Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So dec 25, 2004 11:23 pm

frcac je napisal/-a:Kako je s trojko ne vem ker jo nisem dosti vozil. Za študentski žep pa priporočam eno res lepo dvojko. Imel sem 1.3, 1.6, vmes veliko vozil 1.6 D, zdaj pa imam GTija. Vsekakor so to izredno trpežni avti in če se malo poigraš dobiš še zdaj kje kakšenga ki je skoraj kot nov - s tem da ga plačaš slabih 400 tisočakov oziroma več če gre za kakšenga GTDja ali GTija z več opreme. Pa se (neglede na vse komentarje ki se bodo usuli) splača.

Sam vozim tretjo dvojko - navadnega 1.8 GTija s polno opremo (električni paket, servo, klima, potovalni računalnik, športni sedeži...) in res je - avto je gokart. Vožnja z njim je uživaška. Eden izmed avtomobilov pri hiši je novi Polo, razlika pri legi na cesti je ogromna - s polotom to enostavno ni to.

Kaj je mojemu (sicer zdaj ne več študentskemu žepu) pri teh avtih všeč? Če odštejem gume, pride recimo servis menjave olja in vseh filtrov (tudi mikrofiltra za prezračevanje notranjosti) 12 tisočakov, na 1.6 sem delal veliki servis - in za menjavo jermena, napenjalca, vodne črpalke, novo hladilno tekočino, becinsko črpalko, menjavo olja in sprednjih diskov s ploščicami dal malenkost več kot 40 jurjev.

GTi je s svojim slabimi 120 KM zelo živahen avto, pri mešani vožji (110 km dnevno, 1/2 avtoceste) imam porabo brez težav pod 7l, na relacije (letos poleti morje s klimo) pade celo za piko pod 6l, če ga pa raztiščavam avto ne gre in ne gre čez 8,5l. Cel avto je generalno obnovljen (motor, menjalnik, podvozje) in ga nikakor ne nameravam menjati.

Lp, Sašo

Midva sva pa na isti valovni dolzini :D Samo ne mi rect, da imas notri avtomatsko klimo z zaporo notranjega krozenja zraka :shock:

Uporabniški avatar
frcac
Nov uporabnik

Kraj: Godovič

Napisal/-a frcac So dec 25, 2004 11:30 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Midva sva pa na isti valovni dolzini :D Samo ne mi rect, da imas notri avtomatsko klimo z zaporo notranjega krozenja zraka :shock:

Neeee, samo serijsko klimo kot je v teh avtih pač bila (je pa res da to je pri nas bolj eksotika). Boschev mikrofilter za notranje zračenje si lahko pa vsak kupi in ga montira tam kjer je zdaj v motornem prostoru pod plastiko pri brisalcih tista mreža za ventilacijo - ki spusti skozi vso svinjarijo da ti jo pol pljune skozi reže. Klima nima zapore notranjega kroženja zraka, je pa res da deluje polavtomatsko oziroma pri določeni nastavitvi pol klima sama vklaplja in izklaplja - z malo igranja se jo da lepo komot nastaviti oziroma kmalu poguntaš kje mora bit premknjeno da je komot.

Je pa res da te folk kar čudno gleda ko se poleti v vročini voziš po mestu z zaprtimi šipami, pa uni stric na cestninski tudi malo pogleda ko si šipo spustiš dol na knof... :)

Lp, Sašo
VW Golf II GTi pocket rocket

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So dec 25, 2004 11:43 pm

frcac je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:Midva sva pa na isti valovni dolzini :D Samo ne mi rect, da imas notri avtomatsko klimo z zaporo notranjega krozenja zraka :shock:

Neeee, samo serijsko klimo kot je v teh avtih pač bila (je pa res da to je pri nas bolj eksotika). Boschev mikrofilter za notranje zračenje si lahko pa vsak kupi in ga montira tam kjer je zdaj v motornem prostoru pod plastiko pri brisalcih tista mreža za ventilacijo - ki spusti skozi vso svinjarijo da ti jo pol pljune skozi reže. Klima nima zapore notranjega kroženja zraka, je pa res da deluje polavtomatsko oziroma pri določeni nastavitvi pol klima sama vklaplja in izklaplja - z malo igranja se jo da lepo komot nastaviti oziroma kmalu poguntaš kje mora bit premknjeno da je komot.

Je pa res da te folk kar čudno gleda ko se poleti v vročini voziš po mestu z zaprtimi šipami, pa uni stric na cestninski tudi malo pogleda ko si šipo spustiš dol na knof... :)

Lp, Sašo

Uf, sem si zdajle oddahnil... Tvoja sreca, da nimas avtomatske klime :P Ce bi jo imel, bi ti namrec toliko casa tezil, dokler mi ga ne bi prodal... :lol: No, vseeno imas CARSKI avto :bow

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne dec 26, 2004 12:25 am

frcac:

A to tudi obstaja, 1.8 120 KM??

A mate polota z športnim podvozjem (kater motor)?

vaski.svedr
Nov uporabnik

Napisal/-a vaski.svedr Sr feb 08, 2006 1:05 pm

golf 4ka je hud avto, ni kj
mi mamo doma 1,6 101 konjov. in se avto drzi ceste k pr norcih tut na ovinku se ne nagne praktično nič, se prav je filing tak k da bi sa z vlakom furu:P(ok pretiravam ampak je res zlo dobr) pa se ugodn smo ga dobi, avto je mel litke avtoradijo na cdje4*50 trosistemce zadi, spojler pa senčnike za luči, res zlo lepo ohranjn s 63k kilometri p smo ga plačal miljon pa pol. ampak z avtom res ni nič narobe.

pol pa se to: a mi loh kdo napise mal od golfov 1 kako se kj vozjo kok kurjo, pa to pa kok se jih splača za prvi avto, k sm sele 18 str in mam velke sanje pa bl mal sredstev, tko da bi fuknu 700k u golfa 1 z predelavam in registracijo skupi+avto, a bi se to splačal?
pa a bi ga loh kot old timerja na mtko registreru če bi mu fuknu g60 mašino notr, al ne zto k baje da more met vse original dele če ga hočs met kot starodobno vozilo?

danke schon:)
tudi 1000 kilometrov dolga pot se zacne z enim korakom

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Sr feb 08, 2006 4:19 pm

Jaz ti pa kar lepo priporočam 3ko, tudi jaz sem jo mel... 1,6 75KM šla je odlično pila ni dosti, potegne kar fajn malo ga spustiš.. kolesa ne rabijo bit 13" jaz sem mel 195/50/15 nikoli se ni kvaro.. rje ni bilo niker.. ;) :D :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov