Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Sr dec 29, 2004 9:46 pm

DIrk je napisal/-a:Kar se tiče P 307 2,0 ti povem, da boš v dveh letih igubil polovico denarja.
Drugače pa ima vozilo velike težave z delovanjem airbagov.
LP

Po dveh letih zgubiš približno (20% prvo leto + 10% drugo leto).. no po dvanajstih letih prideš na kake 5% začetne cene :-( Kaj čmo tako je in to ni samo pr 307ki, ampak čisto pri vsakem avtomobilu!
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Sr dec 29, 2004 10:00 pm

xopy je napisal/-a:
DIrk je napisal/-a:Kar se tiče P 307 2,0 ti povem, da boš v dveh letih igubil polovico denarja.
LP

Po dveh letih zgubiš približno (20% prvo leto + 10% drugo leto).. no po dvanajstih letih prideš na kake 5% začetne cene :-( Kaj čmo tako je in to ni samo pr 307ki, ampak čisto pri vsakem avtomobilu!

Letnik 2001 danes dobiš za 2,3 mio SIT, cena novega pa je 4,7 mio SIT

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Sr dec 29, 2004 11:25 pm

DIrk je napisal/-a:Letnik 2001 danes dobiš za 2,3 mio SIT, cena novega pa je 4,7 mio SIT

Xopy, jaz bi na tvojem mestu kupil rabljenega ;) Sicer je bil pa 307 EDINI avto v mojem zivljenju, ki sem ga mislil kupit novega 8) Sem sel ze na testno voznjo, dobil goro katalogov, in se na koncu premislil :P Zakaj? Ker se v kombinaciji z dizel motorjem ni dalo dobit avtomatskega menjalnika... :bonk

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 29, 2004 11:53 pm

DIrk je napisal/-a:
xopy je napisal/-a:
LP

Letnik 2001 danes dobiš za 2,3 mio SIT, cena novega pa je 4,7 mio SIT

Hmm, moj je bil 3.8 poleti 2001, sedaj pa je vreden po eurotaxu 2.3, na trgu pa 2.5mio. Pa a drgač vi kupujete avto zato da ga prodate?
Slika

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Če dec 30, 2004 8:31 am

Glede na to, da smo že skoraj 2005 bi lahko še 10% zravn prišteli (oba izračuna prikazana)!
Izračun, če vzamemo, da smo 2004:
4.700.000SIT(2004) = 20%(2003) +10%(2002) +10%(2001) = 3.045.600 SIT
Izračun, če vzamemo, da smo 2005:
4.700.000SIT(2005) = 20%(2004) + 10%(2003) + 10%(2002) + 10%(2001) = 2.741.040 SIT

To so čist normalni amortizacijski izračuni! Tako, da mislim tistih 500.000SIT je pa razlog v temu, ker so verjetno takrat bili avtomobili mal cenejši (verjetno ni bil 4.7m ko je novga kupou!) Moreš pa gledat tudi kolk je kaj strošen (ni vsak enako strošen) - dobiš jih tudi še letnik 2002 za 3.5miljona.
In res sploh me ne zanima kolk avto kej zgubi na ceni! A glede na to, da vas večina govori samo o prodaji avtomobila, a jih vi letno menjujete al kako? Nimam tolk denarja, da bi ga vsako leto al pa vsako drugo leto novga kupu! Bistvo mi je, da bom avto imel 10-15 let - no vsaj z tem namenom ga kupujem. Če sem lahko imel sedajšni avtomobil 12 let, se sploh ne ukvarjam s tem kolk bom zgubu (verjemte s 405ko je blo več kot 4.7miljona zgube!), ampak s tem da bo zadeva dobr služla svojemu namenu! To me zanima, ali naj vzamem 307 al kaj drugega!
Če primerjam strani na avto.net ima peugeot 307 benzina 2 strani, ford focus ima 3 strani, fiat stilo 2 strani, citroen xara 2 strani, renault megane 5 strani, vw golf4 2 strani, opel astra 4 strani, toyota corolla 1 stran, honda civic 1 stran. Vidimo da je peugeot tako nekako na neki sredini prodajanih avtomobilov (čeprav jih je po mojem več kot fiat stilotov). Focusov je mal več, ker imajo veliko novih vozil zaradi akcije vpisanih v avto.net). Sem pa zakriterij dal avto na benzino od letnika 2001.
Glede na prodajo bi se skor najbol spodobilo corollo al pa civic vzet, sam civic mi nekam ni všeč, corolla je pa mal dražja.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 30, 2004 8:41 am

bolj bednega avta od corolle ni. Pa nej dela skoz brez napak! Še bolj beden je od golfa.
Slika

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Če dec 30, 2004 11:14 am

Kaj pa Citroen? C4 ima popolnoma isti motor in še nekaj zadev kakor P307. 1.6 16v PSA motor z 80kw (ugoden pri zavarovanju 81kw je že višji razred).
Ti motorji so že nekaj let na trgu in so preizkušeni. Kar se tiče primerjave proti tvojem 2.0 89 kw, boš predvsem razočaran zaradi prožnosti (navor se pridobiva s kubikažo).

C4 je tudi zelo podoben novem Focusu - torej bi ti moral biti všeč. 1.6 16v SX oprema s klimo in ostalimi osnovnimi zadevami dobiš za cca. 3,7 MSIT (morda celo manj - odvisno od raznih dodatkov in pogajalskih sposobnostih).

Verjetno pa bi tudi kje dobil še kako Xsaro 1.6 16v Exclusive za redno ceno 2.999.000 SIT oz. še do cca. 100 jurjev ceneje - pogajalske sposobnosti (zelo hvaležen in preizkušen avto z ogromno opreme, ki pa ga je že malo čas povozil).

Če zidaš hišo je vsak tolar krvavo potreben in moja dva predloga C4 in Xsara najbrž nista tako napačna. V rangu tega denarja se da dobiti tudi nekoliko večja avtomobila Hyundai Elantra (zelo poceni vzdrževanje) in staro Škodo Oktavijo (upam, da jih še imajo na zalogi).

Lp in upam, da boš zadovoljen z nakupom - karkoli že boš izbral
Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če dec 30, 2004 11:19 am

Mazdo 3 :roll:

TX oprema ima praktično vse. Tudi zanje šipe na elektriko ko so pri C4 za 200kSIT več še na kurbl! :?

Novi Fokus je praktično enak M3 samo bo malo dražji verjetno. Tudi verjetno ni slaba izbira ker je bil že prejšnji najboljši Ford na tržišču.

Odloč se sam pejt pogledat. Taka ko je konkurenca si nor če ne boš šel okol.

vi pa nehite ko da so na svetu sam pugiji!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 30, 2004 11:25 am

ne, sam en je :D pa še tega je povsod preveč ;)
Slika

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če dec 30, 2004 12:06 pm

No, še moje mnenje!
Upam,da boš zadovoljen z avtom, karkoli boš izbral..ne preferiram nobene znamke, vsak naj ima svojo naj najboljšo. Me pa zanima, zakaj sedaj med zidavo kupuješ nov avto? Nasplošno je znano, da pride avto nekje na polovico nabavne cene po 4-5letih in bi bilo smiselno kupiti toliko starega, pa kasneje, ko ima 10-12let prodati. Tako boš prišparal polovico(no ja, nekaj bo mogoče treba dati za možna popravila, ni pa nujno), kasneje pa boš še nekaj za njega dobil (po 12 letih). Prvih 4-5let itak vrednost najhitreje pada..mogoče bi ti sedaj ko zidaš tista 2mio prišla še kako prav, al ne? ;)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Če dec 30, 2004 1:24 pm

Glede zidave, ni ne vem kak projekt (do miljon tolarjev si urejam podstrešje!). Bog ne daj da bi zidal hišo! Moreš trofnt na lotu al pa na miljonarju kej zmagat, da vse skup spelješ!

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če dec 30, 2004 2:15 pm

No, potle pa kar po njega..Imam občutek, da pri kupovanju novega avtomobila najbolje izberejo ženske ker:
1.o avtomobilih ne vedo skoraj nič (punce na forumu izvzete)
2.pri avu je pomembno, da je luštkan in da ima tako barvo, da se ujema k njeni garderobi
3.da ima štiri kolesa in volan
4.to je pa tudi vse
Ponavadi je še tako, da trofnejo tak avto, kr se res ne kvari oz. ni z njim prov nobenih problemov.
Mi moški se pa toliko grebemo, kaj je smiselno, se kvari, so deli dragi...Lepo, da si se odločil za točno določen tip avta, jst osebno pa-več ko vem o avtomobilih, težje se odločim.. ;)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 30, 2004 4:35 pm

Js osebno niti približno ne vem kaj bo naslednji avto... Kera znamka. Vem le, da bo pogon zadaj, pa 6 cilindrov al pa 8...
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če dec 30, 2004 7:39 pm

Pugi je napisal/-a:Js osebno niti približno ne vem kaj bo naslednji avto... Kera znamka. Vem le, da bo pogon zadaj, pa 6 cilindrov al pa 8...

to si pa tako napisal, kot da bi rekel, da sicer se ne ves, kaj bo za kosilo, bo pa neka zival, ki so jo ujeli na trnek in ki plava v vodi... :mrgreen:

Tvoja "glavna jed" ima 3 crke, zacne se na B, konca pa na W -am I wright or YES? =I

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če dec 30, 2004 7:46 pm

WROOOONG!!!!!

Vzel bo alfo 75 (l. 1986), z v6 (upsala ----> boxer :D ) motorjem :twisted:
Zadnjič spremenil dejan84, dne Če dec 30, 2004 7:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če dec 30, 2004 7:55 pm

xopy je napisal/-a:In res sploh me ne zanima kolk avto kej zgubi na ceni! A glede na to, da vas večina govori samo o prodaji avtomobila, a jih vi letno menjujete al kako? Nimam tolk denarja, da bi ga vsako leto al pa vsako drugo leto novga kupu! Bistvo mi je, da bom avto imel 10-15 let - no vsaj z tem namenom ga kupujem. Če sem lahko imel sedajšni avtomobil 12 let, se sploh ne ukvarjam s tem kolk bom zgubu (verjemte s 405ko je blo več kot 4.7miljona zgube!), ampak s tem da bo zadeva dobr služla svojemu namenu! To me zanima, ali naj vzamem 307 al kaj drugega!
Če primerjam strani na avto.net ima peugeot 307 benzina 2 strani, ford focus ima 3 strani, fiat stilo 2 strani, citroen xara 2 strani, renault megane 5 strani, vw golf4 2 strani, opel astra 4 strani, toyota corolla 1 stran, honda civic 1 stran. Vidimo da je peugeot tako nekako na neki sredini prodajanih avtomobilov (čeprav jih je po mojem več kot fiat stilotov). Focusov je mal več, ker imajo veliko novih vozil zaradi akcije vpisanih v avto.net). Sem pa zakriterij dal avto na benzino od letnika 2001.
Glede na prodajo bi se skor najbol spodobilo corollo al pa civic vzet, sam civic mi nekam ni všeč, corolla je pa mal dražja.

Glej, ce mislis imeti avto 10-15 let, je res prakticno vseeno, koliko bo po dveh letih izgubil na vrednosti. Poznam pa primere, ko je bil clovek nad avtomobilom kljub temu, da je kupil novega, po dveh letih tako razocaran, da ga je prodal tik pred iztekom garancije, ker ni mislil vec placevati za tovarnisko malomarnost. Iz tega vidika je nakup Corolle vsekakor smiseln, ker pri Pizoju se lahko (na zalost, ker meni je se vedno ZELO ZELO vsec :( ) kar vnaprej pripravis na razna "presenecenja". Tako malo problemov, kot si jih imel s Pizojem 405, ne bos imel z NOBENIM novim avtomobilom vec, niti z japoncem :ne Odgovor je torej jasen: ce si potrpezljive sorte clovek, kupi lepotca z levom na motornem pokrovu, drugace raje se malo premisli, obrni vse zepe in razbij se sinovega prasicka-sparovcka, ter kupi :vc

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če dec 30, 2004 8:02 pm

dejan84 je napisal/-a:WROOOONG!!!!!

Vzel bo alfo 75 (l. 1986), z v6 motorjem :twisted:

Kolikor poznam Pugija pride v postev samo nov (ali skoraj nov) avto ;)

Hja, mogoce bo pa kupil 147ko in se vozil V RIKVERC... :P

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če dec 30, 2004 8:03 pm

dejan84 je napisal/-a:WROOOONG!!!!!

Vzel bo alfo 75 (l. 1986), z v6 (upsala ----> boxer :D ) motorjem :twisted:

Alfa 75 z boxer motorjem? :ue

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če dec 30, 2004 8:04 pm

Jst ga bolš poznam. Jst sm njegov pimp --- od kje pa mislš da nama tolk dnarja... :lol:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 30, 2004 8:05 pm

Točno to, se strinjam popolnoma z Jerryjem - če nočeš problemov kupi enega japonca s čim manj elektronike, torej ne imet kakih espjev itd.!!!

Lej s tem levčkom je tako - js ga kr dosti gonim, pa dela brez problema zdaj že nekaj časa, samo je pa res, da čakam, da kaj shodi, a me ne skrbi - zakaj, ker js veliko pozornosti namenjam temu plehu. Če je nebi, potem bi nad tem avtom lahko že križ naredu.

Fora je pa ta - lahko dobiš krasotico, kot od moje sestre fant - 206 98 letnik, nitititititi 1krat samkrat faking na servisu pizzda mu matrna, niti ena stvar mu v 7h letih ni crknla izvenserijsko - to še pri bmwju ne vidiš.. Lah dobiš takega kot je moj, kjer je blo nekaj napak (bolj porodne narave), lahko pa takega kot je sergiotov fiat...

Js sploh ne vem kaj bi zdle kupu če bi hotu za 10 let met avto - vse se neki kvar, sama faking elektronika. Zanč enkat bi me mogl vidt z 10 listi sheme sm stikal med vsemi razsutimi kabli iz računalnika... Jafak js vm povem take avte šraufat je pizdarija. Za vse rabš ta pofukani tester.

Aja, js sm z avtom drgač ful zadovoljen. Ga ni golfa nbenga, pa toyota mu tud ne pride zravn... Seveda subjektivna ocena. Enkat se prid pelat. Še vsakmu je blo not všeč...
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov