Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Ne jan 23, 2005 9:03 pm

Tut subaru je huda izbira! Kvaliteta na nivoju, vozne lastnosti vrhunske, pravtako 4wd pogon, pa še boxer motor! :twisted: Pa še cene ne drži.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne jan 23, 2005 10:00 pm

audi4ever je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:Audi te nebo razočaral ;)

se podpišem...
:-P

Tud jest :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Ne jan 23, 2005 10:03 pm

saab ;) Slika

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Ne jan 23, 2005 10:08 pm

meco uzem pa si zmagu
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jan 23, 2005 10:13 pm

mislm da je najbolj sama vzet k boš dobu najcenej ql avto
ko prebiram poste pa me zanima v kakšnih mercedezih ste se vozil, če so leni pa za vožjo po predpisih- moje izkušnje so čist drugačne
ti pa povej za kolk dnarja gledaš avto
pa a maš družino al bi mel sam rad velk avto za 6+ mio
lp

_Jerry_
Uporabnik

Re: Saab, Bmw, MB,Audi, ...kaj kupiti ?

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 23, 2005 10:18 pm

Patrik je napisal/-a:Nameravam kupiti avto star cca. 1 leto (se najbolj splača) in gledal sem Bmw 3, Saab 9-3, Audi A4 in MB C razred......lahko rečem, da ko sem si ogledoval Bmw in MB sem dobil " feeling", da je to predvsem "šminka" (npr.uff, poglej ga, Bmw-ja ma ! ), sam avto pa ni nič posebnega....Audi je nekaj podobnega, le da še bolj "oskubljen" (-mislim predvsem na armaturko), nekako pa me je navdušil Saab 9-3 (kot da se sediš v avionu, he he).... :roll:

Mogoče imam zmotno mnenje o teh znamkah, vendar vseeno, kaj mi vi predlagate ?

Mi lahko poveste kaj več o teh avtih (-če je možno predvsem o Saab 9-3, novi model, gre za motor 1.8 t ) ?

Tezka odlocitev, vsi nasteti so dobri :D

Jaz bi rekel takole: ce stanujes v hisi in imas dober alarm, vzemi Audija. Ker kradejo jih tako, da bog pomagej :? Ce ti je vseeno za sosede (bodo namrec zeleni od zavisti), vzemi Mercedesa. Ce si sporten tip voznika in ljubis vozno dinamiko, pa vsekakor kupi BMW ali pa SAABa ;) Jaz bi se na tvojem mestu odlocil za enega od zadnjih dveh. Verjetno za SAAB, ker ne rabis kasko zavarovanja (lopovi se mu na dalec izognejo :lol: , mirno spanje pa mi zelo veliko pomeni), poleg tega pa te bo razvajal tudi z vrhunsko ergonomijo, ki je bistvenega pomena za dobro pocutje v avtu. Motorja 1.8 t sicer ne poznam, ceprav sem imel ze cez 30 SAABov, tako da ti tu zal ne bi znal svetovati :( Bi ti pa predlagal, da izberes morda kako leto starejsega, pa zato (za isto ceno) z malo mocnejsim motorjem in vec dodatne opreme 8) Ker predvidevam, da bos imel avto vsaj nekaj let in s samim letnikom si bos cez par let kaj malo pomagal, sibedah, usnje, el. nastavljivi sedezi in PDC pa te bodo razvajali vsak dan znova... ;)

Dober nakup ti zelim, karkoli bos ze vzel :hi

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 23, 2005 10:23 pm

kljukec je napisal/-a:ko prebiram poste pa me zanima v kakšnih mercedezih ste se vozil, če so leni

Saj niso leni, so le umirjeni... ;) To dojames sele takrat, ko zaslisis zvok bavarskih mustangov ali pa ko zapiska SAABova turbina :D V SAABu se pocutis kot v lovskem letalu med izvajanjem manevra... =I

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jan 23, 2005 10:30 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:ko prebiram poste pa me zanima v kakšnih mercedezih ste se vozil, če so leni

Saj niso leni, so le umirjeni... ;) To dojames sele takrat, ko zaslisis zvok bavarskih mustangov ali pa ko zapiska SAABova turbina :D V SAABu se pocutis kot v lovskem letalu med izvajanjem manevra... =I

jst tut umerjeni nebi reku
2.2 cdi dela svašta (kulegov c sportcoupe), pa da ne omenjamo amg zadevc
lp

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Ne jan 23, 2005 10:31 pm

Definitivno SAAB:
Najhujse izgleda..
Bogata serijska oprema
Zelo varen avto ...

Ja s saabom bi res zmagal... 1.8t motor pa je vec kot dovolj za nase ceste.

Aja drugace pa malo povprasaj se na interservisu v ljubljani...
Mogoce imajo kaksnega leto starega legacy-ja...
TO bi bila tudi zelo zanimiva izbira...

Lp
Zadnjič spremenil SubaruFreak, dne Ne jan 23, 2005 10:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jan 23, 2005 10:32 pm

men sredinska konzola v 9-3 ni všeč
sami gumbi brez pametnega ekrana (razn če ga dokupš)
lp

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 23, 2005 10:38 pm

kljukec je napisal/-a:jst tut umerjeni nebi reku
2.2 cdi dela svašta (kulegov c sportcoupe), pa da ne omenjamo amg zadevc

Saj lovijo BMW, ampak... Hja, AMG je pa druga pesem (malo drazja, predvsem) 8)

MB je meni glede udobja sicer bolj vsec kot BMW, pa ce bi kupoval dizla, bi tudi najbrz raje vzel MB, ni pa izrazit sportnik ;) J*bat ga, idealnega avta ni :?

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Ne jan 23, 2005 10:45 pm

Jz tud mislem, da je Meca bolj umirjena in pač taka, za sprostit. Bmw je pač mal hitrejši pa bolj športn....Je pa Saab sigurno dpbra izbira ;)
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 23, 2005 10:47 pm

kljukec je napisal/-a:men sredinska konzola v 9-3 ni všeč
lp

Vsec / ni vsec -to ni bistvo SAABove filozofije :ne Kupci SAABa od avta pricakujejo predvsem smiselno razporeditev komand, kar pripomore k udobju in varnosti in tak avto te hitro prevzame tudi ce ni vse kot novoletna jelka... Ce hoces estetiko, imas pa itak moznost doplacila, vendar pa za osnovno ceno nudi SAAB bistveno vec dodatne (se pravi: serijske) opreme kot jo ponujajo trije nemski konkurenti. V BMWju je recimo armatura v osnovnem paketu taka, da se meni zelodec obraca... pa sem sicer zaprisezen pristas te znamke... Ce hoces zivet, moras znat TRZIT in zato je tako. Sicer so si pa evropski kupci sami krivi ;) V USA bi tako (pomanjkljivo) opremljen avto ponujali s 50% popusta kot skart robo oz. polizdelek s tovarnisko napako... :P

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po jan 24, 2005 9:04 am

SubaruFreak je napisal/-a:Definitivno SAAB:
Najhujse izgleda..
Bogata serijska oprema
Zelo varen avto ...

Glede izgleda....a ni to stvar vsakega posameznika?
Glede varnosti avtomobila....vsi zgoraj našteti avtomobili so zelo varni (vsaj kar se NCAP tiče)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Po jan 24, 2005 9:10 am

_Jerry_ je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:men sredinska konzola v 9-3 ni všeč
lp

Vsec / ni vsec -to ni bistvo SAABove filozofije :ne Kupci SAABa od avta pricakujejo predvsem smiselno razporeditev komand, kar pripomore k udobju in varnosti in tak avto te hitro prevzame tudi ce ni vse kot novoletna jelka... Ce hoces estetiko, imas pa itak moznost doplacila, vendar pa za osnovno ceno nudi SAAB bistveno vec dodatne (se pravi: serijske) opreme kot jo ponujajo trije nemski konkurenti. V BMWju je recimo armatura v osnovnem paketu taka, da se meni zelodec obraca... pa sem sicer zaprisezen pristas te znamke... Ce hoces zivet, moras znat TRZIT in zato je tako. Sicer so si pa evropski kupci sami krivi ;) V USA bi tako (pomanjkljivo) opremljen avto ponujali s 50% popusta kot skart robo oz. polizdelek s tovarnisko napako... :P

dosti jih neve tržit. Vidis kak mobitel in simobil folk napizdavlejo z pogodbami in podalšanjem pogodb. nimajo pojma

polek tega se že leta in leta govori da imajo Saab najbojše sedeže

Uporabniški avatar
Patrik
Nov uporabnik

Napisal/-a Patrik Po jan 24, 2005 4:12 pm

Najlepša hvala vsem za te izčrpne odgovore ! :D

Ja, kot mi je svetoval eden na forumu, bom pogledal še Volvo S60 ( hm, kar nekako sem pozabil na Volvo - znamko, ki jo sicer zelo spoštujem ), drugače pa se bom verjetno odločil za Saab. - tudi Subaru, kot ste nekateri omenili, nikakor ni slab avto (tehnično baje izredno dovršen)

no ja, izbira je vsekakor težka, dnar ni glih majhen, upam da se bom prav odločil ...

Še enkrat hvala vsem za koristne informacije in lep pozdrav ! 8)

P.S.
Če želi še kdo kaj dodati na temo teh avtomobilskih znamk pa toliko bolje !!!
It's fun to be wild !

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 24, 2005 4:53 pm

Za moje pojme ali subaru ali saab - lahko pa oboje - malo počakaj na saaba ki bo prišel na novo - delajo ga mojstri iz subaruja in iz saaba z združenimi močmi - pomoje da bo potem tole ultimativna znamka - z zelo malo okvarami in še manj rje na avtu - japonska boxer mašina in njihova tehnologija, ter švedski pleh in švedska tehnologija - pomoje da se bodo ostale znamke proti takem avtu lahko skrile.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jan 24, 2005 4:58 pm

Lahko ti dam pa še en predlog - novi subaru forester.
2.5 turbo mašinca z 211KM in en izmed najbolj varnih avtomobilov, če ne celo najbol varen v svojem razredu, dobil skoraj vse možne pike. Opreme zelo veliko, cena pa da dol padeš - rabljen forester z 2.5 mašino letnik 2002 stane 13k eurov uvožen iz italije, tko da to ni noben denar.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jan 24, 2005 5:03 pm

Lahko ti dam pa še en predlog - novi subaru forester.
2.5 turbo mašinca z 211KM in en izmed najbolj varnih avtomobilov, če ne celo najbol varen v svojem razredu, dobil skoraj vse možne pike. Opreme zelo veliko, cena pa da dol padeš - rabljen forester z 2.5 mašino letnik 2002 stane 13k eurov uvožen iz italije, tko da to ni noben denar.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po jan 24, 2005 5:11 pm

še moj predlog:

:!: saab :!:

ali

:!: subaru :!:

o novem foresterju 2,5 turbo, ki ga omenja nebivedu, si pa lahko prebereš test v novem avtofokusu http://www.polet-press.si/avtofokus/test.htm
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov