Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če sep 23, 2004 2:15 pm

tut novi deli so cenejši od mazde, pa še vsak mal boljši trgovec jih bo imel...
Slika

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 23, 2004 2:19 pm

ToniTic je napisal/-a:Al pa kaka Nissan Primera 2.0

Sem tudi gledal ampak so vecinoma komisijski prodaji in jih ne morem peljati na testno voznjo. Potem majo se smesne pogoje: ce oni naredijo tehnicnega ti ne znizajo cene, ce pa ga "odpeljem" sele ko ga placam mi pa ceno spustijo.

Pa se malo jih je na cesti, kar pomeni, da jih je na odpadu se manj. Pa cena je nekako nizka. Audi in Mazda pa se mi zdi, da za isti letnik se kar drzita svoj ponos.

Tako sem odnehal tudi od enega audija nasprot Spara na Vicu (BATT). Hotl so met 600.000 za 250.000 prevozenih, pa akumulator je bil prazen, kar verjetno pomeni, da je tam ze nekaj casa. Pa zimske gume so ze znucane in ni bilo letnih. Nobenih podatkov o prejsnjih lastnikih, nobenih racunov za servise, nishta - empty - prazno.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 23, 2004 2:25 pm

zupi13 je napisal/-a:tut novi deli so cenejši od mazde, pa še vsak mal boljši trgovec jih bo imel...

Aja?
Nov sprednji odbijac za 626 te pride 150.000. Verjetno se bolj splaca kupiti enega z odpada in ga ustrezno prebarvati.

Sej verjetno je stroskovna funkcija obeh avtomobilov priblizno enaka. Pri velikih hitrostih seveda. Mazda se mi ne zdi zgrajena, da bi trajala. Vsaj po teh dveh, ki sem jih videl. Videl sem tudi dva audija in nekako tezko verjamem, da bi audija kupila tudi lastnika mazd. To sem tudi opazil pri iskanju avtomobila: kaksen lastnik, taksen avto.

Tudi novi audiji so slabsi od teh starih ampak po eni strani je to zaradi avtomatizacije prozvodnje, veliko izboljsane konkurence in s tem manjsega povprasevanja.

Ce danes kupujes nov avto, IMHO nimas kaj zgresit v srednjem razredu - ne glede na "firmo". Pri starejsih avtomobilih pa so razlike ocitne. Seveda so izjeme ampak teh ne zasledis v oglasih, ker jih lastniki posesivno cuvajo :wink:

MajstR
Nov uporabnik

Kraj: Dob pri Šentvidu

Napisal/-a MajstR Če sep 23, 2004 11:22 pm

ja no tista mazda na sliki zgleda še kr ohranjena sam kar si pa ti napisu je pa čist :roll: tko da bi se js kar bl prot audiju nagibu pa bl v to smer razmišlov.se enkrat fajn pretuhtej vse pol pa nabavt

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 6:38 am

MajstR je napisal/-a:ja no tista mazda na sliki zgleda še kr ohranjena sam kar si pa ti napisu je pa èist :roll:

Ce dobro pogledas se en malo starejsi oglas za isti tip mazde bos videl, da je slika vzeta iz tega starejsega oglasa :wink:

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Pe sep 24, 2004 6:54 am

Sem imel 2.3E z avtomatskim menjalnikom in 2.6E quattro. Oba nista povzročala težav. 2.6 je porabil manj kot 2.3 - razmisli, pa še ceneje ga dobiš, da o kultiviranosti V6 motorja sploh ne govorim. Deli in servis so dokaj poceni. Ne rjavi - pocinkana karoserija v celoti.
Moj nasvet pa je: ne kupuj Audija brez klime!!!!
Sploh pa mislim da je med obema voziloma Audi boljša izbira.
P.S .poišči kakšnega 2.6E in pojdi na testno vožnjo,boš videl da ne boš razmišljal o 2.3E
LP

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 7:10 am

Pri 2.6E se registracija ze kar dobro pozna na denarnici - namrec sem v PR14 :oops:

Zakaj pa ne brez klime?

Ker zdej sem se 3 leta vozil po celotni juzni dalmaciji z Yugotom in ce sem v tem cudu prezivel bom verjetno tudi v audiju :?:

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Pe sep 24, 2004 10:12 am

Ja če imaš PR14 potem je res razlika. Zakaj ne brez klime? Zaradi udobja, varnosti, kasnejše prodaje. Tale Audi ima več steklenih površin in se ti bo v notranjosti bolj segrel kot Yugo.
Če ti ni vroče si bolj zbran, manj živčen itd. to pravijo vsi strokovnjaki. Vprašaj malo na forumu, ko enkrat kupiš avto z klimo ne razmišlaš o drugem brez klime. Pri tem modelu ki ga iščeš dobiš avtomatsko klimo, dražji pa bo cca za 50.000-70.000SIT po moji oceni:
npr. tole http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=162086

Edina slaba lastnost klime je višja poraba od 0.5 do 1 litra na 100km, vendar mene to ne moti.Raje se pelem v avtomobilu z temp. okoli 24-25 C ko je zunaj 30 ali več.
LP

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Pe sep 24, 2004 10:28 am

Jaz tudi mislim, da tak avto že skoraj nujno mora imet klimo. Vprašanje pa je koliko lepih/dobrih Audijev 100 s klimo in ugodno zgodovino in ne 100krat razbitih in ne s 600.000 prevoženih se pri nas prodaja.
To o 600.000 pa tudi jaz poznam enega, ki ponosno pokaže vsakemu koliko km ima že njegov Audi 100 2.3E. In avto še kr vozi...

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 24, 2004 11:07 am

V tem cenovnem in velikostnem razkedu je tudi BMW 520 E34, odlicen avto :wink: Pa saj ne recem, Audi in Mazda sta tudi ql... 8)

Jaz bi ti svetoval takole: obvezno najdi nekaj s klimo (o tem poteka ze degata pod drugim naslovom), pa vsekakor lepo ohranjenega, kar vidis ze na prvi pogled, ko spoznas lastnika. Ne kupuj tako zanemarjenega avtomobila, kot je mazda :!: Tisti i**** se ocitno prav norca dela iz ljudi, ko prodaja avto, ki dela po dveh ali treh cilindrih :roll: Pa se stevec je vec kot ocitno zavrtel nazaj, saj ima MANJ (!) kilometrov kot Audi, ki je bistveno bolje ohranjen... Nekateri ljudje kupijo avto, ga "molzejo" kaksno leto ali dve, brez da bi vanj vlozili en sam tolar, nato pa ga prodajo za enako ceno ali se drazje... :( Oglasnik in avto.net je poln taksnih avtomobilov :evil: Ne obupaj prehitro in res najdi kulturen avto, cas je zdaj ravno pravi za nakup -ponudbe je veliko, povprasevanja pa malo :wink:

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 12:53 pm

audi-fan je napisal/-a:Zakaj ne brez klime? Zaradi udobja, varnosti, kasnejše prodaje. Tale Audi ima veè steklenih površin in se ti bo v notranjosti bolj segrel kot Yugo.

Tole mas cisto prav.

Koliko me pa pride, ce bi klimo naknadno doinstaliral? 100k-200k?

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 12:57 pm

audi-fan je napisal/-a:Pri tem modelu ki ga išèeš dobiš avtomatsko klimo, dražji pa bo cca za 50.000-70.000SIT po moji oceni:
npr. tole http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=162086

Sem sel gledat enga Audija v KK obmocje: model je napisal marsikaj v oglas kar se je izkazalo da ni res: ni imel ABS, ni imel alarma, ni imel klime, ni imel daljinskega centralnega - vse skupaj je zlagl 7. lazi - ceprav je vse to pisalo na oglasu. Sicer sem sel na testno voznjo, da dobim obcutek ampak sem ze takrat vedel, da ga ne bom vzel.

Od zdej vedno prvo vprasam po telefonu za te stvari. Pa tudi za tehnicni pregled pred nakupom, pa za racune, ce ze nima servisov.

Ravno zato bi rad vzel tega audija, ker je tip-top proti vsemu kar sem videl in vozil do sedaj (v zadnjem mesecu). Samo klime nima.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 1:04 pm

_Jerry_ je napisal/-a:V tem cenovnem in velikostnem razkedu je tudi BMW 520 E34

Kje ga pa dobim?

_Jerry_ je napisal/-a:Oglasnik in avto.net je poln taksnih avtomobilov :evil: Ne obupaj prehitro in res najdi kulturen avto, cas je zdaj ravno pravi za nakup -ponudbe je veliko, povprasevanja pa malo :wink:

Poskusam :huh: Zdej sem izgubil se prevoz in sem omejen na LJ in CE z blizjo okolico (kamor nese kolo :D ) .
Sam tele maherji so zviti :-:o

Kako sploh izves, koliko casa je res lastnik, ce nima KPP?

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 1:06 pm

Tega gledam na vicu ze cel mesec
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=152165

Ampak nimam moznosti testne voznje - ok po 100m ulici brez zavarovanja.

Ce pa naredijo tehnicnega oni, mi ne dajo nic "popusta" pri ceni.

A bi bil kdo pripravljen in z mano pogledat ta avto? Dam za pir :D in se za kej drugega 8)

Pa z denarjem sem omejen na max. 600k samo za avto. Potem mam se za registracijo 200k in za alarm :D

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Pe sep 24, 2004 1:31 pm

Če ne dovolijo resne testne vožne ali "podrobnega" pregleda pri mehaniku pusti zadevo pri miru. Kdor nič ne skriva ti bo omogočil testno vožnjo ali pa pregled pri mehaniku.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 1:35 pm

audi-fan je napisal/-a: Kdor niè ne skriva ti bo omogoèil testno vožnjo ali pa pregled pri mehaniku.

Sej ti omogocijo pregled - samo potem cene ne znizajo.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe sep 24, 2004 1:41 pm

za kolk bi ti znižal ceno??? se splača ne pelat na servis? kaj pa če tam ugotovijo napako za več kot bi bla vrednost popusta....?
pa ta ima bele žmigavce, a nimajo tile letniki rumenih???
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe sep 24, 2004 1:44 pm

neki si goworu d ti je glawno udobje...
hmm... sam predlog...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=162813
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=153777
drgač pa js bi raje audija kot mazdo
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 1:52 pm

zupi13 je napisal/-a:za kolk bi ti znižal ceno??? se splaèa ne pelat na servis? kaj pa èe tam ugotovijo napako za veè kot bi bla vrednost popusta....?

Ponuja mi ga je za 550k. Pa akumulator je prazen. Nobenih gum ne dobim zraven in ker so zimske ze dokaj znucane bom moral se pred sezono kupit zimske in potem se letne.

Pri tem audiju (v prvem postu) brez klime pa imam gume. Pa nov menjalnik pa nove luci,...

Seveda sem ga pripravljen vzet za 600k z tehnicnim. Samo toj moj prvi avto in hocem naredit testno voznjo predno ga kupim - al pa ce gre kak macek zravn mene da ga pogleda in stestira na 100m ulici.

zupi13 je napisal/-a:pa ta ima bele žmigavce, a nimajo tile letniki rumenih???

Ja. Vecina ima rumene. Ene par jih ima pa bele. Recimo ta v prvem postu ima tudi bele.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 1:54 pm

Nejko17 je napisal/-a:neki si goworu d ti je glawno udobje...
hmm... sam predlog...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=162813
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=153777

Uf - citroen: o temu pa ne vem nicesar :oops:

Mazd sem peljal ene par, pa audije tud ene stiri. Pa she citroen je :twisted:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov