Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kupiti ali ne?

Da
28
72%
Ne
11
28%

Skupaj glasov : 39

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne nov 07, 2004 1:00 pm

lisko - tudi meni velja do maja 2005 (drug polletni cikel - avto je bil registriran maja 2004) - držijo se trenutnega zakona -> polletni pregledi; ostaja pa nama upanje, da novembra nasl. leto ne bo potrebno it na (polletni) tehnični :-)
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

ExplosioN
Nov uporabnik

Napisal/-a ExplosioN Ne nov 07, 2004 7:26 pm

NO če pa servisiraš mi pa povej kaj mi bo crknil pr 14 let starmu axu pr 110 000 km?
Kolk stane polos?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 07, 2004 11:45 pm

ExplosioN je napisal/-a:NO če pa servisiraš mi pa povej kaj mi bo crknil pr 14 let starmu axu pr 110 000 km?
Kolk stane polos?

Polos smo dobli na odpadu.... pičlih 5 jurjo.
za novo ne vem kokje cena.
Glede kilomtrine nima velik.... če je bil redno servisiran pa očuvan... skor nima kaj crknit.ampak tle ne štejem kot so recimo amortizerji ali pa diski pa zavore pa tko.... to je tko al tko potrošni material.okol ostalega pa ni nekih blemov z njim.sam čudim se da sploh še gre glede na to kako dela kolega z njim :shock:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Po nov 08, 2004 3:52 pm

..kaj lahko prcakujes...NC DOBREGA!!

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po nov 08, 2004 11:19 pm

PhoenixX je napisal/-a:..kaj lahko prcakujes...NC DOBREGA!!

lp

Bi podkrepil?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To nov 09, 2004 10:00 pm

s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Če nov 11, 2004 1:07 pm

lisko je napisal/-a:
PhoenixX je napisal/-a:..kaj lahko prcakujes...NC DOBREGA!!

lp

Bi podkrepil?

..15 let star AX, ohranjen gor dol ...nima veze...nikol ne ves kje te bo pustu na cesti, avtek je majhen in za moje dojemanje nevaren.

Prjatu je prodaju BMW 318 letnik 90..ohranjen full, ker se je stari ata vozu z njim, pa ga se zdej ne more prodat, hoce pa 250 jurjev.

KJE je potem en klincev AX???!!
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če nov 11, 2004 1:15 pm

Jah 15 let..... to je že res. Sam morš vedet da je to avtek zgolj za mesto in neke srednje relacije.... pije malo je pa res da je nevaren ker je pač malček.... jeba. Če pa bi primerju popravila in servise.... pa po moje lahk kr druzga ax-a kupiš če ti na bmw-ju kaj crkne.
Pač je res da od 15 let starga avta ne morš pričakovat ne vem kaj.... itak pa tud od 14 let starga bmw-ja ne morš pričakovat ne vem kaj.... se strinjama?
Sam moje mnenje.
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če nov 11, 2004 11:50 pm

Moja sestrična ma tega nesrečnga ax-a.letnik je pa nekje v začetku 90-ih.ne bi rad nobenga žalu ampak kokr jst poznam ta avto je totalna polomija.sicer ne vem kako dela z avtom pa kako je delu prejšn lastnik z njim tko da upam da je to prej izjema kot pravilo.
plehe je obupn.rjavi povsod.razn po strehi se mi zdi da ne.enkrat ga je mal prtisnla k je šla nekje počas rikverc u enga džipa.un je mel mal praskice ,ax pa orenk udrt prtlažnik.pa neki je mela probleme z vodo,zavorna tekočina ji je puščala,olje je spodi vn teku....pa še marskej je blo.ulgavnm zihr vsak mesec na servisu.k ga je kupila je bil sto kosov.zdej je pa sam za servise zihr zmetala ene 200k(pleh smo sami doma ravnal).

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe nov 12, 2004 12:23 am

Vuso je napisal/-a:Moja sestrična ma tega nesrečnga ax-a.letnik je pa nekje v začetku 90-ih.ne bi rad nobenga žalu ampak kokr jst poznam ta avto je totalna polomija.sicer ne vem kako dela z avtom pa kako je delu prejšn lastnik z njim tko da upam da je to prej izjema kot pravilo.
plehe je obupn.rjavi povsod.razn po strehi se mi zdi da ne.enkrat ga je mal prtisnla k je šla nekje počas rikverc u enga džipa.un je mel mal praskice ,ax pa orenk udrt prtlažnik.pa neki je mela probleme z vodo,zavorna tekočina ji je puščala,olje je spodi vn teku....pa še marskej je blo.ulgavnm zihr vsak mesec na servisu.k ga je kupila je bil sto kosov.zdej je pa sam za servise zihr zmetala ene 200k(pleh smo sami doma ravnal).

No pr vsakem avtku se najde kaka malenokst. Za foro oz primer lahk dam primerjavo dveh itsih avtov (R5) eden moj eden pa od bivšega sošolca. Oba isti letnik,ista motorja še barvi sta isti :P
No in fora. Jaz u enem letu še nisem menju nič razen rednih servisos(zavore,olje,filtri,jermeni.....) sošolec pa je u pol leta menju že skor pol avta...... od zavornega cilindra do volanskega droga........ prerjavet je že tko celi....... moj še pikice rje nima........U glavnem on je reku da renoja ne kupi več sploh pa ne petke........ jaz pa z njo tako zadovoln da je ne dam za noben gnar na svetu. Vse je odvisn kak je bil prej avto očuvan pa kak je že u štartu.
Slika

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Pe nov 12, 2004 8:21 pm

Jaz vem, da je ax ful dober avto. Za kratke relacije in mestno vožnjo, naravnost idealn. Pa tud km dle se da pridt. Če se hočeš res pocen vozt, kup ax dizla. To bo pa zastonj - nc ne zre. Deli so pocen, rabljeni oz. neoriginal. Jaz ti ga ful priporočam.

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Pe nov 12, 2004 9:03 pm

Jaz vozim zdaj že drugi AX. Prvi je bil 1.1 Caban letnik 93 in sem ga kupil starega 4 leta. Vozil sem ga dve leti in naredil z njim preko 80.000 km. Bil je moj prvi avto in ga nisem niti malo šparal. Bil sem izredno zadovoljen, ker me ni nikoli pustil na cesti, niti nisem imel nepredvidenih stroškov, samo servisi (bremze, auspuh, jermeni, olje, filtri).
Zdaj imam že dve leti in pol AX 14 d letnik 89. V avto sem v tem času veliko vlagal (generalka na motorju, menjal armaturko za novejšo, tudi nekaj nepredvidenih stroškov). Nardil sem z njim v tem času 57.000 km. Zadnjič sem zračunal koliko me je avto stal v tem času. Če seštejem vse stroške (registracija, servisi, gume, generalka, gorivo za 57.000 km, ostali stroški) pride nekaj malega čez miljon. :shock: :shock: :shock: Na mesec pride to 35.000 sit. Na prevožen kilometer pa 18 sit. Zdaj se pa sam odloči, če ti to gre ven. Meni gre zelo, ker bi bilo verjetno z kakršnim koli drugim avtom take starosti bistveno dražje. Poleg tega imam zdaj na avtu večinoma stvari porihtane za naslednjih 50.000 km. Tak starega avta brez kakšnih problemov itak ne dobiš. Pač se sprijazniš, da si dal za avto 150.000 in da rabi še poleg goriva malo posvečenega časa. Jaz pravim - go for it. Mogoče boš imel pa srečo.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So nov 13, 2004 6:06 am

ToniTic je napisal/-a:Jaz vozim zdaj že drugi AX. Prvi je bil 1.1 Caban letnik 93 in sem ga kupil starega 4 leta. Vozil sem ga dve leti in naredil z njim preko 80.000 km. Bil je moj prvi avto in ga nisem niti malo šparal. Bil sem izredno zadovoljen, ker me ni nikoli pustil na cesti, niti nisem imel nepredvidenih stroškov, samo servisi (bremze, auspuh, jermeni, olje, filtri).
Zdaj imam že dve leti in pol AX 14 d letnik 89. V avto sem v tem času veliko vlagal (generalka na motorju, menjal armaturko za novejšo, tudi nekaj nepredvidenih stroškov). Nardil sem z njim v tem času 57.000 km. Zadnjič sem zračunal koliko me je avto stal v tem času. Če seštejem vse stroške (registracija, servisi, gume, generalka, gorivo za 57.000 km, ostali stroški) pride nekaj malega čez miljon. :shock: :shock: :shock: Na mesec pride to 35.000 sit. Na prevožen kilometer pa 18 sit. Zdaj se pa sam odloči, če ti to gre ven. Meni gre zelo, ker bi bilo verjetno z kakršnim koli drugim avtom take starosti bistveno dražje. Poleg tega imam zdaj na avtu večinoma stvari porihtane za naslednjih 50.000 km. Tak starega avta brez kakšnih problemov itak ne dobiš. Pač se sprijazniš, da si dal za avto 150.000 in da rabi še poleg goriva malo posvečenega časa. Jaz pravim - go for it. Mogoče boš imel pa srečo.

Mi lahk izdaš kok ti porab? Ker so mi tile AX-i zlo interesantni..... pa pa če ve kdo ker letnik dizla AX-a je zadn in pa če so bli še drugi dizli kot pa 1.4? kok ma to konjev sploh? 50?
Mika me en tak nakup tega dizlčka.... ker so mi carski avtki pa še porihtat se dajo kr ornk.
Slika

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g So nov 13, 2004 7:22 am

Glede ax-a ti povem takole avto je eden boljsih malih avtov zelo ziv peljes se z njim 180 ce gdo ne verjame naj poslje tel mu posljem mms sliko . Glede polosi originalne zdrzijo 140000-150000 nova obnovljena kosta pri nas 14000 sit. To vse pa vem ker smo ga imeli doma prevozili smo pa z njim 210000 km letnik je bil pa 93 1
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

KREMENKO
Stalni uporabnik

Napisal/-a KREMENKO So nov 13, 2004 4:14 pm

Ti čist verjamem glede hitrosti, saj sem se jaz, z 1.1., 4 prestave 175 vozu. Tej avteki letijo k hudič.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar So nov 13, 2004 4:21 pm

jst sm tud 190 z njim letu, sm pol je problem če je treba hitr ustavt :roll:
ta stvor je lahek, pa gre kr po luft. sej drugač je čist kul, jst sm mel 11tre l95 z "vso" opremo. poraba je minimalna(več kot 6 nikol) uglavnem jst ga priporočam, me ni nikol razočarou.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Napisal/-a KREMENKO So nov 13, 2004 4:25 pm

No, avto je za kupi. Mal denarja - velik muzke.

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne nov 14, 2004 3:00 am

samo dizla ne!!!

Mel tri AX-e.
Dva bencinarja letnik 87, sta delala k urca, in enga D letnik93
Dizla sem mel skoz na servisu, nakoncu je pa ribnu.

Lisko: obstaja tudi novejši dizl 1.5 Pa se mi zdi da ma odpravljeno napako motorja.
Klikni za povezavo na salon.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov