Ja to se moraš res usest noter, ker je zelo odvisno od telesnih proporcij (dolžine nog/višine trupa). Delno pa tud od tega kaj posameznik pričakuje oz. je pripravljen "potrpet". V MX-5 drugi generaciji sem videl že skoraj dvometraše, ki jim sigurno ni bilo udobno, ampak so pač potrpeli ker jim je bil avto tako všeč, po drugi strani se je kak manjši od mene (imam 184 cm) celo v tretji generaciji (ki je prostornejša od druge) bunil, da ni prostora za glavo, čeprav ga je bilo za moje pojme več kot dovolj. Ni pa to kombi.
Glede trde/mehke strehe - res je, da so lahko pri trdi popravila draga če se pokvari mehanizem, po drugi strani pa ne bo nikoli treba menjat strehe (kar pri mehki bo), ni bojazni da bi jo kdo prerezal z nožem, iz objesti ali zaradi vdora, ni občutljiva na mraz itd... so plusi in minusi. Pri avtu za vsak dan je trda streha definitivno plus, če ga imaš samo za poletne izlete je pa v bistvu vseeno, ker jo imaš itak večino časa spuščeno

Glavna prednost mehke strehe pri MX-5 je to, da jo lahko spustiš ali dvihneš v treh sekundah, medtem ko trda potrebuje 10 sekund več. Pri drugih avtomobilih pa je to lahko drugače.