet - na daleč se izogibaj rezervnih delov, ki imajo citroen-peugeot embalažo (na orig. servisih). Malo najprej pogledaj okoli, ker so deli z Bosch embalažo, ali pa Valeo, čisto isti, le da občutno cenejši! Tudi do 50%!!!!!

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Po sep 20, 2004 9:51 pm

Z_tech je napisal/-a:Andrija & Čojko! Najlepša vama dala za malo reklame in dobro besedo 8)

Nič najlepša nama dala, bo treba kar provizijo v alkoholu častit :pivo

Sem upal, da boš dal kako povezavo na tvoj avto in tvoje probleme z njim. Bom pa jaz http://www.citroenbilten.com/forum/foru ... php?fid=49 nick ZX16v, kjer je zelo veliko napisanega na temo tega avta.

Kaj pa zdaj voziš? Upam da ne Alfe :D :wink:
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
Z_tech
Nov uporabnik

Napisal/-a Z_tech To sep 21, 2004 7:53 am

Hej, dobro si se spomnil. Saj v bistvu sem naštel te glavne stvari, na forumu so pa bolj podrobno 8)

Glede provizije v tekočem stanju, hehe ni panike, sam da pridemo skupaj.

Hehe, ne Alfe nisem nabavil. Pač pa Ford Pumo :twisted:

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc To sep 21, 2004 4:46 pm

o ded!

lepo da si se spet kaj oglaso, ammm probefar pa pade ne :hehe

povej kako mašinco maš pod havbo,..

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To sep 21, 2004 4:58 pm

Čojko je napisal/-a:
Z_tech je napisal/-a:Andrija & Čojko! Najlepša vama dala za malo reklame in dobro besedo 8)

Kaj pa zdaj voziš? Upam da ne Alfe :D :wink:

Citroena sigurno ne.. Najmanj pa velestroj s čipom... :roll:

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko To sep 21, 2004 6:59 pm

Mislim, da gre za 1,7 motor. Z tech bi lahko napisal kako primerjavo med ZXom in Pumo.

Drejčič, a ti ne manjka nekaj v podpisu? :lol: :roll: Lepo si zrihtal Alfa srečanje - čestitke. 8)

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Sr sep 22, 2004 7:26 pm

Evo še ena fotka celega ZX-a!
Slika
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Če sep 23, 2004 8:09 am

Jah toti pa je res bil lepi, sem si ga enkrat al dvakrat od blizu ogledal. Človeku kr solza pride, ko se spomniš da ga ni več med nami. :evil:

Uporabniški avatar
Z_tech
Nov uporabnik

Napisal/-a Z_tech Sr sep 29, 2004 8:48 am

Toni nič bat - saj še obstaja, ampak v malo bolj žalostnem stanju. _Jerry_ ga je včeraj odpeljal in bo naredil z avtom kar se njemu zdi najbolj optimalno. Res sem vesel, da ga nisem rabil prodajat na avtoodpad ali pa kakemu čudnemu zapečenemu stricu s 5kg zlata okrog vrata :P

Uporabniški avatar
Z_tech
Nov uporabnik

Napisal/-a Z_tech Sr sep 29, 2004 8:52 am

MSrougeZX je napisal/-a:Evo še ena fotka celega ZX-a!
Slika

Ejj, sem že pozabil na to fotko.
Ja ja, lepo je bilo...:)=(: :sadd :vrum :pij:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr sep 29, 2004 9:49 am

xandrej je napisal/-a:No moja vizija je bila, da bi nabavil ZX 16V in od Citroen Xantie 2.0 TCT (turbo) ki ima 150 konjev serijsko pol si predstavljaš kaj bi bilo pri ene 250 konjev... Samo je projekt v vodo padel...

A so bremze na projektu popustile pa nisi mel v prvi? :lol: (đouk)
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Če sep 30, 2004 12:41 pm

Kdo pa je to slikal???? :P

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX To okt 05, 2004 10:41 pm

Kdo kaj??!? :lol:
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To okt 12, 2004 4:11 pm

Pozdravljeni spet po dolgem casu :hi

Z_techov stroj je spet vozen, moj klepar ga je usposobil ravno toliko, da se lahko z njim od casa do casa zapeljem kaksen krog in malo razmigam motor, zavore in ostale sisteme, potem gre pa spet nazaj v garazo... Nisem se se cisto odlocil, kaj bom naredil z njim, ampak popravljal ga (zaenkrat) ne bom, ker bi me novi deli prisli prevec $$$, rabljenih se pa ravno ne dobi na vsakem vogalu, vsaj za sprednji konec ne :( Pa tudi iz preteklih izkusenj sem se naucil, da mora biti zmeraj pri roki se en avto za rezervne dele, s katerega vzames, kar ti je na tistem za vsak dan crknilo, drugace te prodajalci novih delov posteno udarijo po zepu... :roll:

Zdaj, ko imam za sabo ze kar nekaj kilometrov z ZXom (ceprav je moj 2. avto), in mi ta "zepna raketa" postaja cezdalje bolj vsec, sem pa prisel se na eno neumno idejo: Prosim ne se smejat, ampak kupil bi se enega... :P Najprej sem sicer iskal kaksnega zadaj ali bocno zaletenega, ampak se mi zdi, da ga ne bom docakal, ker se se celi redko prodajajo, tako da bi kupil tudi celega, lahko tudi slabse ohranjenega ali pa z okvaro motorja. Za kakrsnokoli koristno informacijo v tej smeri se zahvaljujem in priporocam... :wink:

P.S.: Morda kdo pozna tistega rdecega brez klime, ki se prodaja nekje v Kopru (se mi zdi, da pri firmi TrgoAvto :?: )? Se mi zdi, da ze toliko casa stoji tam, da bo kmalu korenine pognal...?

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko To okt 12, 2004 9:45 pm

Preberi si tole: http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=2444

Je sicer že nekoliko stara zadeva in povezve na ZX-e ni več. Slike tistega ZX-a o katerem smo debatirali tudi ni več tam. Jih pa imam shranjene na računalniku in če te zanima bom kakšno pripel tja gor. Ja pa to tale avto, ki se še vedno prodaja: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=155115#

Rdečega Zx-a ni več zaslediti, lahko pa pokličeš Uroša na Trgoavto in ti bo znal kaj več povedat. Za tistega ta zadnjega, ki ga je imel kolega Marko pa ne vem če ga ima še in kaj misli narediti z njim. Kakor ga poznam mu še vedno stoji v garaži in čaka na boljše čase - si je treba čas vzet. Če te zanima lahko preverim.

Za kake druge Zx-e 2.0i 16v pa žal ne vem.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 9 gostov