Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To feb 15, 2005 11:53 am

update
Dans smo si malo bolj pogledal avto in je bil glavni prodajalec tam . Ceno ni bil pripravljen spustiti nad 100k , nakljub moji naivnosti da jo bo. Avto ima poleg sprednjega odbijača vse letvice ob vratih in vrata podrajsane, sicer ne bistveno ampak če si že kupiš tak avto se ne bom v podrajsanem okrog vozil , potem zadnji odbijač je bil tudi zelo amatersko barvan kjer je bil obdrgnjen, uni senzorčki se majejo in jih lahko kar notri potisneš, letvica v kateri so odstopa . Ličarska dela bi me prišla veliko preveč. Kolega pravi da je pri teh mašinah menjava jermena 200k ker je treba dati motor ven in prodajalec mi ni znal povedati ali je bilo menjano. 200k halo ? Na koncu nismo sploh šli k mehankarju ker ne bom dal še 250k za popravila + registracijo + letne gume (ki jih ni zraven ) in po možnosti še menjavo jermena

Iščem dalje. Če kdo ve za kakega Abartha tudi do 2.6 miljona samo da mi ni treba vložiti malega bogastva da bo zgledal spodobno in se peljal. V nemčiji jih je polno z manj kilometri in isto opremo ampak so malo daleč od mojega mehanika :?

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister Če feb 17, 2005 10:33 pm

CupraR je napisal/-a:Kokr pravjo fantje k delajo na Triglavu, 2.4 Abarth ni vreden svojga dnarja oz ne gre bolj kot 1.8. Sej daleč od tega da je slab avta, sam k. ker maš te konje sam na papirju, v praksi ne gre nikamor.

A mi lahko poveš koliko km si naredil z 2.4 da lahko daješ take komentarje :? :?

+ uni fantje k delajo na triglavu nimajo pojma kaj delajo in niso resni !!

Očetov stilo 2.4 pije 1l olja na 1000km (kar je ZELO VELIKO) zato sva ga peljala v AT in so naredil nekaj testov in so ugotovil da res pije preveč olja. rekl so da ns pokličejo v 1 tednu da ga pripelje nazaj da bojo uštimal zadevo. Čez 14 dni se sama odpraviva v AT in je un reku da je to normalna poraba olja. Mislm HALO 1l na 1000km !!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če feb 17, 2005 10:43 pm

Mister Twister je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Kokr pravjo fantje k delajo na Triglavu, 2.4 Abarth ni vreden svojga dnarja oz ne gre bolj kot 1.8. Sej daleč od tega da je slab avta, sam k. ker maš te konje sam na papirju, v praksi ne gre nikamor.

A mi lahko poveš koliko km si naredil z 2.4 da lahko daješ take komentarje :? :?

+ uni fantje k delajo na triglavu nimajo pojma kaj delajo in niso resni !!

Očetov stilo 2.4 pije 1l olja na 1000km (kar je ZELO VELIKO) zato sva ga peljala v AT in so naredil nekaj testov in so ugotovil da res pije preveč olja. rekl so da ns pokličejo v 1 tednu da ga pripelje nazaj da bojo uštimal zadevo. Čez 14 dni se sama odpraviva v AT in je un reku da je to normalna poraba olja. Mislm HALO 1l na 1000km !!

Zame je že dejstvo dovolj da je bil 12 let nazaj Tipo 2.0 hitrejši kljub manj konjev :P BTW pa še manj olja je pil :P Tko da z vašim motorjem neki ni uredu. Nism reku da je zanič avto, sploh ne vendar za svoje konje premalo ponuja. Za triglav nism govoru za servis ker nimam pojma kaj delajo, ampak je letel na ljudi ki kr podrobno stestirajo zadeve.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če feb 17, 2005 10:46 pm

BTW a to si gledal unga pr AC-ju-un ma seelesped in ne običn menjalnik. Pa če se ne motm je bil ta testni in ma za kilometre kr znucano notranjost.

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Napisal/-a Mister Twister Pe feb 18, 2005 8:31 am

1.Primer: Stilo 170KM Vs SLK 200 kompresor 163KM
Moj oče ma oba v lasti in ti rečem da stilo velik bolše vleče do 190km/h pa je sam 7KM razlike. Res je da ma SLK večjo končno samo pospeške ma pa Stilo bolše

2.Primer Stilo 170 KM Vs RX-8 192KM
Sm v 1 reviji gledou teste od rx-8 "švoh" varianta pa je mel na 100 8,5s končno pa 220km/h Glih tko kot stilo pa ima 22KM več !

Predvidevam da je ta tipo zelo lahek in itak da je pol hitrejši
Glih tko na lanskem dragu v kopreu je Kadet prehitu M3 pa bi mel vsen rajš M3-ja

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe feb 18, 2005 10:23 am

ja tistega pri Triglavu z selespeedom. Mislim znucano, usnje ima par črt zaradi starosti ampak ni krize , problem je zunanjost in vprašanje kako je bilo to voženo glede na to, da je lastniku bilo čisto vseeno kako avto zgleda.
Smo že našli drugega in naslednji teden ga verjetno prevzamem če gre vse po načrtih.

Avto kako gre :) . Avto gre odlično, smo šli en krog s tem , katerega bom verjetno vzel in
avto je špica. Navor imaš, ko pa pride v vrtljaje pa lepo lima v zic.
Ni neka raketa seveda, selespeed se tudi ne more primerjati z kakimi dsg-ji ali smg-ji ampak daleč od 1.8 . zelo daleč.
In to mi je všeč, da ni neka športna beštija ampak udoben avto , ki dobro potegne če to zahtevaš od njega , lahko pa samo lepo cruise-aš z avtomatikom.
Oprema pa itak ni da ni.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe feb 18, 2005 10:46 am

SLK ma 7,9 dos to in 230 končne, tko da ne bi jst tlele :P PA itak ni važno, pustmo to.
Jp Sonny unga se od triglava res ne splača uzet.

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Napisal/-a Mister Twister Pe feb 18, 2005 11:10 am

CupraR je napisal/-a:SLK ma 7,9 dosto

Tako kot ti zmeri rečeš. Samo na papirju ;)

Upam da ti bo dobr služu.
A maš kšn link od ogledanega avta ?
Kašnga pa mislš uzet a z 3vrati al z 5vrati ?

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe feb 18, 2005 11:26 am

jaz tudi. 3V seveda.
Ko/Če ga vzamem prilepim kako sliko (naslednji teden)

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Re: Fiat STILO Abarth (kupujem, pozna kdo zgo. avta)

Napisal/-a _VeNoM_ Pe feb 18, 2005 10:54 pm

Sonny je napisal/-a:Čao

Nekako se odločam za "nov" avto (v kratkem, ta mesec ali prihodnji tako da ne sprašujem kar tako), pa mi je tale padel v oči. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=227227#
Seveda bi ga prej peljal še k mehaniku itn. vendar me zanima če ga morda kdo pozna, zgodovina .
Saj je še en Abarth na avtonetu samo je avtomatik in to mi nekako ne diši toliko ampak piše pa odlično ohranjeno in pa 17 colke ima :) .
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=265941

thanx za nasvete

na koncu ti bojo sam še feltne ostale,avto bo pa šel v k.....!!!!!!!!!!!drgač itak je triglav znan z samimi novimi avti! ;) :?

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe feb 18, 2005 10:57 pm

zakaj v k ..? saj tistega iz prvega linka ne bom vzel v nobenem primeru
Zadnjič spremenil Sonny, dne Pe feb 18, 2005 11:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe feb 18, 2005 11:01 pm

Sonny je napisal/-a:?

vrjem k ga boš kupu,ti bo tok žal da ni res.Isto je moj kolega kupu POL GTI nakonc se pokesal in ga je komi prodal!Aja punca kupla puntota in se pokesala na veliko,drgač pa itak vsi vejo da je ta abarth v shitu in se splača kupt kej drzga kokr tega 2.4,raje uzam 1.8 al pa jtd kakor ima dejan84!!

aja dam ti 100sit sam ne ga kupt,naj si triglav z njim obriše rito! 8)

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe feb 18, 2005 11:03 pm

aja avtomatik,jah upaj da nov šlo kej po gobe k bo minila garancija!

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe feb 18, 2005 11:13 pm

raj kej tazga kup da boš LIMP DA PIMP http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=257405

:bonk :bonk

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe feb 18, 2005 11:18 pm

Avta ne kupujem da bi ga prodal . Mel ga bom par let in potem bomo videli.
V avtu imaš vse od 6ih airbagov, dvoobmočne klime , navigacije (radio in setup avta če ni nav. vklopljena) in še res Konkreten kup stvari.
Mehanik pravi da mašina ni problematična,nenavit motor, velika kubatura , ne preveč konjev, to ima za delati in delati. Z enim tankom 450 km je tudi sprejemljivo. Selespeed pravi da ni problematičen. 2.4 proti 1.8 pa ne bom več primerjal. Vsi so mi pametovali kako je to ena j**c mašina in je še vidli niso itn.. (thesis jo ima btw) . Ko se furaš in pritisneš na gas ni več dvoma.
Tako da res ne vidim kje bodo problemi.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe feb 18, 2005 11:19 pm

če ti gre na otročje ne dajat komentarjev

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe feb 18, 2005 11:26 pm

Sonny je napisal/-a:Avta ne kupujem da bi ga prodal . Mel ga bom par let in potem bomo videli.
V avtu imaš vse od 6ih airbagov, dvoobmočne klime , navigacije (radio in setup avta če ni nav. vklopljena) in še res Konkreten kup stvari.
Mehanik pravi da mašina ni problematična,nenavit motor, velika kubatura , ne preveč konjev, to ima za delati in delati. Z enim tankom 450 km je tudi sprejemljivo. Selespeed pravi da ni problematičen. 2.4 proti 1.8 pa ne bom več primerjal. Vsi so mi pametovali kako je to ena j**c mašina in je še vidli niso itn.. (thesis jo ima btw) . Ko se furaš in pritisneš na gas ni več dvoma.
Tako da res ne vidim kje bodo problemi.

lej kup,ne vem kaj sploh sprašuješ če ga boš kupu!

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe feb 18, 2005 11:34 pm

za mnenje . in zgo. avtomobila me je zanimala .
glede na to, da smo vsi na forumu mahnjeni na avte sem računal, da morda kdo pozna modela, ki ga je imel.
Ampak avto je kakršen je in sem našel drugega.

bom naslednji teden , če ga ne razbije do takrat ali nas zadane tsunami :) . Potrebno še par stvari glede financ urediti v pon. in torek .

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe feb 18, 2005 11:35 pm

Sonny je napisal/-a:za mnenje . in zgo. avtomobila me je zanimala .
glede na to, da smo vsi na forumu mahnjeni na avte sem računal, da morda kdo pozna modela, ki ga je imel.
Ampak avto je kakršen je in sem našel drugega.

bom naslednji teden , če ga ne razbije do takrat ali nas zadane tsunami :) . Potrebno še par stvari glede financ urediti v pon. in torek .

velik sreče 8)

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe feb 18, 2005 11:59 pm

thanx ampak upam, da je ne bom potreboval :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov