Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Audi A6 2.5 TDi Quattro ali VW Sharan 1.9 TDi?

Audi
58
74%
VW
7
9%
Glede na podatke priporočam nekaj drugega...
13
17%

Skupaj glasov : 78

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če dec 09, 2004 7:39 am

2,5 mašina od VAG ni najbolj posrečena mašina in ima dosti ljudi probleme z njo - pri nas. Ta mašina je narejena za dolge ture s segretim motorjem in še bolj kot drugi dizli NI primerna za krajse relacije. Masina je na mestu pri standgasu slisno glasnejsa, kot 1,9 (šestak sicer lepo enakomerno, vendar glasno prede na mestu). Reden problem je tudi, da zre veliko olja in vzdrzevanje je neprimerno drazje. Sicer bi pa vzel Audija, ker je Sharana povozu cas in konkurenca, Audi pa je vecno mlad...

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne dec 12, 2004 7:33 pm

audija, tudi zaradi 4x4.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Ne dec 12, 2004 7:51 pm

Moja izbira je bila Audi...

Sam vseeno bi predlagal Bmw-ja. Ne rečem da je boljši kot kateri koli od naštetih dveh, le več izkušenj imam z njim.

Tko da, moja izbira bi bila Bmw 530d...vzdrževanje je dokaj ugodno (razn na pooblaščenih servisih), poraba (vsaj pri nas) ničelna, le registracija in zavarovanje sta draga...

Če te pa kaj zanima o Bmw 530d, ti pa lahko zelo veliko povem iz prve roke, namreč, pri hiši je že malo več kot 1.leto

Lp in veliko sreče pri nakupu
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
iLLoGiC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a iLLoGiC Sr dec 15, 2004 12:11 pm

Jaz se spet oglašam... Bi se že prej, samo so mi net odklopli :evil:

Foter je vzel Audija, naštimal Avto Jarc še za nove zimske gume pa novi akumulator, v nedeljo pa se je že odpeljal z njim na 300km dolgo turo :cry:

Avtek se mi smili, pa tak nežen zgleda... :P

Poraba, je kot ste napisali... Povprečna okoli 12, momentalna ko prtisneš na gas pa tud 40 L/100km. Vozit v njem s epa kot na oblaku. Mogoče se samo meni zdi ker sme se do zdaj vozo v: Lada, Zastava 101, Yugo, MB 190E in pa Renault 5.

Tak da mamo pri bajti končno nekaj konkretnega :D

Je pa ena težavica, ki je prej nisem opazo. Sprednja desna šipa, se na polovici zatakne, medtem o jo hočeš zapret, tak da ji moreš kr konkretno z roko pomagat pa jo gor tišat. Pa me zanima če bi mogli to na Jarcu popravit če ga peljemo tja, al je to zdaj naš problem?
Govoril sem...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov