Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

za katerga bi se vi odločili

megane berline(5vr.) (1.4,ali 1.6) (98 ali 115Km)
16
33%
nissan almera (3vr)1.8 acenta sv (116Km)
32
67%

Skupaj glasov : 48

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Pe nov 26, 2004 7:28 pm

yogo je napisal/-a:ti samo lepo poglej na avto.net in boš ugotovu, da je poln kur.. meganov, ki se prodajajo :-P ...hmmm...le zakaj...verjetno, je to tako dobr avto, da se ga hoče vsak čim prej rešit :P ...kolko se pa prodaja almer...je pa druga pesem :twisted: :D

No pa povej še kolk je meganov in kolk je almer v Sloveniji. :roll:
The MAN

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Pe nov 26, 2004 7:33 pm

to je res, da je meganov več...in almer manj...ampak, megani se prodajajo na vsakem vogalu, almero pa moraš že iskat, pri kakšnem preprodajalcu pa je skoraj ne najdeš, zato, ker lasnik almere, svoj avto proda brez problema brez kakega posrednika :twisted: ....

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Pe nov 26, 2004 7:35 pm

kr neki no,..zakaj provociraš na forumu?

Pismo ja teli megani se kr vsi kvarjo,...seveda sej je Renault,..pf kaj boš to kupavu ka je šara...
The MAN

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Pe nov 26, 2004 7:43 pm

jah.... kvarjo?!? ja če naletiš na serijo "pokvarjenih" meganov pol je res hudu!! drgač ma pa kolega 1.5dCi-ja 100km!! pa dela k mora mogoče je meu srečo! sam da se vrnemo na almera vs megane! hm... zelo težka odločitev ni kj!! oba avta sm že vozu pa bi se zelo težko odloču!! vozne lastnost so res zelo podobne! glede menjalnika ima pa nissan veliko bolšga!!! sam zdj nevem ka bi rajš meu?!? al modern avto k je vredn pogleda al avto za lepo življensko obdobje??

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Pe nov 26, 2004 7:44 pm

ejga no...noben ne provocira...sej forum je namenjen temu, da se pove mnenje..ali ne :?:

pa ne da si užaljen :?: ...sorči ampak nisem ti kriv, če voziš renault...nabavi raj japonca :P

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Pe nov 26, 2004 7:48 pm

yogo je napisal/-a:ejga no...noben ne provocira...sej forum je namenjen temu, da se pove mnenje..ali ne :?:

pa ne da si užaljen :?: ...sorči ampak nisem ti kriv, če voziš renault...nabavi raj japonca :P

peljem zdej na odpad in grem po japonca...

ps: glede almere vs. megane pa po mojem mnenju bo najbolj štelo tvoje osebno mnenje kako avto zgleda...
The MAN

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Pe nov 26, 2004 7:56 pm

no vidiš...tako se govori :D

joke...ej stari, brez zamere no, nisem reku, da so renoji krš...povedal sem pač svoje mnenje...tako da, da me ne bo kakšen ponosen lastnik renoja počakal na ulici in me razbil :-P

aja....KATRA in PETKA sta zakon :!:

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty So nov 27, 2004 12:40 am

yogo je napisal/-a:tako da, da me ne bo kakšen ponosen lastnik renoja počakal na ulici in me razbil :-P

Ja stari, zdej se pa pazi :P :D ...
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po nov 29, 2004 3:26 pm

Hja pejd oba avtomobila sprobat na testno vožnjo (če še nisi).

Sicer almera mi ni všeč (no če za 2,9 mio dobiš ful opremljeno, je za premislit). Megana 1.6 sem vozil in bi ga takoj imel, če bi bilo dovolj cekina. Zunanja oblika je definitivno boljša kot pri almeri, da o varnosti ne govorimo.
V vsakem primeru boš dal toliko denarja, da se ti splača kupit nekaj, s čimer boš imel veselje - da se ti zdi da maš fajn moderen, lep in varen avto. Jaz z almero nikakor ne bi imel takega občutka, z meganom pač.

Bonus nasvet: pojdi si še tanovo astro pogledat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po nov 29, 2004 7:03 pm

Almera je resda boljši nakup, je pa megane boljši avto.

Koliko se avto kvari je pa dokler imaš avto v garanciji itak relativno. In tudi nissan ni več po tej plati toliko boljši od megana - nekaj delov si kar delita.

Drugače pa je v tem razredu toliko novih dobrih avtov (golf, focus II, C4, astra, mazda 3, tudi octavia, ...) da je almera za moje pojme že čisto prestar avto, da bi ga vzel.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po nov 29, 2004 7:18 pm

ThARippA je napisal/-a:Almera je resda boljši nakup, je pa megane boljši avto.

Koliko se avto kvari je pa dokler imaš avto v garanciji itak relativno. In tudi nissan ni več po tej plati toliko boljši od megana - nekaj delov si kar delita.

Drugače pa je v tem razredu toliko novih dobrih avtov (golf, focus II, C4, astra, mazda 3, tudi octavia, ...) da je almera za moje pojme že čisto prestar avto, da bi ga vzel.

Ne gre samo za okvare pod garancijo temveč tudi koliko časa boš zapravil za odhajanje na servise zaradi takšnih garancij, in koliko časa boš zgubljal brez avta. Poleg tega si boš po goncu garancij želel da imaš kvalitetnejši avto ko se te prelepe garancije končajo. O temu koliko delov imata skupnih - zelo, zelo malo, kakšen motor se najde ki ju oba vgrajujeta in to je to - mehanika, podvozje, elektronika so popolnoma nissanove. Almera je že nekaj časa na tržišču in je bila večkrat posodobljena da drži korak z časom - kar se tiče zanesljivosti je porihtana v nulo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Po nov 29, 2004 8:17 pm

Saj pravim, almera je defenitivno boljši nakup. Samo kot avto pa megane lahko ponuja več, predvsem kar se opreme in udobja tiče.

Jaz osebno renaulta ne bi kupil, samo veliko ljudi jih kupuje in očitno so jim všeč, ker če bi bili res tako katastrofalni bi ljudje menjali znamko. Je pa danes tako da slabega avta sploh ne moreš več kupiti, tako da strinjam z sonicom da naj bo merilo pri izbiri testna vožnja. Potem pa pač vzameš avto, v katerem se bolje počutiš.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po nov 29, 2004 8:30 pm

jah sej smo mel testne vožnje.
jeba je in to tud zamerim prodajalcem, ker imajo za testno vožnjo vedno najslabši primerek.
megana gledamo exception1.6 16v, k ma max opremo z usnjem vred, za probat dobimo pa expresion 80 dci??? wtf
ok gremo k nissanu, tam gledamo almero 1.8 16v z max opremo. dobimo 1.5 čist brez opreme z 25k km, k je bla že čist razjahana.
sploh nevem kako naj se človek pol odloči?

pričakoval bi da dobiš na probo primerek z max ampak res max opremo, da sploh vidiš kaj ti vse proizvajalec nudi. sigurno bi kakšno stvar več prodal zraven, če bi jo lohk člouk v živo vidu pred nakupom.
ne pa to. rečem da bi rad vidu almero 1.8 z max opremo, pa mi rečejo da je ena taka na nizozemskem, pa da mi jo lohk naročijo če jo vzamem. ej kr neki.

sm še zmerom v dilemi.
megane je 3.4 mio almera pa 2.9mio.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po nov 29, 2004 8:35 pm

Greš probat oba in se odločiš za megana 1.6.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To nov 30, 2004 10:32 am

Pri katerem zastopniku za Nissan si pa bil? Priporočam ti Krulca iz Moravč. Samo če ti bo lahko zrihtal točno tak avto za testno vožnjo pa ne vem. Pa saj je pri testni vožnji pomembno vglavnem motor, podvozje in lega na cesti, saj je vseeno a ma testni avto ogrevane zice in podobno.

Še vedno sem za Nissan, pol miljona ni malo denarja. Dobiš za ta denar veliko dodatne opreme, npr. Webasto ogrevanje, feltne, muziko, če ti je pomembna,...
Slika

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo To nov 30, 2004 6:18 pm

če govorimo o novem meganu, pol ga nebi imel za noben denar :twisted: ...

kot 1. Kartica namesto ključa...največji BULL SHITT vseh časov :P :twisted:
( če ti crkne baterija si v piiiiii, če se ti sprazni baterija v kartici, si še bolj v piiiii, ker avta ne moreš prižgat pa da se ubiješ)

kot 2.: če se ne privežeš ti alarm utruja, da bi se raj poču :twisted:

kot 3. izdelani so v turčiji, in kvaliteta izdelave je :-P :-P :-P :-P huda :twisted:

edino kar mi je všeč je oblika :? :roll: pa še to bol hmmmm

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo To nov 30, 2004 6:22 pm

in še nekaj...z novimi megani ( govorim o sedan varjanti - 4 vrata) je tolko problemov, da raje nebi govoru....
1. problemi z vžigom
2. problemi z elektroniko- le. šipe, centralno zaklepanje

in to pri novem avtu, tako da mislim , da je treba razmislit o nakupu tega avtomobila..

ne pravim, da imajo vsi te napake, ampak, število okvarjenih ni tako majhno, da bi bilo zanemarljivo...

Uporabniški avatar
Haderach
Nov uporabnik

Napisal/-a Haderach Pe dec 03, 2004 8:33 am

yogo je napisal/-a:to je res, da je meganov več...in almer manj...ampak, megani se prodajajo na vsakem vogalu, almero pa moraš že iskat, pri kakšnem preprodajalcu pa je skoraj ne najdeš, zato, ker lasnik almere, svoj avto proda brez problema brez kakega posrednika :twisted: ....

Morm rect, da tole kar drzi. Jaz sem se odlocil, da kupim Almero, priblizno letnik 2000 z 1.8 masino in s cim vec opreme. Tak avto sem iskal vec kot dva mesca. Cakanje se je se kako izplacalo, ker avto, ki ga imam zdaj, je res prva liga. Boljsega ne bi mogel dobit. Kot nov.

Sicer pa Vepar... si se ze koncno odlocil kaj bo??? Anketa ti da precej jasen odgovor. In dejstva tudi.

dusan ritlop
Nov uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a dusan ritlop So dec 04, 2004 11:34 pm

Vsekakor Nissana.Imam Micro 1.0 16v l.98, pa še nisem nič popravljal.Samo olje, oljni filter in ostale drobnarije.Imel pa sem prej,tudi Renaulte od5 tke pa vse do Scenika pa seRenault lahko skrije pred Nissanom.Ker oni nočejo priznati napak na vozilih. :twisted:
dule

kakyman
Nov uporabnik

Napisal/-a kakyman Ne dec 05, 2004 2:48 am

yogo je napisal/-a:in še nekaj...z novimi megani ( govorim o sedan varjanti - 4 vrata) je tolko problemov, da raje nebi govoru....
1. problemi z vžigom
2. problemi z elektroniko- le. šipe, centralno zaklepanje

in to pri novem avtu, tako da mislim , da je treba razmislit o nakupu tega avtomobila..

ne pravim, da imajo vsi te napake, ampak, število okvarjenih ni tako majhno, da bi bilo zanemarljivo...

:jy

TAKO JE!
Bolš da kupiš nissana, ker megan itak ne bo dolgo laufu...... Sm vozu novga, ku je vn prišu (star ene 2 meseca - KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!!!!). Pa še moj stric ga ma - O MOJ BOG.....................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov