Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr nov 10, 2004 8:56 am

Jaz z Audiji nimam veliko izkušenj, smo pa pred ene 5 leti resno gledali Audi A4. Glavna zamera gre prostoru zadaj. Takrat smo še bolj potovali kot družina in v tem avtu je zadaj katastrofalno malo prostora. Takrat smo gledali tudi BMW, pa ma že BMW malo prostora zadaj, ampak Audi je bil še večje razočaranje.

Drugo: 1.6 motor in 1180kg, pa poraba pod 8? Sanjaj. :lol: Moj avto tehta enako in ima 1.8 motor s 113 konji, pa mi žre od 8 do 8.7, tako da verjamem twingu16v in KoMar-ju, da so mel tako porabo, sori xax, tebi pač ne. Jaz bi vzel 1.8 motor. Uglavnem pa preračunaj, če se ti splača, cenovno. Jaz sem tudi razmišljal za mojga o 1.6 motorju, pa so me podučil, da kuri več.

Lonec od Lauša je izpušni lonec narejen pri firmi Lauš. Je kopija originala, prešan, in košta res okrog 30kSIT. Jaz mam tudi od Lauša zadnji lonec na svmojem avtu in dela BP.
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr nov 10, 2004 9:21 am

Tuki se ne strinjate o porabi. Da se jest dodam svoje. Mel sem Golfa IV 1.6 (8v 100KM) in je bla poraba celotnega tanka od 6.6 pa do 9.5. Povprecje v dveh letih 8.2, res pa je, da sem vozu (pre)hitro. Ob voznji po omejitvah, bi imel avto povprecno porabo med 7 in 7.5. Enako porabo ima ata z Audijem A4 1.6. Letnika ne vem tocno, je pa tanov model (ne najnovejsi (z masko do tal). Ima pa masina v Audiju za moje pojme manj navora, kot pri Golfu, ker moras met za speljevanje kar nekje do 2k rpm.
Slika

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v Sr nov 10, 2004 11:21 am

ThARippA:
Če si navajen na 1.8 in celo na 1.8T, boš razočaran, ko boš pr 1.6 gas prtisnu, sam če nisi preveč zahteven in boš vozil sam 1.6 se boš hitr navadu, če pa ne potem pa rajš vzem 1.8, poraba pravjo da bo zelo podobna, sam registracija bo višja.

Kar se porabe tiče je tud odvisno po kakšni cesti se boš vozu. V našem primeru se je fotr vozu v službo in nazaj ( v eno smer 5 km), pa skoz klanec pa doline brzina okol 50 km/h, pop pa še v zidanco spet ful klanci, tako da je bla povprečna poraba po računalniku čist pričakovano skoz cca 9,0- 9,2. Če se pa bolj po regionalkah voziš pa brez prehitevanj maš pa okomot tud pod 8 l, pa tud na avtocesti med 130-150km/h bi moglo bit okol 8l.

Mate:
Kar se navora in speljevanja tiče, je treba upoštevat, da se A4 full pozna vklopljena klima, če sta imela oba vklopljeno klimo, je Avdijeva sigurni močnejša - porabi več moči, lahko je razlog drugačna prestavna razmerja menjalnika, pa seveda tudi število potnikov.

Zdej sem se spomnu, da je bil kar poskočen, ko sem bil sam not al pa mogoče še sopotnik, če pa je bil zaseden še zadnji zic je pa kr neki štrajkal. Zadej je pa res mal placa glede na konkurenco, oz, je precej neroden dostop - če misliš kako staro mamo zadej vozt, bo pol težko vn pršla, pa vso plastiko ti bo zrajsala.

Torej obvezno probaj, sicer nevem kere letnike gledaš, ampak od 00 naprej je bil modificiran model in je men precej lepši, ma meglenke, sredinsko konzolo od nevem kerga modela A6, lepše luči - stekla, pa po takratnem občutke se spomnem je bil tud mal tišji, ter še mnogo drugih nevidnih sprememb, če se ne motim % precej visoko izboljšanje vzvojne trdnosti karoserije.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr nov 10, 2004 2:09 pm

Oki foter ma audija A4 1.6 motor letnik 98 (prvi lastnik).
In neki me zanima. večkrat ga tudi sam vozim pa še NIKOLI nisem zasledil da bi bla kaka razlika z klimo ali brez, pa sem probavu zato k so vsi govoril da klima ful zamori motor.... sory jaz tem govoricam ne verjamem sploh ne pri audijo...... Ok ampak mogoč nisem bil dovolj pozoren drgač se pa tko vedn vozim s vklopljeno klimo :P

Drgač motor se zbudi šele nad 3000 vrtljaji..... takrat potegne prav brutalno (seveda potegne brutalno če se prej skoz furam z 1.6 N/A dizlom : )
Pač dober potegne in pol vleče nekje skoraj do blokade (6k rpm)
Avtek je z razmeroma kratkimi hodi menjalnika dost poskočen in parav lepo pospešuje tudi končna je 181 (po papirjih) u real pa zmore malo pod 190.... zlo dolga ravnina pa 200+ ampak so takrat obrati mal pod blokado.
Najlepš se pelje nekje okol 180..... prav super ga je vozit.
Foter ima do sedaj prevoženih 150kkm. skoz ma redne servise in je to to.Niti enkrat še ni blo kake varke z njim edin ko je bil nov so ga nazaj klical zarad ABS-a ( ker kao naj ne bi delal oz mel možnost da je blokiru kolesa) Tko da pri 98 letnikih to preglej.
Za moje pojme je za eno tako fansy vožnjo zlo zlo primeren avtek.poraba se giblje (pri fotru) od 7 pa do 8 pri meni in moji vožnji (razumljivo) pa okol 9. Ni neke panike glede na kako varnost in udobje ponuja.Ne pričakuj pa neke oh in sploh športne vožnje. Podvozje se dokaj lepo poda temu avtu in z kombinacijo gum 205/60/15 se prav lepo pelje.Moja izbira bi bla definitvno audi pa ne zato ker pač nisem pristaš honde.... ampak zato ker mi še audi deluje vedn bolj razkošno (večje udobje) je pa res da na zadnji klopi ne pričakuj ne vem kake prostornosti..... za primerjavo ma celo obična R5 (petka) na zadni klopi več prostora.... ampak ma avdi vsega druzga več...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Sr nov 10, 2004 2:32 pm

Tako naredi in se odloči ..... ;)
Lp

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr nov 10, 2004 2:39 pm

lisko je napisal/-a:Oki foter ma audija A4 1.6 motor letnik 98 (prvi lastnik).
In neki me zanima. večkrat ga tudi sam vozim pa še NIKOLI nisem zasledil da bi bla kaka razlika z klimo ali brez, pa sem probavu zato k so vsi govoril da klima ful zamori motor.... sory jaz tem govoricam ne verjamem sploh ne pri audijo...... Ok ampak mogoč nisem bil dovolj pozoren drgač se pa tko vedn vozim s vklopljeno klimo

Na kangooju se klima oreng pozna, celo bremzaš lahko z njo... :D
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr nov 10, 2004 2:42 pm

Mrcina je napisal/-a:
In neki me zanima. večkrat ga tudi sam vozim pa še NIKOLI nisem zasledil da bi bla kaka razlika z klimo ali brez, pa sem probavu zato k so vsi govoril da klima ful zamori motor.... sory jaz tem govoricam ne verjamem sploh ne pri audijo...... Ok ampak mogoč nisem bil dovolj pozoren drgač se pa tko vedn vozim s vklopljeno klimo

bolši auti med pospeševanjem izklopjo klimo in tako sprostijo konje
pr slabših morš pa klimo izštekat
podpis

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 10, 2004 3:13 pm

lublancan je napisal/-a:
Mrcina je napisal/-a:

bolši auti med pospeševanjem izklopjo klimo in tako sprostijo konje
pr slabših morš pa klimo izštekat

Aha toreaj audi izklop klimo? to je pol možn ja.... sam še vseen navijam za audija :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Sr nov 10, 2004 9:48 pm

tvingo16v: gledal sem letnik 97, torej po prvi prenovi (zadaj ima že rdeče luči z belo črtico, ne več oranžno/rdeče/belih kock).

1.8 ali 1.8t pa ne bi vzel. Vzroka sta višja registracija in dejstvo, da imamo doma polno opremljenega passata 1.8t l. 99 za katerega točno vem zgodovino (beri: brez madeža :) ) in ker ga mami itak misli v kakem letu menjati bi raje toliko počakal pa ga potem odkupil. Za isti denar bi tako dve leti mlajši avto, za katerega točno vem kako in kaj, pa še več prostora bi imel.
Samo registracija me skrbi pri takem avtu - razlike je skoraj 100 jurjev na leto.

Moj trenutni avto je pa citroen bx 90 konj (na papirju, v praksi na oko kakih 75), tako da bom ali z audijem ali z hondo na vsak način šel na bolje :)

Kar se pa tiče prostora zadej v a4 sem ga pa že sprobal in ga je res malo, samo jaz večinoma rabim prostor zase in za kakega sopotnika/štoparja, maks. 50 km v eno smer, tako da bi šlo. Itak pa je prostora v a4 in hondi na zadnji klopi približno enako.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če nov 11, 2004 12:05 am

Ja honda pa audi mata neki približn prostora...... sam ma audi prtljažnik večji (mislim da) ... udeobja pa po moji presoji ponuja audi dost večje kot pa honda....
ok sam moje mnenje odloč se pa sam.... pa srečen nakup
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če nov 11, 2004 12:17 am

ThARippA je napisal/-a:rr, oprosti, vmes ko sem pisal sem šel zajtrkovat pa nisem videl nobenega posta pod horsovim. :oops:
Do tam pa nisem kaj preveč izvedel o A4, precej pa o astri :)

Drugače ste vmes povedali ravno to, kar me je zanimalo - da je motor prešvoh in ima zato preveliko porabo.

Moram se enkrat z civicom 1.5i Ls peljati da vidim kako gre. Pravijo da je precej lena mašina, čeprav ima 114 konj.

BTW, koliko bi bilo vzdrževanje A4 dražje od civica? Pa na koliko imajo servisni interval?
Je pa zanimivo, da sta avta (a4 in civic sedan) po zunanjih merah skoraj popolnoma enaka, čeprav je civic en razred nižje :)

Jah lena mašina kokr uzameš, glede na konkurenco jih kr scat pele :lol: (razni H coupeji itd). Servisni interval je na 10000km strošek je minimalne, olje+filtr, zračn po potrebi (če nimaš konusnega). Je pa res da so 1.5 modeli redki in ful držijo ceno, vendar opravičeno, ker vsaj kar se motorja tiče in menjalnika je špica :P . No kar se zmoglivostih tiče: 190 končne 10s do sto, moja je še mal predelana in je pospešek cca 9-9,5s, končna bi mogla bit pa tm cca 215 po ravnme (po števcu)-nism še probal :lol: Če te kej bl podrobno zanima kr upraš, da ne bom brezveze pisal :lol:

Je pa res da je Audi dost večji (če primerjam z Civic Hb), predvsem pr prtlazniku.

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Če nov 11, 2004 9:41 am

cupra: hvala za info, samo, kot sem že rekel, o hondi iz hondacluba vem skoraj vse kar se da vedeti, tudi s tvoje strani :). Prenovljeni 99. letniki pa imajo servisni interval na 15K km, kar je zelo dobro :)

Fora je v tem da imam mogoče šanso da odkupim sedanko 1.5i LS l. 2000 s poznano zgodovino, samo ne vem kakšna bo cena. Ker za milijon je civic 6g 100% najboljši nakup, za skoraj dva pa nisem več prepričan ...
Sploh ker sem dobesedno zaljubljen v nemške notranjosti in posluh za detajle (a4 ima recimo še srednji senčnik na stropu).

V tem finalu bo očitno odločila testna vožnja :)
Zgrešil pa mislim da z nobenim od teh avtov ne bom.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če nov 11, 2004 11:13 am

Sedanka 99 z manj kot 100000km pa da je dost lepa, bo tm 1,7-1,9 mio. Audi te bo zihr cenej pršu (bo pa starejši). Zdej če si že po srcu :lol: bl za nemca bo Audi skor bolš, vsaj kar se tiče notranje ergonomije, je pa sama kvaliteta plastike v Civicu zelo na nivoju, vendar so japonci znani bl po svoji dolgočasnosti. Ma pa civic en velik -kar se tiče akustike (zdej ne vem kolk ti je pomembn). Tut pr samem motorju je kr razlike (btw audi te pride cenej kar se zavarovanja tiče) sej je motor pr Civcu bl dirkalno razpoložen naprom Audijevem ( kuru ti bo pa manj), tm od 5000 naprej se dogaja :P Zadeva je kr zelo hitra.

Nč moj nasvet, vsest se v oba avta, na testno pa mislm da se boš brez problema odloču.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če nov 11, 2004 1:02 pm

Evo ena lepa-vsaj na slikah tok zgleda, pa še pocen je. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=198053# Matr sm že tečn s to hondo :P

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Če nov 11, 2004 1:15 pm

Mrcina je napisal/-a:

HAHA, vids rdeco na semaforju in prizges klimo :P 8)
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če nov 11, 2004 1:20 pm

Lej z klimo je odvisno, pr nekaterih VAG avtih vem da ko gas do podna stisnš kompresor klime neha delat in ti ne pobere moči. Je čist od avta odvisno in kako ma porihtan te zadeve. Za civica ti lahk povem da se kr ornk pozna na moči.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če nov 11, 2004 1:28 pm

PhoenixX je napisal/-a:
Mrcina je napisal/-a:

HAHA, vids rdeco na semaforju in prizges klimo :P 8)

No, to glih ne, sem se pa spuščal po enem oreng klancu, lepo v drugi, pred ovinkom prižgal klimo, je mejčkn (ampak opazno) zabremzalo, za ovinkom sem jo izklopil pa je mejčkn pospešlo, pred naslednjim ovinkom ponovi vajo....
Ne sej to je blo bolj igračkanje, ampak se je pa lepo vidlo, da ti klima nekaj pobere...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če nov 11, 2004 7:03 pm

Klima avtu kr precej pobere. Sicer odvisno od avta, samo mam en lep in _zelo_ ociten primer. Doma imamo Passata varianta 1.6 letnik 95 s klimo. Masina je pac 1.6, avto je kar tezak, zgodilo pa se je naslednje. Peljal sem se na Vace, v avtu smo bili 4je ali celo 5, imel pa sem prizgano tudi klimo. Na ravnini naprej od prvih serpentin pohodim gas, druga, tretja in pri 4k rpm avto ne gre vec hitreje, se nekaj casa cudim, kaj je narobe, izklopim klimo, in obrati veselo proti 5k naproti. Razlika je bila zelo ocitna in pomoje ocena 5, do mogoce 10 konjev niti ni pretirana.
Slika

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Če nov 11, 2004 9:49 pm

cupra: wow! za tako ceno pa če je vse res kar je napisal je pa tole res ugodno!
Samo ko ni registriran tako da testna odpade :( Bom jutri najbrž poklical.

Je pa res mamljiva ponudba - če ga kupim ga bi recimo čez dve leti lahko prodal za enak denar, vmes pa varčeval za audija. 1.8t :twisted:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če nov 11, 2004 10:01 pm

Ja poglej če vse štima,vsaj na fotkah je fajn, mašina je itak čist suha-pa najdte avto z tok km da ma tako mašino :lol: Za testno pač uzameš preizkušnjo-sej une 3-5 jurjev razkiraš pa je. Pazi da ni bla usuta, pa mal poglej zadnji desni blatnik če je kej rje :P -tm so honde mal boge. Čez kkšne 2 leti jo zihr za isto ceno prodaš ,č e ne še dražje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost